» »

PomoČ!formatirana kartica z slikama fotoaparata

PomoČ!formatirana kartica z slikama fotoaparata

gonilnik ::

Torej imam sledeč problem.
Moj oče je formatiral ali pa zbrisal slike iz fotoaparata.
Nisem siguren ali je kartico formatiral ali je slike samo zbrisal.
A mi lahko kdo pove s katerim programom bi lahko probal rešiti slike iz kartice?
Za vsako pomoč bi bil izredno hvaležen
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz

>>><<< ::

Probaj s tem programom.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

ender ::

Meni je že nekaj spominskih kartic (ne samo MemoryStick, pač pa tudi druge) uspelo rešiti s tem programom.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

imagodei ::

Jaz bom pa, namesto konstruktivnega prispevka v temo, raje prispeval en krajši rant na tvojo porazno rabo slovenščine v naslovu.

Če napačno rabo velike začetnice spregledam, je tu še vedno napačna raba predloga s/z in neka čudna skladnja "slikama fotoaparata". V nadaljevanju teksta potem sicer pokažeš, da občasno vendarle zadaneš pravi predlog, kaj pa je s "slikama fotoaparata" mi pa nikakor ni jasno. Vpliv jezikov z Juge? Hočeš povedati, da si imel na kartici dve sliki fotoaparata?

Ne vem, a je tako težko skup spravit eno poved za naslov teme? :\
- Hoc est qui sumus -

imagodei nimam korenin v bivši jugi.Ker je bil foter celi paničen glede tega kar je naredil, sem pač na brzino skracal nekaj skupaj.Kako mi je uspelo da sem napisal dvojino pojma nimam,pa se mi zdi, da niti ni važno.
Glavno je da se tukaj najdejo uporabniki, ki so me razumeli in mi pogali(ti ne spadaš mednje)

p.s. pomagal mi je program active partition recovery,tako da mi je vse slike uspelo rešit.

gonilnik@ Glavno je da se tukaj najdejo uporabniki, ki so me razumeli in mi pogali(ti ne spadaš mednje)

Res je. Ob množici prispevkov raje odgovarjam na tiste, v katerih se avtorji potrudijo biti razumljivi. Na nerazumljive ne odgovarjam. Še huje, včasih se celo norčujem iz njih. Saj ne, da bi bil ponosen na to, pa vseeno. >:D

Včasih se ljudje tudi samo zatipkajo. No, tebi se to dogaja pogosto - v zgornjem citatu so ti uporabniki "pogali" namesto "pomagali".
- Hoc est qui sumus -

akulp ::

Ne morem se zadržati, da ne bi dodal nekaj stavkov, ki sicer niti slučajno ne spadajo v to temo.

imagodei, te dajejo frustracije iz mladosti?

Človek je prosil za pomoč. Potemtakem se lahko obesiš na vsako drugo temo na tem forumu..

Če želiš pomagaj, sicer pa raje poišči forum kjer potekajo razprave o slovnici.

Pa ne da bi imel karkoli proti temu, da se pravilno izraža (piše) in uporablja naša dvojina, vsekakor je to zaželeno. Pa vendar, tukaj boš dosegel ravno nasprotni učinek, če boš "utrujal" ljudem.

LP
Lukcc

@akulp:

Jaz SEM mlad... >:D Od kdaj naj bi bile te frustracije?

EDIT: Nima veze, kakšen učinek dosežem pri posamezniku. Fajn je, če bi kdo od soforumašev vendarle spoznal, da občasna raba vsaj knjižne pogovorne slovenščine pomaga k učinku.

Nič ni 1337-like oz. coolskega v jumbled talku in spakedravščini. V pogovoru ljudje lažje razumemo izraze kot so "jz", "sn reko", "tem tok žvajznu", "sm se čist ufuru" ipd., kot pa če to bereš v tekstu. Poleg tega sogovornika lahko takoj prekineš in vprašaš, kaj je želel s tem povedat. V tekstu pa 2x prebereš, če te fejst zanima se potrudiš razumet, drugače pa zamahneš z roko in greš brat kaj drugega; ali pa se, tako kot jaz občasno, malo pozabavaš in zatežiš "nepismenim".

Tolk na to temo. Vem, da ni realno pričakovat pisanja brez napak in v hudi Hi-Slovenščini. Se pa vsak lahko potrudi biti razumljiv z minimalnimi standardi.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

Vedno odgovarjaš na vprašanje z vprašanjem:)?

Sicer pa, v vsem se strinjam s tabo, pa vendar se mi zdi, da recimo ta tema niti slučajno ni napisana tako nerazumljivo, da se ne bi dalo razbrati, kaj je fant hotel.

