Forum » Pomoč in nasveti » spletna stran ebay
spletna stran ebay
wisky ::
Zanima me če ima kdo izkušnjo s to spletno stranjo http://cgi.ebay.com ( če je kdo že kaj kupoval ) in če kdo kaj koli ve o tej strani??
- zaklenil: bluefish ()
mrepca ::
Zanima me če mogoče kdo ve koliko okvirjno bi me prišla carina za stvar vredno 160 dolarjev.
jini ::
Carina je odvisna od tega kaj uvažaš in kaj je država porekla blaga, ki ga uvažaš (npr. za blago, ki je bilo narejeno v EU, izvoženo v ZDA in uvoženo v EU naj ne bi plačal carine). Odvisno je tudi od tega, kdo je uvoznik, ker npr. Pošta Slovenije ti lahko celo pošiljko ocarini samo po enotni carinski stopnji (običajno najvišji). Ostali lahko za vsak artikel določijo, kaj je, in se ocarini po lastni stopnji. Samo to seveda tudi dobro plačaš. Običajno znaša carina okoli 3,5% vrednosti blaga. Lahko pa si pogledaš v taric točno stopnjo. Poleg carine boš plačal še DDV na celotno vrednost (blago + poštnina + carina), ki pa je običajno 20%. Če nočeš, da ti carina na Pošti Slovenije zaračuna še "podkupnino", naroči pošiljatelju, da obvezno vstavi račun, na katerem bodo specificirani vsi stroški, vključno s transportnimi, in to jasno označi na ovojnini (npr. Invoice inside ali kaj podobnega). Če imaš več različnih artiklov, ti bodo pa itak zaračunali "podkupnino", ker jih bo zanimalo, ali se strinjaš z enotno stopnjo.
KoMar- ::
Seveda je možna registracija iz Slovenije s slovenskim naslovom, ne vem, kje si ti to gledal, da ni bilo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon.com ali Amazon.de ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 9039 (2680) | Skyman |
⊘ | CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 96482 (73347) | Tilen |
⊘ | Carina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41952 (37733) | Tilen |
» | On line trgovine?!Oddelek: Kaj kupiti | 1848 (1718) | Trdi |