» »

Dohodnina 2007 - Nateg?

Dohodnina 2007 - Nateg?

1 2
3
4

dronyx ::

Kdo je koga pri Dohodnini 2007 nategnil ne bi vedel. Dejstvo pa je, da sem prejšnaj leta vedno dobil nazaj nekaj evrov, letos pa me je pričakala položnica za 100 evrov, pri čemer se mi dohodki niso spremenili, oziroma dobim vsak mesec celo 150 evrov manj prevoznih stroškov, ker so si neki geniji spomnili, da povrnejo najcenejši prevoz, torej namesto avtobusa vlak.

Čeprav nekateri trdijo, da naj bi bili praktično vsi na boljšem, jaz v to ne verjamem. V detajle me sicer ne zanima, koliko so mi trgali med letom, mene samo zanima to, da so se mi za časa desničarske vlade prvič dohodki zaradi že omenjenih razlogov zmanjšali. Pa tudi ne morem verjeti, da bi bili ti ljudje tako butasti, da bi mi vsak mesec nakazali 20 evrov več zaradi nekega kvazi zmanjšanja dvaka (kar ne opazim in me ne zanima), potem pa mi enkrat letno vzeli 100 €. Pa menda ja bom popenil, ko zagledam položnico in dal glas levičarjem septembra. Jebi ga.

Avby ::

in kaj predlagaš? kako naj ti davčna pomaga zmanjšati izdatke?!


Bil je odgovor to, na predlagano reševanje finančnega minusa nekoga ki zasluži 400 evrov z kreditom. Ni se tikalo sploh to davčne. Opozoril sem izključno na dejstvo da je to nerealno. In da takšni predlogi v realnosti ne štejejo.

Kaj pa lahko davčna stori za ljudi z nižjimi dohodki je pa drugo vprašanje. Problem je morda le v tem (pa da se mi ne bo očitala spet ničelna vsota) da ljudje z najnižjimi dohodki niso edina interesna skupina?

Avby ::

Zakaj pa davki preprosto ne padejo čez noč na neko nizko stopnjo za prav vse interesne skupine, pa mislim da bi tudi bilo treba predebatirati. In zakaj to najvrjetneje ni realno da se bo zgodilo prav kmalu?

WarpedGone ::

perci:
eh, vsaj bruto znesek bi dal - ne da se mi preracuna delat ;)


Sodeč po temule bi reku, da je za neto 400 EUR potreben bruto 549,80 EUR.
Informativni izračun plače v EUR;
- Znesek davčnih olajšav: 246,63 €
- Znesek stimulacij oz. bonitet: 0,00 €
- Bruto plača: 549,80 €
- Neto plača: 400,00 €
- Bruto strošek delodajalca: 638,30 €

No avby, boš zračunal kolikšna je dohodnina človeka s 400 eur neto plače?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

perci ::

Onyx: Poglej lansko dohodninsko odločbo in letošnji informativni izračun in ju primerjaj. Potem pa povej rezultate in ne delaj budale iz sebe.

opeter ::

WarpedOne, sem poskusil sledeči izračun na tvojem linku in dobim spodnji rezultat (nič bonitet, nič otrok, nič invalidstvo, sem pa vklopil opcijo za "Zmanjšanje davčne osnove - višina letnih dohodkov ne presega 6.800 EUR" in "Zmanjšanje davčne osnove - višina letnih dohodkov presega 6.800 EUR in ne presega 9.000 EUR"):

Znesek davčnih olajšav: 329,96 €
Znesek stimulacij oz. bonitet: 0,00 €
Bruto plača: 529,40 €
Neto plača: 400,00 €
Bruto strošek delodajalca: 614,60 €

Imam samo eno vprašanje: zakaj je tolikšna razlika med bruto plačo in med bruto stroškom delodajalca?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

perci ::

Morte prvo vedt, da za leto 2008 obstaja še ena dodatna olajšava v znesku 2000 EUR (oz.1000) za tiste z najnizjimi dohodki. Tako, da izračun plače v letu 2008 ni ravno merodajen za dohodnino 2007.

Razlika med bruto placo in stroskom izplacevalca je v prispevkih, ki jih mora delno placati delodajalec.

kekz ::

> To pomeni, da zavezanec plača davek za tisto, kar bi lahko dobil, ne glede na to ali si zadevo tudi dejansko uvevljavljal.

