» »

Siol bo podražil TV

Siol bo podražil TV

1 2
3
»

Okapi ::

Seveda bi T-2 z veseljem spuščal čez vse programe v HD

Katere vse programe? Saj brezplačnih programov v HD praktično ni, pa tudi plačljivih je malo.

S tem, da iptv je na optiki AFAIK precej zgrešena zadeva. Prihodnost je v DVB-C, kar recimo Siol na optiki že lep čas testira, ne vem pa, zakaj s tem ne pride uradno ven.

O.

Tilen ::

Katere vse programe? Saj brezplačnih programov v HD praktično ni, pa tudi plačljivih je malo.


No saj to je ravno ta prednost, ki je ni. To hočem izpostavit. Lahko bi pa bila. Podlaga je narejena.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Wox ::

@Tilen: HDTV je seveda fina zadeva, vendar tako kot vse nove stvari stane precej več kot SDTV. Če bi ponudniki TV signala ponujali vse programe, ki so trenutno možni v HD, bi naročnina vrtoglavo narasla, če bi pa bili ponujeni kot opcija v nekem paketu HD pa je vprašanje koliko bi se jih glede na znatno višjo ceno za ta paket odločilo. Računati moraš tudi, da je slovenski trg majhen. Povprečnemu gledalcu pa je vsebina pomembnejša od kvalitete slike. Poleg tega so glavni odjemalci TV-ja mladina in starostniki. Mladina denarja nima, starostniki pa imajo probleme z vidom in razlike med SD in HD itak ne ločijo. Čez nekaj let pa bo HD itak standard in seveda dosegljiv širši množici za normalen denar. Trg enostavno še ni pripravljen za množično konzumiranje HD televizijskih vsebin. Vsem navdušencem pa je na voljo preko satelita, seveda za ustrezno ceno.
Commodore 64

MaterVola ::

Torej telefon, 20/20 in kabelski tv me pride na mesec 35€. Ima morda kdo ceneje?

Za stare stranke ima Siol še nekaj % popusta. Moj majski račun za isto kot pri tebi je 33 €.

O.


Ta popust moraš po novem aktivirati 3x ali 4x na leto, kajne?

Okapi ::

Ja.

O.

Samson ::

Moras ce se prijavis v to "ugodnost" dokler se ne prijavis pa ostane avtomatsko. Tako so meni povedali in se vedno imam 10% popusta.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Senitel ::

Dobil sem ponudbo od Amisa,da je na moji lokaciji možen njihov trojček,vendar v primerjavi z Siolom je še vedno dražji(seveda v primerljivi ponudbi),torej ne kapiram navedbe nekaterih,da so ponudbe Tuša in Amisa cenejša(mislim seveda nas na periferiji).

Trenutno te pride trio pri Amisu na Telekomovih centralah 42,90€, primerljiv paket pri Telekomu pa 41€ (1/256, +2 programska paketa, neomejena telefonija, "digitalni dostop") ali pa 44€ z neomejeno telefonijo. Se bo pa to z naslednjim mesecem spremenilo.

Ob prodaji se govori kot da je to neka revolucija in da brez tega sedaj več ne gre ipd... Pa je res? Za povprečnega uporabnika?

Točno zaradi tega se jaz sprašujem v čem je point Telekomovega ubadanja z optiko? Telekom mora znižat cene na optiki, ker jih ima T-2 noro nizko... Zakaj sploh mora Telekom gradit optiko, če večino uporabnikov boli patak za Mbps? Je pri T2 slučajno televizija noro poceni?
V bistvu pridemo potem ravno do tega, da je še največja razlika v osnovni ceni in tem koliko Mbps dobiš za to osnovno ceno. Torej 14€ pri T2 VDSL in 26€ pri Telekomu z ADSL ali pa 22€ pri Amisu (s tem da imaš tu 4/512 linijo). Tukaj je v bistvu edina zares bistvena cenovna razlika. In zato so ostali operaterji cenejši.
Telekom bi lahko po mestih dokaj lepo konkuriral z VDSL2 10/10 + TV + telefon, popravki na omrežju bi pa tudi verjetno bili cenejši kot gradnja povsem novega omrežja. Ampak to bi zrušilo celotno Telekomovo cenovno politiko, ki se začne pri 26€ za 1/256. Zato je pač za njih boljše diferencirat uporabnike na tiste, ki so obsojeni na xDSL in se jih bo molzlo in tiste za katere se mora Telekom borit z optiko.

