» »

Linux distro -> preprost, majhen in v nemščini

Linux distro -> preprost, majhen in v nemščini

'FireSTORM' ::

Rabim eno Linux distribucijo za brata.

Računalnik je takšen:
Pentium 400MHz
384MB RAM
4GB disk

In sicer zahteve so takšne:
-Mora biti v nemščini.
-Čim manjši
-Čim bolj preprost(najraje bi KDE samo nevem če KDE bo laufal normalno na takem mlinčku)

Fajn bi blo nekaj podobnega Ubuntu, oz. Kubuntu zaradi KDE, SuSE nebi raje...
Interneta še zaenkrat nima, tako da bi mu jaz nameščal pakete na začetku.
Those penguins.... They sure aint normal....

jan01 ::

kde in gnome kar pozabi(prešvoh proc)
Izberi katerekoli distribucijo in zamenjaj z xfce. Še lažje je zloadati distribucijo, ki ima xfce že privzeto(npr xubuntu).
Pa še slednja ne bo delovala tako "normalno". Sprobaj še damn small linux in puppy.

/*Drugače pa na takih starih računalnikih malo oskubljeni windows xp oz windows 2003(išči tinyxp in tiny2003-priporočam) deluje veliko bolje kot primerljiva linux distribucija.*/

Azrael ::

Mogoče lahko DeLi Linux prepričaš, da vse izpisuje v nemškem jeziku?
Nekoč je bil Slo-tech.

Prosim brez winsev, ker hoče Linux preizkusit in ima ta računalnik samo za tiskanje in pregled slik ter tu in tam napiše kak dokument.
Za vse ostalo ma malo hitrejši mlinček in če mu bo Linux všeč še mu ga dam na tisti drugi računalnik.

Torej rabi printing daemon(najraje bi cups)
OOo
in kak picture viewer
XFCE sicer ne poznam zelo, moram ga pozneje stestirati ker ga imam nameščenega in bom videl kako se obnese. Iščem predvsem Windows lookalike in Windows-like obnašanje GUI vmesnika, da mu bo prehod nekoliko lažji.

Ubuntu oz. katera koli "pod-distribucija" Ubuntuja ima že automount CD in USB naprav?

kriko1 ::

Xubuntu ali PCLinux os. Jaz sem spravil PCLinux os na celerona 600, 128 MB rama z KDE na dieti (Xubuntu je zmrznil ob namestitvi na tisti konfiguraciji). Celo filme se da gledat.

karafeka ::

Jaz sem gledal filme(xvid) na celeronu 333@416 mhz na XP-jih....

Skompalji si gentoo (seveda na kakmu hitrejšemu računalniku, da ne boš čakal 1 teden), ti bo šel še najhitreje :).

Helo!?
Gentoo? Bratu ki nima pojma od pojmov o računalnikih? Ki ve vsavit CD v pogon, prenest slike na pogon, neustrezne pobrisat in potem najboljše natisnit? Ali pa fotoaparat na USB priključit in postopek napej enak.
Morda bo gledal kake filme nevem. Sicer bi mogli laufat normalno, ker meni so delali na 266MHz @ win2000, sicer je včasih malo zvok začel prehitevat ampak bolj poredko :D

karafeka ::

Sem razumel, da mu boš ti postavil sistem. Mu pač naštimaš automount za cdrom, fotoaparat itd.

Sicer pa, a je kaj narobe s portage-om? Saj menda ne pričakuje(š), da nikoli ne bo odprl konzole (čeprav za portage obstajajo tudi grafični vmesniki).

Pomanjkljivost bi znal bit samo plac, ki ga zasede portage (okrog 300, 400mb), ampak se ga da stisnit na okrog 40 mb s squashfs in potem priklop ob vsakem zagonu s unionfs (ali pa takrat, ko se bo kaj nameščalo).

Nemščino se pa itak potem naštima v sami konzoli in okenskem upravljalniku.

Priznam pa, da je sam proces inštalacije malo bolj časovno obsežen.

Ja in čas je tisto kar me nekoliko preganja...
Z nastavitvijo automounta sem na slacku mel dovolj problemov da bi še se enkrat v to spuščal(ker še mi zdaj ni uspelo) :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Ubuntu 6.06 LTS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10214353 (11855) Jaka83
»

linux - kako začeti

Oddelek: Operacijski sistemi
151597 (1247) antonija
»

Kater OS za srfanje po netu?

Oddelek: Operacijski sistemi
221493 (1195) pblaz
»

Vedno debelejši in neokretnejši linux? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
21912086 (12086) CCfly

Več podobnih tem