» »

Osnutek predloga Zakona o visokem šolstvu in raziskovalno razvojni dejavnosti

Osnutek predloga Zakona o visokem šolstvu in raziskovalno razvojni dejavnosti

mitja_i ::

Pred kratkim so se predstavniki različnih univerz in ministrstvo za visoko šolstvo kar precej skregali...
Zaradi sprememb tako v demografskih napovedih, kot tudi v manjšanju stroškov države (kar je seveda v času globalizacije nujno) je prišlo do točke (seveda tudi zaradi političnih - legitimnih interesov), kjer je
sprememba zakonodaje o visokem šolstvu pravzaprav neizogibna. O tem se strinjajo celo vsi, ki so v ta proces vmešani.
Glede "privatizacije" in "denarja" je seveda jasno, da tudi Univerza v Ljubljani potrebuje korenite spremembe financiranja. Čeprav je ministrov predlog po mojem mnenju res na napačen način predstavljen (morda se je cel proces začel na napačen način in na napačnem koncu), je vendarle začetek, ki so ga pričakovali vsi. Pritoževanje nad neudeleženostjo v procesu je znano in pravzaprav v slovenskem univerzitetnem (še posebej študentskem) krogu skoraj vsakdanje. Kar pri tem pogrešam (in seveda pričakujem tudi od tebe, ki si predstavnica študentov) je aktivno, sprotno in utemeljeno argumentiranje. Splošno zavračanje brez vsakršnih predlogov in argumentov je seveda le slab poskus pritiska in tako sam po sebi nedemokratičen in nevreden večje pozornosti.
Uradnih informacij iz ministrstva o vsebini predloga žal ni. Očitno pa tudi druga stran ne zaupa kritičnemu razmišljanju in tudi oni ne spustijo niti enega citiranega člena v javnost... To se mi pač zdi sumljivo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varčevanje in visoko šolstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6814710 (13104) Mr.B
»

Mi smo univerza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16922765 (19459) TESKAn
»

Gregor Golobič in doktorski študij (strani: 1 2 )

6110385 (8136) Klaatu
»

Ministri frčijo na slo-tech vsi spijo (strani: 1 2 )

606386 (4824) leinad
»

Kritika vlade je KAZNIVA! (strani: 1 2 3 4 5 )

21614627 (10610) luli

Več podobnih tem