» »

Nov prenosnik - kako ga zavarovati?

Nov prenosnik - kako ga zavarovati?

kapNemo ::

Pred kratkim sem si nabavil HP nc8430. Ker grem oktobra na faks, in ga bom imel ves čas v LJ, me zanima, kako naj najbolj optimalno zavarujem. Zavaroval ga bom pri Triglavu, vendar bi ga rad še sam dodatno zavaroval.
Razmišljal sem o mehanskih ključavnicah, vendar ne vem, kje jih lahko dobim. Pa če mi lahko kdo svetuje, kakšno programsko opremo naj dam gor.

TnxTnx

Glodko ::

Dej povej men kok te je to koštal k si ga zavaroval? Pa kje si ga, pa če to oni krijejo tut za primer kraje?:)

zee ::

zadeva sliši na ime Kensington Lock in je neke vrste ključavnica, s katero računalnik prikleneš na mizo ali kakšen nepremičen kos pohištva.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

PromeuZ ::

kapNemo ::

Jutri pride agent od Triglava k meni domov, pa ga bom zavaroval. Ko sma se pogovarjala po telefonu, mi je reko, da proti kraji in mehanskim poškodbam - 60€/leto. Bo jutri vidli.

Ziga86 ::

LP
Mene tudi zanima, kako pa si se potem dogovoril z zavarovalnico? a recimo če ti prenosnika ukradejo potem dobiš nazaj izplačano vrednost al kako to potem gre? sam sem razmišljal da bi morda kupil tole eno gps napravo ki ti sledi kje je računalnik če ti ga slučajno spizdijo...
Ali pa mogoče obstaja kakšen program k se zapiše v bios, potem ku se računalnik nataprvič poveže na net ti nevem pošlje ip iz kje se je povezu al pa kej takega????

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ziga86 ()

kapNemo ::

Aja, jaz sem malo pozabil na to zgodbo. Hvala da si me spomnil :)

Onega agenta zavarovalniškega ni blo, niti me ni klical. Pol čez 14 dni (okoli 1. oktobra, en teden pred faksom) me je klical, da je bil v bolniški. Pa sem ga poslal v 3 ... Majmun! Po pravici povedano zdaj vidim, da pa zavarovanja niti ne rabim. Notebooka mam večinoma v študentu (ene 5x sem ga od 1.10. do 10. 12. nesel na faks), prevoz mam zrihtano z avtom direkt od študenta do doma in obratno, tak da ga nekak ne nosim veliko. Poleg tega mam še standardno HPjevo 1letno garancijo. Toto zavarovanje pa lahko kdajkoli skleneš. O nekem softwerski zaščiti pa jaz nisem takrat nič uspel najt. Ko si boš kupil prenosnika, ti priporočam da si podaljšaš originalno garancijo firme proizvajalca prenosnikov (tu sem jaz naredil napako), potem pa mej nekaj časa notebooka v uporabi. Pa pol za nazaj poglej, kaki je tvoj način uporabe, sploh če maš prenosnika 1. tako kot jaz. Če ga že maš, pa zadnjih dveh stavkov ne upoštevaj. Mogoče nisem ravno odgovoril na tvoje specifično vprašanje, upam pa da bo koristilo komu drugemu.

kapNemo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Na cesti
848211499 (533) kixs
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26670255 (37846) ;-)
»

avtomobilsko zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5012526 (7702) BCSman
»

Še kasko zavarovanje ali ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10630479 (28499) D3m
»

Avtomobilsko zavarovanje- par idej in vprašanj (kje je najceneje, ga je možno opravit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13520733 (16162) ivanuscha

Več podobnih tem