» »

Višina preživnine (oče ima S.P in plačuje 70€)

Višina preživnine (oče ima S.P in plačuje 70€)

1
...
3 4
5
»

PrimozR ::

opeter je izjavil:

Sem zadnja generacija pionirjev. Ampak to zdaj nima zveze.
Nisem prejel odgovora na moje vprašanje.

EDIT: Hej, kam je izginil smeškoobrazov post?

Letnik 82? :)

;-) mislim da bi mnogi obiskovalci foruma cenili, če se spokaš in prosiš za izbris računa. You ain't fooling anybody.

djordjevic ::

PrimozR je izjavil:

opeter je izjavil:

Sem zadnja generacija pionirjev.

Letnik 82? :)

O, the memories. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Ne sej jest sem 89, sam tko, just asking :P

djordjevic ::

Deca. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

BigWhale ::

mgermo je izjavil:

V danasnjem casu obstaja precej razlicnih oblik kontracepcije (v roku 72 ur lahko se za nazaj stvari popravljas!), ce jih ne znas uporabiti potem raje ne seksaj, ce se bojis 'ciganke z dojenckom'.


A moški lahko tut to popravlja?


Ne, ampak ce ne vidi, da je slo kaj narobe, pol naj rajs ne seksa.

Relanium ::

Nisem bral cele teme ampak sam prve 3 poste, pa bi tole dodal:

Js bi najprej speku OPja za ušesa, pol ga pa nagnal delat, naj si sam zasluži, pa plačuje gorivo.
No sam probaj na svoje stroške tankat - to na tist denar za kterega si prej fajn švical, pol pa boš mel razlog za jamranje!!!

Brez zamere, ampak na svetu ni nobenemu z rožicami postlano, vsak si mora stvari zaslužit in ne gledat,
kok ma nekdo več in kak to potegnit od njega.

Dvomim da je tvojmu fotru vse z neba padlo.

PS:
No zdaj drugo je, če nimaš kaj za jest pa oblečt, upam da je za to vsaj poskrbljeno?

PPS: Glede na citirano: obisk koncertov, kino predstav pa poletne počitnice......... dvomim da so to osnove za preživetje, nekateri redno zaposleni si še tega ne morejo privoščiti.

PPPS: Ok zdaj sm pa mal prebral teme:
Js bi te še za drugo uho speku, da si tri dni nebi gor pršu!!!!
Prenosnika maš, DSLR, zastonj gorivo, ....
Teh stvari js sploh nimam, pa sem mislu da živim kr fajno študentsko življenje...

Tu se pa negre več za zakone pa dolžnosti pa te pizdarije, ampak za moralo!!!

Raj nehaj smetit po forumu, to je vse kar mam za povedat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

Mehmed ::

BigWhale je izjavil:

Ne seksaj, ce si preneumen za to. V danasnjem casu obstaja precej razlicnih oblik kontracepcije (v roku 72 ur lahko se za nazaj stvari popravljas!), ce jih ne znas uporabiti potem raje ne seksaj, ce se bojis 'ciganke z dojenckom'.


Recimo da imas sporazumen seks, lahko za eno noc, lahko tudi s prostitutko. Rece da je na tabletah, lahko laze, lahko je pozabila vzet. Uporabis se kondom, ki pa poci, se zgodi. Se odloci obdrzat otroka, nimas besede pri tem. Lahko samo placujes naslednjih 26 let.

Sej ne rabis sam zajebat, lahko se enostavno ne izide, tud ce vse prav naredis.

barakus ::

Bolj svinjsko (in realno) je, da se dolgotrajneša partnerica na lastno pest odloči prenehati s tabletkami, pa to zamolči. Jaz bi temu rekel goljufija.

imagodei ::

Exactly.

