» »

zakaj siol ne poceni interneta?

zakaj siol ne poceni interneta?

«
1
2

deejay2 ::

To se res sprasujem. Vsi narocniki jim bojo pobegnili h konkurenci, oni pa se vedno "gonijo" enake cene (ce odstejem tiste male popuste) ze nekaj let. Po mojem majo prevelike stroske in ne morejo spustit cen. Sicer pa sem jest cisto zadovoljen z njihovim adsl-jem, ampak kaj ko ima konkurenca precej nizje cene le-tega (t-2), zaradi katerih se zna zgoditi, da bom sel tja. Ce bi bile cene kolikor toliko enake, potem bi sigurno ostal se naprej na siolu. A se mogoce obetajo kaksna drasticna znizanja cen?

#000000 ::

Jest sem tud samo zarad cene piču na T-2, no obenem pa imam za 8500 bivših sit še 10× močnejšo povezavo. Pol se pa pejt z njimi :D

Bakunin ::

pa saj je poceni... kar se NJIH tice.

ce pa TEBI ni, pa ti se vedno ostane konkurenca. you have a choice.

bastadu ::

SiOL ima še vedno največjo pokritost in tako marsikdo, ki nima druge opcije, lepo plačuje SiOLu dosti več... Če bi jaz imel možnost T2 ali kaj podobnega, se rade volje prestavim... Očitno se jim tako bolj splača, da toliko bolj odirajo ljudi na podeželju, medtem ko jim naročniki v in v okolici mest počasi, ampak vztrajno bežijo h konkurenci... Sicer pa pričakujem letos do konca leta, da uskladijo cene s konkurenco, sicer res ne bo več za zdržati pri njih... Glede same povezave pa nimam pripomb, izpadi zelo redki, hitrost štima, itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

deejay2 ::

Ja vse stima samo cena ne :). Matr, zakaj je sploh ta t-2 prsu, ce ga neb blo pol sploh neb razmislal o prekinitvi s telekomom. :D

TOP ::

se strinjam z bastadu kar je napisal,siol dokler ima toliko naročnikov bo še vedno mel visoke cene.Pri nas pa se je zgodilo da so prvo vsi navalili na T2 potem pa šli na Siol,ker hitrost je bla obupna in izpadi nonstop,tako da rajši plačam malo več in dela vse tako kot mora,kot da bom pogosto brez interneta.

>Če bi jaz imel možnost T2 ali kaj podobnega, se rade volje prestavim.

prestavi se v mesto. >:D

je pac tako, da se ruralna podrocja za ostale ponudnike ne splacajo.

TESKAn ::

Če bi siol dal nižje ali primerljive cene T2ju, bi ga pa šimfali zaradi nelojalne konkurence.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TechBeats ::

Zato, ker so eni navadni oderuhi požeruhi, pa še hinavci povrh. Pol te pa še vprašajo zakaj mislš prekint pogodbo lol, zakaj nek k mate drago k kur**>:D
AciD TriP

Shaky ::

Res je, da nekateri ne bodo nikoli zadovoljni, ampak tako pač je :-). Tud sam bi raje plačal manj a žal nimam druge alternative. Na dobre 4 km od centrale mi SiOL ADSL že četrto leto dela brez problemov, izpadi so redki pa še takrat so bile napake na kablih. Od danes imam tudi telefonijo pri njih in stroški se bodo zmanjšali za polovico. To je trenutno največ kar pri meni gre.
Vsi ostali, ki imate možnost konkurence, se pa morate sami odločit kaj hočete, kvaliteto povezave,(ki je roko na srece, precej odvisna tudi od same napeljave in kablov), ali nižjo ceno in morda rziko da vse ne bo tako kot treba. Govorim hipotetično, ker ne poznam drugih ponudnikov, ampak v osnovi se najprej mora naročnik "zment sam s seboj", kaj bi sploh rad.

LP

Dare

dukenukem ::

velik folka je vezano na njihovo 2 letno pogodbo :\

Ibex ::

Jaz sem bil vezan pa sem jim plačal 210€ kazni.