In kaj sem trdil jaz?
Sama sreča, da meni ne obdavčijo takih dohodkov, kot bi jih lahko dobil!

kmetek ::

Zmanjšanje davčne osnove - višina letnih dohodkov ne presega 6.800 EUR DA
Zmanjšanje davčne osnove - višina letnih dohodkov presega 6.800 EUR in ne presega 9.000 EUR DA

tukaj mislijo NETO ?

perci ::

kekz: Ti pravim, da obdavčitev dohodkov, ki bi jih lahko dobil, ni nič novega. Obstaja pri kmetih že od Marije Terezije. Letos se je samo davek malo povišal, ker so v dohodek všteli še subvencije (kar je normalno, glede na odstotek dohodka kmeta, ki ga subvencije predstavljajo). Kot kaže, pa se bo tudi to še za l. 2007 spremenilo in bodo pavšalne subvencije prištete le tisti, ki so subvencije dejansko prejeli...

kmetek: Vedno se govori o brutto zneskih.

SasoS ::

Letos se je zgodil en čuden paradoks...če starš ni poslal na Durs da uveljavlja vzdrževanega člana (ali je pozabil, ali pa je delodajalec poslal napačne podatke), dobi vzdrževani član informativni izračun s splošno olajšavo. Kaj se zgodi ko starš pošlje ugovor na svoj informativni izračun ali dobita oba nov izračun? Ampak vzdrževani se ni pritožil in če mora (po novem izračunu) doplačati kaj se zgodi potem? Na informativnem izračunu namreč piše, da če se ne pritožiš postane informativni izračun zavezujoč :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

perci ::

Naredi se obnova postopka po uradni dolžnosti.

Sc0ut ::

Okej. Svojec more kljub zelo podobnim dohodkom kot lani, doplačati 1x več dohodnine. Spada v srednji razred.

Saj, ok, lepa je trditev, da nas država brezobrestno kreditira. Ampak, njena meja, kdaj te kretidira kdaj pa ne, pa je trenutno postavljena tako, da srednji sloj izžema do konca. Res, hvala in super in najboljše Bajuku, glavno da se lahko hvali s tem, kakšne prilive ima država.

In splošča olajšava je vredna en ku***!
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

kekz ::

> Svojec more kljub zelo podobnim dohodkom kot lani, doplačati 1x več dohodnine.

To ne pomeni nič. Seštej, koliko je plačal do zdaj in koliko leto prej, potem pa primerjaj.
Jaz najraje med letom ne bi plačeval nič in potem vse naenkrat na koncu. Ampak najbrž ni mogoče.

poweroff ::

Mimogrede: pri meni je letos tudi večji znesek na dohodninski položnici, plača pa se mi ni nič povečala - realno je celo padla. Očitno spadam med tiste, ki so na slabšem - tako reven nisem, da bi dobil ekstra olajšavo, ne pa tudi extremno bogat, da bi dobil "davčno darilo".
sudo poweroff

Sc0ut ::

No, želel sem opozoriti na to, kar je povedal Matthai.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

WarpedGone ::

>> dohodninski položnici,

Seveda je dohodnina samo tisto, kar ti piše na položnici.
Sej, velika večina naroda je res tako z****a, da razmišlja v tem stilu.
Zbogom in hvala za vse ribe

Sc0ut ::

Ne, ni zabita. Ampak enostavno povedano razumem vsakega, ki mu je vseeno od kod ta znesek pridobijo.

Pomembno je samo to, da ob skoraj istih dohodkih plačaš 200 evrov več. Druge, mene in še koga ne zanima, niti malo ne zanima zakaj, kako in ...
Zanima me samo zakaj j*****i morem zdaj plačati več. Poleg vseh podražitev, zaradi katerih itak več porabljam še več dohodnine plačam. Logično gledano smo tako vsi s vsakim nadaljnim letom večji reveži.

Ne rečem da bi z veseljem dal državi denar, če bi ga smiselno porabla. Ampak, ko gledaš kako se javni denar meče, sipa, krade iz proračuna pa mi gre vse skupaj na bruhanje.

Ali pa to, da 3 državne institucije (tudi durs) "pozabijo" in zamudijo rok prijave terjavetev (v miljonih evrih) do Popoviča. Navadnemu državljanu pa bo davčna gnjavla za 20 centov.

