» »

Vinjeta - jo že imate?

Vinjeta - jo že imate?

««
8 / 17
»»

Utk ::

Nekatere moti 4×5 centi flika na steklu, drugi spet vidijo na nasprotni pas avtoceste kje ima kater prilepljeno. Jaz bom prodal avto in vinjeto, če imamo take paciente po cestah.

Pyr0Beast ::

Če maš kakšnega kombija ali pa šleparja, itq, da se ti ne pozna velik, pri cliotu pa se vsak cm^2 pozna.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

LuGi ::

Mene res čist nic ne moti na cliotu =)

Mene tudi ne na cliotu.
Aja, da ne pozabimo še tiste paciente, ki ciljajo luknje med cestninskimi hišicami s tako strašno motečo vinjeto, medtem ko gledajo na drugi pas, če jo imajo Čehi tudi.

Tody ::

Meni se zdi, da se folk še vedno ni navadil da dejansko lahko gre skos cestnino ne da bi se ustavil in plačal in folk ful mede in delajo svašta tam...

djordjevic ::

Mene res čist nic ne moti na cliotu =)

Mene takisto ne.

kixs ::

Clio-land :P

Ima vse, kar imajo veliki. Razen velikosti. :D

blackbfm ::

Kva eni komplicirate s temi vinjetami, pač prilepiš levo zgoraj tako kot je narisano in to je to. Jaz sem jo opazil prvih 10 minut potem pa ne več. Fak, da mate eni čas za take stvari da gledate vinjeto in jo limate desno po sredini uspodi povsod, res ne štekam tega. Če ma pa ista oseba GPS navigacijo sred vetrobranskega stekla ga pa nič ne moti..potem se pa še pritožujejo da je premajhen displej in podobno:D

Dr_M ::

Ce bi jo jest pri svojmu avtu nalepil tja kamor zahtevajo, pod dolocenimi pogoji nebi videl semaforja. Zato sm jo nalepil levo spodaj in me nic ne moti :)
Pa nimam cliota.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

imagodei ::

Dr_M

Oprosti, ampak a si invalid? Ne moreš stegniti svoje glave 20 cm naprej in pogledat na semafor? Poleg že samega dejstva, da so semaforji običajno trije - na levi, na desni in na vrhu voznega pasu. In nobenega od teh treh ti ne bi videl?

Koga slepiš?
- Hoc est qui sumus -

Saladin ::

Obstaja enostavno pojasnilo za tiste, ki najbolj jamrajo:

Vinjete niso seksi. :)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

BigWhale ::

Ce bi jo jest pri svojmu avtu nalepil tja kamor zahtevajo, pod dolocenimi pogoji nebi videl semaforja.

Ob polni luni, na vsak drugi cetrtek v mesecu. Ce je takrat polna luna, drugace pa tudi zadnji krajec steje.

A ne? ;>

Dr_M ::

Heh, slabi komedijanti. :)

imagodei: ne nism invalid, vidm pa, da si ti. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Čez tiste stebričke ob oknih se tudi ne vidi na semaforje, prehode za pešce in te stvari. Priporočam motorno žago.

Matev ::

nekateri ste kot ovce
greste tja kamor vam pokačejo; in vas usmerijo

drugi razmišljamo s vojo glavo

in ti drugi ... sedaj po novem lahko nalepijo vinjeto na njim ustrezno mesto

WarpedGone ::

Se vam ne zdi, da je že počasi čas da se navadimo na novo dejstva?
Vinjete so tukaj, like it or not.

Da je mera polna, jih bojo zgleda uvedli tut Hrvati. Le da znajo bit njihove malo dražje.
Zbogom in hvala za vse ribe

NoBody- ::

Se vam ne zdi, da je že počasi čas da se navadimo na novo dejstva?
Vinjete so tukaj, like it or not.

Da je mera polna, jih bojo zgleda uvedli tut Hrvati. Le da znajo bit njihove malo dražje.

