Forum » Loža » Vinjeta - jo že imate?
Vinjeta - jo že imate?

Good Guy ::
. Vendar pozor! Videtičeva je povedala, da se na vinjeti, če jo vam uspe odlepiti v enem kosu, pojavi napis ''neveljavna''. Nalepka namreč ni prenosljiva in je veljavna zgolj za eno vozilo.
lol
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Runnagain ::
Letos je na voljo samo polletna, zelena vinjeta, ki za osebna vozila stane 35, za motorna kolesa pa 17,50 evra, velja pa šest mesecev, ne glede na datum nakupa. V avtomobilu mora biti nalepljena levo na notranji strani vetrobranskega stekla, najbolje zgoraj, na motorju pa na rezervoarju. Na Darsu so se sicer dogovorili, da voznikov, ki imajo vinjeto nalepljeno kjer koli na vetrobranskem steklu, letos ne bodo kaznovali, je povedala Videtičeva. Naslednje leto pa bodo neizprosni, vinjeta mora biti nalepljena na predvidenem mestu, če ne, boste plačali kazen.
Vir: 24ur.com
Vir: 24ur.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()

Misak ::
Clanek Finance:
Klik
Dars: Letos kazni za napačno nalepljene vinjete ne bo
Na Darsu, kjer so v zadnjih dneh sprejeli večje število klicev, kaj z napačno zalepljeno vinjeto storiti, pravijo, da bo zaradi tega nadzor nad vinjetami do konca letošnjega leta počasnejši in oviran, saj bodo morali biti nadzorniki pozorni na celotno površino vetrobranskega stekla in ne le na levi zgornji kot.
PS: Do zdaj je bilo prodanih okoli 450 tisoč vinjet, v prodaji pa jih je bilo 1,35 milijona.
Klik
Dars: Letos kazni za napačno nalepljene vinjete ne bo
Na Darsu, kjer so v zadnjih dneh sprejeli večje število klicev, kaj z napačno zalepljeno vinjeto storiti, pravijo, da bo zaradi tega nadzor nad vinjetami do konca letošnjega leta počasnejši in oviran, saj bodo morali biti nadzorniki pozorni na celotno površino vetrobranskega stekla in ne le na levi zgornji kot.
PS: Do zdaj je bilo prodanih okoli 450 tisoč vinjet, v prodaji pa jih je bilo 1,35 milijona.
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Good Guy ::
ja fak kva so ludje res tok nesposobni to naleko prlept tm k piše :S
http://goo.gl/7ItKpU

krho ::
Na Petrolu mi je pojamral, da jih je vsaka enota dobila samo 500. Da sploh niso smeli naročati količine.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Keyser Soze ::
A lahko en z jajci pokliče na DARS. Aja, pa če ima pamet je tud dobro. Meni ni jasno, da nihče ne zna zahtevat pojasnila, jasnega!!, kje piše, da je potrebno limat LEVO ZGORAJ?
Sej bom čir fasu. Ista šema je pa s tem kombijem. Kaj bo mene prehiteval kombi? Če vozim na zgornji meji omejitve oz. še celo malo čez? Prehiteval in gledal če imam nalepljeno vinjeto? Eni bi bli dobri za pisat komedije. =D
Najbolj logično bi bilo, da stojijo na počivališču, petrolu, na DESNEM robu vozišča, kot vsak normalen človek, in preverjajo prisotnost vinjete. S katere strani vas navadno ustavlja policist? A stoji na levi al na desni strani?
Sej bom čir fasu. Ista šema je pa s tem kombijem. Kaj bo mene prehiteval kombi? Če vozim na zgornji meji omejitve oz. še celo malo čez? Prehiteval in gledal če imam nalepljeno vinjeto? Eni bi bli dobri za pisat komedije. =D
Najbolj logično bi bilo, da stojijo na počivališču, petrolu, na DESNEM robu vozišča, kot vsak normalen človek, in preverjajo prisotnost vinjete. S katere strani vas navadno ustavlja policist? A stoji na levi al na desni strani?
OM, F, G!

