» »

Prometna nesreča,kolikšna je kazen?

Prometna nesreča,kolikšna je kazen?

«
1
2

AnWar ::

Namrec, imel sem prometno nesrečo prejšni teden, vozil sem 80km/h, kjer je omejitev 90km/h se pravi izven naselja. Tisti dan je dež padal, ter bila je mokra ter mastna cesta. Odletel sem iz ceste, ter pristal na pašniku, nikogar nisem poškodoval razen sebe, ter okolico (količki,ter nekaksno zico "kacji pastir"), kjer sm pristal na kolesih.

Namrec zanima me zdej kolikšna je kazen?
[Asus ROG Strix SCAR III]

Urc ::

Če bi se lepo dogovoril z lastnikom, bi bila pomoje minimalna :)

AnWar ::

Aja tale pašnik je državna...to sm pozabil omenit.
[Asus ROG Strix SCAR III]

AnWar ::

Sicer se ne gre pasnik, ampak koliko je kazen, ker sm zletel iz ceste.
[Asus ROG Strix SCAR III]

jype ::

Ne vem če je za to kaj kazni, če si vozil po predpisih.

Je pa fino da zdaj veš, da ne moreš šibat 90 povsod kjer je taka omejitev.

AnWar ::

Novi zakoni so...mogoce kaksna kazen, "prilagodite hitrost razmeram".
[Asus ROG Strix SCAR III]

KoMar- ::

Ja kazen bo za neprilagojeno hitrost vožnje razmeram...

AnWar ::

Koliko?
[Asus ROG Strix SCAR III]

SmeskoSnezak ::

Eh, jezus no. Kaksna kazen neki. Ce nimas avta zavarovanega, tak nima smisla kaj jamrati. Ce pa ga imas, bi mogel poklicat policijo, da ti naredi zapisnik za zavarovalnico, da lahko uveljavljas to in ti zavarovalnica krije skodo. Tak laicno povedano, kr sn tu pa tam zravn, ko moj stari deda zleti s ceste. :D

jype, ja seveda ne more šibat 90kmh po taisti cesti, takrat ko gre dež...
@ Pusti soncu v srce... @

AnWar ::

Avto zavarovan,policija tudi prisotna, za dez je bila 80 km/h na uro normalna vozil sem se v blag ovinek, vozim se vsak dan po isti cesti, problem je bil da je bilo neki mastnega na cesti. In ne mi govorit kot da mam 1 mesec izpit (8 let), in NI vazno koliko casa ga imam, fora je v tem da se vsak dan nekaj novega naucis ko se usedes v avto. Nisem se imel namena pogovarjat o moji voznji ampak o kazni, koliko bo potrebno placat.
[Asus ROG Strix SCAR III]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AnWar ()

PaX_MaN ::

Um, bi pričakoval, da bi ti policisti povedali, kolikšna je kazen...

Voip ::

copy/paste
Če voznik ne prilagodi hitrosti okoliščinam: 460 evrov in 7 kaz. točk

mchaber ::

Mislim da bo manj. Kolega je imel skoraj enako nesrečo, tako da ko izvem, koliko je plačal ,napišem sem.
.

StratOS ::

Mislim ej, tebe zanima koliko boš plačal. Ta je dobra :)
Po moje je to isto, kot da pričakuješ otroka, vendar še nikoli nisi bil v izbrani ženski.

.. pa brez zamere.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

AnWar ::

Stratos: Da se psihicno pripravim....brez zamere. :)
Mchaber: napisi ko bos zvedu.

Jst mislim da bo 200evrov ter 5pik, nisem pa 100%
[Asus ROG Strix SCAR III]

Spajky ::

Gospod policaj, ma veste, ne vem, kaj se je zgodilo. Samo kar naenkrat sta se mi trava/količki el.pastirja na njivi začela hitreje približevat kakor konec ovinka, pa sploh hitro nisem šel :D ... (vzrok neznan!, nisi kriv) ... si že zamudil z razlago policaju ... :8)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

fosil ::

A so ti policaji kaj napisal? Kakšen prekršek ali kaj podobnega?
A ni tako, da ti takoj dajo listek za prekršek?
Mogoče so pa naredil samo zaznamek, v tem primeru ti ne napišejo nobene kazni.
Boš pa moral plačat škodo na travniku, oziroma bo šlo iz tvojega zavarovanja, kar pomeni izgubo bonusa.
Tako je!

