» »

Višina preživnine (oče ima S.P in plačuje 70€)

Višina preživnine (oče ima S.P in plačuje 70€)

1 2 3
4
5

Mercier ::

Ne moreš se otroku kar odrečt. Ne gre tako. Tudi če je v rejništvu, recimo, dobiva preživnino.

Mipe ::

Povejte to onemu mulcu, ki ga je Američanka vrnila v Rusijo. Sicer pa res ni bila biološka mati, ampak...

Aston_11 ::

Rejništvo ni isto kot posvojitev. Pri posvojitvi ti ga vzamejo for ever ali pa pustiš, da ti ga vzamejo for ever. Recimo očim od avtorja teme ga ni hotel vzeti, ata pa očitno ni hotel dati. Pa je ostal na pol poti, ne tič, ne miš. Obira pa lahko oba. ++

Tomas 33 ::

V primeru posvojitve se mora dotedanji skrbnik (certificirani starš) strinjati s tem. Na kar sledi, da se hkrati otrok odreče do preživnine s strani prejšnjega starša, mislim pa da tudi do dedovanja.

Mipe ::

Torej je bolje posvojiti otroka kot ga narediti, kaj? Ni čudno, da nataliteta upada pri nas.

Tomas 33 ::

Pa še za vse, ki želijo uspešno in poceni širiti svoje gene:
Nisem preverjal, a mislim, da je v naši zakonodaji zapisano, da v primeru očetu, ki ima 7 ali več potomcev, preživnine ni potrebno plačevati, ker bi se preveč razdelila in bi bila prenizka in nesmiselna za posameznega otroka.

Aston_11 ::

Kar preveri, kje piše ta kriva vera. In potem link.

urosh ::

Me že nekaj časa muči, pa recimo da je primerna tema. Gre se namreč za sledeče (primer):
- moški in ženska (za eno noč ali več njih) in spočneta otroka. Ona njemu pove, da je noseča in otroka želi obdržati - on pa ne in na to on nekako nima vpliva (ker je pač ona noseča, ne on). Seveda lahko ona od njega terja preživnino (kljub temu, da se on s tem ni strinjal, da bi otroka rodila!) in ne more nič (ga je pač naredil). Zakaj se ne vpraša njega in njo - če ona vztraja, da ga hoče imeti, naj ga ima in ga naj tudi preživlja (je konec koncev bila njena odločitev, ne njegova) in on mora plačevati preživnino. Nesmisel.
- moški in ženska (za eno noč ali več njih) in spočneta otroka. Ona mu pove, da je noseča in otroka ne želi obdržati - on ga pa želi. Seveda na to nima vpliva, saj je noseča one in ne on. Tudi če bi se strinjal, da prevzame vse kar je s tem povezano (ona se mu recimo odreče), ona splavi. Ok, ne rabi plačevat, nima pa otroka (ki si ga je želel). Nesmisel.

Zakaj je naša zakonodaja taka, da dovoljuje tako diskriminacijo? Se to komu zdi pošteno? Meni namreč ne...

CoolBits ::

Ona njemu pove, da je noseča in otroka želi obdržati - on pa ne in na to on nekako nima vpliva (ker je pač ona noseča, ne on).


A on je pa prej v zrak gledal una pa kar zanosila?

urosh ::

ne, oba sta sodelovala v obeh primerih ;) - krivda deljena :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urosh ()

MadMicka ::

urosh, odgovor na tvoja vprašanja je preprost. Gre se za specifično situacijo, kjer je pač zgolj ženska tista, ki lahko rodi. Moški ne more. In takoj, ko bi ignorirali žensko voljo glede spočetja otroka, bi žensko zreducirali na raven stroja za rojevanje. Gre za primer, ko izmed večih slabih rešitev izberemo tisto najmanj slabo.

Mercier ::

@urosh

Male abortion je izraz, ki ga moraš guglat.

Limit-sky ::

Posle je**nja nema kajanja.:)

urosh ::

Saj se ne gre za to, da bi žensko v karkoli silil. Sili pa se moškega. Enostavno bi se šlo na CSD (če jih že imamo, naj še kaj naredijo) in bi se tam podpisala izjava, da se moški otroku odpove in da vse prevzame ženska - s tem se rešiš tudi poznejše tožbe za preživnino (če že vztraja pri tem, da ga na vsak način želi obdržati). Če ga hoče imeti, naj ga ima (z vsemi plusi in minusi). Če ga ženska ne želi roditi, pa (recimo) da ga ne rabi. Gre se mi za "posiljevanje" moškega z žensko željo po otroku. Samo ta del me moti. In to konkretno.

