Forum » Problemi človeštva » MAGNA kartica
MAGNA kartica
Tanisya ::
Ali ste kdaj premišljevali, kako varno je plačevati s karticami.
Primer:
Greš na bencinsko črpalko natočit gorivo, plačaš z magna kartico, vzameš račun in odideš.
Vse lepo in prav.
Toda zaposleni na bencinski črpalki lahko izkoristi priložnost in plača neko stvar s pomočjo vaše kartice.
Kako?
V zbirniku gotovinskih in negotovinskih plačil so zaposlenemu kadarkoli na razpolago vsi podatki o evidentiranih transakcijah z magna kartico bodisi s pomočjo podpisanega zaposlenega na računu bodisi z uro, ko je bil nakup izvršen.
Ta račun enostavno samo natiska, na njem pa je zapisana celotna številka vaše magna kartice, kar je bistvo vsega.
V svoj avto natoči gorivo, pri izbiri načina plačila klikne kartično transakcijo in namesto, da bi v čitalec vstavil magna kartico in vnesel pin kodo, enostavno izbere ročni vnos, vtipka celotno številko vaše kartice in transakcija je gotova.
Torej, prodajalec lahko poravna svoj dolg na zelo enostaven način, brez da bi si prilastil tujo kartico.
Upam, da se težko najdejo tako nepošteni prodajalci, ampak vse je možno. Zagotovo bi ga čakale zelo neprijetne posledice.
Maloprodajnih aplikacij po ostalih trgovinah ne poznam, ampak zgoraj omenjen sistem se mi zdi prav smešen, ki ne zagotavlja zadostne
varnosti pred zlorabo.
Kaj pravite vi?
Primer:
Greš na bencinsko črpalko natočit gorivo, plačaš z magna kartico, vzameš račun in odideš.
Vse lepo in prav.
Toda zaposleni na bencinski črpalki lahko izkoristi priložnost in plača neko stvar s pomočjo vaše kartice.
Kako?
V zbirniku gotovinskih in negotovinskih plačil so zaposlenemu kadarkoli na razpolago vsi podatki o evidentiranih transakcijah z magna kartico bodisi s pomočjo podpisanega zaposlenega na računu bodisi z uro, ko je bil nakup izvršen.
Ta račun enostavno samo natiska, na njem pa je zapisana celotna številka vaše magna kartice, kar je bistvo vsega.
V svoj avto natoči gorivo, pri izbiri načina plačila klikne kartično transakcijo in namesto, da bi v čitalec vstavil magna kartico in vnesel pin kodo, enostavno izbere ročni vnos, vtipka celotno številko vaše kartice in transakcija je gotova.
Torej, prodajalec lahko poravna svoj dolg na zelo enostaven način, brez da bi si prilastil tujo kartico.
Upam, da se težko najdejo tako nepošteni prodajalci, ampak vse je možno. Zagotovo bi ga čakale zelo neprijetne posledice.
Maloprodajnih aplikacij po ostalih trgovinah ne poznam, ampak zgoraj omenjen sistem se mi zdi prav smešen, ki ne zagotavlja zadostne
varnosti pred zlorabo.
Kaj pravite vi?
motorc ::
Sem kot študent delal na petrolu in ti iz prve roke povem kako je. To kar si napisal je res možno, ampak se vse evidentira v zapisnik računalnika, pa še na kamero si posnet. Ko pride kontrola (so kar pogoste), in te dobijo, boš kar lepo kaznovan. Če pa se ti uspe izmuznat kontroli, pa vseeno obstaja možnost, da lastnik kartice opazi, da mu nekaj ne štima.
Tako da lahko brez skrbi uporabljaš Magno. Vse kar prodajalci počnejo na računalnik gre v log. Če je recimo na ekranu nek znesek in potem daš "počisti" namesto "kartica" oz. "gotovina" (denar pa v žep, namesto v blagajno), se to zabeleži. Potem pa delajo kontrole (to kar preko remota), tako da, vzamejo seznam vseh počiščenih zneskov in gledajo zraven na kamero za kaj je šlo. Če je kaj sumljivega temu ustrezno ukrepajo. Tam kjer sem delal, so enega zaposlenega odpustili, ker je to počel.