BigWhale, kako se spopadeš s tem? A si še vedno preneumen, če zaupaš dekletu, da je tabletke, ona pa jih nekega dne nenadoma začne "pozabljat" jemat?
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

V bistvu si neumen (ok, recimo raje naiven), če ji glede tega kadarkoli zaupaš. Ziheraši pač dajo gor dva kondoma in to je to. Vse drugo je povezano s tveganji, na katere ne moreš sam vplivati.

O.

Keyser Soze ::

Okapi je izjavil:

V bistvu si neumen (ok, recimo raje naiven), če ji glede tega kadarkoli zaupaš. Ziheraši pač dajo gor dva kondoma in to je to. Vse drugo je povezano s tveganji, na katere ne moreš sam vplivati.

Ne, ne. Enga druzga najameš, da jo namesto tebe. Pa zajebeš njo in njega. Ko bo mogu pol on preživnino plačevat.:|
OM, F, G!

imagodei ::

No, jebat ga... Mogoče sem neumen, če ji glede česa takega kadarkoli zaupam, ampak načeloma je zaupanje eden izmed temeljev uspešne zveze. Jebenti, kam pa pridemo, če se moram lastne žene bat? Če moram imet zaposlenega preizkuševalca hrane, ker sem mastno zavarovan za primer smrti in je ona upravičenka?

Ne, tole dejansko so resna vprašanja, zakaj oče nima besede pri tem, ali ženska obdrži otroka ali ne.
- Hoc est qui sumus -

Tody ::

Sej ima, samo tukaj ni tretje stranke. Če ona reče da JA in on reče da NE, potem mamo problema ane? Vrjetno pa obstaja, kak inštrument, kjer se pred notarjem podpiše da se je to in to zgodil in da se stranke sporazumno strinjajo da ne bo plačeval preživnine. Zdej kakega odvetnika bi moral vprašat kaj se zgodi če ona tega noče podpisat ampak...

imagodei ::

Premalo poznam te zadeve, ampak verjetno obstaja kakšna varianta, da se odpoveš roditeljski pravici? Sicer je zadeva rahlo svinjska, glede na to da mulec ni kriv, da ima za mamo tako kravo, ki ji koncept odgovornosti ni jasen, pa vendar... Na očetovega moralnega mačka seveda računajo tudi lovače, ki to počno.
- Hoc est qui sumus -

solatko ::

Ne moreš se kar odpovedat dolžnostim (plačevanje preživnine). Kolega je 25. let plačeval sosedovega mulca. Napako so ugotovili, ko je rabil neko tkivo in so ugotovili, da se razen krvne grupe, ne ujema nič drugega, na srečo je bil vsaj brat od istega očeta, tako da je zdravstveni problem rešil, finančnega pa ne bo nikoli.

joze67 ::

Tej pravici se težko odpoveš; ker pa poteka debata o preživnini, seveda velja, da dolžnost preživljanja s tem ne bi ugasnila :D

opeter ::

PrimozR je izjavil:

opeter je izjavil:

Sem zadnja generacija pionirjev. Ampak to zdaj nima zveze.
Nisem prejel odgovora na moje vprašanje.

EDIT: Hej, kam je izginil smeškoobrazov post?

Letnik 82? :)


81. januar, hodil z 80. generacijo v en razred.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mehmed ::

Ne deluje kot najboljsi sistem to vse. Recimo da si dva naredita otroka in druzino, enega vmes mine volja, razumem da mora nekaj placat vsak mesec.
Po drugi strani imas pa lahko par (niti to ne nujno), zenska zanosi, tip ni zainteresiran za otroka, ampak se ga ona odloci obdrzat. Vsilit ji ne mores splava proti njeni volji, ona ti pa lahko kar veliko obveznost proti tvoji.
Moru bo kdo, ki bolj pozna zadevo povedat kako je s tem, ker ce dva tako razlicna primera obravnavajo enako potem to ne deluje najbolj prav.

imagodei ::

Hm... Torej... Da te baba (in s tem seveda ne mislim prijaznih ter odgovornih deklet, pač pa neodgovorne babure) porine ob steno in reče: "Zanosila sem, ne grem delat splava, otroka bom obdržala - aja, pa tabletk po lastni presoji ne jem že 2 meseca," je ravno tako neodgovorno in svinjsko, kot da potem dedec pobegne v tujino in ne plačuje za otroka.

