» »

SiOL TV - slika & zvok na optiki

SiOL TV - slika & zvok na optiki

valjavec ::

Dobil sem optiko 20/20 od SiOLa in še TV.

Net dela brez problema.

Slika pa je katastrofa.. kako izgleda sem posnel tukaj

Občasno prasketa tudi zvok, sam TV vmesnik pa je obupno počasen... kot bi imeli vse skupaj okrog 2000ms pinga in teklo preko 9600 bps modema.

Komunikator je na TV priklopljen s HDMI kablom (poskusil sem tudi s SCART, vendar nič drugače).
Modem in komunikator sta povezana z UTP kablom, ki sem ga prav tako zamenjal... efekt je bil isti.

Kakšne so možnosti, kaj vse bi bilo lahko narobe in kako naj zadevo rešim z njihovo tehnično ekipo?
Se da kako izmerit kompresijo/bitrate?

Thx

piek ::

Bitrate izmeris tako, da mrezni kabel, ki gre do komunikatorja povezes v PC in pozenes VLC player (seveda prej vse ustrezno nastavis). Ce bo tudi tam kockalo, je problem na liniji/modemu, ce pa ne bo, pa je po vsej verjetnosti nekaj narobe s komunikatorjem ...
--- Finish it off if you started it! ---

valjavec ::

thx!

kaj moram nastavit v VLCu... ja kje kak IP list programov ali potrebujem še kaj drugega?

sss ::

Ne resno no. A komu sploh dela normalno SiOL TV ?

Zdej sm v taki dilemi. ATM imam optiko preko SiOLa in ne vem za kaj naj se odločim. Na voljo imam tudi T-2 optiko.

valjavec ::

Bolj slabo kaže da bi kjerkoli delovalo :S

Pa tudi če bo slika sama po sebi OK je še vedno en velik minus v hitrosti vmesnika.
Če prikažem programe in se hitro sprehodim kakih 10programom naprej na seznamu (ne da zamenjam program, temveč samo da grem po listu navdol) mi napiše "loading" ali nekaj podobnega... pa kaj hudiča se mora loadat seznam programov... bom posnel filmček in ga ULal za prikaz.

Frgazor ::

Na optiki bi lahko vzel tudi telekomovo kabelsko. Za razliko od siol tv nima težav in slika je lepa. Res pa odpade EPG in hd, pa nekaj nepomembnih kanalov je manj.

telexdell ::

Ne resno no. A komu sploh dela normalno SiOL TV ?

Zdej sm v taki dilemi. ATM imam optiko preko SiOLa in ne vem za kaj naj se odločim. Na voljo imam tudi T-2 optiko.

Malo podrobneje definiraj pojem : "normalno". Meni dela SIOL-TV že 7 let z manj izpadi, kot staršem kabelska TV preko lokalnega operaterja. In to vse preko bakrene povezave ter poleg TV v dnevni sobi še dva streama na kompih.
Kor sem celotno obdobje IPTV pri enem operaterju teško ocenjujem kvaliteto drugih. V teh letih pa sem na forumih prepoznal že kar nekaj ljudi, kateri so kritizirali trenutnega operaterja in hvalili konkurenco. Ko so zamenjali operaterja, pa se je stvar ponovila.
Danes večina operaterjem omogoča nekaj mesecev testno sprejemanje svojih storitev. Vzemite si nekaj časa in stestirajte dva ali tri možne ponudnike in nato izberite dolgoročnega. Tako boste lažje uskladili tehnične možnosti trenutnega razvoja naše komunikacijske tehnoligije z vašimi željami. Vsak ponudnik namreč svojo ponudbo optimira za ciljno skupino odjemalcev.
In še- 50" ali več inčna TV spojena do ponudnika signala (katerega koli)ne zagotavlja tako kristalnooo čiste slike, kot na reklamah prodajalca TV (po možnosti preko Bluray ploščka).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Wox ::

