» »

Primeri Reinkarnacij, regresija, hologramska zavest?

Primeri Reinkarnacij, regresija, hologramska zavest?

«
1
2

ajin ::

Odprl sem to temo z namenom, da konstruktivno govorimo o primerih ki so bili kar se tice reinkarnacij in regresij prejsnih zivljenj.
Osebno verjamem da je cloveska zavest vecna, ter da lahko menja lokacijo*pozicijo v prostoru in casu tako zavzema "drug prostor in cas", ki se odraza preko drugih odvijajocih se parametrov gibanja energije.

Zanimivi so primeri kjer so ljudje pod hipnozo opisali prejsna zivljenja, njihova delovanja, ter veliko podrobnosti. Najbolj kar pa je zanimivo da so nekateri govirli v tujem jeziku, in to brez napak, celo z pravim dialektom, ceprav niso poznali niti ene besede tujega jezika.
Taksen primer je znanega igralca Glenn Forda :

Glenn Ford - mysterious language abilities

There are now many recorded cases where under hypnosis a subject has not only recounted details from what appears to be a previous life, but also spoken a foreign language of which they claimed to have little or no previous knowledge.

A notable case of this is the famous Hollywood actor Glenn Ford. Under hypnosis, he recalled five previous lives - one in particular as a French cavalryman under Louis XIV. The astonishing part was that though Ford said he knew only a few basic phrases in French, under hypnosis he spoke French with ease while describing this life. And when recordings of his regression were sent to UCLA (University of California), they discovered that not only was Ford speaking fluent French, he was in fact speaking the Parisian dialect from the 17th century.


Ali obstajajo kaksna znanstvena raziskovanja glede tega?

Kaj pa vi mislite o tem?
Ce mogoce najdete kaksen zanimivi link. .prosim ..

lp

ripmork ::

zanimiva tema.
Kolikor vem lahko človek pod hipnozo res nekako začuti svojo prejšnjo inkarnacijo oziroma vidi svoje prejšnje življenje, je pa tako da v vsakem primeru mora hipnotizer vodit seanso
(že zaradi varnosti in da v primeru hudega pomiri pacienta)...tu pa nastane problem: namreč, človekova domišljija kot potencialni tvorec zablod/strahov/... je pod močnim vplivom hipnotizerja, in če je le-ta nepreviden, si kaj kmalu prek kake asociacije pacient na novo ustvari sliko "prejšnjega življenja" -kar pa je dejansko le podivjana domišljija, ki zaradi želje po "spominjanju" zapolni to praznino z false memory - torej na novo ustvarjenim spominom, kar da lažen občutek vpogleda v prejšnje življenje.
domišljija človeka je super stvar, lahko pa je povsem pogubna in v tem primeru onemogoča ali pa vsaj otežuje realen vpogled v prejšnja življenja (če so le ta res mogoča)

upam da sem razumljivo povedal tole, je bila enkrat že na Slo-techu podobna tema in je nekdo, ki je stručko v psihologiji in hipnozi zelo dobro razložil vse skupaj.

našel dve temi:
o hipnozi
tema 1

o "vračanju v preteklost"
tema2

- ni sicer direkt debata o vpogledu v prejšnja življenja, je pa tudi nekaj o tem - bolj na splošno o hipnozi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Smurf ::

@ Ajin
Bi lahko prosim napisal vir svojega citata?

jype ::

Brez energije ni življenja.

ajin ::

@smurf: Vceraj sem slisal glasbo, katera mije bila znana, sem sel v dnevno sobo in videl da je bil prvi del SUpermana. Tam je bil igralec glenn Ford. Oce mi je rekel, da je on pod hipnozo govoril o prejsnem zivljenju, verjetno je nekje zasledil ta podatek. Pa sem se spomnil te tematike, o kateri sem enkrat bral. Pa sem rekel, kaj pa vi mislite o tem. Sel sem na google in napisal Glenn Ford reincarnation, nasel eno stran, kjer je tole bilo napisano. Sem pa preprican da se je to resnicno zgodilo.


jype: POvej mi ali obstaja nekaj brez energije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

nevone ::

>Sem pa preprican da se je to resnicno zgodilo.

