» »

Kraja druzbenega premozenja z strani te in prejsnjih oblasti in mozne pravne posledice...

Kraja druzbenega premozenja z strani te in prejsnjih oblasti in mozne pravne posledice...

Calligulla ::

No trenutno je aktualno stegovanje lovk te ablasti preko druzin Petek in drugih, premierov brat ima znatne pospeske v poslovanju in nasploh je v medijih zaslediti cedalje vec grozljivo dobro opisanih in utemeljenih porocil o tovrsthih zlorabah.... pred volitvami pa bo tega itak samo vec in vec...

Zanimajo me mnenja z pravnega stalisca. Kdo vse in v cigavem imenu lahko npr sproza tozbe, preiskave ipd.. kaksne so lahko sploh posledice,..

Ocitno se je na veliko trgovalo z koncesijami, razpisi ipd,.. po cisti politicni kardovski liniji, ki je verjetno enaka ali hujsa kot tista od predhodne vlade...
In kaj menijo tisti, ki so pred volitvami trdili, da je ta vlada potrebna ravno zato, da se to prepreci med tem, ko smo nekateri trdili, da bo verjetno hujsa ipd..

Prvi mandat se izteka, umazanije je ogromno in obcutek imam, da se sele zacenjajo pravi obracuni, boj proti tajkunom odzvanja kot boj proti tajkunom, ki niso v sluzbi vladnih zasebnih interesov ipd.. in nasploh se zdi, da se v Sloveniji ocitno res se odvija tista najbolj umazana primitivna privatizacija javnega premozenja a ne na nacin, ki bi bil smiseln oz zazeljen. Skratka z pomocjo vlade, ki naj bi se borila proti tajkunom se gojijo tajkunske druzine ala Petek ipd..

Mnenja? Ne bluzit kako so bili prejsnji isti. Verjetno. Zdi pa se, da bi bilo logicno, da je tega cedalje manj in ne vec.

Kar se dogaja je sramotno in je v nasprotju z predvolilnimi obljubami, ki so zatrjevala, da bo ta vlada drugacna pod prejsnje in je mandat tudi dobila na osnovi teh obljub.

Za klasicne obracune levi proti desnim ipd.. pa zacnite svojo temo. Tukaj me zanimajo bolj resna mnenja, ne politika.

residual ::

do nas itak pride samo par procentov svinjarije, ki se zadaj dogaja, pa že s tem smo preveč obremenjeni. Politika je postala sam sebi namen in ne več instrument ljudstva, ki jo nastavi, in to je največji problem.

Se pa z raznimi odmevnimi aferami plasiranimi s prave politične strani, ob primernem času maže ljudem uči, da se pozabijo resnični problemi, ki tarejo prebivalstvo. Res, nekateri scenariji me prav fascinirajo.

Zaenkrat temu še ni videti konca, čakam na boljši kazenski zakonik, neodvisno sodstvo in večje kazni za gospodarski kriminal... utopija?!?

drejc ::

Odziv družine Petek
Dočakali smo odziv družine Petek. V elektronskem sporočilu je zapisano, da so očitki o klientelizmu popolnoma neresnični in neupravičeni. Ob tem navajajo podatek, da so se posli podjetja Klime Petek z državnimi institucijami po letu 2004, torej po nastopu Janševe vlade, drastično zmanjšali in ne povečali, kot zlonamerno navajajo nekateri. Ob tem še dodajajo, da podjetje po kapitalu ne sodi niti med 3000 največjih podjetij v Sloveniji in ne dosega niti odstotka tržnega deleža v državi.
V sporočilu je še zapisano, da navedba Andrijane Starina Kosem o vplivu družine na poslovanje Kapitalske družbe (KAD) ni resnična. Kot trdijo, njihovo družinsko podjetje v 28-letni zgodovini od KAD ni nikoli kupovalo podjetij ali lastniških deležev, njihovi člani pa ne sedijo v nadzornih institucijah sklada.
KAD: na upravo ni nihče izvajal pritiska
Odzvali so tudi v Kapitalski družbi, kjer pravijo, da na upravo nihče ni izvajal pritiska. Vse odločitve so organi sprejemali samostojno, na podlagi strokovnih izhodišč ter sprejetih poslovnih načrtov za posamezno poslovno leto.


