Forum » Informacijska varnost » Izsleditev Voip klica
Izsleditev Voip klica
Ted ::
Ob zadnjih ekscesih tipa "na sodišču je bomba" in "zahtevam 200.000 evrov" me zanima, ali lahko organi pregona učinkovito izsledijo klice preko IP telefonije. To verjetno ni problem, če posameznik kliče iz lastnega priključka pri Siolu/Amisu/Tušu, kaj pa v primerih Skype telefonije ali betamax ponudnikov (www.voipstunt.com in www.voipbuster.com)? Kake so možnosti za izsleditev telefonskega klica v teh primerih in kakšen je postopek?
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
Mah...
Brane2 ::
Po moje to ne bi smelo biti problem. Tudi Skype se mora pokoravati zakonodaji, če ne domači pa tuji...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Karen ::
Ob zadnjih ekscesih tipa "na sodišču je bomba" in "zahtevam 200.000 evrov" me zanima, ali lahko organi pregona učinkovito izsledijo klice preko IP telefonije.
Hvala za odgovore.
Kolikor vem IP telefoniji danes policija "še" ne zna prisluškovati. Sicer pa: preskok preko ene dveh do treh tujih strežnikov, kakega anonimizatorja vmes, pa se po mojem zadeva ustavi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sodišče EU odpravilo direktivo o obvezni hrambi prometnih podatkovOddelek: Novice / Zasebnost | 18180 (15542) | AndrejO |
» | Bruselj se trudi za ukinitev mobilnega gostovanja v EU (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 27410 (24152) | AndrejO |
» | Skype v Sloveniji v praksiOddelek: Pomoč in nasveti | 1675 (1436) | Okapi |
» | Britanska policija poseduje opremo za tajni nadzor telefonov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 29655 (26447) | BlueRunner |
» | Izsleden prvi Skype klicOddelek: Novice / Zasebnost | 6006 (4488) | nokia6310 |