Forum » Pomoč in nasveti » Plazma televizor
Plazma televizor
Tammih ::
Zdravo!
Kupil sem Lg 42PC1RV plazma televizor v Big Bangu. Karakteristike so naslednje:
Vrsta TV sprejemnika : Plasma TV
Diagonala ekrana : 107 cm (42") cm
Tip zaslona : Plasma
Tehnologija zaslona : XD engine
Ločljivost zaslona : VGA 852 x 480
Resolucija zaslona : 852 x 480
Kontrast slike : 10000: 1
Svetilnost : 1500 cd/m2
Slika v sliki (PIP) : DA - 2 kanalnika
RMS : 10W x2 -2 Way 4 speakers
Število vgrajenih zvočnikov : 4
Priključki : 2x SCART, HDMI vhod
Na starem TV je bila slika večine slov. programov čista (POPTV, A-kanal,...) zdaj na plazmi pa je vse pikasto oz. je slika zelo motna. Programi iz satelitske TV in DVD-ji so sicer dobri... Zanima me, kako to, da je slika na plazmi slabša kot na starem TV ter kako lahko to napako odpravim, glede na to, da možnosti za kabelsko TV v mojem kraju še ni...
Lp
Kupil sem Lg 42PC1RV plazma televizor v Big Bangu. Karakteristike so naslednje:
Vrsta TV sprejemnika : Plasma TV
Diagonala ekrana : 107 cm (42") cm
Tip zaslona : Plasma
Tehnologija zaslona : XD engine
Ločljivost zaslona : VGA 852 x 480
Resolucija zaslona : 852 x 480
Kontrast slike : 10000: 1
Svetilnost : 1500 cd/m2
Slika v sliki (PIP) : DA - 2 kanalnika
RMS : 10W x2 -2 Way 4 speakers
Število vgrajenih zvočnikov : 4
Priključki : 2x SCART, HDMI vhod
Na starem TV je bila slika večine slov. programov čista (POPTV, A-kanal,...) zdaj na plazmi pa je vse pikasto oz. je slika zelo motna. Programi iz satelitske TV in DVD-ji so sicer dobri... Zanima me, kako to, da je slika na plazmi slabša kot na starem TV ter kako lahko to napako odpravim, glede na to, da možnosti za kabelsko TV v mojem kraju še ni...
Lp
delfinus ::
Zato ker imas zelo slab vir signala in znatno vecji enkran kot prej in je vse se bolj opazno. Sam imam kabelsko, kjer je SD signal relativno dober in je slika na LG 42PC3R boljsa kot na CRT 29 Sony.
Prav tako je pomembno, da je navadni TV program priporoceno gledati v 4:3 formatu, ker v 16:9 pride se do dodatnega resizinga in s tem se bolj popacene slike. Lahko si zadovoljen, ker ce bi imel LCD 42 bi bilo se veliko slabse z navadnim SD signalom.
Prav tako je pomembno, da je navadni TV program priporoceno gledati v 4:3 formatu, ker v 16:9 pride se do dodatnega resizinga in s tem se bolj popacene slike. Lahko si zadovoljen, ker ce bi imel LCD 42 bi bilo se veliko slabse z navadnim SD signalom.
september ::
CRT tv nima takšnih karakteristik kot plazma ali LCD zato mu ni tako pomembna jakost oz. kavaliteta signala. Kot vidim nimaš možnosti priklopa na SD
(kabelska), zato težav s sliko ne boš odpravil. Sem opazil na formu, da je dosti ljudi razočaranih ob nakupu plazme ali LCD
s sliko TV programov. Zakaj? LCD in plazme so narejene (sploh novejši modeli) za sprejem digitalnega in HD signala in ne moremo pričakovati od njih čudežev. Kot sam praviš, DVD in satelitska sta ok. Odvisno je pa tudi, kaj je tvoja plazma sposobna dati ven. Sam si lastim Panasonica TX-P50V01E, priklopljenaega na lokalno kabelsko in nimam nobenih težav. Je pa res, da je velika razlika v kavaliteti slike med SD signalom in digitalnim.
(kabelska), zato težav s sliko ne boš odpravil. Sem opazil na formu, da je dosti ljudi razočaranih ob nakupu plazme ali LCD
s sliko TV programov. Zakaj? LCD in plazme so narejene (sploh novejši modeli) za sprejem digitalnega in HD signala in ne moremo pričakovati od njih čudežev. Kot sam praviš, DVD in satelitska sta ok. Odvisno je pa tudi, kaj je tvoja plazma sposobna dati ven. Sam si lastim Panasonica TX-P50V01E, priklopljenaega na lokalno kabelsko in nimam nobenih težav. Je pa res, da je velika razlika v kavaliteti slike med SD signalom in digitalnim.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4 … 151 152 153 154 )Oddelek: Kaj kupiti | 1197769 (422140) | antonija |
» | Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 34582 (30180) | popster |
» | Nakup LCD ali plazma TVOddelek: Kaj kupiti | 9517 (5959) | Leks |
» | Katodni televizorji v izumiranjuOddelek: Novice / Ostale najave | 6587 (4830) | javaman |
» | Katero plazmo, do 560K SITOddelek: Zvok in slika | 4548 (3817) | javaman |