Se ti ne zdi?

Mogoče si bil pa malo slabe volje, pa si se nanj obesil:)

Sicer pa, se ti ne zdi bolj primerno, da če želiš o uporabi naše slovenščine in bolj razumljivega pisanja obvestiti uporabnike, odpreti novo temo?

LP,
Lukcc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: akulp ()

bluefish ::

se strinjam z imagodejem. Zadnje čase se namreč po forumu pasejo teme v katerih avtorji ne upoštevajo niti najbolj enostavnih pravil slovnice - velikih začetnic ni, vejice se morda pojavijo po umetniškem občutku, pike očitno služijo le za risanje smejkov, tudi sestava stavkov je le nek dolgi nesmisel besed s primesmi vseh vrst narečij... O naslovih pa je tudi brezpredmetno zgubljati besede.
Nihče nikogar ne sili, da piše totalno brez napake, vendar se lahko vsaj potrudi, da bodo ljudje stvar razumeli in potem morda objavili tudi uporaben odgovor.

Na temo slovnice pa je že bilo odprtih nekaj debat, žal pa to ni zaleglo, saj so se jih udeleževali le tisti, ki že tako ali tako pišejo človeštvu razumljivo.

Res pa je tudi, da se morda malo po krivici pričkamo o slovnici v tej temi, saj so druge veliko hujše. Pri tej namreč fali le naslov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

@imagodei če nisi hotel pomagat,tudi teh brezveznih komentarjev ne bi rabil pisat,saj sem do tvojega komentarja že dobil 2 odgovora tukaj in enega na pm.
In ubij me če se zatipkam.Da pa bom šel vsakega sporočila preverjat če je pravilno pa se mi tudi ne da.

@akulp tudi fant več nisem (čeprav bi še včasih rad bil),saj je že moja najstarejša hčerka stara 12 let.

Tudi za to, ker sem že kar precej v letih se ne mislim opravičevati za svoje napake in se ne mislim popravljat(čeprav sem sprva mislil popravit naslov)
imagodei veš kaj pravijo debeli ljudje na nudistični plaži tistim ki se ob njihovih telesih zmrdujejo?Če ti kaj ne paše pa poglej vstran.Enako svetujem tebi.

Gonilnik..besedo "fant" sem pač uporabil čisto tako..namesto uporabnik ali namesto gonilnik:)

brez zamere...:)
Lukcc

@gonilnik:

Res te nisem "šparal" in ti na lep način razložil, kaj je problem. V nobenem sporočilu nisem bil žaljiv ali nesramen. Zbadljiv pa. Užaljen si pa zato, ker SAM NISI napisal razumljivega, slovnično IN strukturo pravilnega naslova. Tudi prav. Si pa zgrešil poanto.

Od tebe tudi ne pričakujem nobenega opravičila. Nisem nobena eminenca, da bi se mi opravičeval. Lahko pa se v bodoče le potrudiš in od sebe daš prispevek, ki je razumljiv - tudi naslov teme (ki je edine, ki se vidi na seznamu tem).

@blueFish:

Me veseli, da sva enakih pogledov glede tega. Se tudi strinjam, da se je vse skupaj malo izrodilo in potenciralo; saj gonilnik v resnici piše precej solidno glede na nekatere ostale. Odgovor pač da odgovor in zdaj zgleda, kot da noro morim zaradi enega stavka. Morim v bistvu zaradi svojega "prav", ne zaradi napake v naslovu teme.
- Hoc est qui sumus -

brdi ::

Ma lejte ludi kaj je zaj treba na nekem 1337 computer freaks forumu pisat slovnicno pravilno ? OMFG om reko vsem tem, ki so se obesli na slovnico, ma folk dejte it u sql tezit da bi meli slovenscino +5! Ma pizda ce ne znas pomagat na vprasanje, se se ne rabis na fucking slovnico obracat pa pametovat, ce pa hoces povedet da obvladas slovnico pa bi to uporabil v svojem postu, ki bi podal ongovor na zastavljeno vprasanje!

bluefish ::

@brdi: nihče ne trdi, da mora biti 100% slovnično pravilno (debata se namreč ne tiče toliko te teme), pričakuje pa se, da bo tisti, ki išče pomoč, vsaj napisal tako, da drugi lahko na vprašanje vsaj nekako odgovorijo.

brdi ::

Ja razume se da bi naj blo napisano tako da folk zna izbrat problem iz posta ! ampak glede na to kako se je odzvla predvsem imagodei pa je prevec pametnega se delal !

