» »

Zajem analognega videa na računalnik-pomoč

Zajem analognega videa na računalnik-pomoč

red_baron ::

Pozdravljeni
Imam velike težave z zajemom videa preko Sonyjeve kamere TRV 59E (hi8 kasete) in preko tv kartice Winfast tv2000 xp xpert.

Nikakor ne dobim slike in zvoka.Poizkusil sem z windows movie makerjem in Ulead programom.

Sumim,da ne znam pravilno priklopiti kamere na tv kartico.
Na kameri imam S-VIDEO OUT in A/V OUT na tv kartici je pa tudi S- VIDEO.Zraven kartice je kabel S-video in še trije činč kabli.
Če povežem s-video kable med seboj ni nič, če dodam še iz kamere a/v out na činč tudi ni nič.

Prosim vas za kakršno koli pomoč, ker mi ni več jasno kaj je narobe.
Najlepša hvala za pomoč.

laguna ::

Haj

Glede priklopa kamere:

Kamero, torej Svideo moraš priklopit v Svideo na tistem kablu, kjer so trije činč kabli ter Svideo, nikakor ne v tv kartici (ali sploh ima direktno svideo???), zvok pa priklopiš na bel in rdeči činčn. Rumeni činč je za compozitni video, katerega ne rabiš priključit, če zajemaš preko svidea. Lahko pa zajemaš preko com videa. Glede zvoka pa moraš nastavit v windovsih (ponavadi spodnji vrstici), daš propertis, pri record line daš na AUX (ta tuner ima notranji priklop AUX). Ko tako nastaviš moraš še v programih za zajem dati SOURCE, se pravi vir, od kod naj snema na SVIDEO ali COMPOSITE video, ne na TUNER. Ko vse tako nastaviš, bi moralo delovati. Kje imata programa to opcijo ne vem. Jaz ponavadi zajema kar v virtualu dub, preprost in zmogljiv program, s katerim se da glede na kartico pri pravilnih nastavitvah ustvriti kar dober zajem in potem arhiv. Tudi jaz imam sony hi8 in si delam arhiv kaset na DVD-je v xvid prav z virtual dub programom - in to v realnem času...

LP
lagunaaaa

OOTBOXZY ::

Povej malo, kako nastavis Xvid codec. Mislim na bitrate in podobne reci. Meni nikakor ne uspeva dobiti dovolj dobre kvalitete, pri doloceni velikosti. Pa sem ze videl izdelke, ki so bili boljsi, pri teh velikostih.
LP

OOTBO XZY

dzinks63 ::

:)) Video lahko zajameš direct preko grafične , mora bit VIVO, imeti moraš instalirane driverje za grafično z VDM podporo, zvok pa preko zvočne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

laguna ::

Haj

Ker meni ni pomembno, da je fail čim manjši (arhiv), spravljam eno kaseto na 1 enoslojni DVD, pri katerem je kvaliteta res primerljiva originalu:

Moje nastavitve so take (realno časovno zajemanje na Bartonu 3200+)

- kompresija konstant quantizer = 4
- inerlace, top first (zajemam prepleteno brez filtra za razpletanje) saj gledam DVD na televiziji, ki tudi prikazuje interlace sliko
- uporabljam samo I in P, sličice brez B slikic - prepošasen računalnik.
- preciznost imam nastavljeno na very high (5 - predzadnja možnost)
- ostale nastvitve oz. kodiranja so izključene.

Glede na navedene nastavitve mi pride 60 minut HI8 posnetka vedno na 1 DVD pri zvoku mp3 = 320 Kbit. Kako velik je fail je tudi pomembno tudi od kvaliteta posnetka (boljša kvaliteta slike manjši fail), od gibanja kamere (manj gibanja manjši fail), vendar pa kakor koli že povedano, mi fail vedno pride na 1 DVD.

Včasih tudi nastavim kompresijo na konstant bitrate 10000 (max) ter dam omejitev za I frame = min 3, max 5, prav tako pa nastavitve za P frame = min 3, max 5.

Če pa hočeš imeti manjš fail pa moraš zajemat s HUFFY kodekom, potem pa še prekodirat z xvid, z dvema prehodomo two pass, vendar jaz to ne delam, saj hočem imeti le arhiv za morebitno kasnejšo obdelavo, zato konstant quantizer - vse sličice stisnjene po isti kvaliteti. Qvantizer 4 je primerljiv s 91 % kvaliteto slike, kar je skoraj neopazna izguba in je kaj več skoraj potrata prostora in časa.

Lep pozdrav
lagunaaaa

OOTBOXZY ::

Hvala, bomo probal, ko bom kaj novega posnel. Se mi ne ljubi, kar nekaj probavat. Vse te zadeve porabijo prevec casa, ki ga tako ali tako ni nikoli dovolj.
LP

OOTBO XZY


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962579218 (18547) Dominator
»

Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5316543 (10711) BorutK-73
»

Zajemanje videa

Oddelek: Zvok in slika
101864 (1686) Yossarian
»

iz hi8 (analog) ali vhs na pc z VIVO kartico

Oddelek: Zvok in slika
141794 (1586) lalan
»

VooDoo3 TV-out in kabl S-video na SCART

Oddelek: Zvok in slika
271981 (1699) Caboose

Več podobnih tem