dolenska ::
ampak tale predor je pa res orenk koštal in orenk slab....se vid da je šel denar nekam drugam. slovenci spet v knjigi rekordov

OChack ::
joj ne govor, 2x višja cena od predvidene zaradi "dviga standardov" in spremembe predpisov za druge materjale, očitno so 100 let nazaj mel bolše standarde.
....vinjeto sm kr pod ogledalo nalimov in je sploh ne opazim :)
....vinjeto sm kr pod ogledalo nalimov in je sploh ne opazim :)
Int€l inside, IDIOT Outside

TESKAn ::
Tunel je narejen zanič, saj je denar raje šel v žepe nekaterih, kot da bi ga porabili za stvari, za katere je bil namenjen. Recimo za kline za utrjevanje stene predora. Ali pa cementne obloge tunela. In če to manjka, potem stvar ne more prav trdno stat skupaj.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

tx-z ::
Hja predor je drag ja. Ampak zdej je že zaprt. Je bla nesreča in je v smeri proti kranju vse zaprt...Ene 15 avtov je stal na drugi strani. Najbž so se verižno trčl
Pa kr me zlo mot je to da k zapeljš not ti uni reflektorji tok posvetjo v uči...Ponavad je tista rahla svetloba v tunelu tle pa res ORNK svet in je prou muka k zapeljš iz teme v tunel in pol k greš vn

Pa kr me zlo mot je to da k zapeljš not ti uni reflektorji tok posvetjo v uči...Ponavad je tista rahla svetloba v tunelu tle pa res ORNK svet in je prou muka k zapeljš iz teme v tunel in pol k greš vn

tx-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tx-z ()

C_maniak ::
voznik bi res težko preverjal, ja, bo pač sedel zraven še en, ki bo gledal čez okno (mu ne zavidam pozicije sedenja in pogledov voznikov ;).
in ne rabi te prehitevat s 140, 150, pač bo prehiteval tiste, ki grejo manj ali pa tebe s 132 :D. ne predstavljam si zakaj bi drugače naročevali ne vem kake zmogljive kombije. za postajanje na počivališčih že ne.
voznik bi res težko preverjal, ja, bo pač sedel zraven še en, ki bo gledal čez okno (mu ne zavidam pozicije sedenja in pogledov voznikov ;).
in ne rabi te prehitevat s 140, 150, pač bo prehiteval tiste, ki grejo manj ali pa tebe s 132 :D. ne predstavljam si zakaj bi drugače naročevali ne vem kake zmogljive kombije. za postajanje na počivališčih že ne.

Tody ::
kake zmogljive kombije so pa naročil? Itak bodo malce se vozikal sem in tja... Če bo pa direktiva prišla da niso zadost vinjet prodal potem bodo pa itak naredl pizdarijo :) Še na pamet jim pomoje ne bo prišlo da bi to delal kar opisujete :)

C_maniak ::
ne vem točno, vem pa da je blo od 4x4 pogona, nekih elektronskih pomagal (proti zdrsu pogonskih koles, ESP?) in se je izbira zožila na samo par vozil in ceno ~30k €, če se ne motim.
edit: sem malo iskal kaj točno naj bi bile te zahteve, pa sem našel tole. so se zgleda malo umirili, ker so prišli le dve ponudbi (Porsche Slovenija s VW Transporterji in Dat-Con z Mercedes Viti - prvi za 888k, drugi celo za dober mio, se pravi najmanj 41k na vozilo). vozniki bodo opravili tudi tečaj varne vožnje. najprej so razmišljali celo o opremljanju z modrimi rotacijskimi lučmi in solzilcem. vinjetna policija niti ni pretiran izraz. ;D
edit: sem malo iskal kaj točno naj bi bile te zahteve, pa sem našel tole. so se zgleda malo umirili, ker so prišli le dve ponudbi (Porsche Slovenija s VW Transporterji in Dat-Con z Mercedes Viti - prvi za 888k, drugi celo za dober mio, se pravi najmanj 41k na vozilo). vozniki bodo opravili tudi tečaj varne vožnje. najprej so razmišljali celo o opremljanju z modrimi rotacijskimi lučmi in solzilcem. vinjetna policija niti ni pretiran izraz. ;D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: C_maniak ()