Mr.B ::

ZŽato ker jim ni treba. Ljudje so Ovce...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Azrael ::

SIOL je drag, ampak v mojem primeru, ko je možen samo še Telemach kar se tiče širokopasovnih povezav, sploh ni nobene dileme.

SIOL ADSL dela, pri TM je edino delovalo redno pošiljanje položnic in bluzenje na supportu, nam vse dela, napaka je pri vas

Bi bilo zanimivo, če bi pri SIOL spustili cene na T2 nivo in obdržijo kvaliteto. T2 in njegovi šlampariji bi se slabo pisalo.
Nekoč je bil Slo-tech.

MadMicka ::

Na Siolu oz. po novem na Telekomu so prepričani, da ima T-2 prenizke cene in da bo propadel. Tako kot se je zgodilo z Westeren Wireless - gsm operaterjem. Podobno kot je slednji tožil državo, sedaj toži T-2 Telekom. Drži 100%, da je oz. še vedno Telekom ovira T-2, ampak problem je v tem, da je to hudičevo težko dokazati, koliko škode je bilo s tem povzročeno, pa nemogoče. V takšnih primerih (če bi bilo dokazano oviranje), bi moralo sodišče naložiti Telekomu neko hudo pavšalno odškodnino.

Konkretno pri meni, ki sem imel med prvimi ISDN in nato ADSL, pa sem odpovedal pogodbo Siolu, ker mi po številnih prošnjah in po več kot pol leta ni uredil Dual paketa, je bila zadeva taka, da ko sem šel na T-2, so mi povedali, da je prikjuček možen, nato pa je Telekom rekel, da ni možen. Kar je nemogoče, razen če so telefonsko napeljavo ukradli marsovci. T-2 me je nato prosil, da sklenem pogodbo pri Telekomu in jim jo nato posredujem (gotovo bi jo uporabili v zgoraj omenjeni pravdi). Sedaj še vedno čakam na Telekom :)

p.s.: Azrael, meni dela TM BP :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

'FireSTORM' ::

velik folka je vezano na njihovo 2 letno pogodbo :\

smo pa malo za časom
SiOL oz. Telekom ponuja brez vezave, saj je tudi prej ampak si plačal kot norc. Zdaj tega ni več. Če pa vzameš lojalnost enega leta imaš pa 4 mesece brezplačno. Vsaj tako se je govorilo, če se je med aprilom in do zdaj kaj spremenilo pa nebi vedel.

Točno tako, ne splača se jim postavljat svojega omrežja nekje bogu za hrbtom kjer bi bila dva ali trije za net. Potem pa imaš še tam siol, t2, volja, amis itd. Pešnajst ponudnikov za dva ali tri ki bi imeli internet v tistem kraju.

Jaz sem zadovoljen z SiOL-om. Hitrost je takšna kot mora bit, nad stabilnostjo nimam kaj pripomnit. Da bi pa šel k drugemu, ni šans...In ne zato da bi bili slabi ampak ker mi je tukaj odlično. Pa čeprav plačam par € več, vsaj vem na čem sem in se lahko zanesem na svojo linijo ko jo najbolj potrebujem. Če bi pa šel kam drugam bi pa lahko imel problemov še pa še, ali bi pa tudi delalo kot bi moralo. Zame malo preveč reskirano da bi delal to in potem ob morebitnih težavah z drugim ponudnikom se živciral kot nevem kaj.

Res pa je da bi cene lahko bile vsaj malo nižje >:D

Edit: MadMicka koliko pa T2 in kompanija "ogrožajo" telekom?
Pogodbe so skorajda takšne da telekomovi monterji morajo najprej poskrbet za druge operaterje, šele nato za svoje in ne mi rečt da ni res ker sem bil dovolj dolgo na telekomu da vem kako so zadeve potekale. Če ni bilo vklopljeno točno na rok so že sledile grožnje z tožbo itd. In seveda takoj je bil vsega kriv telekom.

