» »

Vrstni red inštalacije OS

Vrstni red inštalacije OS

AndyS ::

Ker imam nov comp in ne bi rad 34x inštaliral vse, me zanima v kakšen mvrstnem redu inštalirati naslednje OS, da bom imel do vseh dostop preko menijev na začetku. OSji so Vista, XP in Ubuntu, vsi 64bit...

Matek ::

1. XP
2. Vista
3. Ubuntu
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

AndyS ::

torej, da sem si en mesec nazaj povozil particijo, ker sem dal ubuntuja gor za xp-ji, je bila le moja nerodnost in nepoznavanje inštalacije ubuntuja?

Hvala za hiter odgovor!

LP

aiko ::

Neznanje ali pa si kaj spregledal.
V ubuntu-jih ti pokaže particije in katere so win.

Eru ::

Ubuntu je kr neki, meni je brez vprašanja povozil mbr na primarnem disku, čeprav sem ubuntuja inštaliral na drug disk. Nevem no, kaj takega se ti pri redhatu, debaianu, gentoo-ju ali slackwaru pač ne zgodi.

OmegaBlue ::

Ubuntu te dobro vpraša če povozi MBR ali ne, samo nekateri ste slepi in klikate OK, OK, next.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Ja izbral sem disk in mu rekel da lahko povozi, on je pa povozil od primary diska... Res pa je da je to že kako leto nazaj. Sej bootal je vse, sam nima veze...

zee ::

kar je rekel OB. Inštaliral sem že veliko različnih okusov Linuxa, pa se mi to ni še nikoli zgodilo.

Nauk: vedno je treba prebrat, kaj installer zahteva od tebe.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zmedlo ga je pa to, da sem bootal iz ne primarnega diska (naštimal v biosu).

Če ne verjameš bugs

Mogoče je bil kriv tudi grub, no kakorkoli, pri drugih distribucijah se mi to ni zgodilo.

In nisem slep, pa hvala za nauk zee.

kriko1 ::

@Eru: grub se ti namesti na disk, kateri je nastavljen kot primaren v biosu, drugače ne bi mogel bootat gruba, logično mar ne? Drugače pa te lepo vpraša (vsaj v suse imaš napredne opcije ter lahko da se namesti tudi na drugi medij).

Ne ni logično. In v biosu ne moreš nastavit primary diska, ampak samo iz katerga ti boota.

Recimo maš backup disk prim1, in disk z OS-i slave1. V biosu maš naštiman booz z slave 1. Na ta disk inštaliraš ubuntu, disk je bootable slave1, ampak grub ti prepiše mbr iz prim1. To je zate logično? Ko nikjer prim1 disk sploh ni bil omenjen.Od windows-ov bi kaj takega še pričakoval.

Se mi neda več, sem postal link do bug-a. Debata zaključena.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1074333900 (3980) BCSman
»

Linux start - pomoč

181309 (927) Zvezdica27
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

999141205 (104091) Icematxyz
»

Je Linux lahko nameščen poleg Windowsa?

151539 (1123) DixieFlatline
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )

1006804 (5348) SkIDiver

Več podobnih tem