» »

Zajemanje videa

Zajemanje videa

slash77 ::

Imam videokaseto, katere vsebina je posneta v NTSC sistemu. Vsdebino bi rad posnel na DVD v pal sistem. Zanima me če se to da in katere programe potrebujem.

Hvala
Slavko M.

#000000 ::

Virtual dub, z njim opraviš vse, zajameš video, in ga pretvoriš (kodiraš) v npr xvid , divx, ali mpeg oz kar ti najbolj odgovarja.

dobiš zadevo tukaj, www.virtualdub.org lahko pa tud uporabiš kak pinnacle ali ulead video studio. Pinnacle studio Ko se odločiš s kerim programom boš delal, (vsi so dobri) se oglasi da ti kdo svetuje, kako naprej. LP

slash77 ::

Najprej hvala za odgovor. Uporabljam Ulead Video Studio. Težava je v tem, da mi sliko na TVju prkazuje normalno, na računalniku pa ne. Zanima me če obstajajo kakšni filtri ali programi, za pretvarjanje videa iz NTSC v PAL.

Hvala.

All ::

Tv kartica ti more podpirat ntsc vhod, poglej med nastavitvam če se da kje to prestavt.

#000000 ::

Ja zdej za ulead ne vem ker ga nisem kej dost uporablju in ga trenutno niti nimam gor, ampak kot vsak program za montažo videa ima ko npr izvažaž file, možnost nastavitve kako ga boš izvozu in tam med nastavitvami poiči pač pal ali nstc ali pa izberi custom, kjer se je še ogromno drugih nastavitev. LP

Piskot007 ::

Zdravo! No, glede obdelave videa sm dokaj nov, zato bi potreboval nakaj pomoči. Iz DV kamere bom preko FireWira zajemal sliko in jo nato posnel na DVD. Trenutno sicer nimam kamere doma, sam prek USBja mi je to že ratal in nisem imel težav(razen s kvaliteto). Zdaj bi pa rad, da mi nekdo pove, v kakšnem formatu naj shranim zajet video, za kasnejšo montažno...naprimer čez 10let...ne bi rad zdej mel doma 50 DV kaset...ampak bi te podatke rajši imel na DVDju...Ne bi pa tud rad iz enga DV ja hranil 14GB podatkov(se prav skor 4DVDje, ker to spet ni rešitev)...Rad bi mel neko solidno kvaliteto formata za kasnejš montažo (saj se to da, a ne...hudiča saj smo v letu 2005).Drugače uUporabljam Pinnacle Studio 9. Hvala

pegaso ::

Najprej zmontiraj, potem daj Make DVD, nastavi na best video quality, zvok na PCM, variable bitrate, enforce strict DVD compatibility.
Tako spraviš na DVD 4,7 cca 66minut videa. Če pa boš montiral kasneje, potem pa mogoče v MPEG2 z maksimalno quality. Samo pri vsaki pretvorbi malo izgubiš.

Bi pa še jaz vprašal, kaj pomeni tisto, ko imaš možnost izbire "Filter video" v menuju pri izdelavi dvd-ja pod advanced.?

lp Pegaso

Volk| ::

Moje izkušnje:
zajemam z Pinaclom 9 v najboljši kvaliteti. Sicer dobim do 20Gb posnetka ki ga nato obdelam z movie makerjem ker mi najbolj ohrani kvaliteto in stisne.
Sicer je pol v .vmw formatu, ga pa pol spreminjam z raznimi programi ali pa v samem nerotu(če sploh treba. Nekateri dvix predvajalniki že berejo vmw format).
10Gb spravim na 700Mb pri čemer je kvaliteta za odtenek slabša.
Tako jaz delam, čeprav bo kdo rekel da kompiciram, toda z manj več dela imam pol tako kot želim.

OldSkul ::

Jaz pa raje obdelan video - Pinnacle Studio 9, pretvorim z AutoGordianKnotom v XvID.

laguna ::

Moj predlog glede arhiviranja videa. Za najboljše stiskanje oz. shranjevanje za kasnejše montiranje jaz uporabljam xvid s stiskanjem na 10000kbit/s (največ)(SAMO I IN P FRAME, BREZ B FRAMOV (-1), kar po mojem zadostuje za kasnejšo obdelavao, max key frame pa dam na 25 torej vsako sekundo en key frame. Zvok pa je tako najboljše dat pri zajemanju v PCM, kasneje pa kar v mp3 s pasovno širino 256Kbit/s, saj je pri tem kodiranju zelo zelo malo izgub, če so sploh. Tako je zajemanje najboljše s HUffy kodekom (brez izgub), tudi "počasni" računalniki zajemajo brez izgubljenih framov oz. z minimalnimi izgubami, VEDNO PA ZAJEMAM INTERLACE, torej prepleteno, ker je slika na DVD predvajalnikih boljša kot pa brez prepletanja. Saj mogoče je boljša kaka druga kompresija, vendar je ta DVD (ki je arhiv) hkrati gledljiv tudi na vseh DIVX/DVD predvajalnikih, ki jih imamo v dnevni sobi, tako da lahko tudi pogledamo naš "arhiv" brez kakršnega koli presnemavanja in kodiranja. Po mojem je tudi stiskanje s XVID dosti boljše kot v MPEG2. Poskusil sem tudi kompresirat s XVID - quantizer = 3, vendar je problem, pri gledanju na divx/dvd predvajalnikih, ker izgleda, da določena slika zavzema preveč kilobitov, tako da prihaja do zatikanja slike (verjetno zaradi DVD enote v plajerju - prepočasen prenos). Za domačo uporabo in arhiv z HI8 kamere pa zajemam v realnem času (brez kodeka HUFFY) na ločljivosti 512*576, 10000kbits, interlace, MP3 44100khz 16 bit stereo 256Kbits. Ugotovil sem, da se slika na oko ne razlikuje od resolucije 720*576 z istimi nastavitvami, saj verjetno tudi HI8 kvaliteta ne zajema tudi v "večji" resoluciji kot 512*576. Vedno pa dam in ohranjam prepleten način zajemanja. Ker je pri tem zajemanju porušeno razmerje TV ekrana še nastavim razmerje na ekranu na 4:3 in pri interlacu na TOP FIRST s MPEG4 modiferjem. Tudi ostale reči s TV-ja, torej oddaje, kakšne filme za poznejšo gledanje, risanke, ... snemam z virtual dubom pri ločljivosti 512*576, xvid kodek 2200 -2500 kbits, postopek very high, key frame 200, interlace, zvok pa z wma 64 kbits, in sem presenečen nad kvaliteto zajetega videa - POSKUSITE.

To je zaenkrat moje mnenje in moje ugotovitve pri mojem delu z videom, še samo TO, tako zajet video se da montirat med drugim tudi s ULEAD VIDEO sudiom 7se (druge nisem poskusil).

LP
lagunaaaa

Yossarian ::

Laguna, tvoja navodila bo tudi meni prišla prav. Hvala.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375332 (4160) m1h4
»

iz hi8 (analog) ali vhs na pc z VIVO kartico

Oddelek: Zvok in slika
141736 (1528) lalan
»

Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..

Oddelek: Zvok in slika
203254 (2475) CaqKa
»

DV v mpeg,divx,...

Oddelek: Programska oprema
111856 (1708) pivmik
»

Iz DV v DVD zapis

Oddelek: Zvok in slika
252082 (1872) pivmik

Več podobnih tem