Forum » Kaj kupiti » Gradnja HTPC (komponente)
Gradnja HTPC (komponente)
chief tec ::
Torej, sestavil si bom HTPC (HD), manjka pa mi aktualnih informacij o nekaterih sestavnih delih.
Sem se že večkrat spravljal sestaviti ga, pa nisem našel tistega časa.
Moj sistem ni full HD, vseeno pa sem s sliko super zadovoljen (sploh glede na ceno HD TV/projektorjev in ponudbo HD vsebin)
Ohišje že imam (uporabil bom kar midi ATX), z napajalnikom 350W - če ne bo zadosti, ga bom pač zamenjal.
Sicer bom ohišje vstavil v zadosti velik predal TV omarice, položil na desno stranico in potrebujem samo ALU fronto.
Hlajenje - po potrebi bom uporabil vodno, odvisno od gretja komponent.
HTPC bo povezan z audio/video sistemom, kar zmogljivim (audio malo starejši), ki pa odlično funkcionira:
-Yamaha receiver DSP-A2, 2x glavna zvočnika Jamo , 2x surround Jamo, center Jamo (vse v skladu z ojačevalnikovo močjo: 100W/ch)
-Panasonic plasma TH-50PV600E (ni full HD; zmore 1366 x 768)
-Projektor Hitachi CP-x345 (ni full HD; zmore 720p)
-Sat sprejemnik Homecast 5101, HD - odličen
-DVD player: Yamaha DVD-S550 (zaenkrat zadovoljivo opravlja svojo nalogo predvajalnika DVD-jev, progressive je dobo opazen)
HTPC mora imeti: HDMI, HDCP, Spidf out/in, 5.1ch min., po možnosti component in/out (zaradi projektorja),
Krmilil ga bom s tipkovnico Logitech Dinovo Edge, super zadeva - že imam, preskušeno deluje brez napak na 5m oddaljenosti, via BT
(do sedaj namesto HTPC uporabljal Laptop HP NW8000, kar pa ni tisto)
Predvsem tiste z izkušnjami prosim za nasvet:
-procesor (vem da mora biti dvojedrnik, ne želim pa kakšnega vročega)?
-matične plošče, ki pridejo v upoštev? (mogoče z vgrajeno grafiko?
-zvočna kartica ? (vgrajena na MB ali posebej? želim kakovosten zvok)
-grafične plošče? (želel bi tudi kaj posneti s satelitskega sprejemnika na HDD, sicer pa predvajanje MM z neta, DVD roma in mrežnega HDD)
nisem gamer, kar je najbrž pomembna informacija
-tihi (najtišji) DVD pogon?
-OS; Vista ali XP? (Viste se otepam kot hud... križa, na vseh PC-ih in Laptopih imam še vedno Xp-je)
Vem da je ogromno info o HTPC dosegljivega na netu, vendar marsikdo od vas veliko natančneje spremlja novosti kot jaz sam.
Hvala in LP
Sem se že večkrat spravljal sestaviti ga, pa nisem našel tistega časa.
Moj sistem ni full HD, vseeno pa sem s sliko super zadovoljen (sploh glede na ceno HD TV/projektorjev in ponudbo HD vsebin)
Ohišje že imam (uporabil bom kar midi ATX), z napajalnikom 350W - če ne bo zadosti, ga bom pač zamenjal.
Sicer bom ohišje vstavil v zadosti velik predal TV omarice, položil na desno stranico in potrebujem samo ALU fronto.
Hlajenje - po potrebi bom uporabil vodno, odvisno od gretja komponent.
HTPC bo povezan z audio/video sistemom, kar zmogljivim (audio malo starejši), ki pa odlično funkcionira:
-Yamaha receiver DSP-A2, 2x glavna zvočnika Jamo , 2x surround Jamo, center Jamo (vse v skladu z ojačevalnikovo močjo: 100W/ch)
-Panasonic plasma TH-50PV600E (ni full HD; zmore 1366 x 768)
-Projektor Hitachi CP-x345 (ni full HD; zmore 720p)
-Sat sprejemnik Homecast 5101, HD - odličen
-DVD player: Yamaha DVD-S550 (zaenkrat zadovoljivo opravlja svojo nalogo predvajalnika DVD-jev, progressive je dobo opazen)
HTPC mora imeti: HDMI, HDCP, Spidf out/in, 5.1ch min., po možnosti component in/out (zaradi projektorja),
Krmilil ga bom s tipkovnico Logitech Dinovo Edge, super zadeva - že imam, preskušeno deluje brez napak na 5m oddaljenosti, via BT
(do sedaj namesto HTPC uporabljal Laptop HP NW8000, kar pa ni tisto)
Predvsem tiste z izkušnjami prosim za nasvet:
-procesor (vem da mora biti dvojedrnik, ne želim pa kakšnega vročega)?