Zheegec ::
Danes sem videl kar precej idiotov na ac brez vinjete. Škoda, da je tako nizka kazen. Sploh pri tako poceni vinjeti, kot jo imamo.
Vožnja skozi cestninske postaje je pa nekje pri ~70km/h čisto varna in zanesljiva, če si skoncentriran. Kaj več si pa ne upam in ne mislim peljati skozi.
Je kakšna številka dars, kamor lahko pokličem in prijavim ljudi brez vinjete?
C_Maniak - izbira je padla na točno določeno eno vozilo. Torej je bilo točno prirejena za tisto vozilo. Saj se je govorilo o tem, pa noben ni naredil ničesar glede tega.
Vožnja skozi cestninske postaje je pa nekje pri ~70km/h čisto varna in zanesljiva, če si skoncentriran. Kaj več si pa ne upam in ne mislim peljati skozi.
Je kakšna številka dars, kamor lahko pokličem in prijavim ljudi brez vinjete?
C_Maniak - izbira je padla na točno določeno eno vozilo. Torej je bilo točno prirejena za tisto vozilo. Saj se je govorilo o tem, pa noben ni naredil ničesar glede tega.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()

Ziga Dolhar ::
In kaj bo DARS storil po tvojem telefonskem klicu? :) (Kvečjemu prestregel voznika na cesti.)
https://dolhar.si/

Saj to želim. Povem jim, kje se peljem in pa tip ter barvo vozila, po možnosti še registrsko številko.
Bi pa lahko vinjeto (kot sem že dolgo nazaj v tej temi napisal) naredili dosti bolj pametno - v vsaki bi bil čisto preprost čip, katerega bi senzor na cestninskih postajah zaznal in lahko preštel (samo preštel!), kamere, ki znajo šteti število vozil pa tudi niso drage. Tako bi vedno in v realnem času vedeli, po katerem odseku se vozi največ vozil brez vinjete.
Bi pa lahko vinjeto (kot sem že dolgo nazaj v tej temi napisal) naredili dosti bolj pametno - v vsaki bi bil čisto preprost čip, katerega bi senzor na cestninskih postajah zaznal in lahko preštel (samo preštel!), kamere, ki znajo šteti število vozil pa tudi niso drage. Tako bi vedno in v realnem času vedeli, po katerem odseku se vozi največ vozil brez vinjete.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

K0K0 ::
Vidim da nekateri pozabljate da niso vsi avtomobili isti. Včeraj sem jo improvizorično nalimal pod originalno zatemnjen pas v A6 in je zelo moteča. Vinjeta pride ravno v višino oči tko da je precej moteča pri vožnji čez ovinke.
p.s.
A ni v zakonu nek člen po katerem je lahko zatemnjen samo 10 al 15cm pas na zgorni strani šipe ? Če si jest to prov predstavljam vinjeta zato ne sme bit pod tem pasom. Na pasu pa tud baje ne sme bit torej ostane samo levo spodaj ?
p.s.
A ni v zakonu nek člen po katerem je lahko zatemnjen samo 10 al 15cm pas na zgorni strani šipe ? Če si jest to prov predstavljam vinjeta zato ne sme bit pod tem pasom. Na pasu pa tud baje ne sme bit torej ostane samo levo spodaj ?

Ziga Dolhar ::
Rahlo offtopic, pa vendar: kaksen je sploh namen/funkcija tega zatemnjenega pasu?
https://dolhar.si/

kixs ::
Rahlo offtopic, pa vendar: kaksen je sploh namen/funkcija tega zatemnjenega pasu?
Namesto sencnikov. Zaradi tega je tudi eno malenkost bolj hladno v avtu. Pas pa je lahko do 12cm.
lp