Otrok ni nič kriv in nič dolžan, pa vendar najbolj najebe. Treba je pa počasi popucati to staro miselnost, ki je bila že tudi omenjena tukaj: "Nema kajanja posle jebanja". Pred 100 leti ni bilo zanesljivih kondomov (volnenih in tistih iz ovčjega čreva za večkratno uporabo ne štejem med zanesljive variante), ni bilo kontracepcije in je bila slika popolnoma drugačna. Tudi 50 in 30 let nazaj je bilo še nekoliko težje kot danes: najstnice so vseeno težko prišle do tablet, kondomi so pokali kot za stavo, ozaveščenost glede oploditve (pustimo sedaj znanje glede STD) je bilo na psu. Večina mladih je mislila, da je metoda "Bo Janez pazil" čisto zanesljiva.

Danes so tabletke dostopne vsaki 15-letnici. Seks brez kondomov (in uporabo tabletk) pa pravzaprav v resni zvezi predlagajo tudi dekleta, ker je tudi njim bolj všeč brez. Vsaj takšne so moje izkušnje; morda pa se od koga razlikujejo in so dekleta prisegala na seks s kondomom?

Skratka: če se dva v resni zvezi dogovorita za spolnost brez kondomov in redno jemanje kontracepcije, mora to držat. Gre za skrajno resno vprašanje. Prevara moškega s strani babure in zanositev bi morala IMO biti kazniva. S takšno enostransko odločitvijo baba zaznamuje najmanj tri življenja za izredno dolgo obdobje, nakoplje kopico stresa na očeta, največkrat v odnos dokončno zarije nož, oškoduje otroka...

Kot rečeno, časi se spreminjajo, ženske so enakopravne, emancipirane, ne gre več za to, da boš na kmetiji pustil samo dečvo z otrokom, ko bi bilo treba obdelovati njivo. Če se baba drzne sama odločit za otroka, kljub izrecnemu nasprotovanju njenega partnerja, naj tudi sama nosi posledice. Kontracepcija danes ni več stvar čarovnic in cigank.
- Hoc est qui sumus -

Mehmed ::

Heh, zenska lahko odloca a bo imela otroka ali ne.
Tip lahko odloca a bo placu prostovoljno al caku na rubez. :)

joze67 ::

Najboljš, da ti bejba pred seksom podpiše izjavo, da je na kontracepciji. Preživnini se sicer verjetno ne boš ognil, boš imel pa case.

Katera kontracepcija je 100%?

;-) ::

Katera kontracepcija je 100%?


Tista da ne seksaš je najbolj ziher.

Tody ::

Aspirin je dobra kotracepcija... Seveda če ga ženska drži med koleni :D

d0rK ::

Ženski kondom baje tut pomaga... Tesno se prilega njenemu kozarcu vina/piva.

imagodei ::

Praktično vse novejše kontracepcijske tabletke so zelo zanesljive. Vedno obstaja neka minimalna možnost, se pa mora poklopiti toliko stvari (vključno z luno in smerjo pihanja vetra), da do zanositve zares pride, da moraš biti res hudičevo nesrečen. Treba je namreč vedeti, kaj pomeni npr. 95% zanesljivost: namreč, da bo v nekem letu zanosilo 5 žensk od stotih.

