Forum » Omrežja in internet » SiOL TV - kvaliteta?
SiOL TV - kvaliteta?
miranpozar ::
Alo!
Ker se mi bodo od obupa nad "kvaliteto" kabelskega TV signala kmalu posušile oči, sem se odločil preiti na SiOL TV. Signal, ki ga nudi lokalni kabelski operater (Cetra Piran, eat shit!) je tako katastrofalen (šum, brez ostrine in barv, zanič zvok, itd.), da je na sodobni 42" HD plazmi negledljiv.
Sedaj pa me zanima, kakšna je KVALITETA SLIKE pri SiOLu. S tem mislim predvsem na MPEG artefakte in ostale slabe lastnosti MPEG algoritma?
Ob naročilu sem opazil, da nudijo neki "HD" set-top-box, imena se ne spomnem (BTW, SiOLove strani so zanič, kar se konkretnih informacij tiče), ima le-ta HDMI priklop (to bi mi bilo super).
Tnx.
Ker se mi bodo od obupa nad "kvaliteto" kabelskega TV signala kmalu posušile oči, sem se odločil preiti na SiOL TV. Signal, ki ga nudi lokalni kabelski operater (Cetra Piran, eat shit!) je tako katastrofalen (šum, brez ostrine in barv, zanič zvok, itd.), da je na sodobni 42" HD plazmi negledljiv.
Sedaj pa me zanima, kakšna je KVALITETA SLIKE pri SiOLu. S tem mislim predvsem na MPEG artefakte in ostale slabe lastnosti MPEG algoritma?
Ob naročilu sem opazil, da nudijo neki "HD" set-top-box, imena se ne spomnem (BTW, SiOLove strani so zanič, kar se konkretnih informacij tiče), ima le-ta HDMI priklop (to bi mi bilo super).
Tnx.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
tonimona ::
Za Siol ne vem, T-2 je OK+. Settop box Amino http://www.t-2.net/?AUID=D1166901123B12..., tu imaš priključke, 130-ka omogoča spremljanje HD.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tonimona ()
ender ::
Jaz sem videl SiOL TV na 42-palčni plazmi, pa se mi je zdela stvar precej kockasta kadar je bilo malo več premikanja.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Omogoča, če ima ponudnik IPTV na svoji listi HD kanale. T-2 jih ima, za Siol pa nisem siguren.
MiranRxx ::
Mi imamo SIOL TV, pa sem generalno razocaran. Ja veckrat so se slovenski programi zanic, nesinhroniziran zvok ali ga vcasih celo ni. Vse skupaj zamrzne in je potrebno resetirati.
Skratka velike tezave. Mogoce je vzrok to, ker smo predalec stran od centrale. Jaz odsvetujem, zakaj pa mi imamo. Ker je lazje dobiti kot kabelsko. Pa se na kratek rok je ceneje. Torej, nekaj plus, nekaj minus. Odlocitev je tvoja.
Skratka velike tezave. Mogoce je vzrok to, ker smo predalec stran od centrale. Jaz odsvetujem, zakaj pa mi imamo. Ker je lazje dobiti kot kabelsko. Pa se na kratek rok je ceneje. Torej, nekaj plus, nekaj minus. Odlocitev je tvoja.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net
jadralno.letenje@amis.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MiranRxx ()
bozjak ::
jst sm naceloma zadovoln nad siol-tv, ceprav izbira kanalov je po mojem na podnu, ampak to niti ni pomembno. V osnovi mi dela, mam prikljucen na 2 tv-ja. Obcasno mal zasteka, vsake tok crkne in je treba klicat na siol, ampak v osnovi bi lahko rekel da je zadeva zadovoljiva.
Lp
Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com
http://bozjak.deviantart.com
mitja_i ::
Siol uporablja dodatno kompresiranje, zato je slika slaba z veliko mpeg artefakti. T-2 slike ne kompresira.
rdecaluc ::
Pri nas imamo siol tv že nekje 2 leti . Imelli smo nekaj problemov a so se uredili. Slika je všečna in nič artefaktov kakrsnih koli. Je pa res da smo samo 500m od centrale. Tko da se ti splača če si zelo blizu centrale ker se sicer pojavijo vse težave katere folk našteva po forumih. (artefakti , zvok ne dela, programi ne deljujejo , sploh ne dela siol tv ... )
Est modus in rebus. ,typos
flier ::
Zgornje poste o T-2 in HD mirno ignoriraj, tistih 5 kanalov ki so HD tudi ce ne bi bilo, to je bolj da lahko recejo da imajo HD TV. Najboljse bos kvaliteto slike ocenil ce se sprehodis do najblizje teletrgovine, na primer v BTCju imajo SiOL TV na Samsungovem 32" LCD.
madmitch ::
Siol uporablja dodatno kompresiranje, zato je slika slaba z veliko mpeg artefakti. T-2 slike ne kompresira.