Če dam recimo en banalen primer: ženska se odloči, da hoče imet otroka in si najde eno "žrtev" (za eno noč) in zanosi. Ima otroka. Nič hudega sluteč moški pa potem, zaradi njene želje po otroku, plačuje. In, da, oba sta sodelovala v enaki meri ;)

Mercier ::

Mogoče je "nepravično" bolj pri partnerstvu, ko nekateri postanejo očetje protiv volje. Pri avanturah je pa bolj tak, da tisti, ki postane fotr, pa tega ni htel, si je pa sam kriv, da je tako teslo.

urosh ::

@Saša: Se pravi (po tvojem mnenju) ženska lahko "zlorabi" moškega v svoje namene in je to čisto ok?

Mercier ::

Ne, po mojem mnenju moški pri priložnostnem seksu sam odloča o tem, da ne more postati oče. Ali pa je budala. In da je moški v zvezi lahko izigran.

urosh ::

Se strinjam. Enako ona.
Point pa je v tem: ona njega lahko potem čisto zakonsko "cuza" za preživnino, ker se je ONA tkao odočila. On nima tu kaj. To me moti. Če ga hoče meti, naj ga ima. In ga preživlja. Pika.

http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/...

to pa še je največja bedarija:
Veljavni zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih kot tudi predlog novega družinskega zakonika onemogočata izpodbijanje očetovstva moškemu, ki je ugotovil, da ni biološki oče otroku po tem, ko je otrok dopolnil starost petih let.

Velja namreč, da je otrokov oče tisti, ki je (bil) poročen z otrokovo materjo ali je z njo živel v izvenzakonski skupnosti in je ob rojstvu otroka podpisal, da je otrokov oče ali pa niti ni živel v izvenzakonski skupnosti in je le podpisal, da je oče otroka. Če ta oče spozna, da v resnici ni biološki oče otroku, za katerega je sicer do trenutka spoznanja menil, da je njegov otrok in če je otrok že dopolnil pet let, po zakonu nima nobene možnosti več, da bi izpodbijal očetovstvo. Ima pa dolžnost, da preživlja otroka do njegovega 26. leta strosti, čeprav ve, da preživlja tujega otroka, saj mu zakon onemogoča dokazati resnico. Ta otrok nazadnje tudi deduje po očetu, ki v resnici ni bil njegov oče.

Tu bi pa bilo nekomu potrebno odtrgat nek del njegovega telesa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urosh ()

CoolBits ::

Ona ne bo nč cuzala, če si on kondom natakne lepo... to je point :D

urosh ::

ki pa lahko poči ;) (npr)

Okapi ::

Se pravi (po tvojem mnenju) ženska lahko "zlorabi" moškega v svoje namene in je to čisto ok?
Ženska lahko moškega posili. Se je tudi že zgodilo, in potem je to kaznivo dejanje. Če ženska pri tem zanosi, sem skoraj prepričan, da moškemu ni potrebno plačevati preživnine. Če je pa moški prostovoljno pristal na seks, je s tem prostovoljno prevzel tudi tveganje morebitne preživnine. Beckerjev primer je recimo nekaj takega.

O.

Mercier ::

urosh je izjavil:

ki pa lahko poči ;) (npr)


Ja, že, ampak verjetno tip v tem primeru ne bo dobu že v osnovi. Ne bi pa o zdej o vsej bizarni hipotetiki.

Je pa pri tvojem osnovnem vprašanju treba poleg prednosti, pravice... moškega treba tehtat ženske in otroka.


edit:

Se opravičujem za slovnico v tej temi. Ziher bi se tudi pri kakšni drugi lahk. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

buneech ::

Sorry, sam kok razvajen si pa lohk? Pr 20 letih ti starši vse plačujejo, preživnino dobivaš pa za benz ti ni treba nč dat, in ti se še prtožuješ, fak.
Da ne govorim o tvojih drugih temah, prov biser si.

CoolBits ::

Mah ti ne razumeš... on rabi gotovino... drugega ima vsega dovolj (še preveč, če se mene vpraša) :D

Brane2 ::

Pa saj to je znano, da zakon težko favorizira ženske. Tle nič novega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mipe ::

Ali ženske plačujejo preživnino?