Sj te podatki so preverljivi, ali pač?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Calligulla ::

Mah to je problem ja, ker vsi vse zanikajo, ker je to itak od nekdaj predpisana reakcija. Itak nikoli nihce ne rece, bili smo mi... Pac potem vsak ponudi podatke, ki njihovim izjavam pritrjujejo.

Zame je glede na obseg obtozb in natancnost opisov taka splosna zavrnitev obtozb malo sumljiva pac. Notri en podatek, ki se ga da prirediti in to je to. Raje bi videl, ce bi za zascito svojega imena vse obtozbe, ki so v medijih ovrgli in se s tozbo sli nad posameznike, ki posamezne stvari trdijo. Ker gre za precej resen napad na vlado, na druzino in z neko izjavo za javnost je izpolnjen samo nek obicajen proces pac dajanja izjave.

Pricakoval bi vec. Ce nekdo laze naj se to pokaze in to z rigoroznimi ukrepi. Ker zapisi v medijih so zelo natancni. Tudi nekaj akterjev je povsem odprtih (tudi Kosmova..) in zato odprtih za tozbe...

Mene moti ze to kako po kravje se dela z lastnino. Prefinjeni tatovi znajo krasti vsaj tako, da ni nujno neke unicujoce skode in z obcutkom.. kravji tatovi pa so kod debilcki. Samo, da se jemlje... Prav ta nivo mi je sokanten. Kot, da je drzava, javni razpisi, odlocanje o njih... last privatne firme o kateri se na koncu izreka predsendik. Te k... so upravitelji nasega premozenja ne svojega..

residual ::

žalostno je, da se krade po ustaljenih metodah in modelih, za kar so krive zakonske luknje, ki jih nobena vlada ne odpravlja.
Gospodarski kriminalisti (tista peščica) pa nemo opazujejo transakcije in zbirajo dokumentacijo več let, dokler ni prepozno. Že delček bogatih policijskih informacij bi na glavo postavilo mnenje o nekaterih "uspešnih" slovencih. Žal pa je treba vse dolgotrajno dokazovati in zelo nazorno tako, da že najmanjši prepih na sodišču pomete z obtožnicami. Dokler ne bolje, ne bo rešitve.

Karaya 52 ::

Calligulla; tvoje informacije najbrž izvirajo iz oddaje Trenja na temo "dan žena in idealni moški", kjer je Adrijana S. Kosem imela 10 minutni monolog? Pa saj to dosti pove, ane? Mogoče je pa Slak zgubil telefonske številke oseb, ki bi lahko že v oddaji ovrgle njene trditve.

Calligulla ::

Pravzaprav govorim o Dnevniku, Magu, Delu, Mladini in se nekaterih.

Res je, da jih trenutno vlada ne nadzira vec ampak glede na natancnost opisov ne gre za lazi in tovrstno nagajanje ampak predvsem razkrivanje in nagajanje na ta nacin.

Mene briga za Kosmovo. Ampak, ce nekaj opisuje v detajlih in vse skupaj nekdo ovrze samo kot marnje je to zelo poceni izmotavanje.

Pricakoval bi zelo natancno izpodbijanje, ker gre za zelo resne obtozbe.

Moti me tudi ta kmet, ki vodi komisijo za prodajo Mercatorja, ki nabija kako so prej kradli. Kak kreten je vodja komisije. Naj kar lepo razkrije vse sranje prejsnje vlade, ce hoce samo je zanimivo kako kar anenkrat ni vec treba pric za Mercator ipd... samo, ker je v isti stranki kot premier..

Ne vem, ce si strankarsko opredeljen ampak mene boli k... kdo je kje, ko se pa krade nase premozenje je vsakega treba ruknit v luknjo in zagrebst kar se mene tice. Roke sekat! Leve, desne,.. vse!

Atos ::

Jez priznam, dosti bolj me privlači leva opcija in tudi sam se imam za pripadnika leve opcije, vendar me prav tako ne zanima kdo krade! Če je desni, če je levi, nima veze! Vse take pozapret!

Glede argumenta "sej so pa to tudi oni delali" -> ta pa je idiotski! A smo Slovenci pred štirimi leti volili novo oblast zato, da bo enako ali pa zato, da bo boljše??