No tale je pa bosa. Oba pošiljata mpeg2, kolikor jaz vem. SiOL naj bi začel z mpeg4 a še ni.
Meni na VDSL SiOL TV na podobnem ekranu dela dobro. Slika je vsekakor boljša kot na kablu, ki ga še niso odklopili in lahko primerjam.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
mitja_i ::
Tako je, Siol in T-2 oba uporabljata MPEG2, vendar je povprečna pasovna širina streama na siolu približno pol manjša (2x slabša), ker siol uporablja dodatno kompresijo, T-2 pa ne. Citat s strani T-2:
Ali ste vedeli? Sliko predvajamo uporabnikom v nespremenjeni obliki. Prekodiranja z namenom varčevanja pri pasovni širini ne uporabljamo, ker vsak tak poseg negativno vpliva na kakovost in ostrino slike.
madmitch ::
Kakšno pasovno širino uporablja T2, pri meni na SiOLu zdajle Eurosport šiba na konstantnih 4,66 mbps.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
človek ja vprašal če "ima le-ta HDMI priklop (to bi mi bilo super)." . Amino 130 ga ima. Je pa res flier, da je za HD fane bolje imeti 5 HD kanalov, kot nobenega.
Matheeew ::
Če se ne motim ima tista Sagemova zadeva @ bivši siol tudi HDMI.
Glede HD kanalov pa mislim, da:
- moraš biti na optiki ali pa zelooo blizu centrale, da ti laufajo
- na programski shemi so označeni trije kot HD: SAT1, PRO7, Luxe TV. Torej dovolj, da se hvališ. To je pa verjetno tudi vse (razen če si fan od katerega od omenjenih kanalov).
Popravite me, če sem ga kje zabluzil.
@Mitja_i: Pretiravaš & zavajaš.
1. Stream ni pol manjši.
2. 2x nižji stream ni ekvivalentno 2x slabši kakovosti.
Glede HD kanalov pa mislim, da:
- moraš biti na optiki ali pa zelooo blizu centrale, da ti laufajo
- na programski shemi so označeni trije kot HD: SAT1, PRO7, Luxe TV. Torej dovolj, da se hvališ. To je pa verjetno tudi vse (razen če si fan od katerega od omenjenih kanalov).
Popravite me, če sem ga kje zabluzil.
@Mitja_i: Pretiravaš & zavajaš.
1. Stream ni pol manjši.
2. 2x nižji stream ni ekvivalentno 2x slabši kakovosti.
BigWhale ::
Meni siol dela ok. Na kanalu Tiji vcasih zmanjka zvoka in potem Jakob tezi, da nic ne slisi. Pa ceprav so risanke francoske... ;>
ToniT ::
Tiji je sploh problematičen, kar se tiče zvoka. Je pa res, da je daleč najboljši program za risanke.....
Drugače pa meni dela Siol TV kar v redu - upam da bodo hitro odpravili občasne zamrznitve signala....
Drugače pa meni dela Siol TV kar v redu - upam da bodo hitro odpravili občasne zamrznitve signala....
Bakunin ::
s tem da je na HDMI slika oz. razmerja taksno kot HDMI "javi" pri Scart pa jo lahko tudi razpotegnes....
ali pa je to samo problem mojega lcd tv.....
ali pa je to samo problem mojega lcd tv.....
flier ::
Bakunin: na SiOL forumu je bilo objavljeno da z drzanjem tipke TV lahko izbiras velikost slike (drzis jo par sekund potem pa s pritiskanjem na tipko preklapljas med vec nacini). Pri meni seveda ni efekta ker imam navadni CRT priklopljen preko scarta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 106908 (23275) | jurre |
» | SiOL TV - slika & zvok na optikiOddelek: Zvok in slika | 2966 (2528) | Okapi |
» | T2 vs SiOL vs AmisOddelek: Omrežja in internet | 3154 (2716) | flier |
» | Siol tv in kakovost slikeOddelek: Omrežja in internet | 6524 (4988) | Tilen |
» | SIOL TV VS. T-2 TV (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9800 (8612) | antireal |