Forum » Loža » Problem z mački na avtu
Problem z mački na avtu
Yoxi ::
Evo nevem kam se obrnat ampak bom še tu poskusil.
Imam namreč problem z mački, ki mi non-stop skačejo po avtu. In to je pain in the ass, sploh če maš nov črn avto.
Poznate kakšne rešitve glede tega. Baje da obstaja nekaj podobnega kot je odganjalec krtov ki deluje na principu visokega zvoka in da se da dobiti neka kemikalija ki živalim smrdi. Kje, kaj in kako pa nimam pojma...
Mogoče mi lahko tu kako pomagate....
P.S. Najrajše bi našel kaj takega oziroma če kak elektronik da to usposobit, da ko avto parkiraš in ga zakleneš preko dalinca, da se ta naprava uklopi in intrervalno spušča te visoke frekfence zvoka.
Totalno obupan nad tem problemom.
Pol pa naj bo človek srečen k ma nov lep črn avto
----------
To ni problem človeštva
Imam namreč problem z mački, ki mi non-stop skačejo po avtu. In to je pain in the ass, sploh če maš nov črn avto.
Poznate kakšne rešitve glede tega. Baje da obstaja nekaj podobnega kot je odganjalec krtov ki deluje na principu visokega zvoka in da se da dobiti neka kemikalija ki živalim smrdi. Kje, kaj in kako pa nimam pojma...
Mogoče mi lahko tu kako pomagate....
P.S. Najrajše bi našel kaj takega oziroma če kak elektronik da to usposobit, da ko avto parkiraš in ga zakleneš preko dalinca, da se ta naprava uklopi in intrervalno spušča te visoke frekfence zvoka.
Totalno obupan nad tem problemom.
Pol pa naj bo človek srečen k ma nov lep črn avto
----------
To ni problem človeštva
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)
- premaknil iz Problemi človeštva: OmegaBlue ()
Vikking ::
Če te to moti... kaj pa ko boš pustil avto pod kakšnim drevesom in se bo kak vesel golob pokakal.
Škoda kupit avto, če si tako občutljiv.
Lej Vikking ni se treba norce delat s tem. Pač je to moj problem, ki bi ga poskusil odstraniti. Če poznaš kako rešitev bom zelo vesel, ne pa da takoj pljuvaš po tej temi in po mojem problemu.
Poldi112 ::
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Hehehe tole s pa najdu dobro primerjavo, kaj bi se šele zgodil z našimi mački ki mi nažirajo živce
poweroff ::
Jaz sem imel enak problem - črn avto, na katerem so se non stop greli mački (in to od tašče ), praskali s kremplji in opravljali malo potrebo po njem.
Rešitev je bila - garaža.
Rešitev je bila - garaža.
sudo poweroff
poweroff ::
P. S. OmegaBlue - praviš, da to ni problem človeštva. Res je, lahko pa še postane, če lastniku prekipi...
sudo poweroff
T0RN4D0 ::
A si že bil v kakšni trgovini z živalmi in vprašal če imajo kaj takšnega? ;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
SkIDiver ::
Tale nasvet sem dobil od možaka, ki ima kup mačkov doma in lep avto
V bombažno vrečico nasuj notri poper in jo obesi nekam pod pokrov motorja. Po možnosti na neko mesto kjer je blizu roba pokrova motorja, da se vonj lepo razlega naokoli. Mačke ne bo niti blizu. Ali pa nekaj časa vsakič po pokrovu motorja posuj melo popra.
Sicer pa se dobi razne spreje "cat stop" in podobno.
V bombažno vrečico nasuj notri poper in jo obesi nekam pod pokrov motorja. Po možnosti na neko mesto kjer je blizu roba pokrova motorja, da se vonj lepo razlega naokoli. Mačke ne bo niti blizu. Ali pa nekaj časa vsakič po pokrovu motorja posuj melo popra.
Sicer pa se dobi razne spreje "cat stop" in podobno.
šernk ::
offtopic (se opravičujem za to vendar sm mogu odgovorit):
Če te to moti... kaj pa ko boš pustil avto pod kakšnim drevesom in se bo kak vesel golob pokakal.
