» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
«
1 / 109
»»

klol ::

Zanima me, če ima kdo že prakso kako kupovati na ebay-ju. Velikokrat sem že našel dobre izdelke za bolj majhen denar.
Zanima me kako je z naročanjem, s poštnino... Rad bi da kdo na hitro napiše kako naročati, ker še nikoli nisem in nimam izkušenj.

Hvala za odgovore!

blze ::

prvo kaj potrebuješ je kreditno kartico ala mastercard.

nato se morš registrirat na paypal da boš lahko plačeval

sz poštnino je odvisno iz kje naročaš, ko naročiš ti pokaže kolk pride cestnina,
pazit morš še na davke če naročaš izven evropske unije.

mal glej feedbacke kdo ma kolk pozitivne. in to je to:)
uživejte
blze

JOKER ::

Mene nekaj zanima;

... na eBayu ko si prijavljen imaš itaq vpisan svoj naslov.
Ko stvar kupiš moraš prodajalcu napisat še naslov za dostavo ali se mu to samodejno izpiše, ko plačaš zadevo preko PayPal računa ?
________________________________________________________
Ka te češ ....

Mare2 ::

To se mu samodejno izpiše. :)

damjan11 ::

Preko ebaya lahko plačuješ tudi preko banke...greš na banko in plačaš. Če tudi ima prodajalec že tvoj naslov ga moraš v končni potrditvi nakupa potrditi tudi tvoj naslov.
Sem kupil kar nekaj stvari preko ebaya in je stvar delovala BP. Pozoren moraš biti na ceno poštnine, ker je ta včasih zelo velika.
Imam pa kolega, ki je "puhnil" 500e za nakup radia preko ebaya. Kupoval je pri trgovini, ki pa se je žal zaprla kljub temu da jee na ebayu poslovala kar nekaj let in je % zadovoljstva kupcev bil kar blizu 100%. Vso zadevo je prijavil na policijo in pozabil na 500e.

gagagagic ::

amm jz sm pred kratkim opravu svoj prvi nakup prek ebaya:)
vse je šlo lepo in prav... gre pa vse skupi tkole nekako...
rabš mastercard, viso, najbrž je tud kaka druga kreditna kartica možna... problem je v tem da če nimaš dosti rednih prihodkov ti je ponavadi na banki ne dajo (če si študent in ne delaš cel let)
pol se pa s to kartico registreraš na paypalu(paypal je pač zavarovan nakup, tisti mi mu plačaš ne vidi številke tvojega računa pa še mislm da nakup do 300€ je nekako zavarovan, nism 100%)
registrerat se moraš tud na ebayu, če še nisi, potem pa maš na ebayu opcijo da ebay in paypal povežeš, da ko neki stvar kupiš nimaš nekih komplokacij, samo ko želiš zadevo plačati vpišeš geslo ki ga maš na paypalu in plačaš:)

zadeve k jih kupuješ je pa tko...jz mislm da z amerike se glih ne splača naročat, ker ti stvari ki so nad 25€(nism 100%) carinjo oziroma če je stvar poslana kot darilo mislm da gre do vrednosrti 45€(tud to nism 100%)
za iskanje uporabš advance search in nastaviš stvari samo iz nemčij, al pa recimo anglije, oziroma katerekoli evropske države, ker ni carine.

jz sm kupu brivnik, pa sm kr dost pršparu... dal sm 230€ cena pri nas, najcenejši k sm ga najdu je bil 315€ medtem ko v bigbangu je pa 366€ se mi zdi :) mam garancijo ki jo lahko uveljalam pri nas in vse...

zdj pa gledam da bi kupu komp...
http://cgi.ebay.de/INTEL-Core-2-Quad-2-...

nevem to so moje izkušnje, za tale komp pa nevem točno kako je pri garanciji...neki sm pisov tej fermi k prodaja in so mi odgovorl da lahko reklamiram vsako komponento pač pri nas pri dobavitelju, oziroma da lahko pošljem komponento njim ali pa cel računalnik, da ga še stestirajo... če pošleš nazaj njim seveda plačaš tud poštnino...

a je kdo že kupu kje podobnga prek ebaya?
pa še to je ja, neki ful se ne spoznam na kompe, tko da neve a te komponente pašejo skupi:
sam pomojm morjo;)

to je od mene, upam da si bo kdo kej pomagu s tem...
lp

jureus ::

Moram povedat, da sem že zlo dost kupoval preko ebay-a. Plačeval sem tako s paypal kot tudi z nakazilom preko banke. Kar je treba povdariti je, da je bolj varen nakup s paypal, saj ti garntirajo do neke vrednosti, če ne dobiš izdelka ti vrnejo denar ( Preizkušeno, sem že dobil nazaj denar v parih primerih ), prav tako pa je ceneje in hitreje. Preko nakazila na banki moraš plačat še neke stroške nakazila svoje banke, pa še neke stroške, ki ti jih zaračunajo kasneje in so stroški banke na katero si nakazal.