Tilen ::

Ampak to bi zrušilo celotno Telekomovo cenovno politiko, ki se začne pri 26€ za 1/256.


Bojda zaradi APEK-a ne smejo spustiti cen. Tako sem vsaj zasledil na njihovem forumu .
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Matheeew ::

Glede na ukrepe APEKa je cena, ki jo telekom zaračunava ostalim operaterjem za parice odvisna od lastne cene, ki jo ima Telekom. Pomeni, če Telekom spusti ceno svojim uporabnikom jo mora spustiti tudi operaterjem, ki te cene lahko naprej nižajo uporabnikom.

Za nas je to super. Za ostale operaterje tudi. Za Telekom pa seveda ne.

Wox ::

Lahko pa, čisto teoretično, zniža ceno najema parice. Vendar jim seveda to ni v interesu.
Commodore 64

BlueRunner ::

@janny76:

Razen tega, da si v prvem stavku omenil T-2, kaj ima vse tvoje razpredanje zveze z:
- Podražitvijo SiOL TV?
- T-2?

Senitel ::

T-2 = Vatikan če nisi opazil. :))

BlueRunner ::

T-2 = Vatikan če nisi opazil. :))

Sarcasm on:
Ko bom videl direktorja T-2 v beli halji kako govori iz balkona celemu svetu, ko bodo v njem zaposleni podeljevali obhajila in opravljali spoved, potem bo to morda res.

Sarcasm off:
Do takrat pa je T-2 navadna gospodarska družba, ki med drugim še vedno omogoča dostavo pornjakov, "vatikanska" pa je ravno toliko kot so vatikanske Istrabenz, NLB, Hoteli Bernardin, ... Skratka takšno enačenje so navadna jajca, ki nimajo veze z ničemer, še najmanj pa s tem, da Telekom viša cene, drugi jih pa v tem trenutku ne.

Border ::

Zanima me ce se da na kaksen nacin odpreti Sagem STB sprejemnik SIOL TV kanalov? Preko racunalnika s porgramom VLC lahko spremljas vse kanale brezplacno, ce pa spremljas preko naprave Sagem STB pa so zaklenjeni zaradi novega vmesnika SIOL TV PLUS.

jan01 ::

Zagovorniki siola:
A če bi recimo mobitel pri džabestu in simobil pri orto u nulo zmanjšala količino pogovorov na 100minut, uvedla pa za dodatnih 5€ dodatek k paketu 1200min brezplačnih, a bi bili zadovoljni?


Mi kater pravnik razjasni tole: vem da lahko telekom/siol spreminja splošne pogoje. Sprašujem pa, kaj so splošni pogoji. A niso to le tisti del pogodbe s členi? A sodi v splošne pogoje tudi moja izbrana hitrost interneta, telefon, tv? Če ne, kako se reče temu delu pogodbe(to s izbranimi paketi in cenami)
lp

BluPhenix ::

Za cene v pogodbi piše, da so navedene v listini cenik, ki pa ni priložen k pogodbi in je dosegljiv na spletni strani. Torej ga lahko spremenijo. Programi tudi niso zapisani v pogodbi. V bistvu v podgodbi glede same storitve ne piše nič.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

miha96 ::

Kot se sliši se je ojavilo že kar veliko uporabnikov!

misek ::

Border, kako Sagem STB ve, da ne sme prikazovati programa?

zee ::

Eni ne moremo :(
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Border ::

Border, kako Sagem STB ve, da ne sme prikazovati programa?


