» »

Comtron - težave z garancijo

Comtron - težave z garancijo

1
2
»

Ted ::

Comtron: "Ni garancije!" Predlagam vsem, da kupujete drugje, očitno majo dovolj dnarja da lahko odbijajo potencialne stranke.
Mah...

dukenukem ::

k je glih podobna tema,ali kdo ve ,ali je še v mlacomu un tastar tip na servisu, k je ena mona ,noče nič zrihtat,očitno je cepljen proti brzini :D pa še bognedaj da bi kj blo treba zamenjat ;)

madebenc ::

Dobr,da poveš da ne gremo k mlacomu:D

LjubimPeezde ::

Sam če pa katero podjetje ni tako gnilo kar se tiče garancije kot ta Comtron.:)
Čudno da se vodilni malce ne zamislijo. Verjetno jim je že prišlo na uho tole non stop gnjavljenje po forumih. Ampak ker imajo verjetno prioriteto s poslovnimi uporabniki se jim dost ne je*e

OChack ::

mlacom ne komplicira tok, edin hudič je k maš azdevo tm pol 45 dni pa se nočjo nč zmenat za kero zamenjavo in doplačilo
funtech recimo ni nobenga problema
Int€l inside, IDIOT Outside

AlesC ::

če je nalepka šla dol ti jaz tud nebi dal garancije, saj gre za comp v celoti. Če pa ti kupiš grafo posebej, ti bi pa morali dati. Sorodniku je crknila tud atijeva grafa pa so mu ponudili malo boljšo nvidijo pa je doplačal 40eu(sistem z nalepko). To je bilo pri ComShopu in ni bilo nobenga problema. To je bilo 2meseca nazaj, da ne bo zdej govoril kdo, da je to blo ziher dolgo nazaj.
Jst sem se menil z enim iz internetne trgovine v Cmtronu in mi je povedal sledeče. Če ti kupiš računalnik v celoti imaš garancijo dokler ne odtrgaš nalepke oz. dokler ti velja.
Če pa ti kupiš računalnik po komponentah in jih prosiš, da ti računalnik sestavijo oni, ti pa ne dajo nalepke in imaš garancijo po komponentah.
Jas tudi mislim, da je tako prav, saj so sestavljeni računalniki že tako poceni, da iamjo to pravico. Če si pa ti vzameš enako stvar pri njih po komponentah, boš pa dal dosti več, kot pa oni ponujajo v celoti.

P.S.
Ne branim Comtron, ampak mislim, da j tako prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlesC ()

cekr ::

Jaz pa sem spomladi kupil nov Gorenjev pralni stroj. Ker sem poleti ugotovil, da mi malo počasi centrifugira, sem osebno zamenjal motor. Motor sem pa prodal naprej. Ko je novi kupec kupljen motor priklopil na sekular, mu je crknil. Ta kupec je dobil od mene račun od pralnega stroja, da je šel na Gorenjev servis uveljavljat garancijo na motor. Na servisu so bili veseli njegovega prihoda in so mu brez besed motor zamenjali oz. so mu ga popravili brezplačno. Malo morgen!

Zgodba je sicer izmišljena. Je pa podobna zgoraj opisani. Samo komponente so druge.

V računalnik je posegla nepooblaščena in neusposobljena oseba in na servisu imajo čisto prav, da takšno uveljavljanje garancije zavrnejo.
Drugo bi bilo seveda, če bi bila komponenta kupljena posamezno. Računalnik je pa celota in proizvajalec v celoti jamči za pravilno delovanje. Sicer pa je bilo verjetno škatli dodana tudi kakšna knjižica, v kateri je vse to razloženo.

V Comtronu imajo ceno vgradnje že vračunano v komponente in ti jo ob nakupu tudi vgradijo. Samo tako ti lahko jamčijo z garancijo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

SepoX ::

Ne bosta me prepričala...

A je računalnik kot tak stroj po tem vajinem prepričanju stvar, v katero ne smeš vgraditi npr. več rama, dodaten disk? Seveda lahko, ampak pri Comtronu, ne? Ne vem zakaj potem niso komplicirali pri samem uvozniku?

Tukaj se Comtron nekej vadi ven z unim proizvodnim nalogom in me prav zanima če so šli s to konfiguracijo kam na testiranje, da dokažejo izpravnost te zadeve.

