» »

popravilo xoro 415 dvd playerja

popravilo xoro 415 dvd playerja

bond007 ::

Evo danes je še meni crknil xoro 415... noče odpret vratic. Res drek to .. Zgleda večinoma vsi crknejo ;((

Sedaj sem ga odprl - in zgleda ma motorček vratic probleme (je na videz enak motorček, kot tisti, ki suče cd). Uglavnem ta motorček vratic zapira vratca brez problemov, ampak odpira jih ne. Zato sem zamenjal polarizacijo motorčku .. obrnil žice + in - in sedaj mi normalno odpira vratca (zapira pa ne .. ampak to itak lahko na roko...), vendar žal takrat ko jih odpre, misli, da jih je zaprl in zato ne predvaja cdja... Ve kdo mogoče kako bi lahko to zrihtal?

Še ena druga ideja je mogoče zamenjati motorček za vrtenje cdja in tega za vratca odpirat. NAmreč za vrtenje cdja potrebuje samo eno smer in bi lahko uporabil tega za vratca odpirat. Seveda je to vse improviziranje, ki verjetno nima stika z realnostjo.. NA sliki sta motorčka .. eden za vrtenje cdja, drugi pa za odpiranje vratic...
(slike so malo večje, da se vidijo podrobnosti...)






Ima kdo kakšen nasvet?

Azrael ::

Z menjavo motorčkov med seboj (tudi če sta popolnoma enaka), ne boš dosegel nič.

Po sliki in opisu sodeč je motorček za odpiranje vrat predala istosmerni kolektorski in če se tak motor ne vrti v eno smer, se ne bo vrtel niti v drugo smer. Motor za vrtenje CDja dvomim, da je istosmerni kolektorski, saj je takim motorjem težko držati natančne vrtljaje (in imajo tudi prekratko življensko dobo - le okoli 500 ur) in bi za to nalogo pričakoval neko izvedbo koračnega motorja.

Pri tebi je problem v krmilni elektroniki za motorček za odpiranje predala, najverjetneje njen izhodni del. Največji problem je najbrž v tem, da je izhodni del, ki ga sestavljajo štirje tranzistorji tudi H-bridge imenovan, zapakiran v integriranem vezju in je to integrirano vezje potrebno zamenjati z delujočim.
Nekoč je bil Slo-tech.

megla100 ::

Sem imel enak problem na moji 415-ki.
Prav tako ni hotel izvreči pladnja. Težava je bila v tem, da je motorček, ki vrti plošček
le tega vrtel prepočasi in se je player izgleda "zaciklal".
Težavo sem rešil tako, da sem motorčku, ki vrti plošček očistil krtačke.
Pri tem opravilu pazi, da "krtačk", če tistim tankim žičkam lahko tako rečem,
ne polomiš, ker potem si oplel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: megla100 ()

bond007 ::

Bi se dalo kako prepričati player, da ob odprtih vratcih (dejansko bi bila zaprta, ker sem zamenjal - in + ) predvaja cdje? Mogoče spet z kako menjavo žičk :) ?

ČE je kakšna enostavna rešitev okvare, bom porihtal, če bo treba pa kaj menjati na veliko, pa se mi dolgo ne bo dalo ubadati s tem playerjem, ker so sedaj že dokaj poceni te playerji...

hvala za pomoč!

bond007 ::

Bom še tukaj povedal, kako sem popravil zadevo. Post je skopiran iz teme o xorotih:

@bond007:tudi jaz sem imel težavo z odpiranjem vratic pri modelu 415. Xorota sem odprl in podmazal tiste koleščke pod pladnjem za CDje in od takrat spet vse deluje brez težav. Je pa zgleda to res klasična težava pri teh modelih.



Lol človek, ti si car. Dela! Sicer nisem točno vedel kje naj kaj pomažem in sem bil zelo zelo skeptičen, da bo sploh kej pomagalo, ampak zgleda je! Podmazal nisem z mastjo, ampak z oljem za fino mehaniko. Podmazal sem večino stvari pod pladnjem .. koleščke pa tiste tirnice po katerih pladenj gre. Imam sicer mast tudi doma in če bo potrebno bom še s tistim podmazal. Dela uglavnem!

Sedaj če je tebi in meni pomagalo, bo mogoče še kaknemu lastniku 415ke, ki vidim, da na veliko crkujejo - že samo v tej temi je veliko pritožb glede tega. PA tudi sicer, mislim da ni veliko 415, ki bi še danes bile žive.

hvala!

bond007 ::

Poleg tega, da sem podmazal večino delov, sem ugotovil, da je bila gumica oz jermen, ki služi za prenos na mehanizem za odpiranje vratc, raztegnjena in je zdrsovala. Ne vem ali je že prej zdrsovala ali se je to zgodilo po mazanju z oljem. No to raztegnjeno gumico sem zamenjal z novo - ožjo, sicer popolnoma navadno gumico. PRedvajalnik dela kot nov!

Poleg tega sem na dva dela ki se najbolj grejeta montiral malo večja hladilna rebra. Škodit ne more8-) ..

HVala vsem za pomoč, predvsem pa uprabniku McClane, ki je pogruntal problem!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Xoro predvajalniki (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Zvok in slika
2059225406 (35912) fr33sat
»

motorček ki oscilira ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
101719 (1544) Azrael
»

XORO ne izvrže CDja

Oddelek: Zvok in slika
111315 (991) jvolk
»

Kje dobit elektromotorcek, ki se pocasi vrti...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
375094 (4532) madboy
»

motorček iz cd roma

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51195 (1034) stromar

Več podobnih tem