» »

BSOD na novem sistemu

BSOD na novem sistemu

Veron ::

Torej od kar imam nov sistem, ki je:
Asus P5K PRO, E8400 C2D, 2x 1024MB Mushkin DDR800
in komponente iz starega sistema:
2x200GB Hitachi (Raid0 polje), Enermax Liberty 500w, 8800gt 512, DVDrw...

Na prejšnem sistemu ni bilo nobenih problemov z bsodi ne v XP ne v Visti, torej nobena od starih komponent ne more bit kriva.

Tkole: pri XPjih sicer sam sistem, ko je že bilo vse postabljeno ni bilo problemov z bsodi (no jih tudi trenutno ni), ampak pri XPjih se mi pojavi BSOD občasno, ko zaženem CD od XPjev in takoj ob štartu inštalacije ko nalovda driverje nato piše spodaj "Windows starting" in za tem namesto setup ko te sprašuje kako namestiti ali repair console (r) dobim BSOD.

Vista: Inštalacija poteka brezproblema, nato pa ko prideš v winse, kaj hitro doleti bsod, čist na random, nič kaj pretiranega ne delam, le inštaliram msn in kaj prenašam preko neta, tako da mi res ni jasno. Probal sem celo superpi, ta pa takoj po 1-2loopih javi, da se program ne odziva, OCCT pa mi javi po 5min Crashed, code 4. Ok si rečem, preveč OCja, grem v bios, reset to defaults, poženem occt sicer očitno potem dela, grem za trenutek stran od računalnika in lej ga, ekran kr črn, vidi se samo start vrstica (no tista spodi), namizja in programov na namizju se ne vidi in tudi nič ne moreš narest, zanimivo pa če poženeš Upravitelj naprav pa ga kaže tudi sred ekrana, kjer je sama črnina.

dobil sem enkrat celo bsod ko se je računalnik zaustavljal, med napisom "zaustavljenje" (približno tko)

Probal sem tudi namestit vse update ne pomaga (gre sevede za original Visto) - ne pomaga. Gonilniki zadnji z asus strani in nvidia

Mogoče ima kdo kak predlog, kaj še probat, narest, da bo Vista delovala kot je treba?

jimyboy ::

Asus plate majo kar nekaj težav z določenimi rami, lahko da je to problem.

opeter ::

1.) Rame daj ven, pa poskusi samo z enim modulom.
2.) Imaš nameščene RAID gonilnike?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

1.) bom probal
2.) Intel Raid gonilnike sama Vista že ima, ampak sem tudi probal (sicer je blo po tem, ko je bil sistem že up) naložit še zadnje intel raid gonilnike. Tukaj bom probal na USB ključ dat gonilnike in jih posebaj naložit ob inštalaciji (ali pa bom gonilnike vgradil v sam inštalacijski DVD (nlite))

Vuli ::

asus ma probleme z nekaterimi rami. Jaz nisem mogel naložit Win XP in Viste dokler nisem zvišal voltaže ramu na 2.0v.
Verjetno, da tvoji rami ne delajo na 1.8v. Poskusi.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Rame imam na 2.1, kokr je tud tovarniško privzeto. (no na auto ga da na 1.9v, ročno je naštiman na 2.1v)

Hja praviš, da niti Xpjev niti Viste nisi mogel naložit, meni XP delujejo brez enega BSODa, medtem ko Vista jih kaj hitro prikaže.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

Formatiral PC, naložil "only" Vista (prej je bil dualboot) in zaenkrat še nobenega BSODa, je pa res, da sem vmes tudi malo spremenil nastavitve pcja.
Rami: 2.1V, 900Mhz (5-5-5-15).

Prej, ko ni blo stabilno je bilo 980MHZ (5-5-5-15) 2.0V - XP 100% stable OCCT 6h.

Ok malo sem probaval in raziskoval. Težava je bla prenizka voltaža ramov in NB, rami sedaj na 2.1v in 960mhz 5-5-5-15 ter NB na 1.39v pri FSB390 in deluje stabilno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

P5B-E Plus + E6300 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
13413497 (7359) AndreAS
»

>>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

48942098 (23640) Dr_M
»

E8400 se ustavi pri 3,6GHz ?? (strani: 1 2 )

505403 (3860) TOP
»

razlike v voltaži... (strani: 1 2 )

764692 (3556) Pyr0Beast
»

ICH9R in RAID

Oddelek: Strojna oprema
222164 (1660) T(he) Boss

Več podobnih tem