Se pa pridružujem mnenju Calligulle. Dosti ljudi in časopisov daje ZELO resne obtožbe! Ljudje na drugi strani pa nič. Seveda bodo vsi zanikali vse, vendar pravi dvom bi sprali, če bi šli s stvarjo do konca. Naj tožijo ljudi, ki take izjave dajejo. Tako kot je recimo to naredil Ivan Simič. S temi napovedi tožb si je zelo popravil ugled (no, vsaj pri meni). Ostali pa samo govorijo, da to kar govorijo drugi in pišejo mediji ni res in pika. Obtožbe so pa precej resne in zelo natančno argumentirane. Da bodo mene prepričali o nasprotnem ne bo dovolj, da stvar samo zanikajo z enim stavkom. Bi se lahko vsaj bolje potrudili in malenkost bolj argumentirali.

To o družini Petek in o frocu, ki je pri 21 letih bil neka živina pri premieru, pa je nasploh zelo zelo sumljivo. OK, sej ne rečem, mogoče človek dejansko obvlada, nevem, ampak da si pa nek svetovalec premieru pa moraš poleg tega, da obvladaš, imeti tudi izkušnje, to pa močno dvomim, da jih pri 21ih lahko imaš zadosti za tako pozicijo.

Pa da ne bo kdo prišel sem, da berem samo "leve" medije ala Mladina. Priznam, ja, jo berem dokaj pogosto, vendar prav tako kupim zraven še Demokracijo in jo vsaj prelistam, običajno pa tudi celo preberem (ni tako velko sranje, kot marsikdo misli ;)

Calligulla ::

Ma tamali je sam zase nerelevanten. Tudi, ce bi ga pri 18 vzeli v kabinet pa tudi, ce zato, ker je ata prijatelj, ker do neke mere si premier in ostali svoje ekipe lahko sestavljajo kakor hocejo in prav je tako. Mene zmoti tisti moment, ko naj bi slo za resne zlorabe polozajev, izsiljevanja in zahtev v zameno za posle ipd..

In tudi ta mali paglavec, ce je sodeloval naj fase kako resno ovadbo.

Se da vse te stvari od teh podjetij, posameznikov... iztoziti? Kak bi bil najlazji princip?
So pri nas mogoce tozbe ala class action suits davkoplacevalcev ali kaj? Pa ne proti drzavi. Proti posameznikom ali zdruzbam...

Atos ::

Ma tamali je sam zase nerelevanten. Tudi, ce bi ga pri 18 vzeli v kabinet pa tudi, ce zato, ker je ata prijatelj, ker do neke mere si premier in ostali svoje ekipe lahko sestavljajo kakor hocejo in prav je tako. Mene zmoti tisti moment, ko naj bi slo za resne zlorabe polozajev, izsiljevanja in zahtev v zameno za posle ipd..


Imaš popolnoma prav.

djordjevic ::

Mnja, samo glede Simiča se bo še videlo. Ker samo to, da nekdo vloži tožbo za obrekovanje pač imho ni dokaz, da zdaj pa je good guy. Spomnimo, da je tip Periču trikrat nalepil nezakonito odpoved. To je že malo sumljivo. Preden se je spustil v tožbo, je denimo prodal svoje na Cipru bazirano svetovalno podjetje. Skratka, stvar po mojem ni enoznačna. Zato pa se kar naj odvije sodni epilog. Isto je recimo tudi z zasebno tožbo Janše proti Ropu. Imam občutek, da bo to še ena 'tresla se gora, rodila se miš' varianta. Kar se pa medijev tiče, pa v zadnjem času daleč prednjači Slovenski tednik. Evo, danes so šli v svoje bivše vrste in se kanibalsko lotili Kosmove. Jih je po svoje prav fino opazovat, kak se med sabo koljejo, ko se malce oddaljijo drug od drugega. Traitor mentality?

Calligulla ::

Simicu itak ne verjamem nic kaj veliko ceprav je tudi tisti Peric neka lopovska nakaza (po obcutku se pa strinjam, da naj pravo naredi svoje)..

Medsebojno klanje je vredu, naj kar lepo vsi vse zgobcajo. Se dobro, da so toliko zabiti in malomescanski, da si kdaj preprosto ne morejo pomagati.
Bi pa raje videl, da bi drzavljani ali drzava stozili njih in ne oni medsebojno. Naj gre denar nazaj tja od koder je prisel ne pa, da si ga taki izmenjujejo med seboj.