Sej se je lahko zgodilo. Glenn Ford je bil igralec. Glede na to, je prav zagotovo preštudiral veliko literature. Verjetno ni nobena umetnost iz takšnega osebka izvleči zanimivo zgodbo o njegovem prejšnjem življenju. Tudi kar se tiče govorjenja v francoščini, je prav gotovo imel nekaj znanja o njej. In možgani so veliki kombinatorik, zato ni hudič, da ne bi mogel iz svojega znanja in vedenja o francoščini v stanju hipnoze dejansko povedati kaj zanimivega v francoščini.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

gzibret ::

Sej je dost, da gledaš en film v francoščini. Možgani si baje zapomnijo kar veliko podrobnosti, še posebej, če si bil v času gledanja filma kaj čustveno aktiven.
Vse je za neki dobr!

ajin ::

Ma to je sam en primer.

Drugace pa naj bi goovirl v pariskem dialektu iz 17 stoletja, to naj bi ugotovili, na univerze v Kaliforniji.

Res je da so mozgani veliko sposobni, samo tale vajin primer pa je mal ekstremen.

Gzibret a ti gledaas francoski film pa si zapomnes vse, tako dobro da lahko tekoce govoris, brez napak z pravim naglasom?
Ah dej no prosim te... Malo pretiravate..

Bilo je vec taksnih primerov..

ajin ::

CE bi to bilo res, kaj pravite potem bi to takoj lahko ovrgli..

Ko reces custveno aktiven kaj tocno mislis s tem? Clovek mocnem stanju emocij, se tesko zbere, zaradi "preplavljenja" endorfinov ter drugih nevropeptidov...
Verjetno tebi uspe da med veliko vzburjenostjo in poplavitvijo custev ti uspe se zraven na pamet skalkulirati trimestne stevilke, ter se nauciti celotni jezik brez napak ?

Ah.. krneki ..

ajin ::

Srečal sem se z knjigami, ki opisujejo posmrtna doživetja pacientov. Ti opisi so bili narejeni na podlagi izjav le teh, zabeležili so jih zdravniki.


VAm bom podal en opisan primer iz te knjige z naslovom Življenje po Življenju od Dr. Raymond Moody, Jr.

Ena gospa je opisala takole :
" Videla sem ljudi okoli in razumela kaj govorijo. Nisem jih slišala glasno, tako kot zdaj šlišim vas. V resnici sem poznala kaj mislijo, točno sem vedela kaj mislijo, ampak samo v svojem duhu."




" V zavoju sem izgubil kontrolo nad avtomobilom, avto se je v zraku obrnil, in spomnim se da sem videl modro nebo in kako avto pada v jarek. Ko sem sel s ceste, sem pomislil v sebi; prometna nesreča. V tem trenutku sem izgubil občutek časa in nehal čutiti svojo fizično realnost svojega telesa- izgubil sem stik z svojim telesom. Moje bitje, jastvo, duh, ali bilo kako to poimenujete je izšlo iz mene. Imel sem občutek, da grem ven skozi glavo. Nič me ni bolelo- bilo je kot da se nekaj vzdiguje in ostaja nad mano. Občutil sem da to moje "bitje" ima neko določeno gostoto, ampak to ni bila gostota u fizikalnem smislu - to je bilo kot, v resnici ne vem, kot valovi ali nekaj podobnega. Predpostavljam da to ni bilo materialno, ampak lahko bi se reklo da je bilo nabito. Imel sem občutek da od nečesa sem... Bilo je tudi nekako malo okroglo, brez nekih trdno določenih mej... lahko bi rekli kot oblak.. Kot da je v svojem ovoju.. Izgleda da je iz mene sel prvo širšii del, nato ožji del.. "


Veliko je teh zabeleženih dogodkov, in bil je celo primer, ko je ena punčka, ko je napustila telo, med ozivljanjem sla v drugo sobo, kjer je videla svojo sestro, ki je glasno v joku govorila: " Prosim ne umri, prosim ne umri. Ko se je vrnila v telo, je to povedala svoji sestri, da jo je slisala.