On ve, ker v njega vnesemo USER in PASSWORD in na podlagi tega se ve, katere programe sme prikazati in katere ne.

Mi imamo dve SIOL TV na dveh razlicnih lokacijah, in na enem bom imel osnovni paket na drugi pa MEGA. Ampak sem na obeh dveh prijavljen z istim USERNAME, kar pomeni, da na obeh imam MEGA, to je edina moznost da neki prisparam.

Na racunalniku s pomocjo programa VLC pa lahko gledas vse programe BREZPLACNO, ker VLC sprejema vse.

Nekaj mesecev nazaj, ko so zaceli z uvedbo nekih paketov, sem jaz nastavil na obeh lokacijah OSNOVNI PAKET - 30 eur/paket (TV+NET+FON). Gledal sem pa vse kanale, kot tisti ki so placevali MAXIMUM PAKET, treba je bilo izbrati le SIOL TV in ne SIOL TV+. To je bila caka... in sem v nekaj mesecih kar nekaj prisparal. :-)

Sedaj pa so SIOL TV izklopili, ker so skapriali, kaj delamo uporabniki, placamo osnovo gledamo vse. SIOL TV+, pa omogoca zapiranje kanalov...

mitfif ::

Link do primerjave ponudb, ki jo je pripravil nek naključni potrošnik:

Primerjava ponudnikov

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitfif ()

Tilen ::

Ta link favorizira Siol.

Gre pa seveda za mesečni strošek, dodatne ugodnosti, katere ponudniki ponujajo tukaj niso vključene.


Kar pa seveda ni res, ker se dodatne 3€ za HBO programe po parih mesecih spremenijo v polno ceno 8€ in je tako mesečna cena 50€ in ne 45€.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

misek ::

Border, torej bi STB-ju moral "podturiti" drugačno vsebino in ne bi ločeval, kaj sme prikazovati in kaj ne. Poglej si malo tole temo: Siol TV STB - software, v kateri se opisuje, kako med Siol in STB popravljati vsebino, ki naj jo kaže STB.

M323SBA ::

Zelenik je clovek zaposlen na siolovem STPU-ju oz. na tehnicni ;)

nejcpirc ::

V 30 dneh lahko od pogodbe odstopite brez plačila kazni

Če bo Telekom vztrajal pri spremenjenih vsebinah paketov, pa velja tudi za te naročnike nasvet, da se do konca 30 dnevnega roka odločijo, ali bodo sprejeli spremembo pogodbe ali pa bodo od pogodbe odstopili.

Ker je Telekom enostransko bistveno spremenil predmet pogodbe (lastnosti in ceno) imajo pravico, da odstopijo od pogodbe brez plačila pogodbene kazni, glede subvencioniranih proizvodov pa se lahko odločijo, da jih zaradi prekinitve naročniškega razmerja vrnejo ali pa plačajo sorazmeren delež vrednosti, glede na število mesecev, ki so preostali do izteka obveznega obdobja naročniškega razmerja.

vir: mojevro.si

A to res drži? Je že kdo preveril

kmetek ::

v čim večjem številu narediti prestop na drugega ponudnika.

zee ::

To zanima tudi mene, kajti ce to drzi, potem lahko zamenjam Siol za Amis bistveno prej...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Veron ::

nejcpirc pri siolu te v primeru TRIO paketa veže samo nakup Sagema. ostalo je brez vezave (net + phone). In če naročiš TRIO dobiš 2 mesece testno TV in v tem času lahko brez pogodbene kazni vrneš vse ;)

nejcpirc ::

Jst imam na srečo T2 optiko...ima pa kolega Siol trio že več kot pol leta in možnost, da presedla h konkurenci.

Lahko on prekine pogodbo ali ne? Brez kazni seveda...

Veron ::

če ima več kot pol leta TRIO paket im je vzel Sagem STB za 1eur, potem bo plačal kazen. Sicer pa plača kazen, proda Sagema in je na 0 oz. zelo malo zgubi :)

Če ima T2 optiko na voljo, nebi čakal, bi takoj menjal (sagema pa prodal).

