» »

2 problemčka glede filma in podnapisov

2 problemčka glede filma in podnapisov

DonMatejo ::

Pozdravljeni!

Zanima me :
1. uporabljam Subtitle workshop za dodajanje podnapisov k filmu (.srt) in enkrat mi film dela, drugič pa ne (vem d je fora s kodekom, je pa .avi format... dol sm dal najnovejše K-lite in pa Divx neke kodeke, ampak še skoz ne dela... ko recimo importam .vob pa tudi sliko prikaže normalno) zanimivo je, da v Windows media playerju normalno dela film s podnapisi :)
Če se komu kaj sanja, kaj še poskusit, bi blo super hvala...

2. ko imam recimo podnapise narejene (.srt), bi jih rad implementiral točno v film, tako da bi bila samo ena datoteka (ne več .avi + .srt ampak samo .avi) in me zanima, s katerim programom se to naredi NAJLAŽJE! :D poanta je, ker ne bom delal samo jaz, ampak še drugi, ki ne vedo toliko o računalnikih. Je pa to pogoj, da bodo naše oddaje predvajane na kabelski - mislim, da ne bo problema najti nekega programa, pa če ima kdo še kaki link do tutoriala bi blo tud zaželjeno.

hvala lepa za vsakogar, ki se bo potrudil,
za dodatna pojasnila bom vse pojasnil tu.

LP, Matej

okej, za drugo sem že sam ugotovil, da gre za program VirtualDub in bom z njim naredil, ostaja odprta prvo vprašanje...

Izi ::

Subtitle workshop nekaterih video in audio formatov ne podpira ne glede na kodeke, ki jih imaš naložene. Je pa kljub temu najboljši program za izdelavo podnapisov.
Naj omenim samo, da AVI ni format ampak kontejner. V tem kontejnerju so lahko najrazličnejši video in audio formati.

Drugo vprašanje pa je ali je smiselno vgrajevati podnapise notri v film. Cel kup argumentov govori proti takemu nesmiselnemu početju :)
Zadeva vzame kar nekaj časa, da prekodiraš celoten film skupaj z podnapisi.
Ker moraš film prekodirati izgubiš kar precej na že tako slabi kvaliteti DivX ali Xvid filmov.
In podnapisov ni nikoli več mogoče odstraniti, kar naredi tak film popolnoma neuporaben za 99,999999999 % svetovnega prebivalstva, ki ne zna prebirati slovenščine :D

ravno to sem jaz govoril z drugimi pač, ampak si to želijo. zanimivo je samo to, da je film 1x že bil pognan v workshopu.. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Subtitle Workshop urejevalnik podnapisov

Oddelek: Zvok in slika
4212699 (1357) KiNgKoNgX
»

[divXvid] podnapise vkodirat v divx (strani: 1 2 )

7924449 (11525) Alessio983
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

22078081 (20217) CaqKa
»

Snemanje avi filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
373313 (2709) gruntfürmich
»

Integrirani podnapisi

367879 (5612) dzinks63

Več podobnih tem