še bolj škoda je imeti avto, če zanj ne skrbiš in ga redno čistiš. grem stavit da je moj 15 let star avto več vreden kot tvoj 7 let star avto (ista kilometrina, podobne karakteristike).
ontopic:
pri meni je pomagalo to da sem da je maček nekajkrat vredu bežal pred mano (sicer je res da je bil to naš domač mačk) vendar sedaj si niti pomislit ne upa da bi ponovno skočil na avto, naslednjič ko jih vidiš na avtu jih preženi pa še kaj vrži za njimi. nekajkrat ponoviš pa jih morda ne bo več nazaj.
pri sosedovem psu pa na žalost to ne pomaga in še vedno ves vesel ščije po diških^^
še bolj škoda je imeti avto, če zanj ne skrbiš in ga redno čistiš. grem stavit da je moj 15 let star avto več vreden kot tvoj 7 let star avto (ista kilometrina, podobne karakteristike).
ontopic:
pri meni je pomagalo to da sem da je maček nekajkrat vredu bežal pred mano (sicer je res da je bil to naš domač mačk) vendar sedaj si niti pomislit ne upa da bi ponovno skočil na avto, naslednjič ko jih vidiš na avtu jih preženi pa še kaj vrži za njimi. nekajkrat ponoviš pa jih morda ne bo več nazaj.
pri sosedovem psu pa na žalost to ne pomaga in še vedno ves vesel ščije po diških^^
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Tear_DR0P ::
pa še kaj vrži za njimi
po možnosti na avto
grem stavit da je moj 15 let star avto več vreden kot tvoj 7 let star avto
vreden je mogoče 1k EUR
edit: popravil cifro
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tear_DR0P ()
Pyr0Beast ::
Wtf, da se človek brani zastonjskega poliranja in voskanja ?
Sicer če si pa avto kupil zato, da se boš gledal v njem namesto vozil ..
Sicer če si pa avto kupil zato, da se boš gledal v njem namesto vozil ..
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
BigWhale ::
> še bolj škoda je imeti avto, če zanj ne skrbiš in ga redno čistiš.
> grem stavit da je moj 15 let star avto več vreden kot tvoj 7 let
> star avto (ista kilometrina, podobne karakteristike).
Avto je orodje in ne muzejski eksponat, tisti so v muzejih.
Tvoj 15 let star avto je se vedno 15 let star avto, pa se lahko se nevem kako sajna in sveti.
Avto pere dez in vsake toliko casa ga operes, ko dobis pri registraciji zastonj pranje v avtopralnici.
Ja, moja nova Xsara ze kak mesec dni ni bila oprana. V bistvu sploh se ni bila.
Ampak se strinjam! Avto je bolje, da je opran, ce ti ga macke potacajo, je zaradi hrapave karoserije vecji zracni upor in to se ziher pozna na avtocesti!
;>
> grem stavit da je moj 15 let star avto več vreden kot tvoj 7 let
> star avto (ista kilometrina, podobne karakteristike).
Avto je orodje in ne muzejski eksponat, tisti so v muzejih.
Tvoj 15 let star avto je se vedno 15 let star avto, pa se lahko se nevem kako sajna in sveti.
Avto pere dez in vsake toliko casa ga operes, ko dobis pri registraciji zastonj pranje v avtopralnici.
Ja, moja nova Xsara ze kak mesec dni ni bila oprana. V bistvu sploh se ni bila.
Ampak se strinjam! Avto je bolje, da je opran, ce ti ga macke potacajo, je zaradi hrapave karoserije vecji zracni upor in to se ziher pozna na avtocesti!
;>
Mogoč sem res bil offtopic maloprej, ampak res eni ujčkajo svoje avtomobile hujš kot da bi imeli dojenčka. Pač imeti fancy avto oz. boljšega in lepšega kot sosed, je slovenski nacionalni šport..
ontopic:
Garaža je ena rešitev, cenejša rešitev je prekrivalo za avtomobil ampak je precej zamudno, spet ena rešitev je varekina (pomaga pri odganjanju mačk kadar je problem uriniranja po stavbah).
Recimo spet ena rešitev, če so muce tvoje da jih imaš v hiši. Vsekakor mačkam ustreza v mrzlih dnevih da se grejejo na avtomobilih.
ontopic:
Garaža je ena rešitev, cenejša rešitev je prekrivalo za avtomobil ampak je precej zamudno, spet ena rešitev je varekina (pomaga pri odganjanju mačk kadar je problem uriniranja po stavbah).
Recimo spet ena rešitev, če so muce tvoje da jih imaš v hiši. Vsekakor mačkam ustreza v mrzlih dnevih da se grejejo na avtomobilih.
DimmniBurek ::
OK, pol pa kupuješ avto, pa ga vsi hvalite in pravite kako lepo je vzdrževan. Sej ne pravm da ga morš prat pa glancat vsak vikend, sam vsake tolko pa. In če že odšteješ par 10k € za avto, valda ne boš pustu da ti ga vsak bedak(ali mačka) poravsa.
