» »

DVD snemalnik ustvarja motne samo na SLO1 (frek 05 in 16)

DVD snemalnik ustvarja motne samo na SLO1 (frek 05 in 16)

karksenja ::

Spoštovani,
potrebujem pomoč.
Kupila sem DVD Snemalnik HYUNDAI HDVR5250x.
Drugače dela vse OK in sem zadovoljna, vendar pa ustvarja motnje pri gledanju SLO1 in to na nižjih frekvencah 05 in 16, pri SLO 1 na 31 teh motenj ni videti, ampak na žalost pa tu antena (zunanja) ne potegne v redu, vsi drugi programi so OK, brez motenj, ko suza čisti, (tj. SLO2 na 21, KanalA na 34, TV3 na 68 in POP TV na 58). Motnje so pa drugače pikčaste, cel snop, ali pa včasih čez cel ekran, različno...

Scart kabel sem že preverjala in sem ga raje, za vsak slučaj zamenjala z novim, tistim boljšim, ki ima več kontaktov ali kako se temu reče... Kable sem tudi ovijala v Alu folijo, seveda nič ne pomaga. TV je Sony 100Hz.
Motnje so tudi, ko je DVD snemalnik samo v stanju pripravljenosti, ko ga pa vključim pa je še huje. Še enkrat poudarjam gre le za program SLO1 na frekvenci 05 in 16.
Če pa DVD snemalnik izklopim iz električnega omrežja, motnje izginejo, ob tem, da seveda ostane televizor povezan preko scarta in navadnega antenskega kabla z DVD snemalnikom, izključim torej samo električni kabel DVD snemalnika iz vtičnice.
Pri prejšnjem DVD snemalniku Pro Vision (brez HDD) teh motenj ni bilo.

Kje so vzroki? So kakšne rešitve?
Mi lahko kdo po domače razloži, ker na elektroniko se sicer kaj dosti ne spoznam, jo pa rada uporabljam.

hodu63 ::

Žal so takšne motnje kar pogoste pri cenejših dvd snemalnikih. Predvidevam, da je priklop antene takšen: najprej gre antenski kabel v dvd snemalnik, iz njega pa dalje v tv. Napravi naslednje: na antenski kabel namontiraj razdelilec za 2 televizorja (imajo jih v vseh trgovinah z elektro materialom ali zabavno elektroniko), iz razdelilca pa vodi 2 kabla in sicer enega na tv in drugega na dvd, tako antenski signal do televizorja ne bo potoval preko dvd snemalnika, ki ti povzroča motnje.
Scart kabel pusti tako kot je, saj ga potrebuješ za gledanje slike iz dvd snemalnika.

l.p.

karksenja ::

Tudi, če odklopim antenski kabel (tega sem itak napeljala mimo DVD s pomočjo razdelilca) in scart kabel so še vedno motnje na SLO1, na drugih programih pa ne.
Lahko sklepamo, da je težava v napajalniku?

hodu63 ::

Torej, če te prav razumem iz dvd snemalnika izklopiš vse kable razen napajanja, pa imaš še vedno motnje? To bo pa težko odpraviti. Probaj še menjati antenske kable s takšnimi, ki imajo boljši oklop, v trgovinah jih običajno prodajajo pod nazivom 100Hz kabel, navadno je tak kabel na obeh koncih odebeljen. Verjetno napajalnik dvd-ja res seva tako močne motnje, da se nekako prebijejo do antenskega vhoda televizorja.
Probaj še dvd čim bolj odmakniti od televizorja. Če še to ne bo pomagalo, bo dvd moral na servis, saj tako močne motnje nikakor niso normalne.

l.p.

karksenja ::

Sem ta snemalnik vrnila (v 15 dneh po nakupu preko spleta se na srečo to da narediti) in imam že novega, sicer z nekoliko manj HDD spomina (160) - Philips DVDR 3570 DVD, tokrat pa ni nobenih motenj...

Vseeno hvala za pomoč, sem se vsaj odločila, da sem vrnila izdelek, ker mi ni ustrezal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalni TV sprejemnik/komunikator...

Oddelek: Zvok in slika
132788 (1050) Bezukhoff
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36862076 (14566) Buffy
»

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Oddelek: Zvok in slika
247624 (5551) Senitel
»

Dve anteni na televizijo

Oddelek: Zvok in slika
81320 (1320) Makica1
»

Novogradnja- katero cev za projektor

Oddelek: Zvok in slika
112420 (2256) BluPhenix

Več podobnih tem