Meni Siol TV dela lepo preko računalnika (s programom Multicast). Preko STB pa precej kocka in pa s časom se framerate zmanjšuje, kar se kaže v zatikajoči sliki. Očitno je ta STB en jajc.

valjavec ::

@telexdell sej jest ne pričakujem tako kristalno čiste slike kot v reklamah prodajalca TV, pričakujem pa da ni kock... če je to preveč zahtevno...

in pa lahko vsak ponudnik cilja na svojo ciljno skupino odjemalcev... ne vem pa na katero točno se cilja s kockasto sliko in počasnim vmesnikom?

sss ::

@ telexdell

Normalno je zame televizija, ki kocka ali ima motnje manj kot minuto na dan. Izpadov ne sme biti.
Jst TVja ne gledam, ampak, če bo fotru začela slika kockat vsak dan ob poročilih al ob pomembnejši tekmi bo pa znoru in se znesu nad bogim nič hudega slutečim študentom na help desku, le ta bo dal pa na mute ;)
Če samo pogledaš na kakšen forum z omenjeno temo in vsak bodoči uporabnik bo dobil občutek, da je SiOL TV v beta stadiju.
Pa to ne gre za osamljene tečne uporabnike ampak za folk po celi Sloveniji.
Če bi bil jaz na mestu tipa, k je zadolžen za razvoj oz. kvaliteto SiOL TVja bi bil močno zaskrbljen.

Bones ::

Kockanje na optiki? wtf? V dveh letih uporabe T2 optike mi je slika zakockala.. am.. mogoče trikrat na pol leta.

Kar se tiče izpadov so bili letos ene trije. Zaradi del na avtocesti, premikanja kablov. Samo en izpad ni bil v naprej napovedan.

Kar se tiče kvalitete slike je na T2 trenutno precej boljša, vmesnik je hitrejši, nima pa možnosti padajočega seznama kot ima Siol, ki ima v EPGju tudi opise filmov, ki jih T-2 nima.

Pri Siolu so naredili napako, ko so prešli na nov vmesnik, ki je obupno počasen.
Če imaš možnost T-2 optike in te ne moti dodatna napeljava, jo sprobaj pa se sam odloči.

Vsak operater ima svoje prednosti in slabosti a kockanja na optiki res ne bi smelo biti.

DjTonic ::

Če imaš možnost naročiti T-2 FTTH (blagor enim), kar naroči. Ostali lahko še čakamo na ta srečni dan.

telexdell ::

Se je usul plaz kritik name, ko sem povedal samo svoje izkušnje in svoje mnenje. Še vedno trdim, da če vam ne morejo urediti željene slike pri enem ponudniku, potem je na isti povezavi najverjetneje ne bodo mogli niti pri drugem. Kvalite slike, pasovna širina, kvaliteta kodirnikov, oddaljenost... so pa stvari, katerih se nisem niti malo dotaknil. Da pa se SIOL obnaša monopolistično in hoče dati naročniku čim manj za čim več denarja je pa itak jasno. A kaj, ko tudi ostali ponudniki niso Angeli.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

mrdaco ::

Ma tole pa mi ni jasno. Človek ima 20/20 internetno povezavo na optiki, kar pomeni da ima v rezervi za videoflow vsaj 10x preveč pasovne širine. In če se taka linija zakocka sta lahko dva vzroka. Da je STB zanič, ali v okvari, ter to da Siolova centrala ne folga video streemanja. Prvo varianto se da rečit, na drugo pa ne moreš vplivat.
Vsekakor pa je to vzrok za klic na podporo, če se pa nobeden ne bo oglasil pa sledi grožnja za odklop. Mislim da imaš v primeru nedelovanja ponudbe vso pravico, da prekineš pogodbo.

tiesto11 ::

Pa kaj se ti sekiraš to ni tvoj problem. Poklič na siol pa nej oni zrihtajo.

valjavec ::

sem jih že poklical in pridejo... vse skupaj sprašujem zato, da mi ne bo tam kak tehnik prodajal buč.
bitrate je pa na navadnih kanalih 2 - 2.5 mbps, HD kanali imajo pa okrog 10 mbps

USS Liberty ::

Na siolu ti tudi optika ne pomaga nič in je slika zanič, ker jo kompresirajo- pretvarjajo iz mpeg2 v mpeg4... Na T2 slike ne kompresirajo in je veliko boljša...