Dejte raje primerjat drugo zadevo - že dolgo velja zakon, da če npr. v avto vgrajuješ neoriginal dele, ti na originalne velja še zmeraj polna garancija, če se ne izkaže, da je bil povzročitelj ravno neoriginalen del. Po vašem prepričanju, bi moral hodit še gume menjat na pooblaščen servis :\


V glavnem - ne kupujte pri Comtronu in živci bodo prihranjeni:D

Ziga Dolhar ::

Mene moti predvsem tole. Če sem odprl ohišje, sem očitno nepooblaščeno posegel v:

- procesor,
- ram,
- grafično in druge kartice,
- vse ventilatorje,
- kable.

Verjetno sem s tem nepooblaščeno posegel tudi v miško, tipkovnico, monitor in tiskalnik.

Kje bomo potegnili mejo med tem, kar je na eni strani nalepke in na drugi strani, čeprav je samostojna naprava in od pretrganja nalepke / odpiranja ohišja neodvisno?

(Tega področja in prakse ne poznam. Bo treba mal raziskat.)
https://dolhar.si/

UNIVERZUM ::

@AlesC NAROBE.Jaz sem pred časom kupil pri comtronu PC, ki je bil sestavljen po mojih željah in zahtevah, pa sem vseeno prejel nalepko (garancija na sistem pa je bila 24 mesecev). ko sem jih po kakšnem letu klical, če smem odpreti PC da počistim prah, je bil odgovor seveda negativen. So me pa poiskušali prepričati, da PC pripeljem k njim in da bodo za primerno plačilo to uredili oni.

Zdi se mi popoln nesmisel, saj je na računu in na spremljajočih papirjih pisalo da ima tako procesor, kot tudi ram 3 leta garancije.

zato ne trdit, da v primeru, da nabaviš PC po komponentah, da ti ne dajo nalepke (vsaj jaz sem jo dobil).

Ja in na računu je pisalo grafična kartica xy...xyz sit 1 kos, Rami xy....yxz sit 1 kos..........


Prav tako lahko rečem, da so površni, pri vnosu podatkov v njihov računalnik. Sem tudi jaz uveljavljal garancijo na izdelek, ki naj bi imel 24 mesecev garancije. Oni so trdili da je zajebal takratni prodajalec in da je garancija samo 12 mesecev (bilo je ravno pred iztekom 24 mesecev, cca 10 dni prej). Nato, da nebi imeli oni problemov z uvoznikom, so nanj napotili kar mene (ker naj bi bilo hitrejše....). Ko sem poklical uvoznika, pa je rekel da je na izdelek za katerega uveljavljam garancijo, garancija 24 mesecev. Pri njih ne kupujem nič več.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Fizikalko ::

A ni enostavno (razen za tiste, ki ste pri Comtronu tak sistem že kupili) - če me kot stranko nekje (Comtron) nategujejo z nalepko, drugje pa ne, pač nikoli ne kupim sistema pri Comtronu. basta. in ne vem, zakaj ga kdo bi in zakaj bi kdo tako neumno politiko zagovarjal. kot stranka bom pač, kot vedno glasoval z denarnico. In rpav je tako.

Jaz pri Comtronu načeloma ne kupujem, če pa že, pa posamezne stvari (DVDji, zvočniki za prenosnik,...) in še to v točno določeni Comtron štacuni (kjer dela MEDENA).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

Urber ::

Samo da pristavim lonček gldede Comtron-a.
Jaz sem Comtron-ov prag definitivno zadnjič prestopil pred enim mesecem. Enostavno si človek za svoj denar z nakupom v tej trgovini (konkretno poslovalnica v BTC) nakoplje toliko slabe volje, razočaranja in problemov, da v bodoče stvari raje nimam kot da bi jo moral kupiti v Comtrom-u. Nezainteresirani trgovci, naduti, neustržljivi in povrh vsega prvo razredni nategovalci. Nekako še gre do trenutka ko plačaš zadevo od tu naprej pa si za njih zadnja smet. Lahko samo rečem Comtron nikoli več ! Se oproščam za malo off topic .

