» »

Nov Avto za 10k

Nov Avto za 10k

1 2 3
4
»

RejZoR ::

Ne vem kaj se folk tolk obremenjuje s tem da je avto en sam strošek sam po sebi. Tega, da si popolnoma neodvisen od vseh pa nič ne pomeni? Pa to da lahko poslušaš kakršnokoli glasbo, ki ti paše, odpreš okna kadarkoli hočeš in nažgeš klimo na ful kadar teb paše. Pa pozimi ne visiš na avtobusni zmrznjen kot en pingvin in vdihavaš bacile 15 ljudi okoli sebe, ko so vsi prehlajeni al pa poleti vohaš švic drugih.

Jezst na avto gledam kot nujno zlo, ki mi kljub stroškom lajša življenje. Sploh ker nisem iz centra mesta kjer grejo trole vsake 5 minut...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

MadMax ::

RejZor, če je to slučajno letelo name, lahko povem, da enako gledava na stvar. (nenazadnje imam 2, pa se ne morem z obema istočasno prevažat...)
Le da sem izpostavil brezpredmetnost tistega minimalnega stroška, ki ga naredi par deci razlike v porabi in da je na to razliko gledat pri podanih zahtevah neumnost.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

m0LN4r ::

Pol cene pol avto :D

Zakaj pa ne. Zdaj data 5k pa si čez 3 leta premislita kako naprej.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Blinder ::

a ni to velikanski nateg? da avto izgubi 50+% vrednosti v 3 letih?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

SkIDiver ::

Če gledaš za financiranjem in ceno novega vozila do 11kEUR potem poglej pri škodi opcijo za 1% na mesec ali pa pri VW-ju polota. Mislim, da trenutno bolj ugodnega financiranja ne boš dobil. Seveda pa je potrebno položiti minimalno 10% novonabavne vrednosti pri prevzemu vozila. Če položiš več imaš na koncu manj poplačila ali celo nič.

Tudi Fiesta 1.25 16V iz prve strani teme, ki jo je nekdo predlagal s povezavo na ugodne cene za stare modele ni slaba izbira. Preverjen motor in tehnika. Edina slaba lastnost Forda je, da nima najboljše končne dodelave v notranjosti. Sicer pa povsem spodoben, dinamičen in ne preveč požrešen motor z 82 konjiči.

Sicer pa glede na starost bodočih lastnikov bi bilo smiselno potencialni ožji izbor preizkusiti. Problem je vstopanje in izstopanje iz avtomobila. Tista z varnostjo in širino... Vsak avto, ki ima na pogled masivna vrata in v roki ne dajejo občutek, da zapiraš papir in ne kovino bo dal občutek varnosti. nekaj bo prinesel tudi malce višji pogled navzven (fabia, polo npr.) in višji vrani paneli (fiesta npr.). Vendar ima fiesta lastnost, da sediš precej nižje kot v fabiji ali polu. Če ima po višini nastavljive sedeže se lahko rešuje v tem smeri do določene mere.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

bosmla ::

Ja tako bol hiter ogled so opravili vceraj. Se premisljajo kaj bi... Skoda jim je malo "cudna" po obliki, Polo pa tudi deluje (z opremo za avto pod 11) nekam revno - kot Skoda
Najbolj se jim je dopadla Corsa (res je bilo treba sedez malo dvignit), pa Rio tudi, Fiesta malo manj, je pa tudi i20 bil zanimiv..

SkIDiver ::

V kolikor je mogoče naj opravita še testno vožnjo, da bo odločitev lažja;)

Utk ::

O korejskih avtih bi dodal samo to, da če so res narejeni v Koreji je to prednost in ne slabost. Rezervne dele boš že dobil, pri korejskih jih boš pa dosti manj potreboval. Če bi se dalo v Evropi iz evropskih komponent naredit dober in poceni avto, bi to že naredili Francozi in Italijani. Pa se ne da, ne za 10,000 evrov. Pri Nemcih pa za ta denar dobiš karjolo in ne avta. Tudi pri raznih "japoncih" narejenih v Turčiji ne moreš vedet, morda bo kvaliteten, morda poceni, morda bo pa navadno sranje. Tudi toyota, ali pa nissan, se z evropsko proizvodnjo ni ravno dvignila v kvaliteti, pa je delala malo dražje avte. Pri 10 jurjih pa sploh ni pogojev. Za ta denar jaz drugega kot original korejca sploh ne bi gledal.

energetik ::

Problem je, da je bolj malo original korejcev, so bolj Turki in Slovaki. Tudi original Japoncev je bolj malo ostalo, le ta boljši/najdražji modeli.
Je pa res, da tudi moj "turški" Hyundai že 2 leti dela brez najmanjše napake, pa sem celo rabljenega nabavil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Utk ::