In ja, se zavedam da se itak ne bo spremenilo nič, dokler se narod ne bo združil v enotni upor in zrušil vso državo. Amerika in pa NATO pa itak ne bosta pomagali vladi, ker nimamo nafte. Vendar se to verjetno ne bo zgodilo. Mogoče v Zanzibarju, tu pa ne.

EDIT: Zadnji odstavek je nesmisel in produkt jeze.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sc0ut ()

WarpedGone ::

Če te tako močno zanima bi si pa res lahko izvolil podrobneje pogledat svoj lanski obračun, svoj letošnji obračun in primerjati številke. Dobil bi najbolj čisto sliko zakaj moraš zdej doplačati več. Čisto nič ti ne skrivajo, nobene magije ni zadaj. Pravila so lepo napisana tudi na sami odločbi.

Ampak ne, folk vrže odločbo v predal, vidi samo številko na položnici in nato benti in pljuva ogenj. Da bi si pa kej prebrali je pa že previsoka matematika?
Zbogom in hvala za vse ribe

opeter ::

Jaz pa bom moral letos manj doplačati kot lani. Bi raje več... kar enostavno pomeni, da sem na slabšem. :(
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Buggy ::

Saj je bilo receno...na slabsem od lani smo tisti, ki imamo dva otroka ali vec, stanovanjski kredit ki je sel lansko leto v olajsavo in spadamo v nekako srednji razred.
Ker vsamo leto kot olajsavo ob dohodnini uveljavljam oba otroka jaz, sem letos dobil vrnjeno se enkrat manj kot lani, zena pa je imela za doplacati, pa je vsako leto dobila nazaj neko simboliko. Place so ostale vec ali manj iste.

ToniT ::

Najebali smo najbolj tisti, ki imamo male otroke, kredite za hišo (stanovanje) in imamo plače malo nad povprečjem.
Sorry WarpedOne, jaz sem na slabšem - veliko na slabšem in tako je z en kup mojimi prijatelji.
V zadnjih štirih letih mi gre samo na slabše...

Buggy ::

Morda pa tako nova vlada stimulira mlade druzine ki zelijo v zivljenju nekaj ustvariti...pa baje da nas je teh cudakov samo 9000 :)

ToniT ::

Potem jaz poznam večino teh 9000 čudakov....

WarpedGone ::

Hišo ste si kupili? Stanovanje ste si kupili? Ja, res ste ubogi.

Baje je treba bolj obdavčit premožnejše. Kdor ma v lasti nepremičnino v vrednosti čez 100.000 EUR nima kaj jamrat, kako težko da preživi. Ker je po vseh pametnih standardih - bogataš.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Sc0ut ::

Ja, mogoče na kredit za 30 let.

Ja res, res so bogataši.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Buggy ::

Se vecji bogatas brez soli bi bil da bi mesecni obrok za kredit dajal za najem a ne?

ToniT ::

Hišo ste si kupili? Stanovanje ste si kupili? Ja, res ste ubogi.



Poslušaj ti k..... Če sem kupil hišo, še to ne pomeni, da me je potrebno dodatno kaznovati in bi zaradi tega moral peti hvalnico tvojemu Janši in onemu iz Argentine.
Če imaš urejene osnovne potrebe za življenje in nisi socialni problem, še ne pomeni da si bogataš!
Tisto, kar sem ustvaril, sem ustvaril sam in prejšnje vlade me za to niso kaznovale, ta pa!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ToniT ()

WarpedGone ::

ScOut:
>> Ja, mogoče na kredit za 30 let.

Kredit pa so dobili, ker imajo modre oči?
Sploh ni važno kako so prišli do nje - dejstvo je da so lastniki nepremičnine v precejšnji vrednosti. Težko se kvalificiraš za reveža, če maš čez 100.000 EUR v legalni lasti.

Ja, ToniT. Ustvaril si preveč in zato ti je treba vzet in dat drugim. To je lepota progresivne obdavčitve. Saj jo vendar hočemo?!? Ali jo morda hočemo le dokler se jemlje drugim in daje nam?

Buggy:
>> Se vecji bogatas brez soli bi bil da bi mesecni obrok za kredit dajal za najem a ne?