T2 pa nažalost nekoga in na srečo drugega nebo propadel, saj ga financira cerkev, kamor pa starčeki nosijo ogromne vsote.

Samo mnenje, nočem kreganja.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Ob vsem tem povdarjanju Siol/Telekomove kvalitete in da je zato cena toliko višja, me prav zanima zakaj za boga moram potem čakat en cel mesec (od tistega ko so oni že dobili pogodbo), da mi naredijo razvezavo? Zakaj potem še vedno, ko sem klical njihov support porabim tko ene par ur distribuiranih čez cel dan, da pridem do nekoga, ki mi potem pove tisto kar že vem (recimo: da bo preklop enkrat v prihodnosti in da so pogodbo že dobili)? Edina izjema je bila, ko sem klical nek petek ob 10h zvečer na tehnično podporo (ker je prej cel dan nisem dobil nikogar), takrat mi ni bilo treba čakat nič.

Ta Telekomova kvaliteta se je že zdavnaj zgubila v povprečju. Njihova odzivnost je na nivoju amebe, njihovo spoštovanje rokov, ki si jih sami postavijo je pa tako ali tako že legendarno. :\

FireStorm, RKC ni dobrodelna ustanova, vsaj ne v tem pogledu. Če bo T-2 ustvarjal izgubo, ga bodo prodali. Za razliko od npr. radija, ki, četudi ustvarja izgubo, ga bodo obdržali iz drugih - medijskih razlogov.

Kar pa se tiče ravnanja Telekoma in tvoje trditve, češ, da Telekom najprej poskrbi za druge operaterje!?, je pa tako, da če reče, da prikjuček ni možen (čeprav je npr. pri meni vedno bil), potem je s to "skrbjo" nekaj hudo narobe.

p.s.: sm bil pa tok hud na telekomovce, da sem potem takoj še telefon odpovedal.

zcetrt ::

Pri meni je bila odzivnost zelo pohvalna. Internet sem si sicer namestil sam (modri paket), paket sem prejel po enem tednu, sms o delujoči storitvi pa v naslednjih 6 dneh. Od tedaj deluje vse tip top. Vezan eno leto, 4 mesece brezplačno in nek lame 512 USB ključ, ki je sicer počasen kot polž v vzvratni prestavi, a je vsekakor booljši od modrih copatk...

Je pa res, da je bil Siol edina možnost. Dolgo sem čakal na kaj drugega in vztrajal na dial up, a je bila cena že počasi višja od te, ki jo bom plačeval čez slabe 4 mesece.
4.

[SkA] ::

Bom ponudil malce drugačno kost v razmislek. Kolikor so meni Telekomovci (sedaj so se združili nazaj, da ne bo kdo preveč razmišljal) razložili, ni vprašanje kdo več služi, ampak kdo ima z DSLjem profit in kdo izgubo. Baje T2 in podobni s svojo naročnino niti ne pokrijejo lastnih stroškov, med tem ko Telekom jih in zato niti ne planira kakšno občutno izenačevanje DSL cen. Govora je bilo o začetnih 1Mbit paketih, tako da ne bom trdil, da sedaj to za vse pakete velja. ;)

'FireSTORM' sicer imava podobno mnenje o Telekomovem ADSLju, pa kljub vsemu bom rekel takole: nekako imam občutek, da si ne plačuješ sam interneta (starši, deljeni stroški?). ;) V veliko primerih tistih par evrov več pomeni večjo hitrost pri alternativnem ponudniku ali pa kako dodatno storitev in imam občutek, da če bi si sam plačeval internet, da bi morda vendarle poizkusil internet še pri kom drugem - v končni fazi, lahko vedno prestopiš nazaj.

Poznam kar nekaj ljudi, ki so imeli s T2 obilico problemov, poznam pa tudi kup ljudi, ki praktično nimajo nobenih težav in so super zadovoljni. Par evrov več mesečno se čez čas kar lepo nabere in v končni fazi, zakaj bi plačeval več (za enako kakovost, ali jo izkusiš ali ne je seveda odvisno - kot sem že povedal), če to ni potrebno?