Prav naslednjih 10 let bi morali vse, ki so kradli (pa tudi tiste iz prejsnjih vlad) drakonsko vlect po sodiscih in poskrbet, da se vrne vse in se ekstra v oblikah kazni.

Pa meni je Bajuk sumljiv. Itak ga ne maram ampak z ekonomskega stalisca mi je malo morje njegovih zadev sumljivih. Ker vcasih se zdi, da je ali zelo nesposoen ali pa se kje namerno delajo stvari in se vlecejo provizije. Ampak itak bi morali vse skos skenirat... Leve, desne in samo rezat jajca..

Barakuda1 ::

Če nečete (vsebinsko sicer korektnih) prispevkov brati v rdeči barvi, potem se vzdržite raznih žalitev.

Calligulla ::

AHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!

Kaka kmetavzarija! Pa saj tega slovek ze skoraj ne more verjeti!!! :D :D :D

KLIK

V boju med premierom in Kosmovo stranka SDS zelo vneto uporabljala moznost vnovicnega glasovanja z enega racunalnika ipd..

Smeh!!! Pa izjava za javnost zmaga!!!

djordjevic ::

Eh, stari. To je ziher Golobič s podporo murgelskega palčka lansiral. ;) Saj veš, centri moči iz ozadja pa sile kontinuitete and crap like that.

Calligulla ::

Ja sej itak. In pol so se podkupli SDS, da je dala izjavo za javnost..

Se pa strinjam, centri moci so mogocni... :D

djordjevic ::

Veš, kaj pa me pravzaprav pri vsem skupaj žalosti? Da folku ne potegne. JJ jim bom še dal kaki predvolilni cuker ala vinjeta in hopa-cupa, bo spet pri 25%. Aja, pa itak so nalepke ukinili. Pa notarjem tarife znižali. Saj imajo zasluge, ful. Da pa se je v njihovem mandatu inflacija razbohotla (kljub ugodni svetovni gospodarski klimi), pa bodo vsi hitro pozabili. Oziroma ne bodo, ker jim vsak mesec po nakupih v žepu ostane cirka 100 evrakov manj. Ampak glavno, da je JJ car.

p.s: Apropo inflacija. Saj so mogoče meli dobre namene, a se jim je vse skupaj sfižilo u božjo mater. Jebiga, če so kadri nesposobni, je kaj več težko pričakovat.

edit: dodatek

Zgodovina sprememb…

Calligulla ::

Ma ne bi sploh toliko o SDS in niti politiki SDS kot taki.. Groljivo in zabito je ze to, da se katerakoli stranka posluzuje cesa takega. Prav burleska.. Pa kaka retardirana izjava za javnost potem :D

Mislim vsi so prava zalost. Pahor igra tele po narodnozabavnih sovih, ti si delajo blamaze povsod,.. vsem se cufa :D

Moram priznat nekaj cesar se pred casom ne bi pricakoval. Kahle Ehjavec mi je cedaljle bolj simpaticen :D
LOL ampak je res. Tip sploh ni butast. Samo smesen.

drejc ::

Tole vas boli al kaj?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Calligulla ::

Pa nismo vsi tepci, da bi slepo brali propagandno masilo enih ali drugih kretenckov :D Tako da ne, nekaterih nas ne pece nic takega, ker kar je tko usivega z desne ali pa leve strani nehamo brat po nekaj sekundah :D

Kok mam rad folk, ki je zaljubljen v svoje politicne stranke >:D

Komentiraj raje novico o Zurnalu...

Zgodovina sprememb…

drejc ::

10 minut traja da mojemu nečaku narekujem skripto za bota, ki nabije toliko glasov na poljubno anketo.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

djordjevic ::

Men se vedno bolj zdi, da so naši vrli desničarji na smrt zaljubljeni v tega Golobiča, ker drugače te obsedenosti ni moč pojasniti. :) V prispevku z linka ne vidim enega samega dokaza, ki bi Golobiča povezoval s t.i. medijskim prevzemom. Zmaga pa tista: 'slovenski poljudni tednik'. Za skropucalo, s katerim si ni moč niti riti brisati in ob katerem izpadejo Slovenske novice, Direkt in podoben šmorn premium cajtngi. :) In nekateri še v to verjamejo. Jao, jao. Centri moči iz ozadja so res močni. Celo tako zelo, da so se nekaterim v glave naselili. :)

Calligulla ::

Drejc, povej to SDSu, da se ne matrajo rocno... LOL


Ahahahahahahahaha!!!!!

jype ::

Prosim. če se vzdržite prispevkov, ki znižujejo nivo, ker je že nevarno nizko, vsekakor pa že precej nižje od minimalnega standarda, k kateremu stremimo.