Ja, tole je dobra tema za svojo debato - zakaj točno je tako in kaj se da narest da bo drugače.
Ampak kdor gre iz tega dejstva v 30letni kredit za nakup hiše/stanovanja stavi na to, da bo ista situacija še naslednjih 30 let. Jaz močno upam da ne bo - da se bo med najemninami in krediti vzpostavilo neko realnejše razmerje.
Zbogom in hvala za vse ribe

'FireSTORM' ::

Jaz pa imam občutek da so me pošteno nategnili.
In sicer na začetku leta sem 4 mesece delal prek študentskega servisa in plačal ca. 300-400€ akontacije dohodnine. Na koncu leta, tudi nekje 4 mesece, ampak na dve napotnici na mesec tako da ni bilo treba plačati akontacije dohodnine, a po izračunu dobim samo 170€, kar sem v letu 2006 dobil skoraj 100% izplačano, to kar sem plačal z akontacijo dohodnine, takrat nekje 800€.
In mi lahko kdo razloži kam je izginilo teh 130-230€ letos?

Hišo ste si kupili? Stanovanje ste si kupili? Ja, res ste ubogi.

Baje je treba bolj obdavčit premožnejše. Kdor ma v lasti nepremičnino v vrednosti čez 100.000 EUR nima kaj jamrat, kako težko da preživi. Ker je po vseh pametnih standardih - bogataš.


Če kupiš hišo ali stanovanje, pa naj bo v vrednosti 1mil€ še ne pomeni bogataš. Še vedno so tukaj doživljenski krediti in tako naprej, torej si bogataš če kupiš bajto na kredit? Ne. Bogataš si ko prineseš 3-4 kufre polne denarja in hišo kupiš, takrat si bogataš. Ko pa se ti zapufaš pa si vse drugo prej kot bogataš.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

WarpedOne: Pogled na svet skozi tvoja "ocala" je zelo crno-bel in se nekako ujema tudi z nacinom delovanja trenutne vlade.
Resevanje eksistencnega problema je prvotna naloga se preden formiras druzino. Nekoga oznaciti kot bogatasa, zgolj zaradi tega ker s svojo druzino ne more ziveti pri starsih, najem stanovanja primerne velikosti pa se mu zdi neracionalna odlocitev, poleg tega pa zivi cisto povprecno zivljenje, brez da si privosci nepotrebno razmetavnje denarja (nov avto na par let), kljub temo pa se vedno placuje vrtec kot najvecji "bogatas " je skrajno neokusno.
Ker vem, da poznas realne razmere v drzavi, si pa zatiskas oci pred dejanskim stanjem (kakor tudi vlada), ves da tvoja progresivna politika obdavcitve ne zadane tistih, ki bi jih morala in ki dejansko izigravajo drzavo, skratka tiste ki jim resnicno lahko reces novodobni "bogatasi".
Pa jim nisem nic nevoscljiv, se pac znajdejo kot se...ne zelim pa, da se me zgolj zaradi tega ker zelim primerno poskrbeti za svojo druzino in sem zato vzel stanovanjski kredit, davcno kaznuje poleg tega pa se mimogrede popljuva na forumu.

Pa mimogrede mojih 100K € za stanovanje, ki sem jih nabral z velikim odrekanjem in jih bom placeval se naslednjih n let je seveda zelo primerljivo z tistimi 100K €, ki jih doloceni osebki namenijo za nakup neke bedarije (SUV-i raznih prestiznih znamk so sedaj "IN" kot bi se reklo v zargonu novopecenih podjetnikov) zgolj zaradi tega, da prikazejo dolocene stroske in tako placajo manj davka drzavi iz svoje dejavnosti.

WarpedGone ::

Zakaj je prav da je davčna olajšava će kupim stanovanje, če ga najamem pa ni olajšave? Obakrat sem rešil svoj stanovanjski problem.
Zaradi te olajšave je bilo še več ljudi stimuliranih iti v nakup kar je povzročilo le eno - še višje cene nepremičnin.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

Hišo ste si kupili? Stanovanje ste si kupili? Ja, res ste ubogi.

Baje je treba bolj obdavčit premožnejše. Kdor ma v lasti nepremičnino v vrednosti čez 100.000 EUR nima kaj jamrat, kako težko da preživi. Ker je po vseh pametnih standardih - bogataš.


Ja, bogataš v Lj, kjer za 100k € dobiš 36 kvadratov enosobnega stanovanja. Jako pametni standardi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

hamax ::

Moja mama je do sedaj skoraj vsako leto nazaj dobila okoli 100e, letos pa jih je morala priblizno toliko placati.
Prvi 2min se je jezila, potem pa si je izracunala koliko dohodnine je placala lani in koliko letos.
Nakoncu je sla celo z veseljem placati tisto poloznico.
Eni ljudje so pa res cudni, ane?