Zdaj pa poglejmo še malo v preteklost. Kdaj je bivši SIOL nazadnje nižal ceno svojim DSL paketom? Sicer je res, da so malenkost povečali upload hitrost, ampak (razen če me spomin ne vara) pri njihovem osnovnem paketu (1mbit) odkar obstaja ni prišlo do nekih pocenitev? Zakaj bi ga torej sedaj? Meni bolj deluje, da želi "razliko" pokriti s FTTH (ki se bo baje pričakovano pokril šele čez 15 let obratovanja, tako da jim je definitivno v interesu, da vse naročnike preklopijo na FTTH), ki bo v končni fazi povezanj z manjšimi stroški (za Telekom, da ne bo pomote).

Priznam, da je FTTH v tem trenutku edini razlog, zakaj odločno ostajam (po 7. letih) pri Telekomu. Cena za 6/6 mbitov je, vsaj za enkrat, konkurenčna. Upam, da bom lahko čim prej prestopil (živel LJ center).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Ibex ::

FireStorm, RKC ni dobrodelna ustanova, vsaj ne v tem pogledu. Če bo T-2 ustvarjal izgubo, ga bodo prodali. Za razliko od npr. radija, ki, četudi ustvarja izgubo, ga bodo obdržali iz drugih - medijskih razlogov.

Noben ne ve kakšno poslovno politiko ima zvon 1 holding. Sem pa prepričan, da ne bojo kar tako iz rok spustili t-2.

Ska teh 27€ na mesec še pa že premorem :)
Maš prav, lahko prestopiš nazaj. Ampak nimam časa niti živcev za letanje okoli z papirji in prekinjat tam pa tisto prej naredit kot drugo itd itd. Ker verjetno sam veš kako je pri teh stvareh. In ja, si plačujem popolnoma sam, nobeni deljeni stroški ali kaj podobnega. Druge storitve ne potrebujem, telefon...ne rabim, mam mobitel, še stacionarc gre, samo da položim vse obroke za nakup v teletrgovini. TV gledam tako malo da se mi na njej samo prah nabira in sicer imamo kabelsko že vrsto let in se mi ne ljubi spet tega prekinjat in na novo sklepat. Višja hitrost je edino kar me mika, ampak spet, nekako ne upam naredit tega zaradi morebitnih problemov ki jih trenutno nimam. Sem pa jih imel npr. z Telesmeh povezavo, kjer mi je internet delal 2-3 ure dnevno in to takrat ko me sploh ni bilo doma...
Da o lokalnem supportu sploh ne govorim...

MadMicka ne govorim za vodstvo ampak monterje. In vsak je rekel da mora prej druge vklopit kot lastne če noče met polnih uh ali pa prazne denarnice.

Če si odpovedal telefon, tvoja svobodna odločitev. Koliko takšnih strank sem mel ki so prihrumele kako bodo odpovedale vse in kaj si lahko naredil? Dal prekinitvene obrazce...nekateri bi pa še radi da jim jih ti izpolniš...
Zdaj če si ti prekinil in stotine tebi enakih vas nebo nihče prosjačil, oh ne, samo tega ne! Vse ti damo samo naš telefon mej nazaj. Tvojih borih 15€ mesečno pa za Telekom nebo nikakršna izguba, ti pa neboš preveč bogat.

Ska teh 27€ na mesec še pa že premorem :)

Tudi jaz, pa saj ne gre za to. Sicer pa, kot sem rekel - jaz sem že več kot 7. let naročnik tako da je ideja o preklopu na cenejše (pod pogojem, da bi bilo tudi enako kvalitetno) dolgo vrela v meni, ampak so me na koncu pomirili s konkurenčno ponudbo za FTTH. Bomo videli, lahko pa da bodo doseglji svoj skriti namen in se bo pridobivanje FTTH dostopa vleklo še leto dni, čeprav malo dvomim.

