» »

Aparat za peko kruha

Aparat za peko kruha

1
2
»

energetik ::

Mi smo jih kupili na Litijski v LJ. Mislim da Elektroservis Prešeren, če se ne motim.

Super Sonic ::

Tole je men ratal:


Kaj bi rekel?
Vse skupaj je zares enostavno in da ko pečeš v kruhomatu ne rabiš nobenega doktorata, že ta prvi kruh pa je bil povsem užiten (proti vsem pričakovanjem ;-)). Pričakujem, da bom v prihodnjih tednih izdelah mešanico, ki bo povsem po mojih željah in da bo okus temu primeren (ta je bil sicer daleč od slabega).

Na koncu sem se odločili za aparat MOULINEX OW5000.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

-mihaaa- ::

..da malo obudim,..

ima kdo izkusnje z Gorenjevimi aparati za peko kruha? Konkretno imam v mislih TEGA

sicer na Gorenjevi strani pise da ni na zalogi, ampak v stacunah (brez preverjanja) pise da je se,

oz trenutni nabor Gorenjevih masinic (glede na primerjavo na njihovi strani predvidevam da imata ostali, oblikovno podobni 2 v glavnem nizjo moc?)

KLIK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: -mihaaa- ()

Pink floyd ::

Mene pa zanima če kdo pozna Philips HD 9040/90 sw/rot aparat za peko kruha. Meni se je namreč po tem kar sem o njem brala zelo dopadel, vendar ga pri nas skorajda ni več mogoče dobiti.Tudi kjer so ga prej prodajali ga ni več. Morda kdo ve zakaj? Je bil zanič?

http://www.philips.si/c/peka-in-priprav...

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

Jaz bi si tudi kupil nekaj, kaj se svetuje med 50-100€. Kruh v trgovini je preprosto predrag.

Rias Gremory ::

Na tem forumu sem prebral da je kruh iz teh naprav tudi dokaj boljši kot pa iz trgovin.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

francek1 ::

Predvsem je v tem kruhu le to, kar daš vanj. Nobenih dodatkov za trajnost in puhavost kruha recimo. Moraš pa pazit, kje kupuješ moko.Kruhomat pa mora imet obvezno dva mešalca!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

mikic007 ::

Ampak kar je najbolj ironicno je to, da kljub temu, da ni dodatkov za trajnost, drzi neprimerno dlje, kot kupljen. Ce kdo ve zakaj, sam sicer imam v mislih par packarij, ampak se seveda nisem pozanimal ...

Okapi ::

Na tem forumu sem prebral da je kruh iz teh naprav tudi dokaj boljši kot pa iz trgovin.
Odvisno, kakšen kruh ti je všeč, ampak iz teh mašinc kruh v resnici ni posebno dober. Se le pozna, a ga pečeš v eni majhni škatli, ali v veliki peči, po možnosti pravi krušni.

O.

energetik ::

francek1 je izjavil:

Kruhomat pa mora imet obvezno dva mešalca!
Ne pa ne. To je odvisno od tega, kako velike hlebce pečeš. Tam do 850g sta 2 kljuki fail, ker je količina testa enostavno premajhna in se ne miksa dobro, na koncu pa dobiš kruh v obliki Šmarne gore.

Odvisno, kakšen kruh ti je všeč, ampak iz teh mašinc kruh v resnici ni posebno dober. Se le pozna, a ga pečeš v eni majhni škatli, ali v veliki peči, po možnosti pravi krušni.
Meni je kruh iz mašince boljši kot katerikoli drugi, ker je bolj vlažen in nima trde skorje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

urosh ::

imam hoferjevega (mislim, da je bil 44€) in dela čist ok. Še testo ti zgnete (za pico recimo) ali naredi marmelado. Predvidevam, da vejo tudi drugi to :)
Drugače pa speče kot se šika.

enadvatri ::

Ne sledim teorijam zarote, še manj, da bi jim nasedal. Teflon pri uporabi v kuhinji, IMO, ni nedolžen.

