» »

On line trgovine?!

On line trgovine?!

1309976 ::

Zdravo

Iskal sem kakšno dobro on line trgovino,ki bi imela poceni računalniško robo in bi dostavljala v Slovenijo, pa nisem imel sreče.
A je mogoče kdo našel to kar sem jaz iskal in če mi lahko napiše link?
Bolj ali manj vse trgovine, ki sem jih obiskal in ki naj bi imel super ugodno robo, niso imele kar so obljubljale...

Kako je s carinjenjem računalniške robe, kje je meja in kakšne so razlike od kod jo uvažaš, v bistvu, kako bi se najbolj splačalo kupiti nekaj na netu??

Kakšne so vaše izkušnje trgovinami na internetu, ki ponujajo računalniško robo, zanimajo me predvsem trgovine izven Slovenije?

A ve mogoče še kdo kak dober link do strani, ki opisuje točne carinske tarife?

LP

Pretorijanec ::

Jaz tudi iščem tako trgovino. Da ima nizke cene (pomembno) in ima nizke cene pošiljanja v Slovenijo (bolj pomembno!). Če kdo ve, naj pove!

levvvis ::

en je zame TA ali pa poglej na skupek kar več trgovin.
Sicer pa v Sloveniji ne more!!! biti računalniška roba ceneje kot je. Pomoje. Že tako je ful štacun in se tepejo med sabo in smo premajhen trg takoda se morda splača malo po tujih štacunah pogledat.

Modri dirkač ::

Everybody lies!

Yohan del Sud ::


Živjo

Tukaj imaš dva odlomka iz moje nove knjige 8-) Nakupovanje v internetu, ki je tik pred izidom.

Zbiram prednaročila!

Prvi odlomek

Odlomek iz carinskega zakonika:

Paketi, katerih vsebina ne presega vrednosti 4.000 SIT se oproščeni plačila carine. Za pakete v vrednosti 4.000-9.000 SIT se plača samo DDV, za pakete, ki presegajo vrednosti 9.000 SIT pa se plača DDV+carina.

Osnova za obračun DDV je neto vrednost blaga po fakturi plus carinske dajatve, ta nova vrednost je osnova za obračun prometnega davka. Pri uvozu blaga je treba vedeti, da se blago s poreklom iz EU carini po nižjih preferencialnih carinskih stopnjah. Za blago z nedokazljivim poreklom iz tretjih držav, s katerimi Slovenija ni sklenila sporazuma (npr. Japonska, ZDA, Tajska, Tajvan), se plačajo carinske dajatve po konvencionalnih stopnjah (po višjih stopnjah iz carinske tarife). Za blago, uvoženo iz teh držav, je predpisana enotna carinska stopnja 15 odstotkov plus DDV (15 % + 19 % = 36,85 % skupnih dajatev ali ob upoštevanju 8% DDV skupaj dajatev 24,20 %).

Simulacije prikazov posameznih dajatev pomenijo stopnje (carina+davek= kumulativa) za blago, ki se najpogosteje kupuje na internetu. Opozoriti moramo, da so stopnje za določene izdelke prikazane le orientacijsko in da so možna posamezna odstopanja. Spodaj navedene stopnje veljajo za izdelke s poreklom iz EU.

Oblačila: moške obleke, kostimi, športna oblačila, obuvala, ipd. 6,3% + 19% = 26,50%;

Avdio oprema: avtoradio, CD-player, videokamera, fotoaparat, filmska kamera,ipd. 0% + 19% = 19%;

Računalniki: računalniška centralna enota, tipkovnica, tiskalnik, računalniški monitor, računalniški skener, ipd. 0% + 19% = 19%.

Ostali predmeti: telefonski aparat, mobitel, fotoaparat 0% + 19% = 19%;

Mediji: zgoščenke, videokasete 0% + 8%.


Carinske stopnje in DDV za izdelke, katerih poreklo izvira izven EU:

Izdelek Carinska stopnja + DDV

Računalniki 8% + 19%

Zgoščenke 2% + 8%

Video kasete 10% + 8%

Igrače 15% + 19%

GSM aparati 10% + 19%

Programska oprema 2% + 19%

Ne smemo pa pozabiti še na carinske in špediterske takse, ki se znajo včasih naknadno pojaviti. Carinske tarife in zakone sicer najdete na domači strani Carinske uprave (http://www.sigov.si/mf/slov/predmf6.htm....