Calligulla ::

Se strinjam ampak si kr mal tezko pomagam, ker tako nizek nivo v nasi politiki, ki je bil nakazan s tem dogodkom je pa se zame sokanten. :D Pa malo sem bral komentarje na strani od 24 ur.. Ubili so me hard core strankarski pripadniki z vsemi moznimi umotvori.

Mislim se, ce je clovek res mocan podpornik neke stranke.. kako recimo kak tak nizkoten lapsus opravicis?

Luka Percic ::

V prispevku z linka ne vidim enega samega dokaza, ki bi Golobiča povezoval s t.i. medijskim prevzemom


Sej ga za Janšo tudi ni bilo(in ga še ni) dokaza da je prevzel delo.

Ampak nekateri si ne zatiskamo oči, četudi je to človek ki smo ga volili, nekateri pa boste to počeli do onemoglosti.
Zagovarjali svojega.

jype ::

Luka Veliki> Sej ga za Janšo tudi ni bilo(in ga še ni) dokaza da je prevzel delo.

Seveda je. Ti si samo zavrti Slivnikovo komentiranje zadnjih lokalnih volitev, pa boš videl, kako se revež izda.

Luka Percic ::

Ravno tako (še bolj) se izda uničenje mag-a.

jype ::

Luka Veliki> Ravno tako (še bolj) se izda uničenje mag-a.

Še sreča, da Mladina kritizira vse po vrsti, ane :)

Luka Percic ::

Pojma nimam o čem govoriš.

jype ::

O tem da Mag ni bil nevaren, dokler so bili vzvodi moči v njegovi strukturi uporabni - potem pa se je nenadoma začela svinjarija, ki smo jo pred tem še najbolj očitno videli v hiši Delo.

Mladina pa kritizira vse po vrsti in ima zato že zelo odporno uredništvo, ker pri njih očitno pritiski niso zadostni, da bi se jim orientacija spreminjala skupaj z oblastjo.

Luka Percic ::

Mladina pa kritizira vse po vrsti in ima zato že zelo odporno uredništvo, ker pri njih očitno pritiski niso zadostni, da bi se jim orientacija spreminjala skupaj z oblastjo.


Kako lahko človek pade tako nizko da kaj takega izjavi?!

Mladina kritizira vse?!
Hočeš rečt da majo Nežmahovo kolumno, ki jo seveda celotna struktura poskuša nasilno spravit pod laž (in to v vsaki številkoi posebej), in da je to kriticizem do vseh?!

To je zoo na prostem, češ, lejte, tudi mi imamo "desničarja"!

Tako seveda taki ne preveč brihtni(moram žal rečt), kot recimo ti, nasedejo tej predstavi.
Sem pa ja mislil da je to večini jasno, ne pa da vas moram takih preprostih prijemov učit.

Žalost (bolano) jype!
Res!

jype ::

Luka Veliki> Hočeš rečt da majo Nežmahovo kolumno, ki jo seveda celotna struktura poskuša nasilno spravit pod laž (in to v vsaki številkoi posebej), in da je to kriticizem do vseh?!

Ne. Vsak novinar tam lahko kritizira kogarkoli hoče.

Luka Veliki> To je zoo na prostem, češ, lejte, tudi mi imamo "desničarja"!

To je marketing. Njihova naloga je prodajati izvode. Dobro jim gre.

Luka Veliki> Tako seveda taki ne preveč brihtni(moram žal rečt), kot recimo ti, nasedejo tej predstavi.

Mladine ne berem, tako da ne vem, s čim si zaslužim tako sodbo. Koga Mladina kritizira sklepam izključno po tem, kateri politiki (in morda forumaši tule) javno blatijo publikacijo in njihove novinarje in mi je takoj jasno, da zelo uspešno kritizirajo vse po vrsti, sicer takih odzivov ne bi želi.

Luka Percic ::

Ne. Vsak novinar tam lahko kritizira kogarkoli hoče.


Tako kot v vsakem časopisu.