-matične plošče, ki pridejo v upoštev? (mogoče z vgrajeno grafiko?
-zvočna kartica ? (vgrajena na MB ali posebej? želim kakovosten zvok)
-grafične plošče? (želel bi tudi kaj posneti s satelitskega sprejemnika na HDD, sicer pa predvajanje MM z neta, DVD roma in mrežnega HDD)
nisem gamer, kar je najbrž pomembna informacija
-tihi (najtišji) DVD pogon?
-OS; Vista ali XP? (Viste se otepam kot hud... križa, na vseh PC-ih in Laptopih imam še vedno Xp-je)
Vem da je ogromno info o HTPC dosegljivega na netu, vendar marsikdo od vas veliko natančneje spremlja novosti kot jaz sam.
Hvala in LP
KandazaR ::
Proc vzem E2160 oz E2180 z malenkostnim znižanjem voltaže bi ga lahko celo pasivno hladil (z kakim Scythe Zipang SCZP-1000), pri plati sploh ne kompliciraj samo glej da ima spdif in po možnosti še optičen izhod za zvok. Glede na to da bi potreboval hdmi in componentni izhod je edina prava izbera samostojna grafa ranga 8500gt (seveda vzemi tako z pasivnim hlajenjem), rama bi bilo dovolj 1GB vendar pa ga glede na ceno vzemi kar 2GB, dvd pogon se priporoča kak lite on ali pa samsung. Zvočne posebej pa glede na to da boš uporabljal spdif izhod ne potrebuješ.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
kumer ::
chief tec
ko sem jaz raziskoval htpc podrocje sem najvec inormacij dobil na tej strani
AVSFORUM
skratka ce znas anglesko in imas cas dobis na tej strani ogromno informacij glede htpc... in vsega ostalega kar je povezano z audio, video, hdmi, ekrani, blue ray, hd-dvd....
lp
ko sem jaz raziskoval htpc podrocje sem najvec inormacij dobil na tej strani
AVSFORUM
skratka ce znas anglesko in imas cas dobis na tej strani ogromno informacij glede htpc... in vsega ostalega kar je povezano z audio, video, hdmi, ekrani, blue ray, hd-dvd....
lp
chief tec ::
KandazaR
Hvala za usmeritev.
Kumer
Že berem. Sicer poznam to stran, ampak pot/smer najhitreje najdeš pri poznavalcih, ki redno spremljajo trende.
Potem seveda zmanjšaš možnost da se izgubiš v morju informacij.
Thx
Hvala za usmeritev.
Kumer
Že berem. Sicer poznam to stran, ampak pot/smer najhitreje najdeš pri poznavalcih, ki redno spremljajo trende.
Potem seveda zmanjšaš možnost da se izgubiš v morju informacij.
Thx
errhec ::
Da po nepotrebnem ne odpiram nove teme, me zanima kateri C2D procesor
je dovolj za poganjanje FULL HD videa v načinu 1080p in da bi odkodiral
filme kodirane v HD kodekih (x.264).
Imam namen kupiti C2D 8400, pa ga ne bo do aprila ( po ugodni ceni zame).
Zato me zanima le to prehodno obdobje ( da preživim :) )
Bo dovolj E2160 oz E2180??
Hvala
je dovolj za poganjanje FULL HD videa v načinu 1080p in da bi odkodiral
filme kodirane v HD kodekih (x.264).
Imam namen kupiti C2D 8400, pa ga ne bo do aprila ( po ugodni ceni zame).
Zato me zanima le to prehodno obdobje ( da preživim :) )
Bo dovolj E2160 oz E2180??
Hvala
dd
Sn00p ::
Pol bi bla ta mata nekej zate ASROCK 4CORE1333-FullHD ki je namenjena temu. Podpira vse procesorje starejsega tipa pa tudi novejse kot so e8400 in podobno. Mata ma intergrirano grafiko ki je zmožna poganjati full hd.
Testirana pa je bla na tej strani http://www.virtual-hideout.net/reviews/...
Za hlajenje pa priporočam Artic Frezer pro 7 al pa ASUS Artic Square w/AC5 oba sta zelo tiha
Testirana pa je bla na tej strani http://www.virtual-hideout.net/reviews/...
Za hlajenje pa priporočam Artic Frezer pro 7 al pa ASUS Artic Square w/AC5 oba sta zelo tiha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naredi svoj HTPCOddelek: Zvok in slika | 3395 (2876) | igorpec |
» | HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 60300 (22366) | umexteacher |
» | Poceni matična za 775Oddelek: Kaj kupiti | 1934 (1577) | dzinks63 |
» | Računalnik za dnevno sobo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6109 (4265) | murmur |
» | En par vprašanj okoli HTPCjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2001 (1527) | Keyser Soze |