Pri čemer je treba vedeti, da je 95% zanesljivost hudo nizka za današnje standarde. Teoretično so vse tabletke zanesljive 99+%, kar pomeni, da bo v enem letu zanosila manj kot 1 ženska od stotih. V praksi so seveda ženske različno natančne pri jemanju - vsaki se pripeti, da kdaj pozabi, pa potem vzame naslednje jutro ali pa sploh ne... Problem je predvsem pri tistih, ki to "pozabijo" povedat partnerju, tiste potem dvigujejo procente nezanesljivosti. Če pa je dekle natančno in vestno pri jemanju, če moški to nevsiljivo spremlja in če dekle odkrito pove moškemu, ko pozabi vzeti tabletko, se procent nezanesljivosti meri v desetinkah procenta.

Gre pa tudi s kombiniranjem: več seksa v neplodnih dneh (takoj po menstruaciji in kak teden pred menstruacijo, vmes pa dva tedna manj), kombiniranje z metodo "Bo Janez pazil"... Vse to gre brez kondoma in zanesljivost kontracepcije dvigne na 99,99%.

Zato trdim, da je v današnjih časih zanosit brez privoljenja moškega ena najbolj neodgovornih stvari, ki jih ženska lahko stori.
- Hoc est qui sumus -

Mercier ::

imagodei:
Če se baba drzne sama odločit za otroka, kljub izrecnemu nasprotovanju njenega partnerja, naj tudi sama nosi posledice.


Je kar dostikrat tako.

Zdaj pa daj v enačbo še neko povprečno preživnino in jo primerjaj z mesečno položnico, za začetek, za vrtec (BTW, dve preživnini mi ne bi zadoščali), pa še plačilno disciplino zavezancev in dejstvo, da jih dosti sploh ne plača nič, zaradi ljubega miru pa drugi starš ne terja in še kup bolnih situacij.

Koliko primerkov, glede na zgoraj omenjeno "skrbnost", ki "nikakor niso hteli imet otroka" se bo pojavilo?

;-) ::

Babe vedno zajebejo po domače, če hoče met otroka je to njen problem in tak bi moglo bit.

ps.: to govorim ker je tud mene strah da nebom rabo kdaj kake preživnine plačevat, ker to je že lep obrok kredita al pa dober lizing =)

Sims ::

Hm... Zakaj pa obešate na ženske. Uporabi gumo, če nisi ziher. Pa zrihtaj "face cum shot". Pa ne bo treba cvikat, da ti je noter :D

T0RN4D0 ::

Hehehe ;-) jst bi ti prvošču enga otroka teb podobnga, da bi te potem je*u za preživnino čim bolj. Ne zato ker je nebi plačeval, ampak iz principa.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Tody ::

;-) je itak prevelik **** da bi plačeval preživnino tko da škoda otroka.

Sims ::

huh, ste resno vzeli, kaj sem napisal :D Drugače pa: "iz heca pridejo deca" ...

vorantz ::

tisti ;-) se nanaša na post nad tabo Sims :P

BigWhale ::

imagodei je izjavil:

Exactly.

BigWhale, kako se spopadeš s tem? A si še vedno preneumen, če zaupaš dekletu, da je tabletke, ona pa jih nekega dne nenadoma začne "pozabljat" jemat?


Pozno ampak iz srca! ;)

Je Okapi lepo povedal, neumen ravno ne ampak naiven.

Res je, vsaka veza temelji na zaupanju, vendar ne na slepem zaupanju. To, da zenska ne je tabletk je verjetno samo posledica kaksnih drugih bolj globjih problemov, ki bi jih dva partnerja morala opaziti.

Stvar vsekakor ni preprosta, se strinjam. Morda zveni cudno ampak ce je otrok res tak hud problem v nevem kako trdni zvezi polni zaupanja, potem bo tudi partnerka razumela partnerja in njegov strah in se bo pustila 'kontrolirati' pri jemanju tabletk.

;-) ::

Off: škoda ni kakih tabletk za moške ki bi jih jedli pa bi naredle jalovo spremo tačas ko jih ješ...

black ice ::

;-) je izjavil:

Off: škoda ni kakih tabletk za moške ki bi jih jedli pa bi naredle jalovo spremo tačas ko jih ješ...