Glede poštnin je tudi treba nekaj rečt.
Poštnine so mi vedno tako smešne ker se tako spreminjajo. Včasih plačam manj za paket iz Nemčije, kot za paket znotraj Slovenije. Znotraj Slovenije mi itak ni nič jasno glede poštnine, najprej plačam 5€ poštnino (kar se mi zdi dosti za neki mali paketek) potem pa še 5€ za tisto rumeno odkupnico (kr nekaj). Iz Nemčije sem zadnjič dobil paket in plačal za poštnino le 5€ in nič drugega.

Iz USA poštnina pa tudi ni draga, veliko stvari sem si že naročil, vse dobil in kolker se spomnim je bla poštnina za recimo grafično kartico okoli 24$ (kar se meni ne zdi dosti). Glede carine pa sem se zmenil s prodajalcem, da mi je izdal račun z manjšo vsot, tako da sem tudi plačal manjšo carino.

To je to moje izkušnje z ebay
LP

toplakd ::

Jaz tisto kar ne morem plačati s PayPal plačam na Reifeisen banki v Avstriji (mi je pač najbližje). To pa zato, ker vzamejo 5 EUR provizije ne glede na velikost zneska.

Ko sem enkrat hotel na NKBM nekaj nakazat in mi je naračunala 25EUR me je kar minilo :)
Sem samo rekel hvala lepa, grem raje drugam :)

jureus ::

Ja to je zato ker te je po domače povedano hotla napizdit. Reiffeisen in NKBM banka sta povezani in imaš provizije in vse enako pri obeh. Maš pa na obrazcu za pošiljane izbiro deljeni stroški, ti stanejo 5€ v primeru, da nakazuješ na neko drugo banko, ki tudi računa stroške nakazila ti tiste stroške naknadno zaračunajo kasneje. Potem pa imaš celotni stroški nakazila, ti pa so 25€, v tem primeru ti kasneje ničesar ne zaračunajo, ker tak al tak vse preplačaš.

Tako je bilo vsaj nazadnje, ko sem jaz pošiljal in so mi hotli na reiffeisnovi banki zaračunat 25€, pa sem se pozanimal.

xabre ::

Za kupovanje kreditna kartica ni obvezna. Je pa zaželjena zaradi plačil preko paypala, kjer si nekako zavarovan.

Stroški nakazila na banki pa znašajo točno 1.7eur. Mnogokrat sprobano na NLB.

JOKER ::

Še nekaj me zanima;

ko kupim izdelek ki je vreden 10€, zraven pa piše pakiranje in poštnina je: 4.50€.
Ko izberem Sofort Kaufen mi zračuna 10 + 4.50 = 14.50€.
Preko PayPala plačam torej 14.50€ . Zdaj ko bom recimo dobil paket, a bom moral še kaj plačat ali ga samo prevzamem od DHL poštarja ?
Kupujem v državah EU !


Zdaj še pa eno drugo vprašanje:
Gledam ročno uro znamke TIMEX . Cena ure je 40€ + poštnina 15€ .
Ko sem pa listal stran naprej pa sem zasledil, da piše sledeče, pa me zanima kaj to pomeni - ta kratica: UVP

Kot sem rekel, cena ure je 40€
Spodaj je omenjeno tole: Orig. TIMEX HERRENUHR UHR STILVOLLES DESIGN UVP:79,90€

V okencu na koncu Sofort Kaufen pa piše cena 40€.

Kaj pomeni ta kratica UVP

Vnaprej hvala za odgovor.
________________________________________________________
Ka te češ ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JOKER ()

LuGi ::

"ie unverbindliche Preisempfehlung (UPE oder UVP = Unverbindlicher Verkaufspreis) ist der Preis, der dem Handel vom Hersteller, Importeur oder Großhãndler im Verkauf an den Endverbraucher empfohlen wird,"

To je cena ki jo proizvajalec postavi..