Sej tisti hyundaiji iz Indije so tudi delali bp, dokler jim ni začela barva s strehe odpadat.
http://www.autoinsider.co.uk/problems/s...

bosmla ::

Hmm Kia Rio ja baje narejena se v Koreji...

tumare ::

Odvisno katera prihaja k nam:
Kia Rio
Third generation (UB)
Overview
Also called Kia Pride
Kia K2 (China)
Production 2011-present
Model years 2012-
Assembly Gwangmyeong, South Korea (Sohari Plant)
Jiangsu, China (Yangcheng Plant)
St. Petersburg, Russia (Hyundai Rus)
Quito, Ecuador (AYMESA)
Jakarta, Indonesia


Opel Corsa je sorodnik Fiat Grande Punto (in še dosti drugih Fiatovih modelov), osnova je enaka, če primerjaš obliko sta do konca prvih vrat enaka in uporabljata enak 1.3 Fiat diesel motor, ostali motorji pa so Oplovi. Za ostalo opremo ne vem koliko stvari si delita (in kdo od dveh je projektiral), koliko pa jih je specifičnih. Tako če ste štartali kot zgleda z a priori "Fiata ne!"...

Malajlo ::

Ja, pa še Oplov tamau 1.3 TDCi je bil agregat leta. Pravzaprav pa Fiatov JTD... Itak je vse isti šmorn. S to razliko, da imajo Italijani vsaj (žleht >:D) dušo, kar za Nemca ne moreš reči.
GM Fiat Small platform @ Wikipedia
The Small platform ... which is used on the Fiat Punto (199), Opel Corsa D, Alfa Romeo MiTo and the LAV vehicles built by Tofaş: Fiat Fiorino and Qubo, Citroën Nemo and Peugeot Bipper.

Utk ::

Ja rio k nam pride iz Koreje. Jaz bi malo tudi na to gledal. No, sej ne da sta corsa in fiesta kaj slabša, ampak vsaj meni je rio bolj avtu podoben.

RejZoR ::

Ne vem iz kje ste potegnili zaključek, da so korejski avtomobili kakorkoli boljši od evropskih. Avtomobili (Hyundai/Kia) narejeni v Nošovicah so iste kakovosti kot tisti narejeni v tovarni Ulsan v Koreji. Sploh kar se tiče same konstrukcije, ker je 100% robotizirana in je iz tehničnega vidika plant v evropi mogoče celo bolj state of the art kot v Koreji. Tud ni se pokazalo, da bi imeli evropski kaj več oz kakšne posebne probleme proti Korejskim. Fora je samo v tem, da se jim ni treba zajebavat z uvoznimi pizdarijami, če jih proizvajajo v EU, ker Koreja pač ni članica...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Engineer_ ::

samo hyundai enostavno dela. Kar za večino evropskih pač ne moreš reči.

(rekel sem večino, ne vse! Tud pri evropskih proizvajalcih dobiš modele, ki delajo krasno, samo večinoma moraš nujno pazit da ne vzameš avta z nekim motorjem ki ima hude probleme..)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

denabiker ::

eden je kupil i30 pred letom in pol in je rekel, yes 5 letna garancija, vse pi*ckarije popravijo "zastonj" juhuuu, ampak kar noče nič crknit, pa ima že blizu 100k prevoženih:D Prej je pa imel P407 non stop na servisih, izgubil precej denarja, komaj prodal in to za male pare. Je pa res, da bi lahko marsikaj servis obtožil, ker za določeno napako je moral večkrat iti na servis. Pa da še omenim strokovnost servisa, pelješ avto na servis, da ti odpravijo napako, pa zraven naredijo še dve napaki. Toliko o naših mojstrih. Računat pa vsi znajo na veliko.

RejZoR ::

Engineer_ je izjavil:

samo hyundai enostavno dela. Kar za večino evropskih pač ne moreš reči.

(rekel sem večino, ne vse! Tud pri evropskih proizvajalcih dobiš modele, ki delajo krasno, samo večinoma moraš nujno pazit da ne vzameš avta z nekim motorjem ki ima hude probleme..)


Vbistvu sem jezst govoril bolj za regijo proizvodnje ene in iste znamke in ne primerjavo med korejsko in evropsko znamko. Torej, da Hyundai-i narejeni v Koreji in na Slovaškem niso kej dost drugače narejeni v smislu kvalitete. Itaq vse pade na quality control in če je slednji enak povsod, nima veze kje proizvajajo zadevo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

eric_cartman ::

Zanimivo mi je samo to, ker s katerimkoli mehanikom se pogovarjam pravijo, da so Korejci, Japonci top avtki.. Se ne kvarijo, če pa se že pa so popravila poceni + za isto ceno v primerjavi z EU avti dobiš več opreme.