Jaz imam že 3 leta T2 FTTH + IPTV + VOIP in sem zadovoljen...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zako ::

jst pa mam doma kabelsko od SIOLa na optiki in tisto uro - dve pred TVjem mi je cist ok, drugace pa itaq gledam filme na pcju ali pa na PS3
Zako je zakon!!!

Okapi ::

Kabelska na optiki od Siola je IMHO najboljša izbira. Ne vem, zakaj bi se sploh kdo trudil s iptv Siol-TV.

O.

valjavec ::

v čem se razlikuje kabelska od ipTV? konkretno na siolu... ni HD kanalov ter par ostalih? videoteka in ostale stvari me ne zanimajo preveč...

kaj pa pretikanje med kanali.. kej hitrejše kot na ipTV ali greš tudi tukaj skoraj na WC lahko vmes predno zamenja kanal

Okapi ::

Kabelska kot vsaka kabelska. Preklaplanje hitro, kot ti hitro dela televizor, slika OK (nekateri programi boljši, nekateri malo slabši, tako kot pri vseh kablaših), testno prenašajo nekaj digitalnih programov, tudi v HD (podatek je izpred par mesecev), priključiš lahko več televizorjev in videorekorder, skratka, klasična kabelska tv, samo da pride po optičnem kablu.

O.

clancy ::

testno prenašajo nekaj digitalnih programov, tudi v HD (podatek je izpred par mesecev).

O.


Imam SiOL-ovo kabelsko preko optike in kupujem novo televizijo. Ali potem rabim TV z DVB-C mpeg4 sprejemnikom, glede na to da testno prenašajo digitalne programe oz. jih v prihodnosti bodo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clancy ()

Okapi ::

Da.

O.

clancy ::

No, jaz sem pred približno enim mesecem klical na njihov helpdesk in so mi povedali, da ne rabim nič, pa tudi ORF1 in ORF2 lahko normalno gledam na starem CRT-ju.
Je pa logično, da ne moreš digitalnih programov gledati brez DVB-C.
Gre se mi najbolj zato, ker nameravam v Avstriji (E4U) kupiti Panasonicovo Plazmo TX-P42X10E, ki je brez DVB-C in je zelo poceni (549EUR), 42X10Y z DVB-C ki se v Avstriji sploh ne dobi, pa je pri nas vsaj 150EUR dražji.

Okapi ::

Če tv ne podpira DVB-C, potem pač sedaj ne boš mogel gledati digitalnih programov, ker jih oddajajo testno in sploh nimajo set-top-boxa za uporabnike, ko bodo začeli oddajati zares, pa boš dobil od Siola eno škatlico, ki jo boš vtaknil med optični kabel in tv in boš lahko gledal tudi digitalne programe.

Tako da DVB-C je opcija, za katero moraš sam presodit, a je vredna denarja. Nujna vsekakor ni.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP ali kabelska TV

Oddelek: Zvok in slika
196162 (4451) Konlov
»

Komunikator za TV

Oddelek: Zvok in slika
111939 (1726) fp4492
»

Dilema Siol, T-2, UPC , digitalna kableska,optika

Oddelek: Zvok in slika
194760 (3794) Alexius Heristalski
»

SiOL Trio vs T-2 Trojček

Oddelek: Omrežja in internet
349403 (7381) Mare2
»

Siol tv in kakovost slike

Oddelek: Omrežja in internet
496377 (4841) Tilen

Več podobnih tem