» »

Excel - decimalna vejica

Excel - decimalna vejica

mambli ::

Živjo,

Imam čuden problem v excelu.
Ko odprem excel in vtipkam v celico npr. številko 5, mi excel prikaže 0,05. Če hočem v excelu napisati številko 5, moram napisati številko 500, ker mi avtomatično decimalno vejico prestavi za 2 mesta v levo.

Ima kdo podobne izkušnje oz. ve kako se to popravi ?

miteq ::

Pojdi pod Tools -> Options -> Edit -> odklukaj Fixed decimal

mambli ::

Bom probal v ponedeljek na šihtu.

Za enkrat hvala.

mambli ::

Super, dela.

thanks

miteq ::

Malenkost;)

jerneju ::

Kako v Excelu napišem v celico število "11.0"? Ko napišem "11.0", mi v celico napiše "11". Jaz bi rad, da mi napiše tudi decimalko.

smetko ::

[Oblikuj celice..],jeziček[Številke],[Zvrst:][Po meri], [vrsta] vneseš "#.##0,0"
No comment

BigWhale ::

Danes sem ugotavljal, kako ga prepricam, da mi vse vrednosti v celicah izpise z ...E-05 in da ne spreminja tistega E-05. Pa mi nikakor ni uspelo.

jerneju ::

Smetko, hvala!

A če vpišem v celico "9.0", mi notri še vedno zapiše "9" in ne "9.0".

Se da kje nastaviti, da se v celico zapisuje stringi in ne števila. Ko bo pa potreboval številke za graf, naj jih pa pretvori iz stringov.

jerneju ::

Hm, morda kdo ve - kako se v Excelu nastavljajo kake spremenljivke? Da bi npr. v celico vpisal "D200" pa bi mi vrnilo recimo vrednost 198.

BigWhale ::

=D200

?

jerneju ::

LOL ne, D200 sem mislil kot ime spremenljivke, ne kot ime celice.

Dal sem tako dvoumno ime. D kot desni, 200 pa kot neka oznaka. Ne pa kot D stolpec ;).

Recimo bi dekleriral spremenljivko "starost".

Nato bi v nekih celicah pač izračunal: =5+starost.

Je kaj takega možno?

imagodei ::

Brez uporabe VB makrojev ne.

Lahko pa (in zakaj ne) narediš na posebnem delovnem listu celice, v katerih imaš deklarirane neke "spremenljivke". Npr, na delovni list 2 vneseš v stolpec A imena "spremenljivk" (zgolj za lastno referenco), v stolpec B pa njihove vrednosti.

V glavni tabeli na listu 1 se na te spremenljivke potem sklicuješ tako, da greš pač pogledat na list 2, kaj je v določeni celici. Npr, v celico C23 na listu 1 vpišeš:

=List2!B3

Če hočeš to množiti, deliti, prištevati ipd, je zadeva čist simpl (ne rečt, da nisi vedel):

=2*(List2!B3)-10 ali pa:

=SQRT(POWER(List2!B3;2)+POWER(List2!B4;2)) če slučajno rabiš dolžino hipotenuze :))
- Hoc est qui sumus -

smetko ::

-vejetno da imaš na windowsih nastavljene oblike številk, kot jih pišejo američani (zamenjani sta . in ,).
Če hočeš lahko samo v ecelu to spremeniš: [Orodja][Možnosti..]jeziček[Mednarodno] kjer odstraniš kljukico pri [Uporabi sistemska ločila] in nato ta ločila določiš ročno.
-če hočeš da v celicah ostane besedilo oblikuj predhodno celice [Zvrst] kot besedilo, ali pa pred vsako številko, katero vnašaš dodaj enojni narekovaj (').

