Forum » Omrežja in internet » adsl v bloku - sam moram vleci kable od omarice v kleti gor v 4. nadstropje?
adsl v bloku - sam moram vleci kable od omarice v kleti gor v 4. nadstropje?
Kebab ::
Stanujem v ca. 20 let starem bloku, četrto nadstropje. Do leta 2001 so prejšnji lastniki imeli navaden telefon, tega so potem odjavili. Inštalacija je ostala kot je bila.
Adsl sem naročil pri Amisu. Danes so bili pri meni telekomovci in so želei narediti priklop. Merili so v mojem stanovanju in spodaj v kleti, kjer je njihova omarica. Ugotovili so, da so žice mrtve oz. ni bilo signala oz. povezave od omarice do mene sploh niso našli. Zmerli so še pri sosedi, tam je ok. V bloku je 20 strank, večina jih ima telefon.
In nato povejo, da nič ne morejo in da so oni dolžni zagotoviti povezavo samo do bloka-omarice, od omarice naprej do stanovanja gor v četrtem nadstropju pa jaz na lastne stroške.
A bo to držalo?
Ker v tem primeru bi moral vleči nove kable od stanovanja do kleti, to je strošek ki si ga težko privoščim. Preden jih pokličem, bi rad imel kaj več informacij oz. vaše izkušnje.
Adsl sem naročil pri Amisu. Danes so bili pri meni telekomovci in so želei narediti priklop. Merili so v mojem stanovanju in spodaj v kleti, kjer je njihova omarica. Ugotovili so, da so žice mrtve oz. ni bilo signala oz. povezave od omarice do mene sploh niso našli. Zmerli so še pri sosedi, tam je ok. V bloku je 20 strank, večina jih ima telefon.
In nato povejo, da nič ne morejo in da so oni dolžni zagotoviti povezavo samo do bloka-omarice, od omarice naprej do stanovanja gor v četrtem nadstropju pa jaz na lastne stroške.
A bo to držalo?
Ker v tem primeru bi moral vleči nove kable od stanovanja do kleti, to je strošek ki si ga težko privoščim. Preden jih pokličem, bi rad imel kaj več informacij oz. vaše izkušnje.
hooger ::
Ali si že podpisal pogodbo?
So jo podpisali tudi oni?
Če nimaš podpisane pogodbe potem jim ni treba delat do tvojega stanovanja.
Če pa so ti pogodbo že podpisali, potem jih pa kar teraj!
So jo podpisali tudi oni?
Če nimaš podpisane pogodbe potem jim ni treba delat do tvojega stanovanja.
Če pa so ti pogodbo že podpisali, potem jih pa kar teraj!
Pogodbo sem podpisal z amisom, od njih še podpisane nisem dobil če se ne motim. Verjamem, da se bo amis potrudil, jih imamo že na dveh drughih lokacijah in smo zelo zadovoljni, zato sem se odločil, da jih vzamem še doma.
Da pa bi moral sam vleči kable po bloku pa se mi zdi malce mimo. In kabel tudi kar ne neha delat sam od sebe?
Da pa bi moral sam vleči kable po bloku pa se mi zdi malce mimo. In kabel tudi kar ne neha delat sam od sebe?
bosmla ::
Kabel najhitreje potegnes po zunanji strani (fasadi) - edino sosede moras vprasat za dovoljenje. Kabel vleces mimo oken in pri vsaki ga pritdis na fasado .
gumby ::
>>A to z upravnikom 100% drži? V mojem primeru je to Staninvest.
naj bi, ja... poklici jih ane?
naj bi, ja... poklici jih ane?
my brain hurts
bosmla ::
20 let stari blok pa 4 nastropje - pol rabis mini supermana da ti kabel spravi v kanal (ce sploh obtaja - kanal ali superman ). Jaz vstrajam: kabel na fasado !!!
Kanal je ful ozek pa še gor gre. Ni šanse, da se sam tega lotim, poskusim še z upravnikom, ta se vrne konec naslednjega tedna. Kot ponavadi bo vse urejeno v najkraše možnem času in brez komplikacij
hooger ::
Za vlečenja kabla po fasadi bi potreboval 100% soglasje vseh stanujočih.
Na žalost je tako, da za vsako novogradnjo, ki se izvaja rabiš soglasje.
Če bi šlo za predelavo sistema, ti zadostuje soglasje 50% vseh stanujočih.
Na žalost je tako, da za vsako novogradnjo, ki se izvaja rabiš soglasje.
Če bi šlo za predelavo sistema, ti zadostuje soglasje 50% vseh stanujočih.
largie ::
kaj naj bi bilo tako kompliciranega pri tem? na stari kabel navežeš novega, in starega na drugem koncu ven potegneš. razmišljam narobe?
TRIROG ::
pa vse skupej fejst podmažeš z mastjo za ležaje ... pomojem bi tut s forspanom mogl it ... stuk za stukom ...
Bane_ ::
kaksno mast za lezaje navadno milo za roke!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odklop od skupnega ogrevanja in prehod na električnoOddelek: Loža | 6246 (5054) | starfotr |
» | Telemch Blok Televizija Kabel prestrizen... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26412 (21953) | Mesar |
» | priklop optičnega kablaOddelek: Omrežja in internet | 9161 (7694) | Vanadium |
» | Optika za vogalom (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Omrežja in internet | 161443 (37308) | Vanadium |
» | Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9800 (8318) | Vanich |