Včasih se je ta več za isto ceno močno občutilo na kvaliteti izdelave notranjosti ipd. (comfort,...), danes pa te razlike ni več oz. se zelo zmanjšujejo.

Še pri Top Gear-ovcih se to opazi, ker so včasih pljuvali kar se da po korejskih in japonskih avtih, danes pa so še oni več ali manj navdušeni nad njimi... :D

vorantz ::

No ja popravilo poceni ni za vse isto
Eni majo drago eni pa poceni

eric_cartman ::

@vorantz

Delam primerjavo med EU avti in Azijci... Ponavadi so azijci cenejši (not always...).

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Japonci niso nič cenejši, so dražji od evropskih.
Korejci so bili včasih cenejši z razlogom.
Sedaj pa tudi niso več.
Tako je!

Utk ::

Avtomobili (Hyundai/Kia) narejeni v Nošovicah so iste kakovosti kot tisti narejeni v tovarni Ulsan v Koreji.

To ni res. i30 ni imel nekih serijskih napak, dokler ga niso začeli delat na Slovaškem. Lahko je vse isto, ampak ne moreš v Slovaško pripeljat korejske komponente, evropske so pa za isti denar pač slabše.

denabiker ::

fosil je izjavil:

Japonci niso nič cenejši, so dražji od evropskih.
Korejci so bili včasih cenejši z razlogom.
Sedaj pa tudi niso več.


ja res je, če gledaš osnovne cene so zelo privlačne, priletiš v salon in pogledaš avto za ceno v reklami je dejansko zelo oskubljen avto pa še cenena notranjost, ko pa hočeš opremo in lepo notranjost pa cena naraste ohoohooo.
Primer mojega fotra, ki je kupoval nov avto in je hotel golfa. Pa saj ni tak drag, ko si je pa omislil opremo, ki jo je videl v salonu je golfek kar ratal skoraj 30.000€.

GrimReaper ::

Zdej sem gledal kolk pride čisto navaden Clio GT s 120KM, 17k.
Ni šans da kdaj kupim nov avto, to zame ni vredno več kot 12k.

Edino Opel in Chevrolet imata normalne cene, recimo ta Astra bi prišla v poštev če bi imel 16k:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=362...
Ampak imajo neke finte z lisingom.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Blinder ::

pa astra opc za 25-30k€ se ti zdi vredna tega denarja?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Veselinko ::

V teh časih se mi zdi odločitev za Kio najprimernejša. Razlogi so pa silno preprosti - ima najdaljšo garancijo, kar pomeni, da si glede morebitnih izrednih stroškov zaradi nepričakovanih popravil najbolj miren in s tem nimaš težav. Hkrati pa je Rio zelo moderen avto in najnovejši, kar dovolj jasno dokazuje tudi ocena na EuroNcap. peljejo se pa itak danes skoraj vsi zelo lepo in varno - za slednje poskrbi serijski ESP. Pa še neke akcije imajo trenutno pri Kii, tako da bo zadev brez težav v okviru želenega cenovnega okvira.

trololo2 ::

Utk je izjavil:

Avtomobili (Hyundai/Kia) narejeni v Nošovicah so iste kakovosti kot tisti narejeni v tovarni Ulsan v Koreji.

To ni res. i30 ni imel nekih serijskih napak, dokler ga niso začeli delat na Slovaškem. Lahko je vse isto, ampak ne moreš v Slovaško pripeljat korejske komponente, evropske so pa za isti denar pač slabše.


Ok malo grem OT, ampak glede cene in kvalitete je treba upoštevati tudi t.i. underdog effect. Več let nazaj so bile to povsem neuveljavljene znamke in so morali delati z nižjo maržo in boljšo kvaliteto. Danes ko so uveljavljene kot ostale EU, je šla pač marža gor.

gorici ::

Janac je izjavil:

Glede varnosti vas nič ne zanima a?

Ja pol pa najboljš tank kupit.

Unknown_001 ::

gorici je izjavil:

Janac je izjavil:

Glede varnosti vas nič ne zanima a?

Ja pol pa najboljš tank kupit.


Ma kaki tank neki, za njega bi bilo že to vrh glave:
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Veselinko ::

Glede varnosti vas nič ne zanima a?
Ja pol pa najboljš tank kupit.


Glede varnosti ima Kia, vsaj sodeč po testih Euro NCAP, zelo visoke ocene in je v povprečju boljša od velike večine znamk -v določenih kategorijah prehiteva celo legendarni Volvo.

Kia in Hyundai imata ločeni tovarni. Kie ima svojo tovarno na Slovaškem (po številu robotov, ki sestavljajo avtomobile, je ena izmed najbolj naprednih v EU), Hyundai pa na Češkem. Je pa res, da izdelujejo v Kiini slovaški tovarni motorje tudi za Hyundai.