Moji letni dohodki so bili letos na sreco/zalost ravno pod mejo za placilo dohodnine :P

Glede nepremicnin...
Mi imamo hiso(110m²) vredno okoli 400k in stanovanje(33m²), kjer zivim jaz, vredno dobrih 100k.
So take cene normalne? Seveda ne. Smo bogati, ker imamo nepremicnine? Zaenkrat seveda smo.
Kaj se bo spremenilo, ce bo cena stanovanj padla na polovico? Pri nas nic, kdor ima pa kredit za 30let
se bo pa po glavi tolkel, ce ne kaj hujsega.

Buggy ::

WarpedOne: "Zakaj je prav da je davčna olajšava će kupim stanovanje, če ga najamem pa ni olajšave? Obakrat sem rešil svoj stanovanjski problem.
Zaradi te olajšave je bilo še več ljudi stimuliranih iti v nakup kar je povzročilo le eno - še višje cene nepremičnin."


Zakaj drzava subvencionira ogrevalno tehniko, ki temelji na obnovljivih virih energije, ce pa vzamem pec na premog pa ni subvencije?

Bi bil zadovoljen, ce bi pri projektiranju hise in ob zagotovilih da trend ostaja vzel v kalkulacijo 50% subvencijo pri sodobni solarni tehnologiji in stvar sfinanciral in implementiral (ceprav si imel na tehtnici se drugo resitev) ter naslednje leto, ko bi podajal prosnjo za subvencijo ugotovil, da so stvar cez noc ukinili. No, jaz sem dozivel tudi to in sicer z toplotno crpalko za ogrevanje sanitarne vode.

Pa visanje cen ne rabis ravno mesati s tem da je bil stanovanjski kredit stet v olajsavo, saj novogradnje in s tem nove kapacitete (ne pa preprodaja stanovanj) ravno niso dejavnik, ki botruje visjim cenam stanovanj/nepremicnin...tukaj lahko raje reces hvala sposobni vladi.

djordjevic ::

So take cene normalne? Seveda ne. Smo bogati, ker imamo nepremicnine? Zaenkrat seveda smo.
Kaj se bo spremenilo, ce bo cena stanovanj padla na polovico? Pri nas nic, kdor ima pa kredit za 30let
se bo pa po glavi tolkel, ce ne kaj hujsega.


Pa ti res misliš, da bo kdo storil smrt, če bodo cene nepremičninam padle? Jaz tega sicer še lep čas ne pričakujem. Najprej se morajo cene vsaj ustavit, potem šele lahko pričakuješ nižanje tržne cene. Sicer pa, ko ste vsi tako pametni glede zakreditirancev (med katere kajpada spadam tudi jaz, čeprav za pol omenjenega časa), tudi vašo hišo in stanovanje je bilo najbrž treba nekako kupiti. Ali ne? Ali sta starša po domače rečeno srala denar, ko sta zidala hišo? Redki so danes trenutki, ko lahko rečeš, da nepremničnine nisi preplačal. Pri meni bi recimo bilo tako, ako bi imeli dovolj denarja, da jo plačamo z gotovino, ker pa ga žal nimamo, greš na banko, tam pa terjajo svoj del. Jebiga. Še zmeraj raje to, kot da živim iz meseca v mesec v najetem stanovanju na milost in nemilost najemodajalca. Zmeraj raje vzamem svojo trenutno situacijo. Četudi se lahko zgodi, da bom za stanovanje po poti morda plačal več, kot bo vredno po poku nepremičninskega balona. V vsakem primeru se bodo cene nekoč normalizirale in hvalabogu, da živim na območju, kjer cene niso navite. In šoka najbrž ne bo čutiti. :D

mspiller ::

Jaz bom dobil nekje 1500 evrov nazaj. Ne vem se cisto tocno, ker so na studentskem servisu poslali 100x premajhen znesek in cakam na resitev ugovora. Ker sem student starejsi od 26 let so mi pa vsakic trgali po 25% za akontacijo. Mormo studentje zgleda kreditirat drzavo :( Ce bi imel med letom 1500 evrov bi jih zdaj imel 2k. Tako pa sem na istem, oz zaradi inflacije na slabsem.

djordjevic ::

mspiller: Sva že dva.