Da je temu tako, nakazuje uredba v ZDA, da morajo proizvajalci navesti, koliko se sme proizvode z njim največ segreti. Nad določeno temperaturo razpada in sublimira, torej zaide v živilo. Seveda poznamo olja, ki ob krepko preseženi temperaturi ostanejo nespremenjena. Veliko nas je, ki vsaj občasno prežgemo kakšno ponev.

Ne glede na angažma civilne družbe, da bi v EU s peticijo dosegli prepoved, so o prepovedi na glas razmišljali v Franciji. Poleg tega so bile študije v preteklosti naročene in plačane s strani proizvajalca, kar je lahko znak netransparentnosti in zadosten razlog za skepticizem.

Vse več je neodvisnih znanstvenih študij (veselo brskanje po pubmed.gov katalogu, prvi zadetek za pokušino), nekatere dokazujejo škodljive učinke na zdravje (zlasti ščitnice) ob prisotnosti perfluoriranih spojin v organizmu ljudi.

Bi pa izpostavil, da kuhinjska posoda s prevlekami iz teflona ni edini vstopni vir v prehranjevalno verigo (poznamo še kontaminacije pitne vode, morske vode, vrtnin ...).

enadvatri ::

Aja, da ne bom heretik. Študija, do katere sem navedel povezavo, je za PFOA. Danes se za kuhinjsko posodo uporabljajo pretežno PTFE premazi, ki naj bi bili varnejši. Zame je pomanjkanje raziskav daleč od varnega, brca v temo. A tudi za PTFE, kaže, da ni povsem nedolžen, klik. Tu sicer izpostavljajo druge vire, ne kuhinjsko posodo. A če upoštevamo razpad, sublimacijo in mehansko obrabo, nismo daleč.

Zagovorniki, pridno uporabljajte, če se izkaže (na vas) za varno se vam pridružim. :|

energetik ::

Trden PTFE ne more biti škodljiv, saj je izredno nereaktiven. Če se PTFE posode ne segreva tako, da se zadimi tudi olje, potem ni nobene skrbi.
Sicer pa se mi po 1-letnem preizkušanju zdi trenutno topšit posoda, prevlečena s keramiko. Ta stvar je še manj oprijemljiva kot PTFE, prav tako zdrži veliko večje temperature. Imam pa kozico od Delimano. Enkrat sem malo pozabil na riž, ki je bil spodaj totalno črn - ampak sem ga samo z enim potegom odluščil od posode. Skratka ni šans, da se kaj prime na to keramiko.
Upam, da tudi pri kruhomatih začnejo tole uporabljat, ker ponavadi se PTFE prevleka precej lušči od pekača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

enadvatri ::

To, da ni škodljiv je trditev proizvajalca. Zadnje študije nakazujejo na to, da bi utegnil biti! Počakajmo.

Sam sem opazil enako kot ti in sicer, da se na keramičnih ponvah sprijemlje še manj kot na teh s PTFE! Jajca (frtaljo), če jih mešam, ocvrem brez kapljice olja! Ponev operem v sekundi. DODAL: Moja je od Neoflama.

Sicer naj bi keramični premazi (zlasti na starejših lonci) vsebovali svinec in kadmij (a ta, vsaj tako je pisalo, ga ne). Je malenkost dražja, a sem zelo zadovoljen.

Kar zadeva zdravja so najbolj "ziher" titanove posode ali s titanovo prevleko ali pa iz zlitine kirurškega nerjavečega jekla in dodatkom titana. Vendar so drage in sprijemlje se kot v ostale posodi iz nerjavečega jekla. Sicer pa, če jed ni pretirano kisla in ne stoji pretirano dolgo v loncu, nima kaj biti (da bi reagirala s kovino).

Slabe naj bi še bile posode iz keramike in stekla, zlasti tiste, ki imajo krasen lesk (saj so obdelane s cirkonijem), ki ga - če v njih zabeljena solata dolgo stoji - kar nekaj tudi zaužijemo v obliki soli.

