Forum » Strojna oprema » Ne kaže mi prave frekvence procesorja
Ne kaže mi prave frekvence procesorja
TOP ::
Pozdravljeni imam plato Asus P5KC in procesor E6750.Njegova prava delovna frekvenca je 2,66.Meni pa,če pogledam z CPU-Z kaže da dela 2,00 in pri 334 FSB in množilnik je na X6.Zakaj mi tako kaže in kako naj to popravim.HVALA
Tomay ::
obremeni procesor in bo kazalo pravo frekvenco.
To je, ker se množilnik spreminja glede na obremenitev procesorja. To ni napaka, to je funkcija.
To je, ker se množilnik spreminja glede na obremenitev procesorja. To ni napaka, to je funkcija.
Voodoo 4Ever
dzinks63 ::
Mašina ti je preveč zmogljiva in računalnik se sam prilagodi gleda na zahtevnosti tvojega dela, ko pa pa ga boš bolj obremenil , se bo pa tudi začel obnašati bolj zmogljivo, tako da ni panike.
PARTyZAN ::
To je normalno, ce je procesor brez bremena. SpeedStep.
Pozeni SuperPi, in med procesiranjem opazuj CPU-Z.
Pozeni SuperPi, in med procesiranjem opazuj CPU-Z.
TOP ::
Fantje najlepša hvala.Sedaj me še zanima,če hočem mal naviti kaj moram sam FSB povečat sedaj je 334.ali tud množilnik.HVALA
opeter ::
Množilnik ne moreš, ker je zaklenjen pri osmici. Lahko pa povečuješ FSB, brez, da bi povečal voltažo. Tako da BO prideš do recimo 3200 MHz.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20763 (9646) | ZaLoMaT |
» | navijanje moje mašine!Oddelek: Navijanje | 1627 (1122) | Vuli |
» | množilnik in njega nastavitveOddelek: Navijanje | 1498 (1310) | GrimReaper |
» | navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 24765 (19455) | Jst |
» | CPU-Z kaže narobe?Oddelek: Navijanje | 1181 (991) | Svizec69 |