Forum » Informacijska varnost » Zanimivo "varnostno opozorilo"
Zanimivo "varnostno opozorilo"
Ziga Dolhar ::
Mnogokrat sem na nek način "jezen" na naivne kolege, ki po mejlu razpošiljajo varnostna opozorila pred odpiranjem določenih "svetovno_prvenstvo.doc" priponk, ki bodo "uničille Sector Cero" na disku, nato pa slednjega z vrtenjem pripeljale do tolikšnih temperatur, da se bo preprosto stopil.
Toliko hecneje se mi je zdelo, ko sem ravnokar dobil neko takšno opozorilo od enega administratorja foruma (sporočilo je očitno poslano vsem registriranim uporabnikom); sporočilo za razliko od zgornjih ni le hecno, ampak na čase celo meni nerazumljivo
Takole gre:
(Domeno sem iz določenih razlogov rahlo spremenil, a z nekaj premisleka jo verjetno more vsakdo rekonstruirati ;-))
Kaj naj rečem - zanimiv način, kako z lažnim prikazovanjem globalnih proporcev putativne spletne katastrofe obraniti čast lenobnega admina?
Toliko hecneje se mi je zdelo, ko sem ravnokar dobil neko takšno opozorilo od enega administratorja foruma (sporočilo je očitno poslano vsem registriranim uporabnikom); sporočilo za razliko od zgornjih ni le hecno, ampak na čase celo meni nerazumljivo
Takole gre:
Pozdravljeni,
problem je nastal na kompletnem svetovnem spletu, saj je en ruski HACKER napisal en zelo lep virus, ki je okužil zelo veliko, če ne vse serverje, ki imajo postavljene "community" vmesnike (beri forume in podobne zadeve za komuniciranje uporabnikov). Vse strani so preusmerjene
(redirectane) na spletno stran *ORENTRAFF*, ki pa ne obstaja.
Očitno bo potrebno počakati, da antivirusna podjetja naredijo antivirusni program , ki bo rešil nastalo situacijo na svetovnem spletu.
Do takrat naši forumi ne bodo delovali, saj ne dovoljujejo prijave.
Prijava uporabnika se ustvari navidezno, ampak se ne beleži v nobeno bazo podatkov, tako da je vaš trud ponovnih registracij zaman.
Vsi, ki se poskušate ponovno registrirati, ne izgubljajte časa in počakajte, na rešitev problema, ki bo po vsej verjetnosti rešen v teku današnjega ali jutrišnjega dne. Po določenih podatkih so okuženi tudi celotni Googlovi strežniki.
Na naši spletni strani www.kifeljc.si/forum bomo objavili novico, ko bo forum ponovno pričel z delovanjem. Do takrat pa lahko furum samo prebirate, saj dostopa do njega nima niti administrator.
Upajmo, da bodo zadevo čimprej rešili.
Lep pozdrav,
administrator
(Domeno sem iz določenih razlogov rahlo spremenil, a z nekaj premisleka jo verjetno more vsakdo rekonstruirati ;-))
Kaj naj rečem - zanimiv način, kako z lažnim prikazovanjem globalnih proporcev putativne spletne katastrofe obraniti čast lenobnega admina?
https://dolhar.si/
c3p0 ::
Jaz bi tu rekel nevednega, ne lenobnega. Znanje verjetno pobira iz filmov tipa "The Net" in "Wargames", v lokalni gostilni pa velja za velikega znalca računalništva.
Brane2 ::
Poleg tega da admina sajt tipom, ki se po legendah utapljajo v Savi ko jih šef pošlje po nove avto gume...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Neznane tmp datoteke na namizjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2975 (2615) | solatko |
» | [Windows XP] Vaš račun je potekel (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14314 (11149) | fosil |
» | Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !Oddelek: Pomoč in nasveti | 3589 (2277) | SasoS |
» | Nova beta verzija Viste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 22521 (15794) | simnov |
» | za admineOddelek: Slo-Tech | 2016 (1427) | luni |