Primeri so bili tudi, ko je ena ženska imela v možganih anevrizmo; obolela žila, ki se ustvari zaradi zamašitve; to zamašitev povzroči tudi strjena kri ter drugo. Določili so ji operacijo in poseg je bil dosti zahteven,kajti da so jo lahko operirali so ji morali ustaviti srce, verjetno jo dali na črpalko, ter tudi ustaviti možgansko delovanje; to pa zaradi možnosti bilo kakšnih posledic. Praktično je oseba bila klinično mrtva. Ni bilo nobene, niti srčne, niti mozganske aktivnosti.


Ko se je zbudila, in si opomogla, pa je povedala osupljivo zgodbo, in začudila zdravnike.

Povedala je da je šla iz telesa in se dvignila nad njim,ter preko ramena zdravnika gleda sebe, ter opazovala poseg. Slišala je besede zdravnika, medicinske sestre, poimenovala in opisala instrumente, ter celo citirala besede zdravnika, ko je nekaj rekel medicinski sestri.



Če smo mi samo produk živčnih celic, potem ko le te prenehajo delovati, potem nas ni več, tega opazovalca ni več, tega ki čuti, sliši, vidi, ni več.

SAmo ali je to dejansko res? KAko to da so ti osebki, ljudje, ko so bili potrjeno klinično mrtvi, vseeno videli,čutili, slišali in to celo bolje, bolj jasno, brez omejitev

Vprašanje je, kaj je zavest, opazovalec, ta ki dejansko giba telo, ga upravlja in v njem biva, ta ki zaspi; je v navideznem nedelovanju ter se spet pojavi ko nastopi jutro?
Ali smo samo delovanje teh celic?ALi smo v resnici elektromagnetno valovanje, torej ta razelektritev teh celic, ki po fizičnem obstoju obstaja v svoji pravi obliki, kot t.i. DUH, DUSA?

SmeskoSnezak ::

Zadnič je bila celotna oddaja Galileo Misterys posvečena temi o prejšnjem življenju. Blo je full zanimivo gledat.

En otrok je na sliki pokazal na dedka (pa mu prej noben ni povedal, da je to njegov dedek), pa tud povedal je nekaj, kar so sami nekateri starejši vedeli. Zdaj pa glavno vprašanje. Glede na to, da mu noben ni to povedal, nič kazal, kako je možno da je potem to vedel? :)
@ Pusti soncu v srce... @

lymph ::

Ma sem enkrat videl primer ko je punčka začela govorit v hebrejščini neke svete spise. In so vsi verjeli da marija al jezus govori čez njo. Potem so pa ugotovil, da ko je bla stara 2 leti je mela ortodoksno vernico za varuško in da je una brala te spise med tem ko je pazila na tamalo.
Buhu, nerazložljiva inkarnacija jezusa ja :D
"Belief is immune to counter example."

jype ::

ajin> Srečal sem se z knjigami, ki opisujejo posmrtna doživetja pacientov. Ti opisi so bili narejeni na podlagi izjav le teh, zabeležili so jih zdravniki.

Zelo zanimivo. Kakšno drogo so pa uživali zdravniki, ko so beležili izjave mrtvih pacientov?

ajin ::

Zelo zanimivo. Kakšno drogo so pa uživali zdravniki, ko so beležili izjave mrtvih pacientov?



drogiras tezki.

jype ::

Parapsiholog. Kot Eusaebius, ali pa Merlin.

Izjemno zanimivo.