Mercier ::

Ja, ženske plačujejo preživnino.

Brane2 ::

AFAIK v največji meri ( beri vsaj 99%) ne.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mercier ::

Statistika je dostopna.

Zdej, da se ne bo mogoče komu zdelo plačevanje preživnine neka kazen božja. Povprečje je sramotno nizko. V povprečju se večina stroškov prevali na onega drugega starša (beri mamo). Da o ostali skrbi za otroka ne govorim. In malo dvomim, da je večina zavezancev obvestila ženske v smiselnem roku, da ne nameravajo biti očetje in je počen kondom pomemben del v deležu spočetij.

Aja, neplačevanje preživnine sem pozabil omeniti.

Brane2 ::

Podaj link.

Kar se preživnine tiče, si pozabil "majhen,nepomemben" detajl. Ni isto, če svojega otroka vzgojiš sam ali pa, če gledaš kako to počnejo drugi- ti pa po možnosti še plačuješ za to. Ziher sem, da bi mnogi, ki sedaj plačujejo preživnino veliko raje imeli otroka pri sebi in tako prevzeli glavno ali celotno finančno breme.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mercier ::

@nny ::

Avtor teme misli smrtno resno. Samo info za tiste, ki mislijo da se šali.

Brane2 ::

@saša:

pa saj tabela potrjuje, kar pravim. Ajde, ne 99% ampak nekje 95% je takih, da foter plačuje matki.
On the journey of life, I chose the psycho path.

;-) ::

nevem zakaj bi se šalil o resni zadevi.

Mercier ::

Brane2:
Ziher sem, da bi mnogi, ki sedaj plačujejo preživnino veliko raje imeli otroka pri sebi in tako prevzeli glavno ali celotno finančno breme.


Ja, mnogi bi. In to tudi počnejo. Vem, da je mnogim onemogočano.

Predvsem pa vem za nebroj primerov, kjer niti očetje tisti minimum "stikov" ne izkoristijo. In kadar jih, deponirajo deco pri žlahti.

Brane2:
pa saj tabela potrjuje, kar pravim. Ajde, ne 99% ampak nekje 95% je takih, da foter plačuje matki.


No, saj jaz nisem tega zanikal. Odgovoril sem, da ženske plačujejo preživnino.

Brane2 ::

Ja, mnogi bi. In to tudi počnejo. Vem, da je mnogim onemogočano.

Predvsem pa vem za nebroj primerov, kjer niti očetje tisti minimum "stikov" ne izkoristijo. In kadar jih, deponirajo deco pri žlahti


Po drugi strani pa ženske mnogokrat uporabljajo otroka kot priročno orožje. Z njim tipu nabijajo krivdo, frocu črnijo fotra in ga krivijo za vsa svoja s*anja in v bistvu izsiljujejo tako kot ciganka z dojenčkom na trgu.

Dostikrat vidiš tipa, ki je razdvojen. Žal mu je froca, ki je ostal pri kravi, ampak nič ne more. Poleg tega pač ljudje hočejo kdaj tudi zaživeti na novo in si ustvariti novo familijo in seveda froca. To pa je težko, če se ti za hrbtom sprehaja ciganka s tvojim frocom in te cuka za rokav- seveda ti pa froca ne da...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mercier ::

Brane2:
Žal mu je froca, ki je ostal pri kravi, ampak nič ne more.


Vsak drug cel vikend in vsaj enkrat, ali dvakrat popoldne lahko kar večina. Pa jih kar dosti raje kar ne. Je vse drugo bolj pomembno.

Skupno starševstvo tudi poznamo. Mislim na bivanje pri obeh starših, ne bolj zastopano "skupno odločanje".

Pa mater, ki stike onemogočajo je tudi dosti, to je res.

Brane2 ::

Kaj ti bojo "stiki" ?

Stike maš s prostitutkami. Ali recimo z znanci, če stike pojmuješ nekoliko bolj splošno.

Živjo-adijo pri otroku pa nekako ni prava stvar. Ali pa vsaj ne taka, da bi nujno zaradi nje pa zapostavljal drugega otroka, ki pa živi s tabo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mercier ::

Vsak drug vikend in dvakrat med tednom, dokaj običajna sodba za starša, ki ima interes biti z otrokom, ne morem imeti za živjo-adijo.

Otrok pa IMO imaš toliko, kolikor jih zmoreš in seveda želiš.

