Forum » Zvok in slika » Framerate kamere v Live Messengerju?
Framerate kamere v Live Messengerju?
Bwaze6 ::
Pozdravljeni!
Zanima me, ali je običajno, da je število sličic na sekundo (framerate) spletne kamere preko Microsoftovega Live Messengerja izredno slab (okrog 1 slikca / sekundo)?
Ker sem spletno kamero potreboval, sem pogledal kar nekaj testov in prebral tudi vse debate o tem tule na Slo-Techu. Uspelo mi je dobiti kar poceni Logitechov Communicate STX OEM, ki je drugače okrog 50 EUR. Stvar dela čisto lepo v predogledu (gledanje svojega posnetka z Logitechovim softverom). Framerate sicer pade, če je vklopljen Low Light Boost ali če ni dovolj svetlobe in se poveča Exposure, ampak ob dobrih pogojih je še vedno čisto fajn tudi na 1.3 MP ali 640 * 480.
No, v MSN Messengerju je stvar bolj podobna diapozitivom, kljub temu, da je slika polna artefaktov od močne kompresije. Jaz imam ADSL 2 Mbit / 512 Kbit, druga oseba pa je na neki deljeni optiki v študentskem domu, ampak ima tudi kar zadovoljiv download / upload.
Ali ta majcen stisnjen video posnetek res zasede toliko bandwidtha, da ne zmore več kot sličico ali dve na sekundo? Nastavitev za povečanje frameratea nisem našel, in nasploh je na netu zelo malo debat o tem. Ali pa jih pač ne znam najti.
Če je to res to, potem sem dal še preveč za kamero in bi bila dovolj dobra že najcenejša no name.
Kakšen predlog, nasvet, vaša opažanja? Zamenjati program za pogovor po netu? Hm, ker to, kar imam zdaj, je precejšnje razočaranje.
Lep pozdrav, stay dry
Blaž
Zanima me, ali je običajno, da je število sličic na sekundo (framerate) spletne kamere preko Microsoftovega Live Messengerja izredno slab (okrog 1 slikca / sekundo)?
Ker sem spletno kamero potreboval, sem pogledal kar nekaj testov in prebral tudi vse debate o tem tule na Slo-Techu. Uspelo mi je dobiti kar poceni Logitechov Communicate STX OEM, ki je drugače okrog 50 EUR. Stvar dela čisto lepo v predogledu (gledanje svojega posnetka z Logitechovim softverom). Framerate sicer pade, če je vklopljen Low Light Boost ali če ni dovolj svetlobe in se poveča Exposure, ampak ob dobrih pogojih je še vedno čisto fajn tudi na 1.3 MP ali 640 * 480.
No, v MSN Messengerju je stvar bolj podobna diapozitivom, kljub temu, da je slika polna artefaktov od močne kompresije. Jaz imam ADSL 2 Mbit / 512 Kbit, druga oseba pa je na neki deljeni optiki v študentskem domu, ampak ima tudi kar zadovoljiv download / upload.
Ali ta majcen stisnjen video posnetek res zasede toliko bandwidtha, da ne zmore več kot sličico ali dve na sekundo? Nastavitev za povečanje frameratea nisem našel, in nasploh je na netu zelo malo debat o tem. Ali pa jih pač ne znam najti.
Če je to res to, potem sem dal še preveč za kamero in bi bila dovolj dobra že najcenejša no name.
Kakšen predlog, nasvet, vaša opažanja? Zamenjati program za pogovor po netu? Hm, ker to, kar imam zdaj, je precejšnje razočaranje.
Lep pozdrav, stay dry
Blaž
aljazh ::
Glede videoklicev imam sam boljše izkušnje s Skype. Pri MSNju se slika večkrat zatika, pri Skype pa zelo redko.
Bwaze6 ::
Ampak pri meni ne gre za zatikanje, pač pa konstantno slab framerate tudi pri najmanjšem okencu. Kakšen framerate in kvaliteto slike sploh lahko pričakujem pri ADSL prenosu? Prek 200 KB uploada bi moralo biti dovolj za vsaj nekaj majhnih stisnjenih sličic na sekundo. Ali pa se motim in videotelefonija prek običajnih povezav pač je to - diapozitivi.
???
???
element ::
Ti imaš 64KB/s uploada, kar bi moral bit dovolj za konstanten framerate. Tudi jaz imam slabe izkušnje z MSN Messengerjem, predlagam ti, da testirata s Skypom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Redno oddajanje pričenja prva 8K televizija (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20330 (15553) | Spock83 |
» | Filmi s 60 fps? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20678 (18835) | Tarzan |
» | 'FPS-ji' so pomembni (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Igre | 14851 (11713) | MrStein |
» | 30 FPS vs 60 FPS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 9611 (7835) | Dr_M |
» | digitalni fotoaparat=WebCamOddelek: Strojna oprema | 3205 (2734) | hihitavc |