WarpedGone ::

Če nočete brezobrestno kreditirati države, niti nočete da država brezobrestno kreditira vas (= vam na koncu leta pošlje položnico za par 100 EUR) imate le eno možnost: podprite enotno davčno stopnjo brez kakršnih koli olajšav. Aja, tega tudi nočete... Tough
Zbogom in hvala za vse ribe

nicjasno ::

Lol, jaz sem danes dobil odlocbo. Drzava mi je dolzna 0,01 evra :)
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

WarpedGone ::

nicjasno:

pisuka si me demantiral :D
Zbogom in hvala za vse ribe

kmetek ::

fak jaz mam že tko katastrofo od plače pa dohodnina 0....jebena država.

nicjasno ::

WarpedOne: kolko bi pa tebi morali vrnit?
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nicjasno ()

poweroff ::

>> dohodninski položnici,

Seveda je dohodnina samo tisto, kar ti piše na položnici.
Sej, velika večina naroda je res tako z****a, da razmišlja v tem stilu.

Kot rečeno (če ne znaš brati), se mi plača (tisto, kar dobim nakazano) v zadnjem letu ni spremenila. Prav tako se mi ni spremenila nobena relevantna življenjska situacija (stanovanje, avto, otroci).

Spremenil se je le znesek na dohodninski položnici.

Kaj to pomeni pa je izključno stvar logičnega sklepanja.
sudo poweroff

WarpedGone ::

Js sm dolžn neki čez 300. Nagrada ob koncu leta in maš potem tkole.

Matthai:
>> Spremenil se je le znesek na dohodninski položnici.

Potem pa si prosim poglej lansko in letošnjo odločbo in boš videl od kje razlika. Lahko boš s prstom pokazal na olajšavo, katere letos nimaš več.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Sc0ut ::

Ja, saj to je ravno tista, ki so nam jo vzeli, dali pa neko splošno olajšavo, ki je itak nastavljena državi v prid. Sploh ni naključje, da mora letos večina srednjega sloja krepko doplačati.

Poleg tega je smešno, da se s plačo nekje nad 1200 evrov znajdeš v najvišjem razredu, v katerem so tudi tisti, ki imajo plačo po 30000 evrov. Pač nekdo mora plačevati predvolilne shode ne?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

poweroff ::

WarpedOne: no, saj to pravim. Ta vlada mi je "vzela" eno olajšavo, čeprav vmes nisem kupil stanovanja, avta ali česa vrednejšega, prodal delnic ali dobil otroka (obstoječi itrok pa je ostal mladoleten).

Reforma in pol, ni kaj.
sudo poweroff

kekz ::

> Poleg tega je smešno, da se s plačo nekje nad 1200 evrov znajdeš v najvišjem razredu...

Očitno prehajamo na enotno davčno stopnjo, kjer bomo vsi v najvišjem razredu. :D
Kaj se bunite, ta oblast je želela enotno davčno stopnjo po nižji stopnji, pa je bila večina proti. torej... >:D

Volk| ::

Evo, dal sem vlogo za odpis.
Kaj sem dobil nazaj?
Obvestilo da se dolg lahko odpise, ce imas mesečni dohodek manj kot 212 €
Torej ta znesek predstavlja socialno pomoc + nekih 9 €
Zahtevajo dokazila za zadnje 3 mesece. Seveda, na socialnem pa moras predložiti potrdila o "nedohodku" za 6 mesecev nazaj. 3+6 = 9, torej ostane 3 mesece v katerih si moral prekleto dobro delat, da si lahko zasluzil toliko denarja, da si padel v tisti razred in si sploh moral dat davčno napoved not.

Kaj se vam zdi? So nas dobro nategnili, kaj?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

WarpedGone ::

Matthai:
>> Ta vlada mi je "vzela" eno olajšavo

Katero?
Zbogom in hvala za vse ribe
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dohodnina (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31448866 (1580) Kanban
»

Dohodninske zadeve, akontacija zakonodaja

Oddelek: Loža
253101 (2326) GupeM
»

Dohodnina 2018 - plačilo?

Oddelek: Loža
435399 (3621) XLapse
»

CSD in njegov najnovejši neoliberalistični prispevek družbi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8720990 (18997) Invictus
»

Plačilo dohodnine (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25417731 (12731) monster-x

Več podobnih tem