» »

Dokaj slaba wifi povezava

Dokaj slaba wifi povezava

roli ::

Imam problem, ki morda to ni!
Danes sem dobil router Buffalo whr-hp-g54 in prenosnik Acer Aspire Awlmi5102. Na prenosniku sem namestil windows Visto (priloženi gonilniki so le za XP) in potegnil dol gonilnike iz Acerjeve spletne strani. Zaplete se pri brezžični mreži saj je njen signal očitno slab. Potegnil sem gonilnike za Atheros chipset, ki tudi delujejo (na voljo so še intel ali broadcom) vendar jih nisem poizkusil.Buffala sem flashal z dd-wrt firmware in dal moč brezžičnega omrežja na 70 od 251 (piše, da je to maksimalno priporočeno).V isti sobi je signal OK, v drugi poleg nje je tudi OK vendar v kuhinji (eno sobo naprej (moja soba kjer je router-kopalnica-kuhinja) signala sploh ni.Najde ssid in kaže, da je polno signala vendar se na omrežje ne poveže. V eni sobi poleg se lahko povežem in net dela potem pa se lahko premaknem v sobo, ki je malo bolj stran (tam se že ne poveže na net) in net še vedno dela. Vendar v primeru, da dam disconnect stvari ni mogoče povezati nazaj.Med sobami so zidovi iz ceglov in niso kake tanke stvari vendar sem pričakoval malo večji domet. Ker toliko dometa ima moj mobitel preko Bluetootha, ko se povezuje z drugim mobitelom.

Mislim,da je to še vedno preslabo!
Za konfiguracijo pa uporabljam program od winsov, ker drugega pač ni (na acerjevi strani so samo gonilniki).
http://www.r00li.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568408 (5237) c23po
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952119 (23869) simone
»

Ženska za računalnikom, prosim za pomoč :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7819319 (17214) pobalinka2
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

2823006 (13833) umexteacher
»

Kateri router za domačo uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
252535 (1938) Karen

Več podobnih tem