No, ja, brdi,

Kot prvo, je očitno, da imam nekaj več pomladi za sabo, kot ti, tako da na svoj materin jezik morda iz tega razloga gledam malo bolj odraslo, kot ti. Kot drugo, si svojo kulturo na tem mestu jasno pokazal: v debato si PRVI vnesel kletvice in žaljivke.

Kot tretje, pa znanje slovenščine tudi tebi dela velike probleme. Ne samo slovnica, tudi besedni zaklad. Problema se iz teksta ne "izbere", pač pa "razbere". Če bi se ga "izbralo", potem bi jih imel na izbiro. Večina ločil, vključno s klicajem, je desnostičnih. Zelo zanimivo je to, da se z izrazito negativnimi komentarji oglašate predvsem tisti, ki slabo tipkate in zamenjujete vrstni red črk v besedi, ne veste, kam postaviti vejice, ne znate sklanjati - skratka tisti, ki vam je slovnica tujka. Negativnih komentarjev s strani tistih, ki pišejo vsaj za silo razumljivo, v tovrstnih temah običajno ni.

To je po svoje jasno: bolj kot neko področje obvladaš, več znanja iz tega področja uporabljaš. Tisti, ki znajo pisati, pišejo razumljivo. Tisti, ki ne znate, iščete 1001 izgovor, zakaj ne. Tvoj izgovor je, da je to kao 1337 forum.

Sicer pa sem na nekaj vprašanj na tem forumu že odgovoril. Veliko raje odgovorim tistemu, ki vprašanje zastavi razumljivo. Slovnica je drugotnega pomena, če je zapisan tekst vsaj koherenten in berljiv.

Četrtič pa še tole: fino je, če si pred odgovarjanjem prebereš temo. Bi videl, da sem že priznal, da se je vse skupaj preveč napihnilo in spotenciralo. gonilnikovi prispevki so (z izjemo naslova teme) precej na nivoju. Recimo da bistveno nad tvojim nivojem.
- Hoc est qui sumus -

Se opravičujem, "krivda", da se je tale debata sploh začela je očitno na moji strani:).

Po drugi strani, pa nič hudega...

"Zelo zanimivo je to, da se z izrazito negativnimi komentarji oglašate predvsem tisti, ki slabo tipkate in zamenjujete vrstni red črk v besedi, ne veste, kam postaviti vejice, ne znate sklanjati - skratka tisti, ki vam je slovnica tujka. Negativnih komentarjev s strani tistih, ki pišejo vsaj za silo razumljivo, v tovrstnih temah običajno ni."

Dobro, da si napisal PREDVSEM, kajti sam se nikakor ne štejem med tiste, ki naj ne bi znali uporabljati slovnice. Vsaj moje mnenje je, da sem precej nad povprečjem tukajšnjih forumašev in še marsikoga v tej naši preljubi Sloveniji, pa vseeno ne štejem nevem koliko pomladi. Vendar se mi ne zdi smisleno, objavljati takih prispevkov v temah, kot je tale...za katero še vedno trdim, da sploh ni tako grozna.

p.s.: Slovnica nam je ponavadi tuja ... tujka je beseda, ki je naš jezik ne vsebuje ;)

LP,
Lukcc

joj, akulp,

kaj pa zdaj govoriš? Slovnica ti je seveda lahko tuja, lahko pa ti je, v prenesenem pomenu, tudi tujka. Enako lahko rečeš stilno nezaznamovano, da je nekomu bonton tuj, ali pa stilno zaznamovano, da je nekomu bonton tujec. Ali pa celo, npr. Jožef in bonton sta si tujca.

Tujka je še kako slovenska beseda.

Glede ostalega bi se s tabo kar strinjal in debate ne mislim nadaljevati. Če je še kaj nedorečenega, lahko odpreš novo temo ali pa nadaljujeva na ZS.

Prav lep pozdrav!
- Hoc est qui sumus -

Narobe sva se razumela. Nisem imel v mislih, da beseda "tujka" ni slovenska beseda. Hotel sem povedati, kaj naj bi pomenila.

Glede zgornjega pa, ti verjamem. (tovja razlaga uporabe besede "tujka")

Tudi glede nove teme, sem ti že predlagal.;)

Zdaj pa bo dovolj kajne?

LP,
Lukcc

Gandalfar ::

Dovolj bo. Gonilnik je dobil odgovor, za debato o uporabi jezika na forumu pa odprite novo temo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Števniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17850521 (48270) Malajlo
»

Preprostost jezika = naprednost jezika?

Oddelek: Znanost in tehnologija
343218 (2389) Malgaj
»