» »

Proteini

Proteini

JanezH ::

Bom zacel v fitness hodit pa bi si nabavil se kake proteine, da bi bilo bolj efektivno.
Pa me zanima, ce kdo ve kje bi se jih dalo ugodno dobiti / lahko tudi narocilo iz tujine, ce pride ceneje kot v Sloveniji.
Gledal sem UltimateNutrition, kjer je 4.25 kg 12.000 Sit - a je to vredu? kaj pa Megamass? 8-O

kamilo ::

Priporočam ti Sportmarket...
Glede proteinov pa je tak..odvisno kaj želiš..
npr. Mega Mass so ti idealni proteini,ki vsebujejo 80 % ogljikov hidratov.Če bi rad čim hitreje pridobil na teži oz.se težko zrediš pol je to prava stvar.
Ko pa enkrat želiš gradit mišice"mišično maso " pa potrebuješ visokoo beljakovinske proteine 70% ali več procentne..
Priporačam ti: Weider Professional 90% belajkovin
"malo dragi" ampak najboljši od weiderja al pa kvaliteta glede na ceno - tri complex weider(78 % beljakovin)

Vse dobiš v Sportmarketu8-O

Ip3t3rI ::

http://www.iskalniki.com ---> +2500 Iskalnikov in Imenikov na enem mestu!

http://ecestitke.on-your.net **Pošljite brezplačno elektronsko čestitko svojim najdražjim**

JanezH ::

thanks

kamilo:
a je to u sloveniji? A majo kako stran?

on-your.net:
že gledam

eomer ::

A si se ze kdaj vprasal kaj je v teh proteinih in kaksna je naevarnost ob uporabi. Gotovo si gledal ze reklame za zdravila. Za uporabo se obrnite na zdravnika ali farmacevta.

JanezH ::

eomer:

Seveda sem se že kdaj vprašal kaj je v teh proteinih in odgovor je takšen:
proteini je angleška beseda za beljakovine, ki so tudi v jajcih, ribah, mesu,... Ampak ker tega ne moreš pojesti ful veliko, zato raje poješ manjšo količino proteinov, ki enako zaleže. In seveda je pri tem enaka nevarnost kot če požreš cele kupe ostale hrane.

Loki ::

to je res...
pozabljas pa na dejstvo, da so le-te beljakovine narejene umetno - v laboratoriju in zaradi tega predstavljajo nevarnost npr. jetrom -- posledica? ce noces s casom dobiti npr. ciroze jeter, bos moral (ce predpostavljamo, da bos jemal proteine) spiti nekaj litrov tekocine (vode) na dan, poleg tega se ti bojo ob jemanju le-teh misice zelo napihnile (bos 'petarda'), moc pa se ti ne bo povecevala premosorazmerno z rastjo misic (bos manj mocan kolikor bos zgledal); poleg tega ti bodo zategnili misice (izgubil bos gibcnost in hitrost)...

s tem te ne strasim, da nebi zacel jemati proteinov (zarad mene lahko tudi anabolne steroide in take z dodatki hormonov -- hej, telo je pac tvoje),navajam samo (nekatera, slaba) dejstva.
Seveda so tudi neštevilne dobre strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

JanezH ::

Loki:

ja saj tega se malce zavedam (sem tudi z enim fitness inštruktorjem govoril pa je rekel, da to ni nevarno / kot če bi npr. pojedel 8 jajc naenkrat bi tudi dobil ful beljakovin v telo in tudi ni dobro za jetra), ampak s tem tako in tako ne mislim pretiravat. Rad bi se le za par kil zredil in pol odnehal in z normalno prehrano nato uravnaval težo. :\\

LunKi ::

Lej na fitnes hodm ze 1,5 let in ti vsekakršno žretje teh produktov ODSVETUJEM Z VSEM SVOJIM SRCEM IN DUŠO.Edino kreatin je za začetk najbolš, je pocen pa še velik ga dobiš. Fora je da dalj časa zdržiš na fitnesu (+45min več) in tudi delaš daljše serije. Priporočam ti da ješ po navedeni količini, čeprav bodo drugi rekli da to ni nič ti iz osebnih izkušenj lahko povem da če boš jemal 2x do 4x večje količine ti bo na fitnesu res da zakon samo potem se boš pa počutil dobesedno bolanega, v glavnem na koncu je celo mogoče da boš bruhal ker se ti full želodc napihne če se nabašeš (jst nism sam sem pa takoj nehal take količine jest). V glavnem jst hodm skor vsak dan s frendi(sam šola doskrat to ovira), pa ti povem da je samo od časa pa volje oz predanosti odvisno kako boš napredoval. Aja pa še neki, ne it iz fitnesa dokler ne morš niti ene uteži več dvignt, takrat si dosegu tist kar morš vsakič ko greš na fitnes.