Ti placas tist kar ti pise =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

JOKER ::

@LuGi:

Hvala ti za odgovor.
Torej če prav razumem:
Če piše UVP: 100€, cena artikla pa je 40€ pomeni, da ga jaz kupim za 40€ + seveda stroške poštnine ?
Sem nov v tem, pa me je to malce zmedlo.

Kaj pa moje prvo vprašanje ? Ko dobim robo, ki sem jo plačal preko PayPal-a z poštnino, torej ne plačam ob prevzemu več nič a ne ?

Hvala ti.

Lep pozdrav
________________________________________________________
Ka te češ ....

jureus ::

Ne, ob prevzemu ne plačaš nič.
Sam morš pa pazit da je ta poštnena za Slovenijo, da ni za Nemčijo (če kupuješ na ebay.de). (Glede na to da je 15€ prdvidevam, da je za Slovenijo)

toplakd ::

Pri Reifeisen (Avstrija) plačam 5EUR provizije ne glede na velikost zneska.
Ni dodatnih stroškov :) Preverjeno že velikokrat, oz. vsakič ko prodajalec nima PayPal :)

neres ::

Kupoval je pri trgovini, ki pa se je žal zaprla kljub temu da jee na ebayu poslovala kar nekaj let in je % zadovoljstva kupcev bil kar blizu 100%. Vso zadevo je prijavil na policijo in pozabil na 500e

Jaz sem imel podoben primer, s tem da je bil precej manjši znesek, samo ena knjiga. Zato nisem prijavil policiji, ampak sem prijavil Paypalu, preko katerega sem plačal, ampak nisem dobil nič denarja nazaj, čeprav so dosodili v mojo korist.

Teh trgovcev, ki delujejo na pol legalno, je najbrž kar nekaj. (Takih, ki jim po določenem času ukinejo account, čeprav so do tedaj prodali že veliko artiklov.) Jaz sem naletel na dva taka v dokaj kratkem času. Tako da bodite pozorni glede tega. Pač spremljajte aktivnosti prodajalca, tudi po tem ko ste že plačali in še čakate na blago: če mu account še deluje, če so njegovi artikli še normalno v prodaji itd.

mte ::

Pri Reifeisen (Avstrija) plačam 5EUR provizije ne glede na velikost zneska.
Ni dodatnih stroškov :) Preverjeno že velikokrat, oz. vsakič ko prodajalec nima PayPal :)


Jaz pri Banki Koper (preko spleta) plačam 33 centov, pri Sparkasse pa kot študent 10 centov, če plačujem v države iz Evro območja. Kje so časi, ko je bilo treba hodit čez mejo, da si lahko plačal "samo" 5 eur.

lp

telexdell ::

Glede cen izdelkov in poštnin je na ebayu, zlasti iz oddaljenejših držav tako, da eni trgovci zmanjšajo ceno izdelka in povečajo poštnino pač zaradi trgovskih prijemov. Gledati je potrebno celoto (cena + poštnina). Potem raje izberete izdelek z večjo ceno in manjšo poštnino (najraje free), za primer če bi ga morali vrniti.

neo ::

Kar dosti kupujem preko e-baya, do sedaj brez kakršnihkoli problemov. Edino kar ne zastopim je pa naša carinska pošta. Ok, zastopim da je za blago iz Hong Konga al pa USA potrebno plačilo carine in DDV-ja, ampak nikoli ne bom zastopil kako to da prasci carino in DDV računajo tudi na poštnino??? Poštnina je storitev, ampak naši bedaki to vržejo vse v en in isti koš.
Neo's

GregiB ::

@JOKER: UVP = Priporočena maloprodajna cena... Gre za ceno, ki jo trgovci dobijo od proizvajalcev oz. dobaviteljev kot priporočeno za maloprodajo. Si se kdaj spraševal, kako to, da pride v neko trgovino pri nas nov izdelek, ki že ima 20% popusta? Ista logika... Popust je na ceno, ki jo dobavitelj priporoča in v trgovini nikoli ni bila ponujena...