Naslednjič ko lahko kritizira kogarkoli hoče, pa seveda nebo objavljen.

Sej ok, samo je bolano poslušat tvoje neumnosti.
Si čisto ven iz realnosti, pač še en zaslepljenec z ideologijo "svojih".

jype ::

Luka Veliki> Sej ok, samo je bolano poslušat tvoje neumnosti.

Poleg nevarnosti okužbe pri debatiranju z mano bi te moralo skrbeti tudi to, da te bolj skrbi moja oseba, kot moj argument (ki si ga čisto pozabil spodbiti).

Luka Percic ::

Tisti zaradi katerega sem te označil, za kar sem te, je že spodbit.

Drugi me ne zanimajo, dokler ne priznaš "poraza" pri tem.
Sej razumeš, škoda debatirat, če eni le nabivajo.

jype ::

Luka Veliki> Drugi me ne zanimajo, dokler ne priznaš "poraza" pri tem.

Naštej imena novinarjev Mladine, ki so jih odpustili zaradi uredniške politike, da bo argument spodbit. Hvala.

Daedalus ::

Morm priznat, da je me je drejcev link nasmejal:D In na žalost ugotavljam, da tehle kao liberalcev sploh ne gre jemat resno, ker preprosto niso sposobni izstopit iz skozlanega političnega spinanja, v skladu z lastnimi preferencami tu pač desnega. Tisti prispevek je vreden ene tolko, ko uvodniki v Sobotno Prilogo - pretenciozno, prozorno, enostransko. Jagodni izbor, po mojem okusu:

Po začetnih uspehih se je vlada ambiciozno lotila uravnotežanja medijev. Prek državnega premoženja se je polastila Dela in tamkajšnji tradicionalno levi kolektiv silila v profesionalno novinarstvo.

Mislim, libertarec, ki zagovarja državno intervencijo? :D


Nakopičena negativna energija v »novinarskih« kolektivih je pod pritiskom čakala, da nekdo dvigne čep. To je storil nekdanji glavni kadrovnik slovenskega političnega gospodarstva in sedanji politik novega kova Gregor Golobič. Zares je bil tisti, ki je spodbudil Farso 572. Načrtovana peticija naj bi ljudem dala občutek, da prihaja neposredno od zaskrbljenih novinarjev.


Človek, ki se ima za pametnega, seka moonhoaxerjem primerne teorije zarote o velikih Botrih iz ozadja :D


Najintelektualnejšemu opozicijcu je vera v centralno-planiranje zameglila razum. Lakomno se je ozrl proti MAGu in se odločil, da bo skušal tradicionalno desno-sredinski novinarski kolektiv spremeniti v socialističnega.


Kdo je že lastnik MAG-a? Aja, Golobič? :D


Novorevijaši, janševi »politični alkemisti« so padli v nemilost. Majhna skupina profesionalnih novinarjev MAGa je uspešno mobilizirala svoje kolege, ki resnične pretnje novinarski svobodi zdaj ne vidijo več v brezzobemu papirnatem tigru Janezu Janši, ampak v nekdanjemu glavnemu kadrovniku državnega gospodarstva Gregorju Golobiču.


Premier je brezzobi papirnati tiger? Show some respect:D

Takole pod črto, standarni desn jamr od "sveže in nove opcije" v slo politiki. Je pomoje lih tolko sveža, ko kak Zares. Škoda sicer, bi že bil čas, da se na sceni pojavi kdo, ki bi se preprosto izločil iz plemenskih delitev po slovensko. Štih & Co to očitno niso.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TESKAn ::

Ravno tako (še bolj) se izda uničenje mag-a.


Hehe, kaj ste (t.i. desničarji) govorili, ko je Delo prevzelo MAG? Ni bilo nekaj v smislu free economy in da je tako že prav? No, pa vas je ugriznilo v nos.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Luka Percic ::

A sem kdaj rekel da je kaj narobe z uničenjem maga?

Praktično nič(free economy- razem monopolov), le jasno kaže kdo je zadaj.

Da TESKAn spet ne razume, je pa standard.

tstih ::

@daedalus: Ne vem odkod ti zamisel, da je v omenjenem članku kdo podpiral državne intervencije na trgu. Citirani odstavek, ki si ga navedel, tega ne potrjuje - ravno nasprotno, celoten sestavek je napisan kot kritika intervencije politike v gospodarstvu.