Mr.B ::

Zakaj pa mobitel ne zniža cene. Je najdražji !
Vzrok je enak kot za Telekom.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Sergio ::

[SkA]: Če s svojo primarno dejavnostjo načrtno delaš izgubo in si ne pokrivaš stroškov -- potem ni pointa ta T-2 sploh obstaja. To, da si pa verjel Telekomovcu na besedo nekaj, kar je iz glave rekel za T-2, je pa po ta malem malenkost naivno :).
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

FireStorm, če tudi vodstvo Telekoma razmišlja tako kot ti, češ, pa kaj potem, če zgubljamo stranke, potem se Telekomu hudičevo slabo piše. Ampak, verjetno so malo bolj pametni. Zato pa ravno mečejo polena pod noge konkurenci kolikor se le da. S tem ni samo po sebi nič narobe, če pa pri tem izkoriščajo monopolni položaj, je pa to že kriminal.

Čeprav mi osebno RKC ni pri srcu, vseeno pravim, raje T-2, kot pa Telekom. Enostavno v državnih monopolih ni tistega elana, ki je v zasebnem sektorju. To se lepo vidi npr. po mišljenju, ki ga ima FireStorm.

jan01 ::

Telekom bi lahko znižal cene, če bi se rešil manj oz neprofitnih lokacij. Potem bi pa spet samo v mestih in večjih krajih imeli internet. Da o tem, da država pobere vse dohodke za proračun. Le spomnite se dragega mobitelovega nakupa umts, ki je bil v bistvu le krpanje proračuna...

Pšenični ::

Ta Telekomova kvaliteta se je že zdavnaj zgubila v povprečju. Njihova odzivnost je na nivoju amebe, njihovo spoštovanje rokov, ki si jih sami postavijo je pa tako ali tako že legendarno.

Tole je nekdo tko fino napisal, da se ne morem kaj ,da se nebi strinjal.Dodal bi še da je siol tako drag zato .ker je korito postalo premajhno.Priporočal bi jim flat organizacijsko strukturo.upam da vejo, da to pomeni manj prašičov okol korita.

krho ::

BTW: poglejte male zadnje 4 položnice od SiOffa.. celo podražili so... moje zadnje 3 so višje za 2€ centa.... Preden se kdo vsaja.... 2centa po položnici * št. naročnikov je kar lepa vsota...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

a popust na zvestobo si ze izrabil ?

[SkA]: Če s svojo primarno dejavnostjo načrtno delaš izgubo in si ne pokrivaš stroškov -- potem ni pointa ta T-2 sploh obstaja. To, da si pa verjel Telekomovcu na besedo nekaj, kar je iz glave rekel za T-2, je pa po ta malem malenkost naivno :).

Naivno? Pomojem boš mogel še malce razmisliti o tem. T2 lahko svoje storitve ponuja zgolj svojim strankam, ne pa lastnikom Telekomovega DSLja. Če ima v svojem poolu 100 strank ali pa 1000 strank je možnost zaslužiti z neko tretjo (morda šele planirano) storitvijo izredno manjša, se ti ne zdi? Vzami za primer Telekomov video on demand. Kaj misliš, bo tovrstna storitev imela večje potenciale ob stotih naročnikih, ali tisočih? ;)

Taki in drugačni poslovni prijemi so stalna praksa dan danes. Lahko preneseva vse skupaj tudi v svet programske opreme - kupi naš software, ceneje kot pri konkurenci. In ko enkrat podpišeš pogodbo, bodo stroški uvajanja/predelave vašim potrebam pokrile razliko - če ne sedaj pa v roku XX let. Kot primer - pa da ne boš mislil, na tak način se dan danes zmaga na veliko javnih razpisih. Pa seveda, ni niti treba, da so kaki skriti stroški. Če ocenjuješ da boš v prihodnje lansiral dodatne storitve, ki pa seveda bazirajo na tem, da je kupec že tvoja stranka, potem se boš tudi pripravljen odreči delu dohodka ali pa celo delovati v minusu in zadeve kriti drugje.