Ker iz lastne izkušnje vem, da mrtvi ljudje precej hitro govorijo, verjamem, da ni zmogel vsega zapisati sproti, še posebej če se je ubadal z več mrtveci hkrati. Zagotovo je njihove izpovedi snemal na diktafon. Verjetno se da dobiti posnetke. Rad bi jih slišal.

ajin ::

Ni edini jype, so tudi drugi .. in ni samo parapsiholog. Nekateri zdravniki so to raziskovali.
LJudje so imeli izkusnje in podatki kateri so bili zbrani so bili osupljivi. Sem napisal nekaj primerov in njegove knjige. Preberi si jo.

"obtained a Ph.D in psychology from West Georgia College", toliko o tvojem branju.

MarkV ::

Vsekakor je ideja mamljiva, da je zavest nesmrtna. To bi si vendar vsakdo želel.
Pravatako je tudi mamljiiva ideja mormonov, da bomo po smrti vsi bogovi, ki bodo ustvarjali svoja vesolja...
Mamljiva so tudi nebesa polna devic... mmm...

Vse te ideje so mamljive... Smrt pa prav nič. Smrt je težka, boleča in po njej ni nič. To je težko sprejeti, zato je logično, da človeški um išče izgovore.

Ajin: vsi ti tvoji "dokazi" so poznani pod več različnimi pojavi. V srednjem veku so take osebe veljale za "obsedene", iz njih so izganjali hudiča (saj se dogaja še danes)... Šlo je pa vedno za umsko nadpovprečno razvite posameznike z izrednim spominom in razvito logiko - ter bujno domišljijo.

ajin ::

MArkV

Pa te bom nekaj vprasal:

Od kod ideja smrti?

Zakaj vemo da bomo umrli? Mar se otrok zaveda da bo umrl?

Ne, niti ne, ker ni se dojel dobro okolice, ter ni spoznal da je vse v svetu minljivo.
DA se stara; raste spreminja svojo telesno podobo.

Tisti, ki verjame in je preprican da je telo, se boji smrti.
Ce se jaz,ki sem v telesu, jasno je da nisem telo, ampak ta ki je v telesu, ta ki misli, ki odpira veke, ki hodi in govori, enaci z telesom in meni da je telo, potem je jasno da se boji smrti..


A nekdo ki spozna in z logiko razume, da ni telo, ampak da je ta ki je v telesu ter spozna resnico, da je "aham brahmasmi; jaz sem duh", ki biva v telesu, anima; life, gibalec,transcendentira materialno minljivo naravo, ter premaga strah smrti.


Ce se te dotaknem, koga se dotaknem tebe ali tvojega telesa?

Ce te udarim, koga udarim, tebe ali tvoje telo?
Ker pa cutis bolecino, se enacis z telesom in pravis mene si udaril.
A to ni resnica. Udaril sem tvoj stroj v katerem trenutno bivas in ga podozivljas, zato cutis.

TI si neoprijemljivo..

MarkV ::

Lej Ajin, otrok je slabo razvit. Tudi živali se ne zavedajo da bodo umrle. In otrok je nekje na stopnji živali. Vsaj čustveno. Ko pa doseže določeno inteligenco, ugotovi, da bo umrl (ali pa mu pojasnijo). To je sposobnost samozavedanja in sposobnost razumevanja prihodnosti in preteklosti, ki jo ima le človek. Žival se ukvarja s trenutkom - kako dobiti hrano, mi pa filozofiramo kako bo, ko bomo dobili hrano. Človek ni nič drugega kot žival, ki se zaveda okolja in sama sebe.

MeGreat ::

Ah, ljudje, ki se bojijo smrti verujejo v posmrtno življenje...Malo težko je, da bi nekje v vesolju obstajal prostor za milijarde "duš"

jype ::

Duše so mejhne... V moji kleti jih je ogromn, pa je še plac za več kot še enkrat tolk...

Ko ego dol postrgaš ponavad še za lešnik ne ostane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

ajin ::

MArkV: Si razumel kaj sem mislil?
V necem pa sem strinjam. Danasnji ljudje so zivali, ker spijo jedo, se branijo in razmozujejo, tako kot zivali, le da mi to pocnemo bolj sofisticirano.