Drugi odlomek

Od vsega blaga, ki ga zelo poceni (če ne štejemo dajatev, davkov in carine) ponujajo v ameriških e-trgovinah, je visoka tehnika najtežje dobavljiva, saj so ameriški zakoni do izvoza vrhunske tehnologije zelo restriktivni in dovoljenj za izvoz ni enostavno dobiti. Zato tudi največje in bolj znane e-trgovine z računalniki in elektroniko, kot sta naprimer Egghead (http://www.egghead.com) ali PC Mall (http://www.pcmall.com), ne pošiljajo vsega blaga izven meja ZDA, še toliko manj pa v Slovenijo. Imajo pač dovolj Ameriških strank. Nekateri manjši in bolj specializirani prodajalci, pa se bolj potrudijo in si zato lahko blagovolijo izvoziti tudi kakšen računalniški ali elektronski dodatek tudi v Slovenijo.

Več razumevanja imajo Evropske in celo Japonske trgovine, vendar večina Slovencev ne bere dovolj dobro japonsko, da bi s tem podatkom lahko pomagali. Poleg tega je elektronika tam draga.

Iskanje takšnih trgovin zahteva precejšno mero potrpljenja, saj vam bo marsikdaj šele njihovo e-pismo sporočilo nedobavljivost izbranega artikla v Slovenijo. Včasih pomaga povpraševanje direktno preko e-pošte, saj so nemalokrat pripravljeni storiti tudi kakšno izjemo.

Ena manjših specialziranih amerških e-trgovin, ki pošiljajo svoje blago tudi v Slovenijo je Milisec (http://www.millisec.com ), kjer prodajajo hladilna telesa za računalniške procesorje. Več izbire in ugodne cene računalniški komponent imata Outpost (www.outpost.com) in kanadski Bigfoot Computers (http://www.bigfootcomputers.com).


8-)
www.strancar.com

Trdi ::

Kaj pa je fora takega kupovanja, ce je vse drazje???!!!
Trdota d.o.o.

Trdi ::

Kaj tole pomeni:
inklusive der gesetzlich geltenden Mehrwertsteuer

A je od te cene treba se odbiti nek davek(kolko?) in sele potem na to ceno racunati 19%?
Trdota d.o.o.

Modri dirkač ::

Ne to pomeni: Z vštetim uradno veljavnim 16% DDV-jem. V vseh:)) cenah na tej strani je nemški ddv že vštet. Ko računaš dejansko ceno, ki jo boš plačal odšteješ njihov 16% davek, prišteješ našo carinsko stopnjo in ddv-odvisno od porekla na izdelku(EU poreklo je cool!!!)+seveda prišteješ poštnino!
Everybody lies!

Trdi ::

Se pravi samo pristejes stroske posiljanja? kolko pa je to? nikjer ne najdem (stran je v nemscini :) )
Trdota d.o.o.

Modri dirkač ::

Ne-preberi spremenjen odgvor.Fora te strani je ta, da samo primerja vsakodnevno spreminjajoče cene kar dosti računalniških online trgovin, da ti ni treba vsakdan preverjat 50 online trgovin posebej da končno dobiš npr najbolj pocen proc. EVENDI ni trgovina!!!!!!!!!!Izdelek kupiš potem pri tisti online trgovini, ki ima najnižjo ceno. Link do nje je ob Ceni izdelka. Potem šele pogledaš pogoje pošiljanja in poštnino. Jasn?
Everybody lies!

Trdi ::

Aha, hvala.Aja, se nekaj: kako spremenis post?:8)
Trdota d.o.o.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Online nakup iz ZDA -raport

Oddelek: Kaj kupiti
395549 (4436) mlav
»

Naročanje iz ZDA po netu (1700+ T-bred)

Oddelek: Kaj kupiti
293917 (3452) Tarzan
»

Kolko ti carina vzame?

Oddelek: Kaj kupiti
194063 (3469) Trdi
»

Kupovanje iz tujine

Oddelek: Kaj kupiti
172965 (2702) andrej
»

Kolikšna je carina za printer?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81813 (1715) BlackHole

Več podobnih tem