;-) ::

Pomoje kazni neboš dobil. Seveda pa nevem zakaj si šel klicat policijo če avto nima nekih poškodb.

_LoW_ ::

pomoje kazni nebo,kriva je pa cesna če je biu masni madež na cesti(mogla bi ga spucat)!tak da kazni nesme bit!si drgač posliko toti madež pa to?

tommy boy ::

Moj prijatelj je naredil totalko iz Citroena C3, ko je po svoji krivdi zletel iz ceste. Poklical je policijo in kazen je bila to še po prejšnjem sistemu nekje okrog 300€ pa 4 kazenske pike.
Zdej pa točno ne vem koliko bi naj bilo to po novem sistemu.

Matev ::

ja in kaj če si zletel s ceste

si bil pijan? ne
si vozil prehitro? ne

reč da si pač zletu vn... krč te ja zagrabu, neki si razmišlju, bil si nepozoren... karkoli pač
enostavno si šel s ceste

in...

AnWar ::

Vozil sem po omejitvah, policaji so zmerli (pac z njihovi traki), nisem dobil nobenga listka, razen to da so mi vzeli tablice. Dobil sem za pihat kar je bilo 0.00. Ni mi pa nic povedal glede kazni. Avto je pa itak totalka. Primer: recimo vozis po omejitvah, kaj pa ce ti kr naeenkrat guma poci, pa odletis iz ceste...kaj pa pootem? Aja pa policaje nisem jst klical, jih je nekdo drug.
[Asus ROG Strix SCAR III]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AnWar ()

;-) ::

ja nič ni če ti guma pokne... če komu drugemu ka poškoduješ si pač ti kriv. Če poškoduješ tujo lastnino pač ti kriješ stroške.

z ceste pa zastonj zletiš =)

Dead_Eye ::

Glede na to, da si vozil po omejitvah(oz. še manj) ti ne morejo dat kazni. Zato se reče NESREČA, ker se pač zgodi. Če ti hočejo dat kazen za neprilagojeno hitrost se pritoži, da je bil madež na cesti... najboljše, da boš ti plačeval za nesposobnost drugih...
The one and only

dejanslo ::

počena guma je nekaj drugega (i guess), za to pa boš kazen ziher dobil. foter je kakšno leto-dve nazaj dobil cca 250e + nekaj točk za podobno zadevo.. suho zimsko jutro, led na cesti, vozil 70, omejitev 90.. prilagoditev razmeram na cesti :)
There`s More Than One Way To Do It

SleepLess ::

Ja neka kazen bo, jaz bi moral plačati kazen ko sem lani padel z motorjem (peljal sem se sredi decembra po prakticno ravni cesti, bilo je soncno na "senčni" zaplati pa je bil led in sem pošteno padel in sem moral it v bolnico kar pomeni klicanje policije), pa je prišo policaj pametovat o nevem čem vsem. Sem mu rekel, da vem da motor ni za pozimi, ampak nisem mel drugega prevoznega sredstva, kasneje sem dobil kazen za neprilagojeno hitrost glede na vremenske razmere ali nekaj v tem stilu (mislim da je bila 30.000Sit), ampak je zastarala ker sem kazen dobil kot mladoleten, vmes pa sem postal polnoleten.

EDIT:: Ni blo to lani lol, ker sem zdaj star ze 20let, je blo bolj pred tremi leti :O

Zgodovina sprememb…

_LoW_ ::

pa nemore dobit kazni če je to malomarnost drugih(na cesti nesme bit madežev...)ka če bi bla naprimer skala sred ceste pa se boš v njo zabiu,pol pa boš plačo pa kazenske točke dobivo???
od mojga sošolca mama je mela enkrat nesrečo,ko so gasilci neka cesto polivali pa ni blo dobenga znaka in jo je neslo iz ceste v grabn,pa so mogli gasilci plačat pol to...tak da kazni nebi smeu dobit!odvisno kak si policaju use to povedo!drgač led na cesti to so vremenske razmere,olje na cesti pa ni!