Torej v cem smo ze drugacni?

@MeGreat: Obstaja visja Narava in nizja Narava. Ta materialna je nizja.
IMHo je veliko veliko vesoljstev. Prostora je koliko ces, drugace pa glede prostora pa je vse relativno, mar ne ?

MarkV ::

Ajin vem kam ciljaš ampak se ne bom spuščal v debate "ki visijo v zraku"... Za tvoje domneve ni nobenih (znanstvenih) temeljev. Je le stvar vere/prepričanja new-agerjev.

ajin ::

Z logiko lahko razumes da nisi telo.
Kaj tukaj " visi v zraku" ?


Danasnji ljudje so zivali, ker spijo jedo, se branijo in razmozujejo, tako kot zivali, le da mi to pocnemo bolj sofisticirano.

In to ni res?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

MarkV ::

Tole načeloma drži. Ampak nikoli v zgodovini ni bilo boljše, prej slabše. Tudi tvoji indijski in vhodnjaški "pametnjakoviči", katerih nauke jemlješ kot svete, niso bili nič drugega kot živali, okužene s šamansko logiko in misticizmom, polni glupih idej (ki spet postajajo moderne).

ajin ::

Ni res. Nisi ze slisal za visoko razvito Vedsko civilizacijo?
A problem je bil, da niso bili vsi tako inteligentni samokontrolirani iz istih razlogov kot danes, in iz istih razlogov zaradi katerih Ti ne zelis biti..


Ce to drzi, kaj je potem vzrok? In kako bos to resil?
Kje je zdaj znanost, kajti kljub napredku je vse tako? Mar je potem to pravo znanje?

MarkV ::

Vedska civilizacija? To je samo drugi izraz (newagerski) za hindujsko filozofijo in sistem. To upam da veš. Hindijski spisi so navaden azijski larifari, kakor tudi njihovi mojstri. Stvar je pa ratala popularna dandanes, ja. Zaradi newagerjev.

Vedska civilizacija, feng-shui, joga, meditacija, reinkarnacija, vse to je BULLSHIT star par tisoč let, ki je zrastel na zelniku primitivnih s šamanizmom/animizmom/whateva obsedenih azijskih tepcev.

In zakaj je ta shit danes popularen? Zato ker ma pridih misterioznega, nepojasnljivega, sploh pa zato ker je -alter-. Danes je popularno biti alternativec. Potem pa je svet poln raznih tree-hugging wannabe azijcev (po rodu američanov/evropejcev), ki se opijajo s sanjskim svetom, dokler niso tako opiti, da verjamejo, da je to res.

ripmork ::

Vedska civilizacija, feng-shui, joga, meditacija, reinkarnacija, vse to je BULLSHIT star par tisoč let, ki je zrastel na zelniku primitivnih s šamanizmom/animizmom/whateva obsedenih azijskih tepcev.

Bolj se ne bi mogel motiti...
Resno.

MarkV ::

Glede "vedske civilizacije":
1. to ni nobena civilizacija. Gre za obdobje v Indiji. Vedsko obdobje je trajalo 1500-500 prnš
2. v tem obdobju so nastali vedski spisi, ki so TEMELJ hinduizma, praktično so tole začetki

dejstvo: ljudje v vedskem obdobju v indiji so bili primitivni.
Če rečeš da niso, nimaš dokazov in impliciraš na podobne neumne teorije kot da so imeli v atlantidi stroj za pretvarjanje mase v energijo in obratno, da so babilonci imeli stike z vesoljci in podobno.

retorično vprašanje: za par tisočletij bolj napredna civilizacija (naša) bi morala verjeti nekim larifari spisom neke kvazi civilizacije (primitivne)? Zakaj že?

MarkV ::

Bolj se ne bi mogel motiti...
Resno.