Matheeew ::

Hja. Zanimivo je kako veliko ljudi misli, da vezava pomeni, da ne smeš prekinit pogodbe. Če pa že pa da to prinese ogromne stroške. Noben od teh pa si ne izračuna koliko od tega bo dejansko prihranil, ko bo plačeval manj n mesecev in po možnosti še prodal kakšen kos opreme.

pol3ni ::

Pozdravljeni

Vidim da je tema kar aktualna pa me zanima glede na to da naj bi mi drugi teden priklopili trio osnovni paket +2tv seveda siol,ker ostali ponudniki očitno še niso obveščeni ,da je pri nas možen dostop.Ponudbe pa pobira telekom seveda za siol.Kaj se mi bolj splača da jim komunikator plačam zdaj pa jih lahko kasneje odje... ali pa se pač vežem za dve leti in jim plačam takrat ko bi prekinil pogodbo.Moti me tudi da morajo starši drugi komunikator kupiti,vendar če stvar po dveh mesecih ne bi delovala, nazaj vzamejo samo enega.Zamenima me tudi a se pogodba podpiše takoj ali šele po dveh mesecih.
Hitrost interneta 1/256,do centrale imam optiko od centrale do hiše baker oddaljenost 50m.Na telekomu so mi rekli da bi se dalo dobiti tja do 4/512.
Kaj mi svetujete?

Hvala vsem

kmetek ::

OWNED

APEK

:D

Dr_M ::

Vrnes opremo in to je to.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

zee ::

Super!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Buggy ::

Samo to je samo mnenje ki ga je podal APEK. Vprasanje ce resnicno lahko pri SIOL-u s tem kamorkoli prides. Ponavadi vedno nekaj "zmutijo", da je mali clovek na slabsem.
Je ze kdo uspel navkljub predcasnemu odstopu od pogodbe samo vrniti opremo in ne placati pogodbene kazni?

Mare2 ::

Vprašanje:

Če pri SIOL-u spremenim paket v OSNOVNI, bom na računalniku preko VLC še vedno lahko gledal vse programe?

Hvala za info. :)

Veron ::

Da. Preko VLC boš imel vse programe.

Border ::

Evo pa nič več Discoveryja... ce imas OSNOVNI PAKET TV NA SIOLu. Butasto mi je to, da bom mogu zdej HBO gledat preko LAPTOPA in VLCja, ce bo kaksen dobr film. Sicer bom zdej prestavu na STANDRAD, kjer imam delno pokrite programsko shemo, za vse ostalo pa laptop :-).
Pa se ena zadeva mi je butasta, da so uaklenili SATELITSKE kanale RTL, PRO 7, SAT 1,... in to je ja FREE prek satalitov in se to, da nekatere zatemnujejo, ko morajo zascitit avtorkse pravice, ker ne sme biti predvajano prek drugega kaj sele prek tretjega kolena.

Je kaksna mozna varianta, da si sami odpremo SAGEM napravo, nenazadnje sem jaz lastnik te naprave z njo lahko pocnem kar mi je zelja?
Eno zadevo ze razmislam, da bi na netu kupil kaksnega rabljenega AMINOta in gledal vse kanale....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Border ()

Okapi ::

da bi na netu kupil kaksnega rabljenega AMINOta

Jaz ti ga z veseljem prodam.

O.

Veron ::

sej na aminotu bo tud špilala samo STANDARDNA shema, tko da s tem ne boš profitiral. Kvečemu s kakim Dreamboxom bi šlo.

Border ::

Mislim, da bi na aminotu moralo iti, ker na spletni strani pise, da za enkrat bodo uporabniki aminota placevali STANDARD paket, gledali bodo vse...

brez-imenko ::

H H. Ja čudne imajo pri Siolu. Sam mi že od vsega začetka deluje pohlepno, ker sem kmalu zatem opazil bolj ugodne ponudnike, vendar problem je ker so vglavnem na opriki, katere pa jaz še dolgo nebom videl v mojem kraju. Mogoče če se bo pojavil kakšen WiMAX ali kaj podobnega potem bi mogoče bila kakšna možnost v tej smeri.