Drugače pa, sem uporabljal en poceni stroj za peko kruha s PTFE prevleko. Krasno se je obnesel, da mi je zamesil vse vrste testa (za domačo pašto, torteline, fuže, pico, peciva in kruh). Ko sem imel čas, sem pekel v pečici, ker se naredi lepša in tanjša skorja. Ker je imel drseče nogice, je ravno prejšnji teden po 2 letih med delovanjem zgrmel na tla in se razbil. Razmišljam, da bi si kupil kakšno dražjo in robustnejšo napravo za mesiti testo ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: enadvatri ()

zrataj4201 ::

Kar se tiče ZDA jim kaj malo verjamem.Imeli so STEVIO na prepovedanem seznamo, medtem, ko jo je že cel svet uporabljal, kot zanesljivo in varno in še bolj priporočljivo kot sladkor.Enako velja za citronsko kislino, ki naj bi povzročala raka, a so po pritiskih iz evrope popustili in uradni ni več nevaren.Še več je teh primerov.
Ne trdim, da PTFE v živilskih posodah ni škodljiv, ampak to, da so ZDA opozorila in priporočila zame popolnoma nepomebna.

Kar se tiče kruha.Svežino kruha tudi naslednji dan daje krompir (sam uporabim enega, ali sirotka - voda ki ostane pri izdelavi skute.Enostavno jo uporabim namesto vode. Kruh je še naslednja dva dni svež.Dodam tudi sok ene limone ali citronsko kislino.
Vsekakor za vse je pomembno prezračiti moko, še zlasti pri izdelavi testa za pico.Za temnejšo in lepšo temno rjavo barvo se doda žličko ali dve Kneipa (barvni-pražen slad, kateri se uporablja tudi za izdelavo temnega piva).Temne moke dajejo kruhu sivo barvo, zato ga z Kneipom obarvajo v rjavo.

Skratka hvala " blazmi" za detaljni opis in objasnila.

IvoC ::

kopriwa je izjavil:

A je že kdo okvirno zračunal koliko prišparaš na ceni, če kruh pečeš doma? Predvsem me zanima cena če bi pekel recimo z moko tipa 1200 (verjetno je tudi dražja).
Doma mamo tut en aparat za peko kruha in pri njemu je možno mešalec vzeti ven pred vzhajanjem, tako da na koncu ni nobene luknje v njem.


Pri rentabilnosti peke s kruhomatom vsi brcate v čisto napačno smer.
Torej cena moke, zlasti pa cena energije, sploh nima teže, če jo primerjaš z amortizacijo naprav. Soliden kruhomat stane cca 150 €, mlinček pa cca 250 €, skupaj torej cca 500 €. Zdaj pa izračunajte, koliko kruha dobiš za ta denar!

Povsem mimo se mi tudi zdi, da kupiš kruhomat in pečeš kruh iz polnozrnate moke kupljene pri "najboljšem sosedu". Vsi strupi so namreč v zmletih luščinah, in če že vztrajaš, peci kruh iz bele moke; je sicer sam škrob, a je vsaj brez strupenih otrobov. Resnici na ljubo - žito mlinarji hranijo v velikih silosih, ki so močno "obdelani" s sredstvi proti mrčesu in mišmi, tako da se pri kupljeni moki strupom ne moreš izogniti.

Toplo priporočam bio piro v zrnju, rž, koruzo, ... in lasten mlinček ter mletje tik pred peko. Bio pira se dobi po 1.5 €, če naročiš malo večjo količino. Jaz jo vsako leto naročim 30 - 40 kg (enkraten nakup). Seveda moraš zrnje zavarovati pred molji. Žito nasuješ v platnen/bombažne vreče, jih položiš v kartonske škatle in pokriješ z vejicami sivke.

LP IvoC

Spy ::

IvoC je izjavil:


LP IvoC


Najlepša hvala za zanimive in koristne nasvete!
LP, Spy

Boone ::

IvoC je izjavil:


Pri rentabilnosti peke s kruhomatom vsi brcate v čisto napačno smer.
Torej cena moke, zlasti pa cena energije, sploh nima teže, če jo primerjaš z amortizacijo naprav. Soliden kruhomat stane cca 150 €, mlinček pa cca 250 €, skupaj torej cca 500 €. Zdaj pa izračunajte, koliko kruha dobiš za ta denar!


V primeru našega fotra se torej vse skupaj amortizira v 9ih mesecih (tam nekje).