WarpedGone ::
>> Pas pa je lahko do 12cm.
Tole je tipični zajeb vrle birokracije, ki zna razmišljat samo v predalčkih. Fora je da na nekaterih avtih bi lahko komot zatemnil tudi 30 cm zgornjega roba stekla, pri drugih pa niti 5 cm. IMHO bi blo najbolje za vsako zatemnitev po defaultu zahtevat homologacijo, kjer se izmeri delež vidnega kota, ki ga zatemnitev prekrije. Predpis pa postavit v smeri, da mora pri 180 cm telesne višine, nezatemnjeno ostati vsaj 5 stopinj nad vodoravnico. Konkretne cifre so stvar strokovnjakov da jih pametno določijo. Bi pa tako zatemnitev garantirano v vseh primerih enako ne-ovirala pogled in bi limanje vinjete pod zatemnitev enako (ne)oviralo vse. Sedaj pa morajo nekateri vinjeto nalimat praktično na sredino stekla. Res čudno in neprimerno ampak takšna so pota birokracije.
Tole je tipični zajeb vrle birokracije, ki zna razmišljat samo v predalčkih. Fora je da na nekaterih avtih bi lahko komot zatemnil tudi 30 cm zgornjega roba stekla, pri drugih pa niti 5 cm. IMHO bi blo najbolje za vsako zatemnitev po defaultu zahtevat homologacijo, kjer se izmeri delež vidnega kota, ki ga zatemnitev prekrije. Predpis pa postavit v smeri, da mora pri 180 cm telesne višine, nezatemnjeno ostati vsaj 5 stopinj nad vodoravnico. Konkretne cifre so stvar strokovnjakov da jih pametno določijo. Bi pa tako zatemnitev garantirano v vseh primerih enako ne-ovirala pogled in bi limanje vinjete pod zatemnitev enako (ne)oviralo vse. Sedaj pa morajo nekateri vinjeto nalimat praktično na sredino stekla. Res čudno in neprimerno ampak takšna so pota birokracije.
Zbogom in hvala za vse ribe

SodVina ::
Goljufi na delu
Tukaj se mi porajajo vprasanja:
-Kako velika verjetnost je, da ti bo nadzornik res preveril, ali je vinjeta nalepljena z originalnim lepilom, ce so pa ji dolocili lokacijo, da o vidna cimbokj od dalec
-Preverjanje je po moji logiki mozno edino s poskusom odstranitve. In v primeru poskusa odstranitve se vinjeta poskoduje(ce je prav nalepljena) in ni veljavna. Ti potem dajo novo? Tudi ce poskusis z nohtom vogalcek, vinjeto poskodujes. In ce ti uradna oseba poskoduje vinjeto, mislim da imas pravico zahtevati zamenjavo. Se jim splaca "probavati" 1000 ljudem, da potem enega dobijo?
Bottom line: mislim da te bodo zelo tezko ugotovili, ce bos vinjeto(z raznimi odlepilnimi dodatki) nalepil pazljivo oz "ne šlampasto".
Tukaj se mi porajajo vprasanja:
-Kako velika verjetnost je, da ti bo nadzornik res preveril, ali je vinjeta nalepljena z originalnim lepilom, ce so pa ji dolocili lokacijo, da o vidna cimbokj od dalec
-Preverjanje je po moji logiki mozno edino s poskusom odstranitve. In v primeru poskusa odstranitve se vinjeta poskoduje(ce je prav nalepljena) in ni veljavna. Ti potem dajo novo? Tudi ce poskusis z nohtom vogalcek, vinjeto poskodujes. In ce ti uradna oseba poskoduje vinjeto, mislim da imas pravico zahtevati zamenjavo. Se jim splaca "probavati" 1000 ljudem, da potem enega dobijo?
Bottom line: mislim da te bodo zelo tezko ugotovili, ce bos vinjeto(z raznimi odlepilnimi dodatki) nalepil pazljivo oz "ne šlampasto".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SodVina ()

No, sedaj kos o vinjete že nalepljene, pa se mi poraja drugo vprašanje. Sama pooblastila cestninskih nadzornikov ter lisičenje vozil?
Uredbo sem sicer samo na hitro preletel, me pa zanima če se je še kdo spustil v podrobnosti pooblastil cestninskih nadzornikov, samega kaznovanja ter lisičenja.
Uredbo sem sicer samo na hitro preletel, me pa zanima če se je še kdo spustil v podrobnosti pooblastil cestninskih nadzornikov, samega kaznovanja ter lisičenja.
OM, F, G!