Sploh menjuje olje in servise delate?
There Is No Stronger Drug Than Reality
Kar se tiče čiščenje, je meni bolj pomembno da je avto vedno znotraj počiščen. Tisto kar je zunaj se itak umaže v naslednjem slabem vremenu.
imagodei ::
šernk@ še bolj škoda je imeti avto, če zanj ne skrbiš in ga redno čistiš. grem stavit da je moj 15 let star avto več vreden kot tvoj 7 let star avto (ista kilometrina, podobne karakteristike).
Ja, to zate in samo zate. Če je star 15 let, ga vozi, dokler ti služi in dokler stroški vzdrževanja ne postanejo previsoki: zate je v tem primeru vreden precej več, kot je njegova tržna cena. Jaz pri avtu sicer najrajši par evrov več dam na servisu, kot pa za poliranje in voskanje.
Avto je za na cesto, ne pa, da ga imaš v garaži namesto zrcala. Slovenceljni smo en strašno butast narod: je avto malo opraskan, pa mu pri nakupu že ceno zbijamo. Ne razumem tega narcisoidnega prenosa na avto. Kao, mamo strašno draga stanovanja in si jih ne moremo privoščit poljubno mnogo, zato se postavljamo z avtomobili.
Saj po odgovorih vidim, da se stanje malo spreminja in da smo nekateri že začeli avto razumeti kot orodje. Ko se pelješ po Trstu (pa še ni najhuje v Italiji) ali po Parizu, vidiš same obutane avtomobile. En znanec, ki je bil par let v Parizu, je celo rekel, da po določenih delih mesta na parkiriščih avtomobile iz solidarnosti (in zmanjševanja stroškov) puščajo kar v leru. Če te nekdo zaparkira, njegov avto enostavno porineš v drugega, pa si narediš plac za ven odpeljat.
EDIT: dokončal nepopoln stavek
Ja, to zate in samo zate. Če je star 15 let, ga vozi, dokler ti služi in dokler stroški vzdrževanja ne postanejo previsoki: zate je v tem primeru vreden precej več, kot je njegova tržna cena. Jaz pri avtu sicer najrajši par evrov več dam na servisu, kot pa za poliranje in voskanje.
Avto je za na cesto, ne pa, da ga imaš v garaži namesto zrcala. Slovenceljni smo en strašno butast narod: je avto malo opraskan, pa mu pri nakupu že ceno zbijamo. Ne razumem tega narcisoidnega prenosa na avto. Kao, mamo strašno draga stanovanja in si jih ne moremo privoščit poljubno mnogo, zato se postavljamo z avtomobili.
Saj po odgovorih vidim, da se stanje malo spreminja in da smo nekateri že začeli avto razumeti kot orodje. Ko se pelješ po Trstu (pa še ni najhuje v Italiji) ali po Parizu, vidiš same obutane avtomobile. En znanec, ki je bil par let v Parizu, je celo rekel, da po določenih delih mesta na parkiriščih avtomobile iz solidarnosti (in zmanjševanja stroškov) puščajo kar v leru. Če te nekdo zaparkira, njegov avto enostavno porineš v drugega, pa si narediš plac za ven odpeljat.
EDIT: dokončal nepopoln stavek
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
. En znanec, ki je bil par let v Parizu, je celo rekel, da po določenih delih mesta na parkiriščih avtomobile iz solidarnosti (in zmanjševanja stroškov) puščajo kar v leru. Če te nekdo zaparkira, njegov avto enostavno porineš v drugega, pa si narediš plac za ven odpeljat.
to je dejansko res vendar, te avtomobile imajo izključno za vožnjo po mestu. za na daljše proge pa se vozijo z popolnoma drugače ohranjenimi avti, ki jih v parizu skoraj ne boš videl saj jih imajo vse po garažah
Ja, to zate in samo zate. Če je star 15 let, ga vozi, dokler ti služi in dokler stroški vzdrževanja ne postanejo previsoki: zate je v tem primeru vreden precej več, kot je njegova tržna cena.
v tem primeru sem malo pretiraval sicer, vendar sem mislil tržno ceno. zame osebno je vreden skoraj več kot nov.
