Forum » Omrežja in internet » Kako si napraviti Access Point
Kako si napraviti Access Point
volcjak ::
Živjo. Mene bi pa zanimalo, če je izvedljivo narediti Access Point z računalnikom in WLAN USB anteno. Namreč rad bi, da preko mojega računalnika spravim povezavo tudi do Laptopa, katerega uporabljam. Nebi pa rad vlekel kabla po celi hiši. Hvala in LP
Matri[X] ::
http://controlap.com/ za winse. Sicer pa ce rabis samo wlan link med dvema racunalnikoma lahko uporabis p2p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matri[X] ()
V XPjih. Samo rad bi nekako nastavil da bi pač moj računalnik ki ga pač uporabljam tudi za domačo uporabo oddajal povezavo do spleta tudi laptopu preko Whireless povezave.
OmegaBlue ::
Če tvoja usb kartica podpira master mode potem jo lahko postaviš kot AP, drugače ti ne ostane drugo kot Ad-hoc. S tem da boš potreboval vsaj še eno povezavo do računalnika, ki misli delit internet. (Kabel drugo/ wifi kartico)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Da bi pa preprosto povezal Laptop in osebni računalnik preko WLAN pa ne gre. Recimo po principu kabla. Vprašam seveda, ker se mi niti ne sanja kako tole izvesti
Matri[X] ::
Ne, konfiguracija brezzicnih povezav je malce tezja od konfiguracije zicnih povezav. Ni vedno plug'n'play.
Takole razložiti se pa ne da a ne? Da bi mi kdo napisal kako najlažje vspostaviti povezavo
Brainstorm ::
Ja ka maš za en usb wlan ključ, pa se pogleda na na netu za specifikacije tega ključa ali podpira soft mode AP ali ne?
shock ::
Takole razložiti se pa ne da a ne? Da bi mi kdo napisal kako najlažje vspostaviti povezavo
Ja zakaj pa se ne sam pobrigaš če pa mi ne znamo? Kar nekaj postov v tem forumu ti je napisalo, če se da naštimat tvoj ključek v master mode lahko uporabiš kot AP če v najslabši varianti pa Ad-Hoc. No zdaj pa na google pa išči sam naprej.
Dej raje bodi tiho če misliš biti neumno pameten. Pač vprašal sem za informacijo. ČE ne znaš pomagati g. Vsesveti potem raje ne piši.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pc-dhcp linux based serverOddelek: Programska oprema | 863 (698) | xyd1 |
» | Wireless "dongle"Oddelek: Kaj kupiti | 1206 (1077) | Lonsarg |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23018 (13845) | umexteacher |
» | linux - brezžična kartica s podporo 802.11a/b/gOddelek: Omrežja in internet | 1745 (1435) | Spajky |
» | Zanesljivost delovanja wireless omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1626 (1311) | b |