No, mogoče sem malo pretiraval, ker me newagerske teme vedno znova ziritirajo. Meditacijo in jogo vzamem nazaj. Znajo biti koristni, sploh pa meditacija. Ampak tole je irelevantno za point debate. Koristni so zgolj zaradi fizičnega efekta... Karkoli filozofskega/spiritualnega se pripopa zraven pa je navaden bullshit.

ripmork ::

lej, vsega v isti koš pač ne moreš vreči.
Jasno da ne verjameš v bajke o Babilonskem stoplu, pa minotavra pa nevemkva še vse - to so pač bajke, mitologija, način razlage življenja in pojavov v njem.
očitno pa je da meditacije še nisi sprobal.

sicer pa, če joga pomaga ljudem da se odlično počutijo, živijo dolgo in uspešno - po kateri logiki je potem to lari-fari?
pa ne govorim zdaj o neki histerčini babnci, ki se 1x na teden spravi it na jogo, ker je danes alternativa kul, govorim o ljudeh ki gledajo na vse skupaj dosti širše...
Pa tut slučajno nisem kak prosvetljenec, ali pa budistični menih, daleč od tega...

razumem pa skepticizem.

MarkV ::

očitno pa je da meditacije še nisi sprobal.


To ti misliš. Meditacijo poznam dobro in je odlična za sprostitev, spravi te lahko tudi v trans - podobno kot hipnoza, to je pa tudi vse. Ne zanikam določenih koristi teh tehnik, zavračam pa vsakršno filozofijo in spiritualizem ki stoji ZA tem... V to kar nas hoče ajin prepričat...

ajin ::

Gledas preko samoustvarjenih okvirov, ki so vselej napacni.
Preuci filozofijo in potem govori.

Barakuda1 ::

Zanimivi so primeri kjer so ljudje pod hipnozo opisali prejsna zivljenja, njihova delovanja, ter veliko podrobnosti. Najbolj kar pa je zanimivo da so nekateri govirli v tujem jeziku, in to brez napak, celo z pravim dialektomceprav niso poznali niti ene besede tujega jezika.


HHmmm, zanimivo.
Kwa, ko bi še til šel mau pod hipnozo.

Mrbit ti bo ratalo, da boš celo svoj jezik zapisoval vsaj približno pravilno (ni potrebe čist brez napak), res vsaj približno pravilno >:D

whatever ::

Ja, dislektikov je kar nekaj na S-T.:)
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

sci3nc3 ::

Spet nimam kaj delat, pa pregledujem stare teme. To se splača obuditi. Zdaj na C&I pogosto vrtijo oddajo The ghost in my child (Duh v mojem otroku), kjer so predstavljeni nekateri primeri reinkarnacije. Redno spremljam tudi nekatere podobne oddaje, saj je tema res zanimiva.

Iz TV poznam ogromno primerov, kjer ni druge razlage, kot je reinkarnacija. Na primer: Otrok podrobno opiše kako je umrl v neki vojni v 17. stoletju. Dogodki so opisani na spletu ali nekje v arhivu in se ujemajo z otrokovim opisom. Tega si otrok ne more izmisliti, prebrati (ker še ne zna brati) ali kjerkoli slišati... preprosto ni druge razlage.

Po drugi strani pa ideja o reinkarnaciji obrne na glavo nekatere uveljavljene teorije. Na primer to: Človek spomine hrani v možganih. Več kot je povezav med nevroni, bolj se človek spominja. Kadar človek umre, njegovi organi začnejo odmirati (tudi možgani!) in s tem bi se praviloma spomin moral uničiti. Podobno, kot če si predstavljate okvaro računalniškega diska. Če pa se človek spominja svojega prejšnjega življenja, potem spomin ni shranjen v možganih - kar je v nasprotju s tem, kar sedaj vemo.