Kake dolgoročne plane ima T2 ali pa Telekom, pa ne veva ne ti ne jaz, lahko pa ugibava, da ni vse zgolj v zagotavljanju DSL interneta. ;)
Internetni ponudniki se spreminjajo (oziroma si "nevede" omogočajo spremembo) v medijske hiše. Danes ti Telekom ponuja zgolj tujo vsebino preko svoje televizije, že jutri pa bo morda vmes vrinil še svoje reklame, morda kar svoj kanal itd. Zakaj pa ne, saj si v končni fazi gradijo infrastrukturo, ki jim bo to omogočala. Mediji in telekomunikacije sta močni panogi.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

@deejay2 ka ti ni jasno? Te skrbi da bo Siol propado? Nebo...pač če je tako kot praviš da bodo vsi pobegnili k T-2ju se bo to zgodilo samo 2km od central, ostalih 5km dalje bo pa prevladoval Siol:D Tak u izi sm povedal.

Telekom bi lahko znižal cene, če bi se rešil manj oz neprofitnih lokacij. Potem bi pa spet samo v mestih in večjih krajih imeli internet.

Bi si drznil tole logiko malo obrazložiti? Jaz ti bom povedal, da je ravno obratno in ti bom tudi razložil zakaj. Telekom ima X milijonov letno profita (ta številka je večja od katerega koli drugega slovenskega podjetja) in en del tega gre v investicije. Letno je denarja, ki gre v investicije na področjih z dolgim povratkom investicije, po mojem manj kot letna plača Dremlja. Ampak Telekom se enostavno mora širit v taka področja, če hočejo povečat svoj profit, mesta so že zdavnaj pokril (da fenomenov ko tudi sredi Ljubljane ne moreš dobit xDSL-ja ne omenjam, ker to je pa "just sad" :\). S tem da se enemu uporabniku ponudi na izbiro 10 različnih priključkov (kakršno je stanje v mestih) se ne profitira prav veliko, še posebej če eno podjetje gre vlagat v dve različni infrastrukturi (kar se tudi dogaja ravno v Telekomovem primeru)...
Če bi se Telekom rešil manj profitnih lokacij (pobral opremo in jo prodal?), bi bil PRIMORAN znižat cene, ker jim bi zginlo kakšnih 80000 uporabnikov, ki imajo na izbiro ali Telekom ADSL ali Telekom dial-up!

In konec dneva je naša kokoška glede xDSL pokritosti danes leta 2007 še vedno krepko za tistim kar je bilo na Danskem leta 2001. In medtem ko mi razmišljamo kako pripeljat broadband v vsako gospodinstvo, škoti razmišljajo kako it iz 5Mbps na 50Mbps in čez... :\

EWEER: Pa veš da je 55% uporabnikov znotraj 1km od centrale in da je znotraj 2km že kar 78% vseh priključkov? Veš tudi da je od 670k telefonskih priključkkov 104k realiziranih preko PCM?

[SkA]: Torej je bolj profitno ponujat obstoječim uporabnikom vedno več storitev, kot pa pridobivat nove uporabnike? T-2 počne oboje kolikor se le da, Telekom počne samo prvo. Dejstvo je, da pri xDSL ne moreš it preveč masovno v vertikalo. Koliko Telekomovih uporabnikov sploh lahko uporablja VoD?

EWEER: Pa veš da je 55% uporabnikov znotraj 1km od centrale in da je znotraj 2km že kar 78% vseh priključkov? Veš tudi da je od 670k telefonskih priključkkov 104k realiziranih preko PCM?

Saj je vseeno koliko jih je dalj vstran. Isto je če prodaš 2 kondoma po 200sit ali enega po 400...no seveda se enega po 400 bolj splača (gre manj materiala, pa še samo ena obveznost je) tako dela siol. Veliko pa tud zaslužijo z domenami in ostalimi storitvami, ki jih konkurenca nima.

Imate podatke kateri ima več uporabnikov? Siol ali T-2?