ne boš verjel tudi taki se dobijo, smo nekomu menjali olje pa mu je namesto min 3 litre priteklo iz motorja le dober liter in pol, pač na servisu mu niso dejali da mora vsake toliko preverit nivo olja
to je dejansko res vendar, te avtomobile imajo izključno za vožnjo po mestu. za na daljše proge pa se vozijo z popolnoma drugače ohranjenimi avti, ki jih v parizu skoraj ne boš videl saj jih imajo vse po garažah
Ja, to zate in samo zate. Če je star 15 let, ga vozi, dokler ti služi in dokler stroški vzdrževanja ne postanejo previsoki: zate je v tem primeru vreden precej več, kot je njegova tržna cena.
v tem primeru sem malo pretiraval sicer, vendar sem mislil tržno ceno. zame osebno je vreden skoraj več kot nov.
ne boš verjel tudi taki se dobijo, smo nekomu menjali olje pa mu je namesto min 3 litre priteklo iz motorja le dober liter in pol, pač na servisu mu niso dejali da mora vsake toliko preverit nivo olja
Ja, karoserija se lahko šajna, cela mašina pa stoji na enem šravfu
madmitch ::
Kar se mačk tiče, probaj z Baldrijanom. Kupi kapljice in jih nalij nekam stran od avta. Nam so tako nehale po vrtu srat. Baldrijan mačke privlači, da je groza, ne morejo nič proti temu.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
imagodei ::
šernk@v tem primeru sem malo pretiraval sicer, vendar sem mislil tržno ceno. zame osebno je vreden skoraj več kot nov.
Ne, nisi mislil tržne cene. Ti si lahko prepričan, da je tvoj avto "vreden" skoraj toliko, kot normalno vzdrževan 7 let star avto, ampak na trgu ne boš našel normalnega človeka, ki bo za 15 let star avto plačal toliko, kot za 7 let star, identičen avto. Tudi v primeru, da primerjaš 15 in 10 let starega, boš starejšega zelo zelo težko prodal po isti ceni, kot 10 let starega.
Če boš pa nekomu uspel prodat svoj 15 let star avto po takšni ceni, kot se prodajajo 7 let stari identični avtomobili, potem se pa lahko vprašaš, če ima kupec dovolj pospravljeno na svoji podstrešni, da sploh sme voziti avto. To je pa potem že moralno vprašanje
Če se tebi avto zdi res toliko vreden, potem najbrž ne mečeš denarja samo v "šminko", ampak pa še pod pokrov. Vseeno je vrednost avtomobila tvoja subjektivna ocena. Trg je pa tisti, ki bo postavil ceno in ni šanse, da bi ga ti lahko prodajal po ceni 7 letnega avtomobila. V praksi to pomeni, da ga boš ti prodajal po neki ceni X, kupec bo pa ponudil ceno Y (precej manjše od) X. Boš prodajal dvem, trem, pa vsi bodo ponudili ceno cca Y, ti boš pa rekel: "Ne, za tako ceno pa ne prodam, zame je vreden več!" in tvoji dnevi prodajanja se bodo zaključili.
Zato ti pravim, da je zate vreden več, kot bi na trgu dobil.
Ne, nisi mislil tržne cene. Ti si lahko prepričan, da je tvoj avto "vreden" skoraj toliko, kot normalno vzdrževan 7 let star avto, ampak na trgu ne boš našel normalnega človeka, ki bo za 15 let star avto plačal toliko, kot za 7 let star, identičen avto. Tudi v primeru, da primerjaš 15 in 10 let starega, boš starejšega zelo zelo težko prodal po isti ceni, kot 10 let starega.
Če boš pa nekomu uspel prodat svoj 15 let star avto po takšni ceni, kot se prodajajo 7 let stari identični avtomobili, potem se pa lahko vprašaš, če ima kupec dovolj pospravljeno na svoji podstrešni, da sploh sme voziti avto. To je pa potem že moralno vprašanje
Če se tebi avto zdi res toliko vreden, potem najbrž ne mečeš denarja samo v "šminko", ampak pa še pod pokrov. Vseeno je vrednost avtomobila tvoja subjektivna ocena. Trg je pa tisti, ki bo postavil ceno in ni šanse, da bi ga ti lahko prodajal po ceni 7 letnega avtomobila. V praksi to pomeni, da ga boš ti prodajal po neki ceni X, kupec bo pa ponudil ceno Y (precej manjše od) X. Boš prodajal dvem, trem, pa vsi bodo ponudili ceno cca Y, ti boš pa rekel: "Ne, za tako ceno pa ne prodam, zame je vreden več!" in tvoji dnevi prodajanja se bodo zaključili.
Zato ti pravim, da je zate vreden več, kot bi na trgu dobil.
