» »

Problem z branjem DVDjev

Problem z branjem DVDjev

xgabrijelx ::

Mislil sem, da imam edini ta problem in da gre za slab DVD pekač.... A sem se motil!!!

Problem je sledeč:
- posnamem DVDje, ki sem jih lahko bral cca 3 mesece po nakupu DVD pekača (Maxtor)
- nekaj časa zatem hočem ponovno brati te DVDje in jih ne morem... hmmmm... mislil sem, da so zanič in sem jih že nekaj zmetal vstran, na nekaj njih pa sem jih pozabil
- naslednje peke DVDjev istega proizvajalca (Verbatim), iz drugega paketa so potekale normalno in tudi branje je še sedaj OK
- kolega je imel isti problem - na čisto podoben način ne more brati teh DVDjev
- aja, pozabil sem povedat, da na te medije lahko normalno pišem, samo brati jih ne morem (podatki pa se zapišejo normalno, kar sem preveril na očetovi DVD enoti)
- dva dneva nazaj sem bil v LJ pri bratrancu, kjer mi potoži za isti problem (on ima NECovo DVD enoto)

Sedaj pa tako: trije smo lahko pisali in brali DVDje normalno, brez kakršnega koli problema. Po poteku določenega časa pa teh medijev ni mogoče brati (ko vstavim DVD v enoto, mi namesto DVD-RAM pogon (J:) napiše CD pogon (J:) ).

Mogoče bi kdo rekel, da bi lahko bila to napaka kakšne serije Verbatimovih DVDjev, na kar sem najprej pomislil, a ko sem danes poizkusil Maxell DVDje, se je pojavil isti problem... Imam na voljo 4 PCje (moj, kolegov, bratrančev in očetov) na katerih smo poizkusili zapečt te nove DVD medije, a vse 4 jih bere samo eden - očetov.

Kaj storiti?

Današnji opazki:

- pred snemanjem, sem v NERO pregledal info DVD-R - pri tem je pokazalo njegovo pravo velikost nezasedenega prostora.
- ko pa sem ga zapisal, sem dal ponovni info, a sedaj je pokazalo: 0 Mb zasedeno, 0 Mb prosto in velikost diska 0 Mb (zazna edino, da je disk v enoti)
- na očetovem PCju dela ta DVD-R normalno...

POMOČ!!!!!!

>>><<< ::

Garancija?
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Garancija je bila 1 leto in je kak mesec nazaj potekla. Samo... Hmmmm... Zakaj pa mi ene DVDje iste firme(Verbatim) bere, druge pa ne (mediji so enaki DVD-R - DVD+R še nisem kupoval, ker mi jih počasneje zapisuje - no, tko piše)...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496103064 (27573) nuclear
»

Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
35221297 (12813) svejk
»

NEC 2500 visje hitrosti pisanja in bitsetting (strani: 1 2 3 )

12610707 (6946) delfinus
»

DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D (strani: 1 2 3 )

13810436 (7589) reber
»

Odstranili smo rip limit v Toshiba DVD-ROMih

482312 (1255) TheHijacker

Več podobnih tem