V nekaterih primerih res škoda, da take tabletke ne obstajajo. >:D

KoMar- ::

Kolikor vem, to obstaja, ampak ni razširjeno.

Tody ::

Mercier ::

Tako, BTW, nobena kontracepcija večine problema ne bo rešila. Tole z žensko, ki podtakne moškemu neželjenega otroka se seveda sliši grozno, vsaj za moškega :), ampak kontracepcija tu pomaga kot prepoved nošenja plastenke vode na letalo proti terorizmu.

Problem je seveda v tem, da se folk ne zmeni kot je treba, pričakuje različne reči v zvezi, spreminja ta pričakovanja, spreminjajo se življenske situacije, partner. Pa še dodamo, da smo nekateri glupi ko točak, nekateri egoisti do obisti, pa smo pri spodobnem številu zanemarjenih otrok.

;-) ::

Če poznaš osebek 2-3 dni in nimaš nadaljnih načrtov z osebkom kar je kar pogosto se ne meniš kaj dosti.

Tody ::

Pač ne seksaš z osebkom ane? Če se je ona takrat zlagala se je vrjetno zato ker je bila mrtvo pijana ti pa potreben do neba.

BigWhale ::

;-) je izjavil:

Če poznaš osebek 2-3 dni in nimaš nadaljnih načrtov z osebkom kar je kar pogosto se ne meniš kaj dosti.


In ce v takem primeru seksas brez zascite in gres na zaupanje si tepec.

Pa ne samo zaradi nezeljene nosecnosti.

Machete ::

Malo sem bral prve strani te teme in lahko rečem samo da je tale ;-) BOLAN

zahteva neke luksuzne dobrine za preživetje, v isti sapi trdi da ima dovolj denarja in da oddajajo stanovanja.. potem trdi da je preskrbel zase PO MAMINI strani, troši bencin samo da jebe fotra u glavo, hoče reživnino do 26ga leta.. noče otroka da mu ne bi plačeval preživnine.. mislim sama protislovja in bolano nemoralna dejanja in ufo razmišljanja.. in to pri 20IH!! letih

PrimozR ::

A si pomislil na zajebancijo? Ne? Kako to?

Machete ::

ne, ker verjamem da taki moroni obstajajo

PrimozR ::

Poglej ostale njegove teme, no way da se mu je vse to zgodilo pri 20-ih.

St235 ::

Do spolnega odnosa je prišlo v večini primerov prostovoljno, kar pomeni, da sta oba partnerja enako odgovorna. Zaradi biološki razlik je dejstvo, da zanosi ženska zato je tudi odločitev ali želi obrdžati otroka ali ne odvisna od nje. Preživnino si pa dolžen plačevat zaradi prvega napisanega stavka. Kar se pa ti če tega, da bi ženska nmerno zanosila zato, da bi zahtevala preživnino pa je to vsekakor argumetn na sodišču, da se preživnina ne dodeli samo zna bit malo problem dokazat.

Pri tem pa ne smete pozabit, da z preživnino pridejo tudi določene pravice in lahko mož zahteva deljeno skrbništvo, srečevanje z otroci, soodločanje in podobno. Roditeljski pravici se je mogoče odreči sporazumno.

urosh ::

Roditeljski pravici že, plačevanju prežvnine pa ne (če ženska tega noče). In tu je point drugega dela debate ;)

St235 ::

Z roditeljsko pravico se izogneš tudi plačevanju preživnine, vendar kot si tudi ti omenil je to mogoče samo sporazmno. To se ponavadi zgodi takrat, kdar mati ne želi, da je oče kakorkoli vključen v otrokovo življenje.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43270683 (62815) koyotee
»

Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10124323 (13279) stara mama
»

Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240974 (21612) bambam20

Več podobnih tem