Ejsi_Disi ::

Povej, so ti policaji naredili zapisnik? Ker če so naredili zapisnik, boš po vsej verjetnosti moral plačati kazen. Lahko pa policisti vseeno pridejo na kraj nesreče, popišejo, ti dajo pihat, brez zapisnika in seveda brez kazni.
Rock n' roll ain't noise pollution!

dejanslo ::

mislim, da je razlaga, da bi moral vozit dovolj počasi, da bi se lahko pred oviro ustavil oz jo normalno obšel.. tudi meni je to tak malo mimo, saj imaš pač različne stopnje pričakovanja določene situacije, npr po zelo mrzlem (daleč v minusu) čisto suhem tednu na cesti, po kateri se voziš vsak dan, možnost ledu ni tako velika, kot če bi ta teden snežilo ali bi bilo dovolj toplo, da bi se sneg topil, ali kakršnakoli kombinacija tega in drugih faktorjev.. prav tako ne pričakuješ oljnega madeža, ampak kaj pa veš, morda pa se je 1 uro pred tabo komu kaj pokvarilo in je avto spustil olje, lastnik pa stvari ni počistil.. je majhna možnost, vendar je, in vedno jo je treba met v glavi. (to razmišljanje je načeloma ok; način oz stopnja kaznovanja mi gre v nos..)

hočem rečt le, da ni tako enostavno, da če si vozil po omejitvi oz pod njo in je prišlo do nepredvidene situacije, ki je rezultirala v tvojem izletu s ceste, da pa pol nisi nič kriv.
There`s More Than One Way To Do It

kixs ::

Ze pred precej leti sem zletel iz ceste zaradi poledice. Peljal sem pa res pocasi. Ce pride policaj na kraj nesrece, potem naredi zapisnik in vsaj takrat, sem avtomaticno dobil sodnika za prekrske.

Ker na sreco ni bilo nobenih drugih udelezencev ali poskodb, je bila moja kazen samo skoda na avtu. Taksna je bila razsodba sodnice. Z avtom sem sicer pristal na strehi, vendar sem ga vseeno uspel malo poravnat, pokitat in postrihat. Tako je potem peljal se dobro leto. :P

Policaj je isto rekel, neprilagojena hitrost... se strinjam. Sem se pa peljal v rahel ovinek cca 70km/h (omejitev 90km/h) ravno zaradi razmer - cez dan toplo in se je odtajal sneg, ponoci seveda poledica - samo zadek mi je pocasi odneslo in ciao :( Seveda nisem vedel, da bo poledenel ovinek, ampak cisto iz preventive sem sel pocasneje... kot se je izkazalo, bi moral it se pocasneje.

lp

AndrejS ::

Jaz sem padel z motorjem v ovinku, ker je bil pesek na vozišču. Sam sem se peljal v bolnišnico, kjer so me poslikali in mi povedali naj v čakalnici počakam še policiste. Seveda tega nisem storil ampak sem odšepal domov, a so bili že čez 30 min pri meni doma, skoraj prej kot jaz,.... nato so še oni poslikali motor...

Dobil sem kazen 60.000 SIT zaradi neprilagojene hitrosti !

hamax ::

Matr no, sam to je pa res idiotizem.

Cudn, da te ne kaznujejo, ko te cefurji pretepejo, ker nisi bil primerno oborozen...

Kako zaboga naj clovek pricakuje pesek/olje na cesti?
Ce je pa to dejstvo, naj pa dajo povsod omejitev 40kmh...

mare_ ::

Imam boljšo: cimra je padla pred vikendom v ovinku na pesku s kolesom, se toliko potolkla, da je šla v bolnico, kjer so klicali policijo in je dobila kazen zaradi neprilagojene hitrosti.

Pyr0Beast ::

Ta je huda ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

thomasg ::

bedarija, ampak taksne policaje imamo. V Avstriji naprimer sem bil dvakrat udelezen v prometnih nesrecah. Zadnjo sem povzrocil sam, ker sem se umikal enemu debilu in dobesedno povozil enega avstrijca v kabriu, ki ga je kupil pol ure nazaj. In kaj je bilo?

Avstrijcu se opravičim, malo se pogovoriva in pokliceva policijo. Čez 10min pride kriminalist v civilu, sam. NAJPREJ povprasa kako sva in ce je z vsemi vse v redu. Zelo prijazen, nato pogleda oba avtomobila in se nasmejan obrne k nam, čes, saj je samo materialna škoda. Me prosi za dokumente itd.. si prepiše nekaj stvari, sežemo v roko, se še enkrat opravičim za nastalo situacijo in gremo vsak v svojo stran (moj avto je bil normalno vozen). 10min je trajal postopek, kriminalist nasmejan in dobre volje in predvsem korekten.