Tako da lahko brez skrbi uporabljaš Magno. Vse kar prodajalci počnejo na računalnik gre v log. Če je recimo na ekranu nek znesek in potem daš "počisti" namesto "kartica" oz. "gotovina" (denar pa v žep, namesto v blagajno), se to zabeleži. Potem pa delajo kontrole (to kar preko remota), tako da, vzamejo seznam vseh počiščenih zneskov in gledajo zraven na kamero za kaj je šlo. Če je kaj sumljivega temu ustrezno ukrepajo. Tam kjer sem delal, so enega zaposlenega odpustili, ker je to počel.
Fave ::
Sam mislim, da transakcij iz moje kartice nebi smel opravljati kar vsak prodajalec, brez moje vednosti. V primeru pomote, bi morali biti za to pooblaščeni ljudje, ki ne bi delali v prodajalnah, ampak recimo v Ljubljani in bi odpravljali pomote.
Mogoče, bi bilo dobro, da bi prodajalec moral omogočiti popravek, "pooblaščenec" bi ga pa izvedel.
Mogoče, bi bilo dobro, da bi prodajalec moral omogočiti popravek, "pooblaščenec" bi ga pa izvedel.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
jype ::
Nisem tako prepričan. Težave z nadomestki za gotovino niso tako redke, da bi lahko rekli, da je to problem vsakega posameznika.
Mene sicer ne skrbi pretirano, se pa v vsakem primeru bojim dneva, ko prave gotovine ne bo več (kar se ima zelo verjetno zgoditi že za časa našega življenja).
Mene sicer ne skrbi pretirano, se pa v vsakem primeru bojim dneva, ko prave gotovine ne bo več (kar se ima zelo verjetno zgoditi že za časa našega življenja).
Barakuda1 ::
Moje mnenje
Poskusna uvedba brezgotovinskega poslovanja v vseh segmentih družbe (v kateri od manjših državic EU ) že čez cca 10 do 15 let
Dokončna uvedba brezgotovinskega poslovanja, najkasneje čez 20 do 25 let na področju celotne EU.
p.s.
Tega si želim tolk kot čipiranja, se prav tolk kot pujs noža. A se bojim, da je stvarnost (prihodnost) pač takšna, se jaz tega bojim al pa veselim.
jype ::
Hja, temeljna lastnost, ki nam pri gotovinskem poslovanju ugaja, je razmeroma zanič sledljivost.
To lastnost se da vgraditi tudi v negotovinsko plačevanje, seveda pa za to zagotovo ni prav veliko interesa pri tistih, ki bi radi imeli "varnost" in "nadzor".
To lastnost se da vgraditi tudi v negotovinsko plačevanje, seveda pa za to zagotovo ni prav veliko interesa pri tistih, ki bi radi imeli "varnost" in "nadzor".
robert512 ::
mene pa bolj zanima ali ima magna kartica kaksne prednosti pred ostalimi nacini placevanja ? Npr. kaksna je razlika ce kot fizicna oseba placam s navadno/kreditno bancno kartico ali s magno ? Imam kaksne popuste, kje je point tega ?
Tanisya ::
Ugodnosti Magna kartce za fizične osebe:
-Od 1 % do 8 % popust za negoriva na vseh Petrolovih bencinskih servisih, odvisno od doseženega bonitetnega razreda.
-Obročna prodaja kurilnega olja in drugega blaga na Petrolovih prodajnih mestih in pri nekaterih poslovnih partnerjih.
-Magna kartica pri nakupih na Petrolovih bencinskih servisih nima spodnjega limita, kar pomeni, da lahko z njo plačute tudi majhne zneske.
-Mesečni zamik plačila.
-Možnost ažurnega spremljanja nakupov po posameznih karticah preko interneta.
-Magna pomoč na cesti
-Plačevanje cestnine na vseh cestninskih postajah v Sloveniji in vplačevanje dobroimetja na elektronske tablice ABC z vašo kartico Magna in uporaba storitve POP ABC.