@neo: Ne vem, zakaj se ti zdi zadeva nelogična... Carino in DDV je pač potrebno plačati na vrednost uvoženega izdelka. Nakupna cena je vrednost izdelka pri dobavitelju.... Cena za kupca pa zajema seveda tudi stroške dostave... Zato je tudi le-ta predmet carinjenja in obdavčitve
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Vanich ::

...s tem, da z 01.12.2008 velja uredba 274 za pošiljke iz ne-EU držav:

"Objavljena je nova uredba 274, ki dviguje vrednost blaga, ki je oproščeno dajatev.
Ta vrednost se je dvignila iz 22 na 150 €.
Vendar je pri vrednosti do 22€ pošiljka tudi oproščena DDV, nad tem zneskom pa je le oproščena carinskih dajatev, DDV pa se plača."

Torej, za blago do 22.-€ vrednosti se ne plača niti DDV niti carina, za blago do 150.-€ vrednosti se pa plača še DDV - carine nič.

toplakd ::

@mte: vsaka informacija je več kot dobrodošla

LuGi ::

Plača se DDV nad 22E glede tega se ni nič spremenilo!!

Modri dirkač ::

5€ do 25€ za nakazilo? Halo? To je čisti rip-off.
Prejšen mesec sem za nakazilo v Nemčijo (130€) plačal točno 0,35€, seveda preko e-bančništva.
Everybody lies!

perci ::

Pa poskusi nekaj plačat v funtih (ali drugi poljubni neevro valuti) in se potem ponovno oglasi.

jureus ::

Rad, bi tudi opozoril, da banka kasneje avtomatsko trga z računa, če pride do kakšnih stroškov od banke, ki prevzema nakazilo. Marsikdo tega sploh ne ve, pol pa ko greš gledat izpiske vidiš da so ti nekaj kar trgali z računa. Če nisi pozoren tega sploh ne opaziš, ali pa čez mesec od kar si kupoval kaj preko neta sploh ne veš več da je to od tega.

toplakd ::

Sem ravno prej gledal na Bank@Net-u, da lahko po novem pogledaš kolko te drapnejo provizije.
Če hočeš da prejemnik denarja dobi točno 1000 EUR, te NKBM olupi še za dodatnih 10,43 EUR. V kolikor izbereš deljene stroške, je ta provizija 0,63 EUR. Samo v tem primeru prejemnik ne dobi celega jurja :)

Sem probal zdaj še z 10 EUR in če hočeš da dobi prodajalec kompet 10 EUR znese provizija isto 10,43 EUR
LP, Dejan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: toplakd ()

xabre ::

mater ste tupi.

nlb računa 1.7 eur neglede na znesek, če greš osebno v banko.

Če pa preko neta pa okrog 0,3eur.

perci ::

0,3 EUR je, če nakazuješ elektronsko v EUR v SEPA sistemu. Če greš izven sistema ali če nakazuješ v drugi valuti je provizija pri NLB višja in enaka kot če greš fizično na banko.

toplakd ::

Pri deljenih stroških vsaka banka računa manj. Če pa nosiš vse stroške sam je pa provizija večja.

Tupi gor ali dol.

xabre ::

Deljenih stroškov načeloma ni. Ampak vseeno podpišeš za vsak slučaj, da tebi zaračunajo če si banka prejemnika omisli kakšno provizijo.

Sam sem mnogokrat opravil osebna nakazila večinoma v nemčijo preko sepa sistema pri nlb.
Sodeč po prebranem je nlb zgleda najbolj ugodna pri nakazilih v tujino, če sam osebno nakažeš.


Vse skupaj je mnogo bolj enostavno, če imaš paypal in/ ali elektronsko bančništvo.

ender ::

Pa poskusi nekaj plačat v funtih (ali drugi poljubni neevro valuti) in se potem ponovno oglasi.
Pri A-banki 1,71€, ker sem moral osebno tja (Abanet ne omogoča plačevanja v tujih valutah).

Rad, bi tudi opozoril, da banka kasneje avtomatsko trga z računa, če pride do kakšnih stroškov od banke, ki prevzema nakazilo. Marsikdo tega sploh ne ve, pol pa ko greš gledat izpiske vidiš da so ti nekaj kar trgali z računa. Če nisi pozoren tega sploh ne opaziš, ali pa čez mesec od kar si kupoval kaj preko neta sploh ne veš več da je to od tega.
Samo če se odločiš da vse stroške kriješ sam - če gre za deljene stroške (SHA), plačaš tistih 0,31-0,33€ in to je to (če gre za nakazila znotraj EU seveda; pri teh nakazilih tudi nima smisla uporabljati česa drugega kot SHA).