S tem da majo 100x boljše ceste kot mi in dosti več kilometrov avtocest kot mi, zato če bi dosti koristil HR avtoceste bi z veseljem kupil njihovo vinjeto!!

lp

Super Sonic ::

Osebno sem imel včeraj kar nekaj težav pri prehodu čez bivšo cestninsko postajo. Namreč tisti znak 40 je tam verjetno samo za "zabavo". Ko sem prvič prečkal so me drugi vozniki skor "ubil" pri hitrosti 40 km/h. Slišati je bilo celo hupanje! Pri drugem prečkanju sem bil že bolj pogumen in sem peljal čez z okoli 60 km/h. Bolje, a še vedno precej živčno. Se vprašam - kje so policaji? Ko vsa šla nazaj (iz morja v LJ), je na prvi šlo okoli 70 km/h, na drugi pa ni šlo, ker je folk vozu od 0 do 15 km/h. Nastala je več kilometrska kolona. Se vprašam: kje so policaji?

"Da je mera polna, jih bojo zgleda uvedli tut Hrvati. Le da znajo bit njihove malo dražje."
Delno logično - saj imajo več cest. Delno pa tudi nelogično glede na to, da jim bo šla turistična sezona v k***c zaradi (predragih) vinjet v Sloveniji.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

>> S tem da majo 100x boljše ceste kot mi

A da ja? Tam kjer sm se js fural je prej ravno obratno. AC od Krapine do Zagreba je (bila?) polom. Omejitev na 110 zaradi varnosti, pa je bilo še to na meji dosegljivega, ker sm se bal da mi odpadejo kolesa.

Tody ::

Jejo krofe :) Folk je blond in nebi pomagalo tudi če bi bili policaji tam, za une k gredo 70 čez nimam nič proti kaj bi pa unim naredl k grejo 15 ? bi jih ustavil ? Stem naredl še večjo gužvo..

NoBody- ::

Pol pa res nevem od kod si te ti pelal. Letos bil 2x v Makarski. Pa to je uživancija za pelat. Vzemem tisto kartico takoj za mejo ( Macelj) in plačam šele na koncu avtoceste ( Šestanovac ) torej cca. 400km brez ustavljanja!! Cesta tako kot se šika, in o tem lahko v sloveniji samo sanjamo. Postajališča in becinske urejene kot nekakšni hoteli, tako da glede hrvaških avtocest nimam nikakršnih pripomb, pa tud 210kun v eno smer mi ni teško dat, ker voziš res kot da si v letalu :)

lp

Ejsi_Disi ::

Ne vem za kaj ste eni tako pikolovski. Saj lepo piše, da mora biti na vidnem mestu, na levi strani prednjega vetrobranskega stekla. Torej tudi levo spodaj. Pa skoraj polovico folka jo ima levo zgoraj, točno tam, kjer je šipa že zatemnjena. Jako pravilno.
Rock n' roll ain't noise pollution!

>> pa tud 210kun v eno smer mi ni teško dat

210 kun je švoh 30€ za 400km AC?
Pri nas se lahko za tak dnar furaš pol leta skupaj vsak dan nonstop. Koliko kilometrov pride to?

Folku enostavno ne potegne, da so naše vinjete obupno poceni zadeva.

jan01 ::

Kako pa bodo Hrvati uvedli vinjeto, če pa še kar nekaj časa ne bodo lastniki avtocest? Morda pa bo vinjeta na onesnaževanje...

Pustimo to, da se je sosedska nevoščljivost hitro sprevrgla v lastno preračunljivost. Se mi zdi, da te vseeno pride manj, če kupiš recimo polletno vinjeto, kot pa če računaš sedanjo mitnino povratno od Krapine do Splita. Se motim?

krho ::

Kar dirkajte čez cestninske boste položnice dobili.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Dr_M> "imagodei: ne nism invalid, vidm pa, da si ti."

Ah, ah, spet otroški vrtec v stilu "To si ti, kaj sem pa jaz..."

Kako lahko vidiš, če se pa tipkamo? In zaradi česa bi to pravzaprav "videl"? Zato, ker sem te prijazno vprašal, kako te ovira majcena vinjeta pri pogledu na semafor? Če bi rekel, da si invalid (no pun intended here), bi bila stvar rešena.