-Popusti in možnost obročnega plačila izbranih počitniških aranžmajev.
-Obročno plačilo premij pri Zavarovalnici Triglav.
1 % do 8 % popust velja za vse vrste blaga, z izjemo goriv, petrolejev, ekstra lahkega kurilnega olja, tobačnih izdelkov, časopisov in revijj, storitev loterije, vinjet, telefonov in telefonskih kartic.
-Od 1 % do 8 % popust za negoriva na vseh Petrolovih bencinskih servisih, odvisno od doseženega bonitetnega razreda.
-Obročna prodaja kurilnega olja in drugega blaga na Petrolovih prodajnih mestih in pri nekaterih poslovnih partnerjih.
-Magna kartica pri nakupih na Petrolovih bencinskih servisih nima spodnjega limita, kar pomeni, da lahko z njo plačute tudi majhne zneske.
-Mesečni zamik plačila.
-Možnost ažurnega spremljanja nakupov po posameznih karticah preko interneta.
-Magna pomoč na cesti
-Plačevanje cestnine na vseh cestninskih postajah v Sloveniji in vplačevanje dobroimetja na elektronske tablice ABC z vašo kartico Magna in uporaba storitve POP ABC.
-Popusti in možnost obročnega plačila izbranih počitniških aranžmajev.
-Obročno plačilo premij pri Zavarovalnici Triglav.
1 % do 8 % popust velja za vse vrste blaga, z izjemo goriv, petrolejev, ekstra lahkega kurilnega olja, tobačnih izdelkov, časopisov in revijj, storitev loterije, vinjet, telefonov in telefonskih kartic.
MihaFirst ::
1 % do 8 % popust velja za vse vrste blaga, z izjemo goriv, petrolejev, ekstra lahkega kurilnega olja, tobačnih izdelkov, časopisov in revij, storitev loterije, vinjet, telefonov in telefonskih kartic.
Kaj še ostane? Jaffa keksi?
Sicer sem tudi sam razmišljal o istih stvareh kot avtor, a se nekako vedno zanašam na poštenost prijaznih prodajalk
Bramac ^^ ::
Delam na petrolu (sicer kot študent) ampak nimam pojma kako bi opravil tako goljufijo kot jo opisuje avtor teme. Poleg tega pa tudi za druge ne vrjamem da kateri to zna, tam kjer jst delam (dobro poslovodjo sem ne štejemo). Vsak uporablja le tiste osnovne funkcije.. Redno zaposleni jih morajo znati sicer veliko več ampak tut te so priučene. Ne vrjamem, da se je kdo toliko poglobil v to da je vse to naštudiral, še posebej ker so se malo starejši težje priučili vsega tega upravljanja z računalnikom in je vse le ustaljena pot. Še vedno pa dela večji odstotek starejših, kot opažam, zato je možnost take goljufije minimalna. Ker pa se vse beleži ga pa tudi v primeru zlorabe vrjetno hitro odkrijejo. Tko da je pomojem strah pred tem povsem odveč. Itak je pa velik ostalga dela in se s tem tut nimaš časa zafrkavat.
motorc ::
Bramac, to kar je zgoraj opisano bi moral znat cisto vsak zaposleni (in tudi studenti vecinoma). V primeru tatvine goriva (pobeg), se isti postopek uporabi na interni magna kartici od petrola, ki je namenjena posebej za plačevanje pobegov. Tako da, postopek zna vsak, samo uporabit v svojo korist si ga ne upa nihče (razen redkih, precej butastih, izjem).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prepoved plačila preko 50 EUR z gotovino (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 22398 (18446) | St235 |
» | Petrol elektrika - da ali neOddelek: Loža | 9937 (8106) | Alec999 |
» | Višina preživnine (oče ima S.P in plačuje 70€) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 43180 (37201) | St235 |
» | povračilo stroškov - služben avtoOddelek: Loža | 4555 (3802) | Ejsi_Disi |
» | Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20918 (18383) | gzibret |