Ni glih vseeno, zato ker tisti znotraj 2km lahko recimo izbirajo a bojo dal 400 sit za "kondom" al 200 sit... In dvomim da so Telekomovi kondomi tolk boljši... >:D
Ja Telekom ima seveda več uporabnikov, saj ima 10x več lokacij kot T-2 in leta prednosti. Ampak časi se spreminjajo. Enkrat kmalu po 15.6. bo APEK verjetno dal vn sveže podatke o tem.

DeletedUser ::

EWEER:

http://www.apek.si/sl/datoteke/File/200...

stran 62

siol 53%
telemach 9%
t-2 9%
amis 7%
.
.
.

Hvala. Nisem pričakoval da tako zelo vodi Siol. Samo je pa nekaj res, ko ti Siol obljubi 4/512 linijo veš kaj imaš, vleče in nalaga tako kot mora (v večini primerov) ali celo nekoliko hitreje, ko to naročiš pri T-2 so izgube velike in razmere se dnevno spreminjajo (tudi selim se pogosteje zadnje čase na različne razdalje od centrale:D ko želim večji paket sem blizu okoli kilometra pa pol, ko imam probleme sem nad 2 kilometra vstran). Takih težav pri siolu še nisem sišal, ker ti nardijo in je mir ali pač?

Drugače pa sem za T-2, ker so novi, imajo konkurenčne cene in se hitro razvijajo, sam da si razčistijo pojme v glavi pa bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

O ja imaš tudi na Siolu/Telekomu identične težave, edino to da bi se približeval in oddaljeval od centrale se mi še ni zgodilo. Pač ko se hočeš priključit tako Siol/Telekom kot T-2 pogledajo zračno razdaljo od centrale in ti obljubijo neko blazno hitrost, ko pa se začnejo problemi pa se pogleda razmerje med signalom in šumom in iz tega oceni razdaljo (in potem se en uporabnik "oddaljuje", ko se nove priklaplja). Nikoli v tem postopku pa se ne upošteva dejanska razdalja.

BladE_ ::

A mi lahko kdo pove kako prestopiti iz ADSL na VDSL2.... Zdej mam 2Mb linijo (ADSL) in placujem cca 35€, mislim pa da bi za VDSL2 5/5 oz 5/2 placal obcutno manj oz bi dobil pravo stvar za dobro ceno.

Kako je s tem?

blade_ - v napacni temi si.

sicer pa 080tvojponudnikinterneta.

gruntfürmich ::

za vse, ki ste zadovoljni s siol-om: če bi prestopili na t-2, ne bi bili več zadovoljni s siol-om; in še za nazaj bi se tolkli po glavi. dajte si to dopovedat.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

ales85 ::

Daj ti povej zakaj ne bi bil več zadovoljen s siolom? Zakaj bi se tolkel po glavi? Siol mi deluje presneto dobro, izredno malo prekinitev, sploh se ne spomnim kdaj je pri nas šlo kaj narobe. Navsezadnje imam pa še to srečo da plačujem menda 8 € za 2048/384.

MitkoVIP ::

@gruntfurmich
Ali pa če bi prestopli na t2 pa bi se tam tolkli po glavi mogoče?ocitno ne razumes da ne dela vsem t2....

sicer če komu ni všeč pač siol majo še amis, voljo, telemach...

vsak bo zase vedel kaj je dobro ne pa za druge.

lp

[SkA]: Torej je bolj profitno ponujat obstoječim uporabnikom vedno več storitev, kot pa pridobivat nove uporabnike? T-2 počne oboje kolikor se le da, Telekom počne samo prvo. Dejstvo je, da pri xDSL ne moreš it preveč masovno v vertikalo. Koliko Telekomovih uporabnikov sploh lahko uporablja VoD?

Kaj je bolj profitno težko rečem, verjetno tudi ti - lahko ugibava. VOD je bil zgolj kot primer storitve, ki bi s časom lahko postala siloma profitna in je odvisna od obstoječega poola naročnikov. Hotel sem povedati samo, da je možno, da T2 za svoje osnovne pakete DSLja dela izgubo zavoljo kakega greater plana. To bodo bolj pri T2 vedeli, jaz lahko samo ugibam in je skoraj brezpredmetno. V končni fazi lahko to počnejo tudi zato, ker s tem računajo na večjo razpoznavnost in s tem več pravnih naročnikov (morda tam krijejo razliko, skupaj še s kakim segmentom). Možno pa je seveda tudi, da ne ali pa da ravno pokrijejo svoje stroške. Pač kot sem rekel, kost za razmišljati.