Sam že dlje časa opažam prisotnost "teorijo zarote o teorij zarote". Hecna reč so te zarote. Ko se gre ena stran politiko in je to razkrito je to normalno. Vse je res. Ko se gre to druga stran in je to razkrito, je to teorija zarote. Meni je to h mojega stališča zabavno. Jaz sem namreč informacijo o tem, da sta idejna očeta peticije Golobič in Repovž dobil od ključnega človeka edinega normalnega - komercialnega, neopredeljenega - medija v državi. On teoretik zarot? Nikakor. Pragmatik, ki ima boljši vpogled v dogajanje od npr. tebe.

Zabaven del je to selektivno obsojanje za zarote. Ko v članku napišem, da je janševa opcija prevzemala delo, to zate ni zarota. Ko pa napišem, da je Golobičev Zares politični proxy pivovarne laško pa je to moonhoaxing. Lepo te prosim... Ti preprosto želiš samo pol informacije.

Slovenska politika je trenutno zelo trivijalna tekmo medijev laškega vs. vlada. Na eni strani je naveza Zares + Laško in na drugi SDS. In potem imaš epizode te nadaljevanke:

1. Peticijo novinarjev (iz hiš Laškega),
2. Andrijano Starimo Kosem (nadzornico Dela in Laškega, ključno operativno pri prodaji Mercatorja Laškemu...)
3. Malikovanje Golobiča v časopisih Laškega,
4. Slovenski tednik kot vladni odgovor,
5. Poskus zamegliti tajkune iz Laškega v medijih iz Laškega z izmišljevanjem novih tajkunov (npr. Petkov),
6. Poskus ovirati tiste organe, ki raziskujejo laško prek medijev iz Laškega (linč Barbare Brezigar) do nove vlade, ki bi vse skupaj opustila,
7. Masaker nad Pahorjem prek medijev iz Laškega...

Te zadeve so politična sveta preproščina, ne zarote. Tako se politiko dela in igra. Je pa seveda to težko razložiti nekomu, ki še nikoli ni bil izpostavljen temu - hkrati pa misli, da vse ve in da so stvari, ki so malce kompleksnejše (recimo jim politika na drugo ali tretjo žogo) že kar zarote.

So pa takšni najbolj priljubljeni volilci.

luli ::

Jurček zopet dovoli "zahajanje" teme. Zdaj je čas, da se omeni še RKC in potem bo tema zamrla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Daedalus ::

Te zadeve so politična sveta preproščina, ne zarote. Tako se politiko dela in igra. Je pa seveda to težko razložiti nekomu, ki še nikoli ni bil izpostavljen temu - hkrati pa misli, da vse ve in da so stvari, ki so malce kompleksnejše (recimo jim politika na drugo ali tretjo žogo) že kar zarote.

Jaz na tvojem mestu o sebi ne bi takole sklepal. Da nimam izkušenj s politiko, namreč.

Jaz sem namreč informacijo o tem, da sta idejna očeta peticije Golobič in Repovž dobil od ključnega človeka edinega normalnega - komercialnega, neopredeljenega - medija v državi. On teoretik zarot? Nikakor. Pragmatik, ki ima boljši vpogled v dogajanje od npr. tebe.

Ime, priimek, medij?

Zabaven del je to selektivno obsojanje za zarote. Ko v članku napišem, da je janševa opcija prevzemala delo, to zate ni zarota. Ko pa napišem, da je Golobičev Zares politični proxy pivovarne laško pa je to moonhoaxing. Lepo te prosim... Ti preprosto želiš samo pol informacije.

Lej, precej simpl je vse to. Janša & Co. pač skoz tulijo o nekih hudih silah iz ozadja, ki da jim, revežem, onemogočajo normalno življenje in delo. In po taisti inerciji to trdijo vsi, ki jim je ta politična opcija blizu. Well, bullshit, če mene kdo kaj vpraša. Kar se trenutno dogaja je navaden show off med kapitalisti in politiki. S tem, da so politiki mislili, kako so pametni in bojo s pomočjo kapitalistov veselo delili in vladali. Pol pa so se pač malo skregali, kar je imelo za posledico preusmeritev kapitala k iskanju druge politične opcije, ki jim lahko ponuja določene benefite (tako se to pač dela - v kapitalistični državi ti kapitalist nikakor ni sovražnik). Janša pa hoče malo nagajati in kazati mišice, pa v te namene uporablja instrumente, ki jih kot politik lahko. Do sem vse normalno in običajno prerazporejanje/merjenje kapitalske in politične moči. Eni pač iz tega vlečete (z lastnimi ideološkimi predpostavkami namalane) teorije zarote, o ne vem kakih kadrovnikih, rdečih silah, jada, jada, jada. Pa se gre za povsem naši državni ureditvi lastne procese. To je - kapital bo iskal politike za pomoč pri delu, politiki pa bojo iskali financerje.

