» »

Kako skonfiguirat kartici?

Kako skonfiguirat kartici?

Lincolin ::

Zdravo!

Mogoče že "zdudlana tema" vendar nisem nikjer našel konkretnega odgovora.
Namreč imam integrirano grafično kartico v računalniko. Sedaj bi dodal še eno grafično kartico, ki ima TV Out!
Namreč kakor vem, se mora eno kartico izklopiti.
Jaz pa bi rad imel tako, da bi za monitor uporabljal sedajno integrirano kartico, za TV Out pa to kartico, ki bi jo vstavil.
Pri tej kartici je napaka le ta, da VGA izhod ne dela tako, da bi malo skombiniral.
Se da?

L.P. Grega

Snegec ::

Načeloma, ti Windows XP nudijo izbiro, katero kartico boš uporabljaj za gledanje slike na monitorju.

V praksi pa vem, da veliko računalnikov po vstavitvi grafične v pci-e/agp slot na integrirano ne dajejo več signala.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

Lincolin ::

Ali lahko ena od kartic crkne?

Namreč imel sem že takšna srečanja pri starih 486-kah.

L.P. Grega

Snegec ::

Seveda lahko ena crkne.

Nimam pa izkušenj s tem, da bi video out uporabljal na eni, medtem ko bi mel aktivno samo drugo. Pač obe bosta morali biti "aktivni", samo da na eni fizično ne boš imel monitorja priklopljenega.. Video Out izhod bi pač moral delovati neodvisno na to ali je monitor priklopljen na DVI/VGA vhod ali ne.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

nonenone ::

jaz imam isto integrirano grafiko in sem nabavil pcie grafično, pri meni se je signal sam avtomatsko preklopil na novo grafično, potem pa sem priklopil drug monitor na tisto integrirano in ni nič, ni signala. pogledal sem v biosu in se ne da nič naštimat (ni nobenih enable, disable ali kaj podobnega) ali pa jaz ne znam, kaj pa vem, lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962584949 (24278) Dominator
»

Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7711884 (9360) PrimozR
»

4 LCD-ji na 1 PC

Oddelek: Zvok in slika
332691 (1635) bluefish
»

Grafična kartica s tv-out-om.

Oddelek: Pomoč in nasveti
8839 (727) AndrejS
»

Matična plošča brez grafičnega modula/kartice