Obstaja še ogromno pričevanj o obsmrtni izkušnji. Na primer: Človek med operacijo skoraj umre, potem pa opisuje, kako je z neke druge perspektive gledal potek operacije, se nekam dvignil in tam srečal svoje umrle sorodnike. Potem se pojavi utrip srca in pacient se vrne v svoje telo. To področje raziskuje tudi medicina... kolikor vem pripravljajo neke poskuse: Med operacijo na stene namestijo slike in jih odstranijo, preden se pacient (ki je doživel obsmrtno izkušnjo) zbudi iz kome. Če bi tak pacient opisal slike na stenah (ki jih pred operacijo ni videl), bi s tem lahko pojasnili, da obstaja še neka druga dimenzija.

Ne pravim, da reinkarnacija obstaja, niti da ne obstaja. Je pa ogromno primerov, ki to "dokazujejo", vendar s tem spodbijajo nekatera naša vedenja. Resnice nikoli ne bomo vedeli. Pa tudi, če bi nekdo ponudil trden dokaz, se vedno najdejo skeptiki, zato bo vedno ostalo le pri ugibanju.

Aston_11 ::

sci3nc3 je izjavil:

preprosto ni druge razlage.
Enostavno se niso potrudili dovolj in kot najbolj verjetno razlago so sprejeli najbolj neverjetno razlago, ki je niti dokazati ne morejo in jo torej domnevajo. Domneve pa vemo, kaj so - l. fallacy.

Can not buy it.

Zheegec ::

Iz TV poznam ogromno primerov, kjer ni druge razlage, kot je reinkarnacija. Na primer: Otrok podrobno opiše kako je umrl v neki vojni v 17. stoletju. Dogodki so opisani na spletu ali nekje v arhivu in se ujemajo z otrokovim opisom. Tega si otrok ne more izmisliti, prebrati (ker še ne zna brati) ali kjerkoli slišati... preprosto ni druge razlage.

Edina možna razlaga je reinkarnacija? Ni bolj možna to, da je otrok to zgodbo kje slišal, videl, prebral, mu je kdo povedal kaj naj reče, ali pa je preprosto prisotna oseba se zlagala?

A ne, vsekakor je edina možna razlaga tista, ki je najmanj verjetna in za katero ni noben dokazov razen "otrok je rekel".

Obstaja še ogromno pričevanj o obsmrtni izkušnji. Na primer: Človek med operacijo skoraj umre, potem pa opisuje, kako je z neke druge perspektive gledal potek operacije, se nekam dvignil in tam srečal svoje umrle sorodnike. Potem se pojavi utrip srca in pacient se vrne v svoje telo. To področje raziskuje tudi medicina... kolikor vem pripravljajo neke poskuse: Med operacijo na stene namestijo slike in jih odstranijo, preden se pacient (ki je doživel obsmrtno izkušnjo) zbudi iz kome. Če bi tak pacient opisal slike na stenah (ki jih pred operacijo ni videl), bi s tem lahko pojasnili, da obstaja še neka druga dimenzija.

Da, saj je bil poizkus narejen. Moram najti link nekje. Na vrh omare so dali naključni generator številk, kjer se je prižgala številka (ki je ostali prisotni v sobi niso videli, ker je bila previsoka omara). Ti pacienti so seveda (močno drogirani) razlagali vse možno, kako so obiskali nebesa, kako so lebdeli v prostoru, kako so slišali pogovore ljudi v prostoru (možno tudi v komi), a tistih številk pa nikoli niso videli. Kako nepričakovano, kaj?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Loocas ::

Aston_11 je izjavil:

sci3nc3 je izjavil:

preprosto ni druge razlage.
Enostavno se niso potrudili dovolj in kot najbolj verjetno razlago so sprejeli najbolj neverjetno razlago, ki je niti dokazati ne morejo in jo torej domnevajo. Domneve pa vemo, kaj so - l. fallacy.
Can not buy it.