r5r ::
Danes sem se peljal po AC in vedel policijski avto brez vinjete! Barabe. Sicer se vidi, kdo ima vinjeto in kdo ne, tudi na nasprotno stran ceste.
Večina ljudi je imela vinjeto na predpisanem mestu, nekaj procentov spodaj levo, le en jo je imel na desni strani na sredini.
Večina ljudi je imela vinjeto na predpisanem mestu, nekaj procentov spodaj levo, le en jo je imel na desni strani na sredini.
And it makes me wonder.

mesoreznica ::
Danes sem se peljal po AC in vedel policijski avto brez vinjete! Barabe. Sicer se vidi, kdo ima vinjeto in kdo ne, tudi na nasprotno stran ceste.
A so prej policisti plačevali cestnino?
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X

kixs ::
Videl prej enega, ki ima nalepljeno pri vzvratnem ogledalu, poleg tega pa je na tem mestu tudi zatemnjeno steklo. Vinjeta se pa zelo slabo vidi.

djordjevic ::
Danes sem videl enega pacienta, ki je imel prilepljeno z dvema trakcema aero selotejpa. Ja, valda, da jo lahko da ženi, ko se pelje v mesto. Ko pa si je omislil v avtu usnjene sedeže, pa ni šparal ... Eni so res pacienti.

;-) ::
Če bom kupil vinjeto jo bom nalašč nalepil v desni kot spodaj, zdaj ko so povedali da ne bo kazni.

Tr0n ::
Usnjeni sedezi so za osebno udobje, vinjete pa za drzavno. Ni primerjave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

moowy123 ::
Meni se zdi osebno udobje da ni gužve na cestninskih postajah in da moja denarnica manj trpi odkar so vinjete
. Seveda bi se še boljše počutil, če cestninskih postaj sploh nikoli ne bi blo ... Vsekakor so vinjete tudi za osebno udobje
.

Dones sem kumi nacilal tisto hišco :) Sem vidu da so dal količke na ABC stezo :) pa potem kumi odvil :P

A to pri kompoljah (Lukovica) nekje pol urce nazaj? Malo slaloma levo-desno?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()

BigWhale ::
Ja, vsak dan vas je vec takih, ki bi morali voznisko dovoljenje poslati na nadzorovano unicenje...

Model je hotel na ABC stezo, potem je pa dejansko zapeljal skoraj pravokotno na cesto mimo cestnine za tovornjake.
Če ne bi šel lepo počasi, bi se lahko kar lepo skrešala :)
Če ne bi šel lepo počasi, bi se lahko kar lepo skrešala :)
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

BigWhale ::
Sam jaz tega ne delam k sem zaspan, pa ne takrat, k vozim pravokotno na cestisce, pa jaz mam bullbare in motorko!

tudi jaz nisem šel pravokotno, sam mal težji sem se odločil za katero hišco :)pizda motorke pa res nimam :D Pa štemarce tud ne :D

r5r ::
Kupiš vinjeto, da imaš potem na AC od Grosuplja do LJ in po LJ obvoznici omejitve 80 ali 100. V središču LJ pa lahko voziš 60, morda nekje 70. FTW!!
And it makes me wonder.

Sc0ut ::
Danes videl par ciganov na hitri cesti, pa nobeden z vinjeto. Pomoje je prav fajn, če se ti ne more nikoli nič zgodit in si zaščiten kot polarni medved, kljub temu, da še enega davka nisi plačal v življenju.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Hmm...pravijo LEVO ZGORAJ...potlej a jo lahko zarotiraš za 90°?
Sam prašam
Lahko, zakaj pa ne.
OM, F, G!

Pyr0Beast ::
Kupil, nalepil zmečkano postrani pod špeglom ... super.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 54720 (38317) | Mare2 |
» | Odstranitev letne vinjete? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11892 (10392) | steklo |
» | Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38537 (35699) | pegaso |
» | Vinjete 2009 (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8210 (6194) | Buggy |
» | Vinjete: od Ljubljane do Vrhnike 11 EUR!? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 40188 (26096) | moowy123 |