Kar me čudi je to, da ni najprej začel pridig o tem kako vozim, ni imel vzvišenega pristopa glede na to, da sem iz Kranjske dežele in ni mi dal za pihat. Rekel je samo, da se bojo zavarovalnice med sabo zmenile, zato pa so. On je samo posredoval podatke in poskrbel, da je z nami ok (ne pa da nas bo zajebaval, kot je v navadi pri nas)

AnWar ::

Ahh nasa drzava,policaj je naredil zapisnik,tako da pricakujem kazen, najbolj zanimivo je bilo da sm bil cist potolcen,šepal, odprte rane,pa mi policaj pove da naj dam JST tablice dol iz avta, jst njemu bolj govorim da bi rad sel na urgenco, on pa meni naj dam tablice dol. Ampak seveda sm jih mogel dat dol, kaj ni to dolznost policajev? Kaj nc ne gledajo na ponesrecenca?
[Asus ROG Strix SCAR III]

mchaber ::

100€ je plačal na mestu pa 4 pike. Je pa mladi voznik.
.

šernk ::

sestra je dobro leto nazaj priletela v službeni avto policije in še sama ni vedla zakaj ni naredila ovinka (napisali so da je vzrok trenutna slabost se mi zdi). po nekaj mesecih je dobila pismo iz sodišča, da oni niso pristojni za to vrsto prekrška ali ne vem več točno zakaj je pisalo da niso pristojni in vse skupaj je bilo zavrženo
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Ejsi_Disi ::

Sam imam pa dobro izkušnjo s slovenskimi policisti (no, drugače ne;(), kar se nesreče tiče. Na Dunajski sem priletel enemu v rit. Oba sva imela službene avtomobile, tako da on poklical policijo. Prideta policista in začneta pomagat usmerjat promet, ker moj avto ni bil več vozen oz. ravno toliko, da smo ga spravili na pločnik. Potem dasta za pihat, seveda 0,0 pri obeh. Evropsko poročilo sva z modelom tako ali tako že prej napisala, tako da s tem ni bilo nobenih problemov. Potem vprašam policista, če je kakšen zapisnik za podpisat in mi reče, da če hočem zapisnik, da mi mora tudi kazen napisat (verjetno prekratka varnostna razdalja). Sem rekle, da verjetno ne rabi zapisnika delat. Je rekel, da ne. Uuu, super. Hvala lepa in adijo.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Phoebus ::

ZA povzročitev prometne nesreče se plača kazen, kakšna pa ne vem...pred leeeti vem da je bilo za tako situacijo ko si ven odletel in nikomur nič naredil, 30 tisoč SIT.

opeter ::

Eden mojih znancev je šel s kolesom po pločniku in ker je bila manjša poledica je nesrečnik padel. Udaril si je glavo v pločnik in padel v nezavest. En gospod, ki je bil v bližini je poklical rešilca, le ti pa so informirali še policijo. Naredili so zapisik in moral je plačati kazen v višini 120 €, ker je samega sebe izpostavil nevarnosti, ker češ, lahko bi padel na cesto...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

StratOS ::

Hja, ne vem kaj naš zakonik pravi, vsaj pravno gledano, no kar prebiram naj bi bil živi nesmisel, vsaj sam tako mislim.
Se pravi smo vse sami krivi in ne stanje ceste in na cesti, okolice ipd ...
Kaj takega pa še ne:
Me zanima kaj bi bilo če bi se še poškodoval (sam) pri tem nesrečnem dejanju, si bi moral še sam plačevati zdravljenje in kazen. Eeeh, sploh ne bom naprej razmišljal.
A ni boljše oditi z takega mesta, razen če nimaš kakšnih ostalih posledic ali kaska ipd ...