Sem probal zdaj še z 10 EUR in če hočeš da dobi prodajalec kompet 10 EUR znese provizija isto 10,43 EUR
Jaz sem nekajkrat pri A-banki plačal tako, da sem sam kril vse stroške (to je bilo še preden je Abanet omogočal plačevanje v tujino), pa me je v vsakem primeru prišlo 1,70€. Pri Banki Koper ti pa v tem primeru zaračunajo 3,45€ (+0,33€ za nakazilo).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

JOKER ::

Zanima me sledeče;

Imam PayPal račun, ampak ko sem hotel oddati oglas na eBayu me ni spustilo naprej, ker nisem označil plačilo preko PP računa.
Jaz nočem, da mi plačajo preko PP računa, ampak da mi kupec nakaže denar na banko.
Zakaj ? Hja, ker imam Master Card in si potem iz PP računa ne morem denar prenakazat na moj TTR !

A se da zadeva kako drugače uredit, da nebi plačevali na moj PP račun ?
________________________________________________________
Ka te češ ....

opeter ::

A se da zadeva kako drugače uredit, da nebi plačevali na moj PP račun ?


Mislim, da ne. Razen če jim pošljem tvoje podatke IBAN in BIC, da ti oni s pomočjo svoje banke nakažejo denar direktno na tvoj TRR.

Kolikor vem, iz Paypala lahko denar preneseš le v primeru, da imaš Visa kartico.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

xabre ::

Ne rabiš paypala pri oddaji oglasov, oz. nima veze.

V svojem računu moraš vnesti kreditno kartico, s katere ti trgajo provizije. Pri oddaji oglasa pa izbereš možnost plačila "uberweisung", to je bančno nakazilo. Je pa problem, ker imajo švabi krajšo številko tekočega računa in se slovenskega ne da pravilno napisat v obrazec. Torej moraš vedno še posebej poslati kupcu svoje podatke.

Če nimaš neke hude robe, boš še s paypal računom težko prodal za kakšen pameten denar, pač slovenec brez zvezdic.

Men je bla kar muka začet na švabskem ebayu, ker nisem nič znal nemško. Ampak vaja dela mojstra.:D
Na angleškem ebayu je pa nekje podobna zgodba.
Največ izkušenj imam z nemškim ebayom, zato tudi govorim samo od švabov.:))

Če te še kaj konkretnega zanima, vprašaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xabre ()

JOKER ::

Hvala za obrazložitev.
Ja, tudi sam delam predvsem z nemškim eBayem.
Normalno, da od začetka nimaš zvezdic ... jih pa sproti pridobivaš z poštenim poslovanjem, kar popolnoma podpiram.
Je pa res, da tu in tam naletiš na kakšnega mutnega prodajalca, ampak napram naši bolhi, to ni omembe vredno.

Bom probal danes ko pridem domov malo se poigrat z oddajo oglasa, če mi kaj ne bo jasno se pa oglasim.

lep pozdrav.
________________________________________________________
Ka te češ ....

wade ::

Kako pa stvar poteka, če bi kupil kako težko in veliko stvar (tv) iz USA? Saj bi jo iz kje drugje, vendar je samo tam na voljo.
Ker še nisem nikoli kupoval preko neta iz tujine, nimam pojma na kaj vse moram biti pozoren, koliko bi znašal končni znesek,...
Kupil bi tale izdelek http://cgi.ebay.com/Brand-New-61-Samsun...
ponudnik se mi zdi vredu, vendar me zanima če se tolk veliko zadevo sploh splača naročit iz usa?
Sicer imajo ta tv tudi na amazonu http://www.amazon.com/Samsung-HL61A750-... sam iz tuki pa sploh nevem če je možno naročiti k nam. (bi bilo pa verjetno bolje iz kakega amazona, ker je pač spletna trgovina, bi bilo bolj sigurno in tudi garancijo bi lahko izbral daljšo)
Kaj mislite?

Ciklamen ::

TVje se ti skoraj ne splača kupovati iz USA, ker dobiš od tukaj že zelo dober TV. Če je tam za kakšne 100€ cenejša, boš še potem doplačal prevoz + davek + še carino. In nakoncu pride še več, kot pa če bi jo kupil tukaj.

wade ::

Sej bi jo z veseljem kupil tuki, vendar je ni v evropi nikjer na voljo...