Tilen ::

No da še jaz pristavim nekaj glede Comtrona. Skratka pred leti sem pri njih [nevede, da ne prodajajo Abit produktov] iskal matično ploščo NF7-S. Prodajalec mi je "povedal", da sprašujem neumnosti kot so npr : Ali lahko pri Mercedesu kupim BMW-ja. Od takrat me pač več niso vidli. Gre se pa za Comtron MB, Trg svobode 5.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

MEDENA ::

Comshop so poslovalnice, Comtron je veleprodaja itd.

AlesC ::

Univerzum, možno. Jaz sem že tudi kupil celotno kišto po delih preko neta, pa sem jih v opombah prosil, da mi jo sestavijo in nisem dobil nalepke. Edino kar je je pa res motilo takrat, je pa to, da sem moral čakati 14dni na kišto.

Šimpanz ::

Evo podoben primer na Zvezi potrošnikov Slovenije http://www.zps-zveza.si/

Garancijska nalepka

Pred kratkim je naš bralec kupil osebni računalnik, za katerega daje podjetje dveletno garancijo. Na garancijskem listu piše, da garancija preneha veljati, če uporabnik odpre računalnik ali če je nalepka, ki preprečuje nepooblaščeno odpiranje, poškodovana. Potrošnika je zanimalo, kako to področje ureja zakonodaja. Ali torej kupec, ki ne želi izgubiti pravic iz garancije, ne sme sam oziroma s pomočjo nekoga, ki se na to spozna, v računalnik vgraditi novih komponent? Si prodajalec res lahko vzame pravico, da edini posega v računalnik, pa čeprav gre za povsem enostavno nadgradnjo, najbližji pooblaščeni servis pa je oddaljen več kot 140 km.

Za vsak tehnično zahtevnejši izdelek, med katere nedvomno sodi tudi računalnik, so obvezna navodila za njegovo uporabo. V navodilih pa je zapisana tudi prepoved nepooblaščenega poseganja v izdelek. Kot pooblaščeni poseg se tako šteje le, če ga opravi pooblaščeni servis.

Če bo dokupljeni del vgradilo podjetje, ki je na seznamu pooblaščenih servisov, potem potrošnik ne bo imel težav z uveljavljanjem garancije. Če pa bo vgradnjo komponente opravila nepooblaščena oseba, pa bo lahko garant ugovarjal odgovornosti za brezhibno delovanje izdelka. Tako bo moral potrošnik dokazovati, da okvara na izdelku ni posledica nepooblaščenega posega, pač pa napake na izdelku, kar bo verjetno povzročilo spor oziroma sodni postopek. Vsekakor torej velja dobro razmisliti, preden se odločite za odstranitev garancijske nalepke.


Objavljeno: 1.2.2005

Ted ::

Comtron ni proizvajalec ničesar, je sestavljalec komponent. Kakršen koli sistem, ki ga comtron prodaja je skupek komponent. Zakaj mi bo pa uvoznik zamenjal kartico brez problema?
Mah...

Talula ::

COMTRON d.o.o, napredna računalniška tehnologija je eno vodilnih računalniških podjetij v Sloveniji, s sedežem v Mariboru. Registrirano je pri Temeljnem sodišču v Maribor pod štev. reg. vložka 1/1055-00 in dokapitalizirano v skladu z Zakonom o gospodarskih družbah, za opravljanje sledečih dejavnosti:

- inženiringa in consultinga za področje informacijskih sistemov,
- vzdrževanja informacijskih sistemov,
- proizvodnje vseh vrst računalniških sistemov, omrežij, komunikacij…,
- prodaje računalnikov, računalniških komponent, programske opreme,…
- razvoj poslovne programske opreme in internet poslovnih rešitev.

Če nekaj sestaviš skupaj, je produkt proizvod, za kar potrebuješ proizvodnjo.
Uvoznik ti priznava garancijo, ker nisi kršil njegovih garancijskih pogojev.

Printer: ta link je bil že na prvi strani te teme obdelan.

Calligula ::

Talula, to za kaj je firma registrirana nima blage veze s tem kar v resnici pocne. Ponavadi se vsako firmo registrira se za malo morje dejavnosti ,ki jih ne pocne, ker se nikoli ne ve kaj bo pocela v prihodnje in je to na zacetku preprosto narest.