Utk ::

trololo2 je izjavil:

Utk je izjavil:

Avtomobili (Hyundai/Kia) narejeni v Nošovicah so iste kakovosti kot tisti narejeni v tovarni Ulsan v Koreji.

To ni res. i30 ni imel nekih serijskih napak, dokler ga niso začeli delat na Slovaškem. Lahko je vse isto, ampak ne moreš v Slovaško pripeljat korejske komponente, evropske so pa za isti denar pač slabše.


Ok malo grem OT, ampak glede cene in kvalitete je treba upoštevati tudi t.i. underdog effect. Več let nazaj so bile to povsem neuveljavljene znamke in so morali delati z nižjo maržo in boljšo kvaliteto. Danes ko so uveljavljene kot ostale EU, je šla pač marža gor.

Večji problem je, da je šla kvaliteta navzdol. Ampak zares, to ni noben efekt.

Mufasa ::

Napredek in optimizacije zadnjega desetletja na podrocju kompletnega zivljenskega cikla produkta, simulacij, CAD CAMa in logistike so dosegle to da posebaj v nizjem avtomobilskem razredu vse konvergira k nekemu slabemu povprecju...torej zanic znamke ala fiat se izboljsujejo, dobre nemske znamke ala VW se malo poslabsujejo...

Po domac povedan, skozi manj je overengineered poceni avtomobilov in obenem pa tudi vedno manj katastrofalno slabih avtomobilov.

Se bolj po kmeck povedan: z vsakim novo narejenim avtomobilom obstaja vecja verjetnost da velja: "vec dnarja vec muzike

Se pa kolicina muzike konstantno veca...tako npr ze tezko najdes avto brez integriranega radia in abs-a.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mufasa ()

bosmla ::

Da malo osvezim:
Sedaj presenetljivo vodi Opel Corsa 1.4 pred Kia Rio 1.2.
Razlog: Daljse testne voznje - Corsa z 1.2 in 1.4, Rio 1.2 - in veliko boljsi obcutek v Corsi (tudi v 1.2) ter lepsa voznja z 1.4.
Potem pa se nizja cena Corse 1.4 od Rio 1.2 pri podobni opremi. Rio se gor drzi z daljso garancijo - pri Corsi dobis le 2 leti + 6 let na samo motor brez sklopke in menjalnika ter se nekaj.

SkIDiver ::

Sklopka je potrošen material. Da bo počila kaka vzmet potisne plošče imaš pa večjo srečo kot bi bil zadetek na lotu.

bosmla ::

Taksni komentarji so fajn... vedno bolj zgleda da bodo zmagali svabi (v precej klasicni navezi z lahi in spanci).

borut_p ::

Moraš pa gledati tudi na enostavnost uporabe. Sem imel cliota (prejšnje generacije - zdaj bi bila to storia izvedba če še obstaja), mat ima pa zdejšnji model opel corse, ki jo včasih tudi sam vozim. Nikakor se ne morem navadit na recimo:
- izklop/vklop klime - najti tisto tipko preko board computerja je cela znanost
- gumb za glasnost v ostalih menijih ostane pač to - gumb za glasnost in se moraš po menijih sprehajat s puščicami
- izhod iz board computerja spet neka znanost

Ne vem, jaz se je nikakor ne morem navadit, mogoče jo premalo vozim - ne vem pa če je to ok avto za upokojenca, da se bo zdaj špilal pa hecal tam po board komputerju pa živce izgubljal. Clio je bil s tega stališča dooosti enostavnejši in prijaznejši za uporabo.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borut_p ()

bosmla ::

Ni panike - nagledani Corsi sta v opremi z rocno klimo in brez onega vecjega zaslona kao board komputerja - ravno zaradi enostavnosti... novi clio ima neko "TV" sredi konzole tak da je ravno ta precej neroden (pa je tako ze aut).

M-XXXX ::

novi clio ima neko "TV" sredi konzole tak da je ravno ta precej neroden (pa je tako ze aut).

Čak kaj? Kaj je tam nerodnega?

bosmla ::

glede na borut_p post in malce starejse operatorje - meni se zdi recimo ok

bosmla ::

Evo danes kupljena (iz zaloge) Opel Corsa 1.4 Active - za gotovino nekaj pod 10k.
Hvala vsem za bolj ali manj koristne nasvete in izkusnje.

RejZoR ::

Kul. Naj ti dobro služi :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

tintorel ::

Srečno vožnjo!
Pa prid še kaj okol na temo če bo kaj novega z avtom.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov avto - bencinar do 13.000 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7111359 (8878) Gr8t
»

Kateri majhen avtomobil kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17822360 (17295) Raindancer
»

Avto do 8000€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5111407 (10098) OmegaM
»

Zanesljiv in varčen rabljen avto manjše velikosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7919579 (17830) b
»

Mal avto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12814174 (10388) kreki

Več podobnih tem