» »

Nedelujoča brezžična povezava

Nedelujoča brezžična povezava

nipon ::

Na net sem priključen pri amis netu in imam določen statični IP.

Doma imam preko routerja povezane tri pc in sicer dva pc sta povezana preko kabla, eden pc pa sem pred kratkim povezal v brežični povezavi preko access pointov na daljavi 900 m in s pomočjo usmerjenih anten.

Oba pc, ki sta povezana preko routerja (edimax br-6104k) delujeta normalno in je internet povezava neprekinjeno. Imam pa probleme z nastavitvijo brezžične povezave. Povezava z internetom se zažene in lahko pogledam nekaj strani, nato pa mi prekine povezavo in tako vseskozi, ni stalne povezave.

Access pointa sta Level One Wap-0006. Pri povezavi v AP se oba AP najdeta in je povezava vzpostavljena. Tudi ko pingam povezavo je povezava med PC in AP neprekinjeno povezana in je dobra brez izgube.

Ne vem kakšna napaka bi lahko bila in bi bil za vsak nasvet, da rešim nastal problem bi bil zelo vesel.

Zelenko ::

Po moje je problem v razdalji - če je res 900 m, se moč signala spreminja (niha). To je moje mnenje - sem tudi naredil povezavo cca 130 m, pa mi povezava jača ali švohni (signal) glede na vreme (jasno, oblačno,...).
Drugače pa morda tvoja informacija o jakosti signala ni popolnoma točna. Ponavadi je nekaj delaya preden ti osveži stanje - jaz refrešam takrat, ko predvidevam, da je problem v signalu.
Imam isto router kot ti - Level 1 AP pa nikakor nisem uspel povezati in sem ga zamenjal z drugim AP.
Glede na to, da imava podobno situacijo in občasne težave, bi ti v primeru potrebe poslal kako ZS, če boš pri volji za komunikacijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570051 (6880) c23po
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

7814913 (13502) styled
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

7418769 (11706) Hayabusa
»

WiFi - prepoznavanje omrežja

184728 (3394) barocco
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

2823011 (13838) umexteacher

Več podobnih tem