Je kdo tukaj, ki se pravno pozna na to tematiko ?
Res me zanima za te slučaje. Zagotovo obstaja pravna luknja.
Jaz se že nebi strinjal z navedbami, razen če bi bilo stanje tehtno, si bi že kaj izmislil (srna, lisica, kura, odvisno od okoliščin ... )
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

fosil ::

Normalno, da je bil kaznovan, človek je nekoga spravil v bolnico. Take ljudi je vendar treba kaznovat. To da je v bolnico spravil samega sebe je seveda zgolj naključje in v tem primeru ne igra nobene vloge. Kam bi pa prišli če policija ne bi enakopravno obravnavala vseh državljanov?
To bi pomenilo, da si lahko nekateri privoščijo da nekoga nekaznovano spravijo v bolnico. Ko bi se to razvedelo bi seveda nastala afera in spet bi bilo govora o klientelizmu in korupciji.
Tako da je popolnoma logično (vsaj po policijski logiki) da se takega človeka kaznuje.
Tako je!

TekO ::

Heh, zdej te bojo kaznovali že če boš pri teku padel (neprilagojena hitrost) ali pa pri hoji npr. na ledu (neprilagojenost razmeram) in si kaj poškodoval..

Idiotizem na višku.
Ideas are bulletproof.

StratOS ::

Ne govorim, če narediš prometno 'nesrečo' oz. sodeluješ v njej, govorim le o tematiki, ki jo je AnWar omenjal.
Torej zletiš z ceste po lastni krivdi ali ne, poškoduješ avto ali ne ali malce prekopleš travnik pa te zaradi tega doleti kazen, recimo da si legalno vse počel v okvirih predpisov in stanja.

'človek je nekoga spravil v bolnico' če bi vzel tvoje besede in omenjen primer sta dve po moje čisto ločeni zadevi. Drugače pa nihče ne spravlja nekoga v bolnico!
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

grikos ::

Ne vem, zakaj si sploh klical policijo. Če ni noben udeleženec poškodovan, to sploh ni več obvezno - tudi če imaš kasko.

madog ::

Točno tako, policijskega zapisnika za uveljavitev kaska ne rabiš SAMO V PRIMERU če je bilo udeleženo vsaj še eno vozilo in pri tem ni bil nihče poškodovan, pod predpostavko da si se z drugo stranko sporazumno zmenil, v primeru da se nisi te čaka seveda tudi kazen s strani policije (nezadostna varnostna razdalja, neprilagojena hitrost, izsiljevanje prednosti, ....) Za takšne stvari NE potrebuješ policijskega zapisnika ampak samo pravilno izpolnjeno evropsko poročilo o nesreči. Kar se tiče tvojega primera mislim da si se zaj**** kar sam ker si klical policijo.

Definitivo laho pričakuješ določeno kazen i9n sicer :

Splošno določilo o prekoračitvi hitrosti:
- Neprilagojena hitrost ali neprilagojen način vožnje 460 EUR + 6 kazenskih točk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madog ()

AnWar ::

ahh, zakaj ne berete zgornjih postov, nisem jst klical policijo, nekdo drug jih je poklical, ker ja pac vidu da sm zletel iz ceste.
[Asus ROG Strix SCAR III]

T0RN4D0 ::

To so pa res bedarije. Najbolš da ti grejo pol še merit profil gum na kolesu, pa še eno položnco za neizpravno kolo, tko da se zbudiš in takoj veš kam bo šlo naslednjih par plač, ker si padu s kolesom. Bruh. :|
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Buggy ::

he he...mi je vsec, da ste se razpisali na temo "neprilagojena hitrost" s katero nasi vrli zakonodajalci opletajo okoli in na podlagi tega (ker je pac na prvem mestu po statistikah nesrec) uvedejo se bolj kretenske ukrepe (kazni za prekoraceno hitrost) kot je kretensko njihovo razmisljanje.
Policajcki boscki pa samo slepo (pregovor o policajih je vedno bolj na mestu) sledijo tem pravilom...posledica -> zgornji posti.

torej: trikrat hura za vlado in sposobne "strokovnjake" na pravih pozicijah.

Amen
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Letos smrtnih žrtev že več kot lani (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15421445 (18798) Mavrik
»

Prometna nesreča-pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7817439 (13593) fikus_
»

Kazen za prometno nesreco (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8015840 (13484) NeMeTko
»

Prometna nesreča zaradi cestarske malomarnosti... Kako ukrepati?

Oddelek: Na cesti
345285 (3515) MadMax
»

Speeding Facts vs Myths (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25813638 (10516) jype

Več podobnih tem