;-) ::

Moj oče nikoli ni dobil stikov odobrenih nikakršnih. Enega v 19 letih.

black ice ::

Saj pa zdaj si že 2 leti polnoleten. WTF

neo81 ::

No glede na te tvoje izjave smeško bi rekel takole: pomoje maš ti velke probleme z čimerkoli že(čeprav zdej pri 20-ih bi moralo počasi miniti), pa ker te fotr dobr pozna, ti noče dat keša, ker ve da ga boš itak zagonu za neumnosti, zato ti kompenzira raje z stvarmi, ki jih potrebuješ. Sicer ne poznam situacije, vendar bi skoraj zagotovo lahko trdil, da fotra še kako briga zate...sam ti boš rabu še par let da boš to dotajčil (ne se sekirat). Mam pa občutek da sta z forkom kar ista karakterja...

st0jko ::

@nny je izjavil:

Avtor teme misli smrtno resno. Samo info za tiste, ki mislijo da se šali.



;((
keks?

sss ::

;)

prodaj mi bencin ceneje pa bova oba zadovoljna.

BigWhale ::

Brane2 je izjavil:

Po drugi strani pa ženske mnogokrat uporabljajo otroka kot priročno orožje. Z njim tipu nabijajo krivdo, frocu črnijo fotra in ga krivijo za vsa svoja s*anja in v bistvu izsiljujejo tako kot ciganka z dojenčkom na trgu.


Resitev za to je precej preprosta. Ne seksaj, ce si preneumen za to. V danasnjem casu obstaja precej razlicnih oblik kontracepcije (v roku 72 ur lahko se za nazaj stvari popravljas!), ce jih ne znas uporabiti potem raje ne seksaj, ce se bojis 'ciganke z dojenckom'.

Brane2 je izjavil:


Dostikrat vidiš tipa, ki je razdvojen. Žal mu je froca, ki je ostal pri kravi, ampak nič ne more. Poleg tega pač ljudje hočejo kdaj tudi zaživeti na novo in si ustvariti novo familijo in seveda froca. To pa je težko, če se ti za hrbtom sprehaja ciganka s tvojim frocom in te cuka za rokav- seveda ti pa froca ne da...


Ne seksas tudi takrat, ko zenski ne zaupas in ne ves kaksna je. Ce pri one-nighterju ne pazis na te stvari potem ze zapades v kategorijo preneumen za seks.

PS: Ne mislim osebno nate Brane, da ne bo kaksnega nesporazuma, hehe. :)

opeter ::

Kaj pa recimo, če si darovalec sperme? Ti podatki so tajni, ne?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kmetek ::

sss je izjavil:

;)

prodaj mi bencin ceneje pa bova oba zadovoljna.


+1

c0dehunter ::

Ko sem "zaprto" debato med Branetom in Sašo sem se spomnil, kako izgleda to deljeno starševstvo oz. po domače povedano vsak vikend iti nekam drugam. Ker sem tut sam tak otrok lah iz svojih izkušenj povem da je to velika jeba. Sicer je odvisno od človeka do človeka ampak sam mam občutek da sem venomer skakal iz gnezda v gnezdo (OŠ sem preživel pri očetu, SŠ pri materi, zdaj na faksu sem nekako "na svojem"). Sicer zdaj ko sem starejši se vedno raje vračam na svojo domačijo, kjer sem bil rojen.

Sej sam ne vem kaj je smisel tega posta, mogoče to da posvarim bodoče mamice in očete naj dobro premislijo če so res s pravim partnerjem in se šele potem odločijo za otroka in ne kar v prvem letu ko se spoznajo..
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Yohan del Sud ::

That is it. Kaj otrokov, še vnukov nočem več met. Razen če nas zadane vesoljna poplava in nas bo par preživelo. Pa še takrat me bo morala ena na kolenih moledovat.





Še enkrat zakl... Ammm. Ok. Bom nehal.
www.strancar.com

mgermo ::

V danasnjem casu obstaja precej razlicnih oblik kontracepcije (v roku 72 ur lahko se za nazaj stvari popravljas!), ce jih ne znas uporabiti potem raje ne seksaj, ce se bojis 'ciganke z dojenckom'.


A moški lahko tut to popravlja?
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43270798 (62930) koyotee
»

Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10124337 (13293) stara mama
»

Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240998 (21636) bambam20

Več podobnih tem