- Hoc est qui sumus -
Nevem zakaj je to problem v lastniku avtomobila? Če mu je zmanjkalo toliko olja do naslednjega servisa, to pomeni samo da je avto za naodpad, ali pa ima resno okvaro. V motorju avtomobila mora od servisa do servisa vedno ostati dovolj olja.
Nevem zakaj je to problem v lastniku avtomobila? Če mu je zmanjkalo toliko olja do naslednjega servisa, to pomeni samo da je avto za naodpad, ali pa ima resno okvaro. V motorju avtomobila mora od servisa do servisa vedno ostati dovolj olja.
DimmniBurek ::
Ah...
Pritiska tudi ne kontroliraš v gumah? Pa tekočine za pucanje šipe.
Jest sm zdej motor kupu, vsake 1000km je pametno pregledat motor, vsake 5000km ZATISNIT vse šravfe, zaradi tresljajev, tlak v gumah je pri motorju itak 100× bolj pomemben kot pri avtu, da niti ne začnem naštevat vsega.
Včasih je treba tudi doma kej pogledat. Sicer pa servise najraje delam sam. Ker tolko zgodb kot sem že slišal o teh serviserjih, še posebej pooblaščenih, me vse mine. Kar znam naredim sam, če ne znam peljem k znancu, ki vem da me ne bo zajebal...
Pritiska tudi ne kontroliraš v gumah? Pa tekočine za pucanje šipe.
Jest sm zdej motor kupu, vsake 1000km je pametno pregledat motor, vsake 5000km ZATISNIT vse šravfe, zaradi tresljajev, tlak v gumah je pri motorju itak 100× bolj pomemben kot pri avtu, da niti ne začnem naštevat vsega.
Včasih je treba tudi doma kej pogledat. Sicer pa servise najraje delam sam. Ker tolko zgodb kot sem že slišal o teh serviserjih, še posebej pooblaščenih, me vse mine. Kar znam naredim sam, če ne znam peljem k znancu, ki vem da me ne bo zajebal...
There Is No Stronger Drug Than Reality
@Vikking: iz tvojega zadnjega posta vidim da pojma nimaš kaj je avto, še manj pojma pa imaš kaj je vzdrževanje avtomobila!!
Hehe, a avto praviš, da ne rabi olja med delovanjem ... ta je dobra, ta je zelo dobra ...
Ejsi_Disi ::
@imagodei
En znanec, ki je bil par let v Parizu, je celo rekel, da po določenih delih mesta na parkiriščih avtomobile iz solidarnosti (in zmanjševanja stroškov) puščajo kar v leru. Če te nekdo zaparkira, njegov avto enostavno porineš v drugega, pa si narediš plac za ven odpeljat.
Ne boš verjel, da je tudi v Sloveniji tako. No, vsaj v Velenju v eni garaži sem se na lastne oči prepričal. In dejansko lahko več ljudi parkira, ne da bi kogarkoli zaparkiral. Pa še ljudje se ne pizdijo.
En znanec, ki je bil par let v Parizu, je celo rekel, da po določenih delih mesta na parkiriščih avtomobile iz solidarnosti (in zmanjševanja stroškov) puščajo kar v leru. Če te nekdo zaparkira, njegov avto enostavno porineš v drugega, pa si narediš plac za ven odpeljat.
Ne boš verjel, da je tudi v Sloveniji tako. No, vsaj v Velenju v eni garaži sem se na lastne oči prepričal. In dejansko lahko več ljudi parkira, ne da bi kogarkoli zaparkiral. Pa še ljudje se ne pizdijo.
Rock n' roll ain't noise pollution!
'FireSTORM' ::
Hehe, a avto praviš, da ne rabi olja med delovanjem ... ta je dobra, ta je zelo dobra ...
Ti si šele pravi da neveš da avto potrebuje olje samo takrat ko je na parkirišču!...cjo, pa to vsak cepec ve...
No pa da nebom čist neuporaben, če je že nekdo podal primer za golobe z črnim avtom še jaz podam primer rešitve z mačkami in črnim avtom:
Those penguins.... They sure aint normal....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skrivanje skritih napak pri prodaji vozila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6494 (4211) | jeropero |
» | 15let+ star rabljen avtoOddelek: Na cesti | 3657 (2500) | zobnik |
» | Nov VS rabljen avto (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Na cesti | 96037 (81024) | Red_Mamba |
⊘ | Izguba na novejših vozilih (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 58479 (51582) | Mavrik |
» | Koliko bi bil vreden avto?Oddelek: Na cesti | 5391 (4225) | RejZoR |