A za plačilo, pa pravite, da se najbolje splača s paypalom?

Ciklamen ::

Vidim ja, nisem pogledal še TVja katerega iščeš :D

Drugače pa, sem na nemškem eBayu opazil to ponudbo: http://cgi.ebay.de/Brand-New-61-Samsung...

Zgleda ista kot ta ki jo iščeš, vendar je cenejša ;)

EDIT: Zgleda se naroči iz ZDA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ciklamen ()

toplakd ::

A nisi opazil da si dal link od čisto istega istega oglasa od istega prodajalca :)

Item number = Artikelnummer

Bravo :)

JOKER ::

Zanima me sledeče:

Danes sem sodeloval na dveh avkcijah in obe zadevi dobil pa me zanima, ali je zdaj za prodajalca obvezujoče, da proda po takšni ceni pri katerih sem jaz zmagal ?
Pa še to .... ker nikjer ni določena poštnina za artikel, kako mu potem k plačilu dodam še poštnino ? A to potem na PayPalu dodam k plačilu artikla ?

Hvala !
Prosim za odgovor ker se mi zlo mudi.
________________________________________________________
Ka te češ ....

jJack ::

Ponavadi spodaj piše koliko pride poštnina, oz. si nastaviš za lokacijo Slovenija in ti jo napiše. Če nikjer ne piše poštnina, ponavadi pošiljatelj ne pošilja v to državo ali pa se s pošiljateljem dogovoriš o pošiljanje v željeno državo. Sam sem že imel problem, da mi ni hotel iz Nemčije poslat v Slovenijo in ker če ne bi stvar vzel, bi dobil t.i. penale, sem si uredil preko sorodnikov, da so oni prevzeli v Nemčiji in mi poslali v Slovenijo. Ceno, ki si jo zmagal v avkciji je tudi cena po kateri ti mora prodat.

Prilepi link od stvari ki si jo kupil pa ti bom znal več povedat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jJack ()

JOKER ::

Aha ... hvala ti .... za poštnino pa se dogovoriš sem videl in sam vpišeš preden se povežeš na PP račun.
Še 1x hvala. No, upam, da nebo problemov z pošiljanjem v slo :(
________________________________________________________
Ka te češ ....

JOKER ::

Ja, piše, da pošilja vsepovsod, tako da iz Londona do nas res nebi smelo biti problema. 3 do 5 dni.
Prejšnji teden sem dobil z Nemčije v treh dneh ... no tudi od prodajalca je odvisno, kdaj se spravi na pošto.
________________________________________________________
Ka te češ ....

jJack ::

Po navadi ni problemov in kar veliko kupujem preko eBaya pa sem imel samo en takšen primer. Če iz USA kej naročiš ponavadi carina vmes stopi in pregledajo paket. Iz držav EU pa moram rečt da pride paket dokaj hitro in večina tudi pošlilja k nam v Slovenijo.

samosmart ::

Pozdravljeni,

zanima me kako je če naročim kakšno repliko izdelka iz Kitajske, prek ebaya oz. podobne strani,
in mi prodajalec pač napiše nižjo ceno do 140€, da sem oproščen plačila carine,
potem plačam samo DDV kajne? Se DDV zaračuna na to ceno na računu, ki mi ga priloži prodajalec ali na ceno
originala, kajti original je zelo drag in bi znašale uvozne dajatve ogromno :O

Hvala

GregiB ::

Malo pazi, za kakšno repliko gre.... reprodukcija oz. uvoz blaga, ki je tržno zaščiten je namreč kaznjivo...
Sicer pa se carina in posledično DDV vedno plača na pošteno vrednost blaga... če je le-ta dokazljiva z računom (na katerem mora biti vsaj kolikortoliko realna cena), je račun dovolj, sicer se vrednost določi po takrat veljavni carinski nomenklaturi...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

wade ::

Hm, pa je tolk ta carina? Kolk bi prišla poštnina in vse skupaj, če bi naročil izdlek iz usa, ki je vreden 2000€, pa tud težk in velk? Vem, da je odvisno od prodajalca, samo tko približno, 100€, 200€, več, manj?

xabre ::

carina je 6.5%. pol je pa še ddv 20% na vse skupaj s poštnino.
««
«
1 / 109
»»