» »

Policija & državljan

Policija & državljan

1 2 3
4
»

Mehmed ::

St235 je izjavil:

ne gre za orožje, gre za to da, če obstaja sum, da bo poškodoval sebe ali koga tretjega, je potrebno opraviti pregled s katerim se odvzame predmete, ki to omogočajo. In ja, mehek zavojček (recimo konkretna doza heroina) je vsekakor dovolj, da se posameznik z njo resno poškoduje ali celo ubije.


Ne vem no, zpol
Varnostni pregled obsega pregled osebe, njenih stvari in prevoznega sredstva, pri čemer se ugotavlja, ali je ta oseba oborožena in ali ima pri sebi oziroma s sabo druge nevarne predmete.


in pravilnik
Pri podrobnejšem varnostnem pregledu sme policist zahtevati od osebe, da postopoma sleče posamezna vrhnja oblačila, če zaradi specifičnosti oblačil z otipom ni mogoče zaznati oziroma odkriti orožja, nevarnih predmetov ali snovi, ki bi jih oseba lahko imela v vrhnjih ali spodnjih delih oblačil. Pri tem od osebe ne sme zahtevati, da sleče tudi spodnje perilo.

govorita o orozju ali nevarnih predmetih. Ne o sleherni stvari s katero se lahko poskodujes.
Ce bi iskali vsako stvar s katero se nekoc lahko poskodujes, bi se prvo v pas pa vezalke zapicili ane.

St235 ::

Konkretna zakonska dikcija (ZNPPol):

Varnostni pregled

51. člen

(varnostni pregled)

(1) Pri opravljanju policijskih nalog smejo policisti opraviti varnostni pregled osebe, če je glede na okoliščine mogoče pričakovati njen napad ali samopoškodbo.

(2) Varnostni pregled obsega pregled osebe, njenih stvari in prevoznega sredstva, pri čemer policisti ugotavljajo, ali je oseba oborožena in ali ima pri sebi oziroma s sabo druge nevarne predmete ali snovi.


Torej govora je o nevarnih predmetih ali SNOVEH s katerimi bi posameznik lahko nekoga napadel ali poškodoval samega sebe.

Primerjava s pasom je popolnoma zgrešena, ker ni popolnoma nič prepovedanega na temu, da imaš pas.

Gre za to, da če policija utemeljeno oceni, da se posameznik namerava poškodovati mu lahko odvzame predmete in snov s katerimi bi to storil. Če pri tem ugotovi, da gre za nekaj prepovedanega lahko to tudi sankcionira. Torej ja, če v se pri postopku ugotovi, da obstaja sum da se bo nekdo naprimer obesil, se mu seveda odvzame pas. Samo to, da je imel pas ni kaznivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Mehmed ::

Sej nisem pas omenil, ker bi bil prepovedan. Ce te varnostno pregleduje ocitno sumi, da si nevaren. Ce sumi, da si nevaren, bi ti verjetno prvo pas vzel.
Ce ti ga ne vzame, potem nekaj ne stima.

Razen ce te pregleduje za orozja in ne sleherno nevarno stvar na svetu. Kar jaz trdim.

St235 ::

zakon se s tabo ne strinja, in tudi ne vem od kje si potegnil zaključek, da ti pas ne vzamejo, če ocenijo, da z njim ogoržaš sebe ali koga tretjega?

Ampak, razumem kaj hočeš povedat. Varnsotni pregled se prepogosto izkorišča za to, da se preveri ali ima posameznik pri sebi prepovedane snovi. Samo, če enkrat privoliš v pregled in kaj najdejjo se je zelo težk osklicevat na to, da ti bi morali vzeti tudi pas. Varnostni prelged je treba jasno zavrnit takoj, ko ga policija zahteva oziroma jih prosit da utemelijo zakaj in na kakšni osnovi se izvaja.

In potem ustrezno podat prijavo zoper policista, če pride do kršitev postopka. Samo in le tako lahko karkoli dosežeš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

St235 ::

Ravno tako obstaja med dejanskim orožjem in pasom še stotine predmetov, ki same po sebi niso orožje. Vključno z sekirami, motorkami, vilami, noži in še čim. Pa menda ja ne boš trdil, da policija tega ne bo odvzela v okviru varnostnega pregleda?

fantasycamp ::

so oni kdaj zahtevali podatke od slotech?

Policija zavajala glede pridobivanja podatkov o uporabnikih spletnih portalov
https://slo-tech.com/novice/t607343#crta

St235 ::

ja, o tem je bilo že precej govora. uporabi iskalnik oziroma poglej med novice.

fantasycamp ::

St235 je izjavil:

ja, o tem je bilo že precej govora. uporabi iskalnik oziroma poglej med novice.


mislim da ne leti vprašanje nate ampak na mode in operatorje slo tech, pač če so ikreni lahko povedo ali bi dali info ali pač ne, mogoče so že...

St235 ::

In sem ti povedal, da so stvari ,ki te zanimajo že bile objavljene in namesto, da čakaš da ti drugi k riti prinesejo se pač potrudi in najdi.

Mehmed ::

St235 je izjavil:

Varnostni prelged je treba jasno zavrnit takoj, ko ga policija zahteva oziroma jih prosit da utemelijo zakaj in na kakšni osnovi se izvaja.

In potem ustrezno podat prijavo zoper policista, če pride do kršitev postopka. Samo in le tako lahko karkoli dosežeš.


Ja no, na to sm cilju. Ampak ce imas drogo skupi s telefonom pa kljuci v zepu lahko ugovarjas samo na upravicenost pregleda. Ce jo imas v denarnici imas pa vec stvari za ugovarjat.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregled armaturnih predalov in prtljažnika s strani policije ? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26864404 (39394) Furbo
»

Pravice kriminalistev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13025173 (21301) Trololololol
»

Droga, Metelkova, policija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511413 (8629) St235
»

Policijski postopki

Oddelek: Loža
274959 (3826) SeMiNeSanja
»

izdaja nepravilnih podatkol uradni osebi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
539148 (8265) gslo

Več podobnih tem