- v excelu je vsaka celica spremenljivka. Če pri kopiranju hočeš da se sklicuješ vedno na isto celico, potem pred vsako os dodaj $. primer namesto A1 pišeš $A$1. Lahko pa določeno celico poimenuješ: [Vstavljanje][Ime][Določi ...] in se potem v formulah sklicuješ na to ime.
No comment

Sc0ut ::

Če želiš da napiše 9.0 daš format kot number in označiš število decimalk.
1231 v3, Z97 A, 8GB ram 1600mhz, 1070 GTX SLI, Seasonic 520 (zna švicat)

nodrim ::

v Excelu je ločena vsebina celice in oblika vrednosti, ki je prikazana ...

če vneseš 9,0 kot številko, je normalno, da excel ne bo shranjeval ničle, če za vrednost ni pomembna .. preko oblikovanja pa lahko nastaviš, da bo ta prva (čeprav ničelna) decimalka vseeno prikazana ..

kar se tiče spremenljivk .. v samem excelu se vse računa preko sklicev na celice .. z ročnimi makroji se pa najbrž da naredit marsikaj ...

yoco ::

Zivjo! V D stolpcu imam stevila, v E stolpcu moram vpisat svoje cene, v F stolpcu pa bi rad, da se mi D in E zmnozita. Je mozno, da se nastima tako, da se mi zmnozijo vse vrste, ko vpisem števila oz. cene?

tempoFlow ::

To narediš tako, da v celico D1 napišeš število, v E1 ceno, v F1 pa =D1*E1, nato preprosto vsebino celice F1 skopiraš navzdol, kolikor hočeš. Sicer bo na začetku vrednost 0, a ko vpišeš količino in ceno, se bo vse preračunalo.

yoco ::

Hvala!
Pa sam se to, vmes je vedno ena vrsta prazna in ko poj kopiram celico se mi v teh vrstah pokazejo 0,00. A se da naredit da je brez tega?

tempoFlow ::

To se da rešiti na par načinov:
1. Orodja (Tools) - Možnosti (Option), na jezičku Pogled (View): čisto na dnu je potrebno odstraniti kljukico Ničelne vrednosti (Zero values).
To sicer povzroči, da se na celem delovnem listu ne prikazujejo več ničle
2. Pogojno oblikovanje: Označimo celoten stolpec, nato v meniju Oblikovanje (Format) izberemo Condittional Formatting (Pogojno oblikovanje). Pogoj nastavimo: Vrednost celice (Cell value is) enaka (equal to) 0. Kliknemo na gumb format in izberemo belo barvo pisave.
To povzroči, da bodo ničle še vedno napisane, a z belo barvo, torej ne bodo vidne
3. Uporaba IF stavka. Namesto formule =D1*E1 vpišemo v celico pogojni stavek =IF(D1*E1=0;"";D1*E1) in to formulo kopiramo navzdol.
To pomeni, da v primeru, da bo vrednost D1*E1 = 0, kar pomeni F1 = 0, se ne izpiše v celico F1 nič, v nasprotnem primeru pa D1*E1. Morda je to najbolj eleganten način.

sloxl8 ::

LOL ne, D200 sem mislil kot ime spremenljivke, ne kot ime celice.

Dal sem tako dvoumno ime. D kot desni, 200 pa kot neka oznaka. Ne pa kot D stolpec ;).

Recimo bi dekleriral spremenljivko "starost".

Nato bi v nekih celicah pač izračunal: =5+starost.

Je kaj takega možno?


Če v celici, kjer želiš imeti spremenljivko, klikneš v področje levo zgoraj nad razpredelnico, kjer je prikazana vrednost stolpca in vrstice, lahko vanjo vneseš ime "spremenljivke" (starost). Ko vneseš enačbo =5+starost, bo prebral za spremenljivko "starost" prebral vrednost celice, imenovane "starost".

tempoFlow ::

sloxl8, BTW tisto vprašanje je bilo iz 27. nov 2007...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč excel (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
585654 (1231) -JM-
»

Pomoč v excelu

Oddelek: Programska oprema
172134 (1749) bosces
»

[Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
584796 (4259) steev
»

excel problem

Oddelek: Programska oprema
141715 (1554) ||_^_||
»

Excel pomoco prosim

Oddelek: Programiranje
92492 (2337) Mercier

Več podobnih tem