Namesto arugmentiranega odgovora dobim ad hominem.
- Hoc est qui sumus -

"Kar dirkajte čez cestninske boste položnice dobili."

Ja, to bo. Mislim, da se bo prej zemlja vrtela v kontra smer.

jrtjtejtt ::

Ko tole berem, se samo smejim, tista mala nalepka vas tako moti. Lepo prosim, eni se pritožujete samo zato, da se lahko pritožujete. Malo premakneš glavo in vidiš mimo nalepke. "Ne morem videt semaforja"...daj, daj.

Jst sm nalepko opazil takrat ko sem jo limal, po 5 minutah vožnje je nekako izginila. Opazil sem jo šele na cestninski postaji, ko sem lahko 80 peljal mimo hišic.

Tear_DR0P ::

ok jaz vinjete tudi ne opazim in me nikakor ne moti - ampak me pa zanima,kako je če imaš zatemnjen pas recimo 15 cm in potem takoj pod tem pasom vinjeto - pač dosledno upoštevaš navodila - imam občutek, da je to potem direktpred očmi - ampak takega steklaže dolgo nisem imel na avtu, pa ne morem niti sprobat :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

koyotee ::

tist k ma probleme z vinjeto na vetrobranskem steklu, naj si jo nalepi na čelo!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

kixs ::

Ne vem za kaj ste eni tako pikolovski. Saj lepo piše, da mora biti na vidnem mestu, na levi strani prednjega vetrobranskega stekla. Torej tudi levo spodaj. Pa skoraj polovico folka jo ima levo zgoraj, točno tam, kjer je šipa že zatemnjena. Jako pravilno.

Ocitno se eni delajo norce!

Napisano je na levi strani in tako kot je prikazano na skici. Na skici je prikazano levo zgoraj. Dodatno je napisano, da mora biti na nezatemnjenem delu.

Keyser Soze ::

Pi***, ampak človek se včasih kar zamisli, kako na izi je "vrečt kost" ljudem. To, da te pa lahko ustavijo na avtocesti in ti lisičijo avto pa nobenega nič ne interesira.

IMO, bi bil za večino ljudi največji problem, če bi uvedli usmrtitve, to ali te lahko ustrelijo v levo ali desno sence oz. če si lahko privoščijo kar sredino čela?

O_O
OM, F, G!

Pi***, ampak človek se včasih kar zamisli, kako na izi je "vrečt kost" ljudem. To, da te pa lahko ustavijo na avtocesti in ti lisičijo avto pa nobenega nič ne interesira.

IMO, bi bil za večino ljudi največji problem, če bi uvedli usmrtitve, to ali te lahko ustrelijo v levo ali desno sence oz. če si lahko privoščijo kar sredino čela?

O_O

:))

BigWhale ::

Delno pa tudi nelogično glede na to, da jim bo šla turistična sezona v k***c zaradi (predragih) vinjet v Sloveniji.

Hrvatom bo sla turisticna sezona v kurac zaradi nasih vinjet? :)))))

lol

PJani ::

Delno pa tudi nelogično glede na to, da jim bo šla turistična sezona v k***c zaradi (predragih) vinjet v Sloveniji.

Hrvatom bo sla turisticna sezona v kurac zaradi nasih vinjet? :)))))

lol

Naj še podražajo vinjete da gre res v k**c turistična sezona hrvatom. Sami so si krivi. Pa naj res napišejo gor na vinjete "SLOVENSKE vinjete".
C/C++

mesoreznica ::

tist k ma probleme z vinjeto na vetrobranskem steklu, naj si jo nalepi na čelo!
In to na notranjo stran levo zgoraj. :))

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

krneki0001 ::

Slovenci kot slovenci, če eden hoče iz dreka splezat, ga večina spet nazaj v drek povleče, če pa še ni v dreku, ga pa porinejo vanj.

Pa puste že ljudi naj limajo vinjeto kamor jim paše, pometajte prvo pred svojim pragom.

Tilen ::

Sem jo nabavil in nalepil tam kot treba. Brez problemov.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

BluPhenix ::

Pa puste že ljudi naj limajo vinjeto kamor jim paše, pometajte prvo pred svojim pragom.