Je pa bojda DSL napram FTTH blazno dražji za vzdrževati, tako da bomo verjetno v prihodnosti vsi priča preseljevanju na FTTH, pri vseh ponudnikih. Ali bodo cene zato nižje, bomo pa videli. ;)

Zgodovina sprememb…

kulSMS ::

Jaz bi bil pripravljen plačevati tudi malo več siolu (ne bi sploh razmišljal o prehodu), če bi mi delovalo tako kot je potrebno.
Ker mi pa ne deluje dobro grem pa raje na amis bo vsaj ceneje.... upam da tudi boljše.

MadMicka: Kdo pa ne izkorišča monopolnega položaja? Če lahko in je luknja v zakonu, go ahead! Ko sem delal še na Arcontu so mi tam povedali da imajo 2 odvetnika mastno plačana ki iščeta samo luknje v zakonu da lahko firma bolj profitira. In predvidevam da ima ena državna firma kot je Telekom take osebke tudi.

Vodstvo telekoma ziher ne razmišlja tako kot jaz, ker vidijo razne druge cifre ki jih zunanji svet ne vidi. Ampak, slovenija ima okrog 2M prebivalcev. Reciva da jih polovica ima telefonski priključek(PSTN) je to 1M*15€ približno. Torej okrog 15M€ mesečno samo iz telefonskih priključkov. In recimo da jih ima še 0,5M prebivalstva SiOLov SOLO paket, 0,5M*26€ je to 13M€. Torej 28M€ mesečno. In kaj je zdaj v 28M€ tistih tvojih 15€ na mesec? Pi*kin dim...

Res je da ko teh 15€ mesečno se prelevi v kakih 150.000€ mesečno že ni več tako vsem vseeno. Ampak lahko ti povem, v svojih 8 mesecih na telekomu sem naredil okrog 30-40 prekinitev pogodb za PSTN in ISDN. Od tega jih je približno 10 blo z pogodbeno kaznijo in okrog 15-20 se jih je vrnilo nazaj.

opeter ::

Na žalost jaz tudi nimam druge možnosti, kot da sem pri SiOL-u. Največja hitrost, ki jo lahko dobim od njih je 1024/256K. Od centrale sem oddaljen cca. 2,2 km.
Pri T-2 so rekli, da če si od njihovega centra (isti centrala, kot Telekom) 1,5 km, njihov VDSL več ni mogoč. Tako da... lepo plačujem drage položnice. Je pa še vedno ceneje, kot če bi surfal s pomočjo navadnega telefonskega priključka.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

iration ::

> Navsezadnje imam pa še to srečo da plačujem menda 8 € za 2048/384.

No sej če plača mami al pa oči pol Siol ni drag ane :D
To in pa dejstvo da marsikje T-2 ni dosegljiv je razlog da Siolu ni treba nič cen nižat.

Sergio ::

SkA: Tvoja teorija je torej, da iz stalisca neto profita gledano, si T-2 _samo_ z dostopom do interneta dela izgubo, ampak naj bi to pokril s svojimi (trenutnimi|prihodnimi) dodatnimi storitvami?

Sem prav zadel? :)

No, tukaj se strinjava, jaz pravim edinole se to, da se mi zdi, da T-2 trenutno z VDSLjem cisto lepo dela profit. Vem pa ne.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 dobra in slaba novica (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
18636609 (27807) Spajky
»

T-2 z januarjem dviguje cene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11842313 (36674) madmitch
»

Siol bo podražil TV (strani: 1 2 3 )

14913625 (7128) Tilen
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25136772 (20718) Bug
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

19118129 (10207) pizdindim

Več podobnih tem