Moonhoaxerji, pa če to sprejmeš, al ne. Mene niti pod razno ne skrbi, kdo bo tu izpadel jači, skrbijo me "zgolj" razna izigravanja pravnega reda s strani kapitala in politike. Ki so med drugim, do takega položaja tudi pripeljala. Kdo bo tu zmagal je pa jasno - kapital. Država pač v sodobnem svetu ne more biti skregana z organizacijami, ki jo financirajo.

Sicer pa, čestitke. Ko bojo tvoji prispevki na blogu zgledali tako "klinično čisti", kot so one točke, jih bom z veseljem bral. Mi je prav žal, sam nekega z nepotrebnim balastom obremenjenega nabijanja mam dosti iz ostalih medijev.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gruntfürmich ::

kraja družbene lastnine in posledice....
če bomo(bodo) slovenci še enkrat zglasovali kakšno debilno stranko za večinsko v parlamentu, ki te zadeve omogoča (in jih je omogočala), bom še sam začel verjeti, da je kraja pravzaprav zaželjena. in da bom, če bom imel srečo, kam visoko prilezel, in pokradel čisto vse in še več. ker je to očitno nekaznivo. in kot sem že omenil: zaželjeno!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

imallears ::

sej tale komentar bo zlo ciničn pa tak zjeban sam useen: že u srednji šoli te pr sociologiji učijo o kriminalu belih ovratnikov in o tem kak navadn folk misl, da če bi on bil na tej pa tej poziciji bi isto delu, in tko pač gre naprej, jebe se skor vsem povrst če folk krade, ker bi folk isto delu če bi biu na poziciji. tisti k se pa jajcajo zdele so pa povečini taki k so fouš unim k zle kradejo, ker bi radi oni, tko de ... al en total makeover of slovene soul al pa korupcija all the way
na žalost druzga k cinizma ne morš pr komentiranju kraj državnega premoženja. dnar pač

imallears ::

pa tko al pa tko ne vem kaj se sploh jajcamo, ker so debate tko neproduktivne da kr bv. že une okol irana pa iraka pa svetovne recesije pa ne vem česa še. zdej smo pač tam kjer smo, in a world of really free economy, in se d fak darvinizem pač prešeta tisto potko iz biologije v mal predelano verzijo v kapitalizm to je to. evolucija pač. na konc pa extinction of the human race. vsak cajt bomo ratal ferengiji, pol bomo pa đeki

imallears ::

sej really free economy sploh ne bi blo slabo pa to... sam k je človeška zavest pr velik folka (pa ne sam pr kapitalistih, tut pr navadnm folku (npr. pr lenobah pa parazitih pa ne vem kom še)) tolk na psu da nimas tle kej. predn se bo kej spremenil bo ze konc usega skup. pomoj (ja pomoj, nism nbena avtoriteta pa nc, sam tko JS mislm, feel free to object) je razmerje med druzbeno zavednim folkom pa druzbeno nezavednim 1:100 najmanj.

djordjevic ::

Saj vem, da je mogoče preveč za pričakovati, ampak vsaj za silo berljive prispevke pa bi od piscev lahko zahtevali. Kaj porečete, moderatorji?

drejc ::

On topic.

leftyi pa v jok
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

djordjevic ::

Predzadnji odstavek je super, vse ostalo pa, žal mi je, zveni kot prepisano iz slovenskega tednika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tajkuni in naše gospodarstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21644420 (3858) WizzardOfOZ
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16624987 (20798) noraguta
»

Pahor bo linčan. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10610477 (5376) dukenukem
»

MAG in njegova usoda (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
985909 (4193) jype
»

Širjenje zavajajočih in očitnih laži v tujino

Oddelek: Problemi človeštva
491256 (1256) para!

Več podobnih tem