Šimpanz ::

Ted v Zakono o varstvu potrošnikov je o proizvajalcu napisano sledeče:

(5) Proizvajalec je po tem zakonu podjetje, ki izdeluje končne izdelke ali sestavne dele ali pridobiva osnovne surovine ali oseba, ki se s svojo firmo, blagovnim znakom ali drugim znakom razlikovanja na izdelku predstavlja kot njegov proizvajalec. Za proizvajalca se štejejo tudi uvoznik izdelka, predstavništvo proizvajalca v Republiki Sloveniji ali katerakoli druga oseba, ki daje videz, da je proizvajalec s tem, da blago označi s svojim imenom, blagovno znamko ali drugim znakom razlikovanja.

Tako da Comtron po zakonu je proizvajalec PC računalnika.

Senitel ::

Seveda je lahko "proizvajalec PC računalnika"... Ni pa proizvajalec grafične kartice! In čeprav je bila dotična grafična kartica vgrajena v računalnik in gre torej za OEM različico pa ima kartica še vedno (svojo) garancijo.

Šimpanz ::

Ja ampak ne na Comtronu, saj je leta svoje že povedal. Sicer pa bi si lahko Comtron lepo roke umil rekoč da oni niso nikoli uvozili, vgradili ali prodali navedene grafične kartice in jo zato tudi ne bodo menjali. Kupec ne bo mogel nikoli dokazati nasprotno.

Ted ::

Ker imam račun in proizvodni list (naštete komponente) to ni možno.
Mah...

Šimpanz ::

Kot vidim ni gor serijskih številk, torej to ne pomeni nič.
Tudi pri nas pečatimo računalnike in sicer zato, ker so nam stranke poskušale uturiti v garanciji morje stvari, ki jih nismo prodali mi. V servis smo dobivali naprimer računalnike z diski in rami in PWS, ki jih mi nismo vgradili v računalnik. Stranka je trdila da so bile te komponente že vgrajene, ko so kupili računalnik v trgovini. Trgovec seveda ni nič vedel, nam pa je kupec grozil z garancijskim listom in tržno inšpekcijo.
Inšpektor nam je potem predlagal pečatenje računalnikov in vse težave so izginile.

delavec44 ::

Vidiš, normalne trgovine pa samo serijske dodajo zraven na račun/garancijo in je stvar rešena. Še več, na JAE sem že 2x garancijo uveljavljal brez računa saj je bila komponenta v njihovem računalniku po serijski in niso potem nič komplicirali.

Calligula ::

Tocno tako. JAE ma to dobro reseno. Vsi ostali, ki serjete z svojimi nalepkicami pa to samo zlorabljate za nategovanje ali ste pa preprosto prevec nazadnjaski, da v 21 stoletju niste sposobni na racune dodajat serijskih stevilk in polet tega se imeti vse v digitalni evidenci.

Poden od storitve in bi moral met zaradi takega podna vsaj precej nizje cene. :|

winpirate ::

LjubimPeezde je izjavil:

Sam če pa katero podjetje ni tako gnilo kar se tiče garancije kot ta Comtron.:)
Čudno da se vodilni malce ne zamislijo. Verjetno jim je že prišlo na uho tole non stop gnjavljenje po forumih. Ampak ker imajo verjetno prioriteto s poslovnimi uporabniki se jim dost ne je*e


AVTERA se hujsa oni ne dajo niti na posamezne komponente ce otrgas nalepko dol ne dajo listka ne nic msilem meni se je zdej zgodilo ne vede sm utrgu nalepko dol da bi preveru v kompu (grafa crkla ce so vsi kabli na pravem mestu al pad a se je kj vn staknilo )A komp star 3 tedne pa sla grafa u k--ac kjes to ze vidu

Spock83 ::

Heh res si odprl staro temo :) Ja tako glej. Čim bolj so večji bolj so naduti in bolj se jim jebe za končno stranko.

St235 ::

Winpirate predlagam, da se obrneš na ustrezno inšpekcijo, ker o teh nalepkah je blo že precej govora. Garancijo imajo namreč tudi posamezne komponente.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstranitev garancijske nalepke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
727167 (4705) winpirate
»

Garancijska nalepka (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
828808 (6034) Invictus
»

varnostna nalepka

Oddelek: Loža
131637 (1138) connel
»

Garancija

Oddelek: Kaj kupiti
422910 (1377) darkolord

Comtron in garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
838055 (6536) Mr.B

Več podobnih tem