Z valiko muje sem si uspel izboriti, da mi sedaj preko Telekomove centrale deluje Amis, vendar samo internet. Res me še danes čudi ZAKAJ samo internet. Zaradi tega nemorem imeti drugih paketov, ki vključujejo telefonijo in televizijo. Telefonija mi ni ravno pomembna, bolj sem razmišljal o kakšni televiziji, saj od časa do časa rad pogledam na Diskovery kakšen zanimiv dokumentarec. Ravno zaradi tega ker je Amis ugodnejši od Siola sem se dolgo časa binil in prišel vsaj do interneta. Ampak menda bodo leta 2010 ukinili analogni signal in bo samo DVB-T za katere pa nimam ustrezne televizije, ustrezni STBji pa tudi nebodo zastonj. Zato sem nakako razmišljal še o TVju na Amisu.

Vse lepo in prav in nebi bilo problema, če se Amis in Telekom ne morejo zgovoriti med seboj. Telekom trdi, da je možno imeti vese troje, medtem ko Amis trdi da za izvedbo tega potrebujejo ADSL+2, v centrali pa je na razpolago trenutno samo ADSL. Mi zna kdo bolj objasniti to zadevo? Konec koncev bom ostal brez ustreznega TV signala, kar mene osebno niti nebo pretirano skrbelo, mati bo pa morala plačati pa za STB če bo še naprej želela gledati TV.

Zato sem razmišljal o IPTV, ker je ta opcija za začetek nekoliko bol ugodna. Meni bi zadostovala internetna TV po P2P protokolu, katera naj bi se izkazala za brezplačno, Problem je samo v tem, da ne poznam skoraj nobenega takega programa za gledanje TVja po protopolu P2P.:))
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Veron ::

adsl - max 8mbit pa še to na kratki razdalji
adsl2+ - max 20mbit in to na malo dalših razdaljah :)

Gre za različne tehnologije, adsl2+ je novejša.

brez-imenko ::

Aha no meni je nazadnje, ko so mi popravli linijo, ki mi je kakcala kakšnih 100 metrov od hiše potegnilo 10mbit za menda potrebuje precej nekje 9mbit za novejše 4mbit potem rabiš še 1mbit za net in še nekaj za telefon. Sosed uporablja še tastaro IPTV katera naj bi potrebovala 9mbit pa mu dela gladko in je ravno tako kot jaz oddaljen 2,5 do 3 Km od centrale verjetno pa se tu tudi konča saj ne uporablja interneta in IP telefona. Verjetno mi Amis želi zagarantirati tekoče delovanje vsega skupaj, zato ker uporabljajo starejšo kodiranje in s temi potrebuje 9mbit porabi samo TV. Ah no poskušal bom sitnariti naprej, če se bo pri Telekomu kaj pramaknilo naprej.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Tilen ::

zato ker uporabljajo starejšo kodiranje in s temi potrebuje 9mbit porabi samo TV.


Uporabljajo oba tipa kodiranja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

tengo ::

Goodbye Siol, T2 here I come......
McLaren Mercedes se ve...

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

trnvpeti ::

in kaj to pomeni?
ce imam trio paket, lahko odpovem samo tv?

Tilen ::

Vse. Verjetno nimaš individualne pogodbe za iptv? Imaš Trio, eno pogodbo za vse storitve. Kršili so pogodbo, prekineš pogodbo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1879562722 (976) MrStein
»

Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22253891 (42450) Senitel
»

T-2 dobra in slaba novica (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
18635260 (26458) Spajky
»

SiOL Trio vs T-2 Trojček

Oddelek: Omrežja in internet
349402 (7380) Mare2
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117604 (9682) pizdindim

Več podobnih tem