» »

VW (polo 1.2) ali Opel (corsa 1.2)?

VW (polo 1.2) ali Opel (corsa 1.2)?

matjash ::

Zanima me kakšne izkušnje imate z navedenima avtomobiloma, ker se odločam za nakup in opletam med tema dvema. Zanima me vaše mnenje o legi na cesti ter odobju (opremi) za polo 1.2 comfortline oziroma corsa 1.2 enjoy. Skratka kaj bi vi priporočali.
... bolje pozno kot nikoli.

dzinks63 ::

:)) Odločili smo se za opel corso zlato zelene barve. Predvsem zaradi svežine modela, avto je šele na začetku prodaje, polo pa na koncu in ga bo kmalu nasledil nov model. Corso vozimo ljubiteljsko, večinoma po cestnih predpisih. Vožnja je tiha in udobna, povprečna poraba 6,5l po računalniku. Servisi so na 30000km. Avto je oblikovno zelo všečen, še posebej notranjost. Če pa si bolj špotne sorte voznik, pa 1.2 zahteva malo več vrtljajev. Corsi bi se zelo prilegal 1.6 motor samo ga trenutno žal ni v ponudbi, razen v OPC varianti. Malce mali je prtljažni prostor, samo če ne rabiš res velikega, je ravno dovolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

AnWar ::

jah jst ne vem, jst bi rajsi vzel polo-ta, ker opazam da opel ni tok kvaliteten kot vw
[Asus ROG Strix SCAR III]

Sami ::

Sem lastnik Opel Corse 1.2 Enjoy 80hp letnik 07, poraba po mestu je okoli 6.5l/100km, na relaciji pa se prišel že na okoli 5l/100km pri hitrosti 110km/h. Po mojem mnenju Opel za to ceno ponuja več. Avto je novejšega dizajna, notranjost se mi zdi res privlačna in pa dovolj prostora je za potnike, 4je se kar udobno peljejo. Avto za svojo težo pri nizkih obratih res ni poskočen, pri 3500rpm+ pa kar leti:D
Glede lege na cesti, pri ostrih zavojih je avto zelo stabilen, zadnji del nič ne opleta, avto je zelo masiven. Pri modelu 1.2 ima Opel 10hp več kot VW. Torej, še en glas za opla.8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

pirx ::

Glede kvalitete bi se dalo razpravljati, vendar to potem ponavadi vodi samo v neke fighte. :) Kakor koli že, Opel je (že dooolgo) sinonim za kvaliteto in v 2006 (seznama za 2007 še nisem videl) so bili druga najbolj zanesljiva avtomobilska znamka med prodanimi avtomobili v Nemčiji. (na prvem mestu je bil eden od Japoncev)

@matjash: ni bila Corsa avto leta 2007? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirx ()

ni bila Corsa avto leta 2007? :)

Da, je bila.

ru7 ::

Malo OT: Sam to da so servisi na 30000 je prov kriminal :\, nobeno olje sploh maže ne tolk dolgo...

Hitri ::

Tako Corso smo imeli kot nadomestni avto 10 dni. Super avto, zelo prostoren, le motor se mi je zdel slaboten, posledično je bila tudi poraba krepkih 7.5, kar je skoraj liter več kot pri sicerjšnjem Golfu z 1.4 motorjem. Mogoče bi se splačalo pogledati za 1.4 motorjem?

Tudi sam se bolj nagibam h corsi in sem tudi prejšnjo imel, pod minus ji štejem le porabo (povprečna okrog 7-7,5 litrov).

Hvala za vaša mnenja.

dëych ::

Ja olje se ti pomoje splača že na ene 15k menjat oziroma na 1 leto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dëych ()

Pri Corsi D se motorja 1.4 ne splača kupovat, ker ni nevem kakšne revolucije, po forumih sem zasledil, da je moč primerljiva z 1.2 motorjem.

Glede porabe pa je tako, meni pije 7-8l, če imam res kar težko nogo, relacija okoli 5-5,5l, pri kombinirani vožnji pa okoli 6-7l.

Odločil sem se za Corso 1.2 enjoy (črno 3-vrata) ker sem dobil ugodno punudbo pri bližnjem prodajalcu z avtomatsko klimo, radiom z mp3jem ter 1-letni kasko zastonj. Jutri grem podpisat in v sredo bi jo že moral imeti. Hvala za vašo pomoč.

koyotee ::

še en dodaten plus je veriga namesto jermena ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14528782 (24584) krneki0001
»

Nov Avto za 10k (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19236215 (29755) tintorel
»

Opel Corsa ali Renault Clio ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6226792 (25204) žana
»

Kater normalen avto, 05-06, do 6k, megane, c4, fokus, astra (strani: 1 2 )

7613551 (11962) Mesar
»

Mal avto? (strani: 1 2 3 )

12814661 (10875) kreki

Več podobnih tem