Sicer pa kakor koli obrneš, če gledaš samo ceno, se kruhomat skoraj vedno izplača. Razen mogoče, če kupuješ izključno tisti najcenejši narezan kruh, ki stane 99 centov/kg (če se ne motim).

c3p0 ::

No, bela moka ni sam škrob, je škrob + gluten.

Mare2 ::

Katero znamko pa imaš da so zaribale gnetilke?

tintorel je izjavil:

Meni pa so po enem letu uporabe gnetilke "zaribale". Motila me je tudi obraba teflonske plasti v posodi. Kruh je s skorjo počasi zgulil teflon. Baje je strupen...Sicer so ti aparati fajn roba. Kupil bom drugega.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

MTB ::

Gnetilke gredo na vsakem. Glede na to da uporabljam aparate že 15 let, vem o čem govorim. Imel sem pa clatronica, kenwooda, tefala in moulinexa.
Če dobro premislim, bi rekel da jih dela en proizvajalec, ostali pa samo zapakirajo v svojo škatlo. Vsaj kar se tiče mehanizmo in hudo enakih programov.

oemdzi ::

Ja te gnetilke so hudič, imamo nekega iz Hoferja, vse dela, samo gnetilki sta obe šli k hudiču in se vrti v prazno, tako da je samo za v smeti, ker dvomim, da bom našel za to xy znamko kakšno rezervo. Smo ga uporabljali, ampak spet ne toliko, sploh pa ne razumem kje je finta, oz. zakaj se ne bi dalo narediti boljši sistem montaže gnetilk, trenutnim je pojedlo "navoje", ki so pa roko na srce bili kot nalašč narejeni, da jih čim prej pobere.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

MTB ::

Vročina verjetno naredi svoje. Drugače pa poglej na servisu Femec, tam se da najti marsikaj, niso pa poceni, če primerjaš z aparatom.

energetik ::

oemdzi je izjavil:

Ja te gnetilke so hudič, imamo nekega iz Hoferja, vse dela, samo gnetilki sta obe šli k hudiču in se vrti v prazno, tako da je samo za v smeti, ker dvomim, da bom našel za to xy znamko kakšno rezervo. Smo ga uporabljali, ampak spet ne toliko, sploh pa ne razumem kje je finta, oz. zakaj se ne bi dalo narediti boljši sistem montaže gnetilk, trenutnim je pojedlo "navoje", ki so pa roko na srce bili kot nalašč narejeni, da jih čim prej pobere.
Tudi jaz mislim, da večino dela ena firma, verjetno Kitajc, drugi pa samo nalepke gor limajo.
Za rezervne gnetilke in posode greš na servis Prešeren na Litijski(LJ), imajo vse sorte na zalogi, samo prineseš staro posodo in se najde. Je pa ponavadi posoda+gnetilke vsaj 1/2 cene novega aparata.
Ampak se vseeno splača, jaz sem oboje (posodo+gnetilke) zamenjal, pa dela aparat naprej že 2 leti, uporaba vsaj 2x/teden.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

zrataj4201 ::

Tudi jaz imam z vsemi enake izkušnje.Drag ali poceni, vse se prej ali kasnej ustavi. Razlika je v plastiki in glasnosti delovanja. Clatronic mi deluje presenetljivo dobro, drugače pa naslednjič izberem zopet Hofer ali Lidl.3 leta garancije in to je to.Mi je pa nazadnje crknil jermen, kateri je nenavadnih dimenzij, zato sem se raje odločil za zamenjavo.

zuz3k ::

kakšno moko bi moral kupit, da bi bil kruh takšen pol bel pol črn kot v trgovini



a bi aparat spekel takšen kruh, oblika ni važna
Life is a psychological game.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514243 (1437) Tody
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14639068 (34259) fosil
»

Pečem domač kruh preračunano stane 0,5 evra/kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8919302 (17227) energetik
»

KRUHOMAT - Aparat za Peko Kruha - katerega kupiti???

Oddelek: Loža
2424909 (22596) gruntfürmich
»

Peka kruha... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
569996 (8218) Nejc Pintar

Več podobnih tem