lp

LunKi ::

Boš vidu k se ga boš enkrat usul pa boš kozlal k vidra kot prvo...pol te bo pa scat prjel boš pa namest scanja pišal svojo kri. (to NE govorim iz osebnih izkušenj:))

Seveda to če že orenk pretiravaš tko da nimaš kej skrbet:)

m.i.h.a. ::

Dejte mi povedat s katero hrano bi pridobil na teži (in mišični masi), ker mam trenutno rahle težave s tem (težko se namreč zredim, shujšam pa za šalo):8) ? Mogoče veste tudi ceno tega?

matter ::

Ja za pravi fitnes ni samo prehrane je pa vsekakor največji faktor. Jest ti priporočam proteine megamass in pa kar je ZELO pomembno VAJE-NAČIN DELA. Sprva dobi vaje za začetnike nato pa menjaj program dela in tako naprej, glede na to koliko si resen v fitnesu.
za M.i.h.a. pa še to: nikar si ne želi prehitro zredit, saj lahko kmalu pride dan ko boš pred sabo videl vamp in se ga ne boš znebil kar tako, ker boš pač menjal način prehranjevanja in po možnosti nehal rasti, tako da se ti ni treba redit nasilo :) Jest ti priporočam da se ukvarjaš s športom in ostaneš fit in imaš kondicijo. Masa pride boš vidu. Glede mišične mase pa hodi v fitnes in se pravilno prehranjuj, tudi s pomočjo proteinov, ampak prej si dobi program vaj. Mislm da je bil v Mens Health nekaj številk nazaj. Nikakor pa ne jesti proteinov pa nič v fitnes hodit.
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

Cime_10 ::

zdaj pa mi naj nekdo pove...kupil sem kreatin in piše da k 3dl vode moraš dat 3g kreatina ena čajna žlička ( dobil sem jo poleg vendar je zelo majhna ) potem spet piše pri maxxGLUTAMINE 5g ena čajna žlička zdaj več neven kako je to mišljeno mi lahko kdo pomaga????

Roadkill ::

LunKi: A si to resen?
Začetniku odsvetuješ Proteine, svetuješ mu pa Kreatin? :D :D

Neverjetno!

Pa BTW: V proteinskih praških ni veliko drugega kot posušena "skuta" (sirotka). Nekaj malega kemije pa definitivno. Zaradi tega je še vedno priporočljivo, da večino beljakovin dobiš po naravni poti (s hrano), praške pa uporabljaš samo za dodatek.
Mimogrede: Več energije za fitness boš pridobil tudi tako, da dve uri pred fitnesom poješ eno primerno porcijo makaronov.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

hendriks ::

Glutamin lahko jemlješ 3x dnevno po 10g (torej 3x po 2 žlički) na trening dneve (zjutraj, po treningu skupaj z wheyem in pred spanjem) in 2x dnevno na netrening dneve (zjutraj in pred spanjem). Ni važno, koliko je vode, pač daj 2-3 dcl in je zadeva rešena. Za kreatin je podobno. Malo si preberi forume (http://maxximum-portal.com/ in http://www.the-xtreme.com/), in ne pozabi na
konvencionalno prehrano, ker je osnova. Dodatki k prehrani so točno to: dodatki.

Steinkauz ::

Sam zadnje cajte pa se nekam velik starih tem obuja :))

Roadkill ::

Uf... priznam tudi jaz sem se nategnil. :)
Tako težim človeku (lunki), ki je glupost izjavil leta 2002. Do sedaj se je verjetno že kaj naučil, al pa ga je pobralo od kemije. :)
Ü

iggy ::

Ja tele izjave so kar epic fail v večini, da te fitnes zategne in postaneš počasen ;((
Hey, you're fat!

poweroff ::

Jaz sem zadnjič v enem tujem časopisu (USA Today se mi zdi) videl nek oglas za neko posebno terapijo za starostnike. Vključuje redno telesno vadbo ter uživanje proteinov in mislim da sem celo prebral (pod zdravniškim nadzorom) nekih hormonov.

Zraven je bila slika nekega dedija pri starosti 57 let - ves zaležan, debel trebuh, v slabi kondiciji - ter potem slika danes, čez deset let - tip totalno nabuildan in sijoč od zdravja. Zraven pa podpis: picture was not modified in any way. :D

Če kdo najde ta oglas - je precej zabaven. :D
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15037180 (14350) link_up
»

proteini (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6515360 (11433) killa bee
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037599 (28004) CleanPower
»

Creatin-se lahko natrga mišica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7417344 (15141) gendale
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620853 (16790) Saladin

Več podobnih tem