Zadeva pač ni skladna s pravili, tega se morajo ti z napačno prilepljeno zavedati. PA da ne govorimo o pragih, nekateri je še pravilno nimate nalepljene, kaj šele na pravem mestu...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

nebivedu:

Zarad mene ima lahko vinjeto zalepljeno na zadnjem steklu, ali pa na notranjem vzvratnem ogledalu. Me ne zanima. Sploh se mi zdi neumno, da je točna lokacija predpisana, kot da se bo zdaj nek DARS-ov nadzornik stegoval skozi okno patruljnega avtomobila in preverjal, če imaš luknjice na pravih mestih in ob enem še preveril, ali je nalepka prava ali ponarejena. Itak je vseeno, kje bi imeli to nalepljeno.

Druga stvar je pa, da je to žal določeno. V redu, pač daš tja, kjer je nalepljeno. Kljub temu pa nekateri vijejo roke in se držijo za glavo, da jim je sedaj odvzet pomemben procent vidnega kota in da bodo zato 2x letno tarče trobljenja podivjane horde voznikov za njimi, ker bodo spregledali zeleno luč na semaforju.
- Hoc est qui sumus -

Mare2 ::

Si ti tudi eno pravilo.

Kje si pa bral ta pravila?

Itak bo v kratkem spremenjena Uredba. Vinjete tudi uradno ne treba limati ravno na levo zgornjo stran vetrobranskega stekla.

Podrobnosti v kratkem v Uredbi o ...

"Hrvatom bo sla turisticna sezona v kurac zaradi nasih vinjet? :)))))"

Šala?

"Hrvatom bo sla turisticna sezona v kurac zaradi nasih vinjet? :)))))"

Šala?

Čehi recimo nebojo hodili na hrvaško zaradi vinjet in cene bencina pa še ena reč je... :p
C/C++

BluPhenix ::

Čehi recimo nebojo hodili na hrvaško zaradi vinjet in cene bencina pa še ena reč je... :p

Ne pisat bedarij no. Čehi (in še marsikateri drugi) ne bodo hodili (če res ne bodo), zato, ker je hrvaška uvedla "embargo" na lastno prinešeno hrano, katero so si ti turisti privlekli s seboj za cel dopust, tako kot še marsikateri drugi, ker jim pač ni do zapravljanja v hrvaških trgovinah. Ampak ja, zadeva lepo sovpada z uvedbo slovenskih vinjet in zao se je krivda zvalila na njih ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Amm...ravno to sem še mislil dopisat pa se nism mogu spomnt.
C/C++

krneki0001 ::

Hrvaška je embargo na hrano ukinila 3 dni po tem, ko ga je uvedla - dobili so namreč grožnjo da noben Čeh ne bo prišel v lepo njihovo, če tega ne ukinejo.

Mare2 ::

Hrvaška gor ali dol.

Pri teh vinjetah sta bili narejeni dve cvetki:

1. da se jo mora nalimat ravno v levi zgornji kot vetrobranskega stekla
2. da ni 10 dnevne vinjete.

Za prvo točko bo spremenjena Uredba, za drugo pa še ne vem, kako bo.

jrtjtejtt ::

Da je treba nalimat levo zgoraj ni nobena cvetka, gre za to, da imajo kontrolorji lažje delo, pa verjetno tudi kamere ki preverjajo vinjeto. lahko bi tudi določili levo spodaj, samo verjetno je pomebno, da imajo ljudje vsi vinjeto na enem mestu.

Glede 10 dnevnih je pa tko - odvisno kaj gledaš. Za enega turista je sigurn boljše da manj plača, ampak država pa manj potegne denarja. Meni osebno ne moti ta režim.
««
8 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22354933 (38530) Mare2
»

Odstranitev letne vinjete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5011952 (10452) steklo
»

Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10638660 (35822) pegaso
»

Vinjete 2009 (strani: 1 2 )

718230 (6214) Buggy
»

Vinjete: od Ljubljane do Vrhnike 11 EUR!? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

55640293 (26201) moowy123

Več podobnih tem