Idi k Tomislavu na Djotiš v Zagreb.. ti bo povedal stvari, ki jih veš samo ti... potem pa sklepaj naprej kakorkoli veš in znaš.
Matev - najslabši troll vseh časov

Aston_11 ::

Loocas je izjavil:

ti bo povedal stvari, ki jih veš samo ti... potem pa sklepaj naprej kakorkoli veš in znaš.
Tvoj poskus je logical fallacy. To mi zna povedat vsak z malo domišljije, celo ti. Drugače pa takole: ob morebitnem presenečenju o tem, kaj bi vedel, tip ne bi šel skozi poznejšo analizo in bi ostal to, kar je, torej šarlatan. Saj nismo več v vrtcu, da bi take neumnosti verjeli. Ali pa tiste ovce na oddajah, blesave do onemoglosti, s pametjo na paši.

Loocas ::

Aston_11 je izjavil:

Loocas je izjavil:

ti bo povedal stvari, ki jih veš samo ti... potem pa sklepaj naprej kakorkoli veš in znaš.
Tvoj poskus je logical fallacy. To mi zna povedat vsak z malo domišljije, celo ti. Drugače pa takole: ob morebitnem presenečenju o tem, kaj bi vedel, tip ne bi šel skozi poznejšo analizo in bi ostal to, kar je, torej šarlatan. Saj nismo več v vrtcu, da bi take neumnosti verjeli. Ali pa tiste ovce na oddajah, blesave do onemoglosti, s pametjo na paši.


Saj pravim.. Djotiš/Zagreb/Tomislav... boš za 180 stopinj obrnil tole kar si gor napisal.
Pač o življenju na splošno vemo tako tako malo, da se ti niti ne sanja.
Matev - najslabši troll vseh časov

Boomerang ::

Da reinkarnacija ne obstaja? Kako pa potem pojasniti tole:
Človek je umrl v prometni nesreči. 12 let pozneje se rodi deček in pri starosti 3 leta opisuje, kako je po cesti vijugal z avtomobilom in zapeljal v prepad, kjer je tudi umrl. Mati otroka pa spozna, da je prav tako umrl njen brat, torej stric otroka. Deček ima tudi nekatere druge navade, ki jih je imel njegov stric. O pokojnem stricu starši in sorodniki niso govorili.

Kako bi lahko 3-letni deček vedel take stvari? Kako bi sploh lahko vedel za strica, če o njem niso govorili? Kako bi lahko vedel podrobnosti, za katere sta vedeli le 2 osebi in takih stari gotovo ne greš razlagati 3-letniku? Kako bi sploh vedel kaj je prepad (jaz pri tej starosti tega nisem razumel).

Ne predstavljam si, da bi si otrok izmislil zgodbico in bi se po naključju povsem ujemala z resničnimi dogodki. Dvomim tudi, da bi nekdo od svojcev otroku razlagal take stvari. Kako bi potem pojasnili tole? Vidite, zaradi takih primerov pravim, da verjetno obstaja reinkarnacija.

Aston_11 ::

Loocas je izjavil:

boš za 180 stopinj obrnil tole kar si gor napisal.
Nikoli. Bi moral biti precej labilen.

Loocas ::

Aston_11 je izjavil:

Loocas je izjavil:

boš za 180 stopinj obrnil tole kar si gor napisal.
Nikoli. Bi moral biti precej labilen.


O verjemi mi, da boš. In ne boš edini. :P
Matev - najslabši troll vseh časov

Zheegec ::

Idi k Tomislavu na Djotiš v Zagreb.. ti bo povedal stvari, ki jih veš samo ti... potem pa sklepaj naprej kakorkoli veš in znaš.

Če je zastonj, potem ja. A je treba kaj plačati?

Kako bi lahko 3-letni deček vedel take stvari? Kako bi sploh lahko vedel za strica, če o njem niso govorili? Kako bi lahko vedel podrobnosti, za katere sta vedeli le 2 osebi in takih stari gotovo ne greš razlagati 3-letniku? Kako bi sploh vedel kaj je prepad (jaz pri tej starosti tega nisem razumel).

Sem že gor napisal več možnosti. Prva je to, da se je nekdo lagal o tem, kaj je "otrok rekel". Potem pa dalje po seznamu. Pa ziher še kakšna obstaja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Aston_11 ::

Boomerang je izjavil:

Kako pa potem pojasniti tole:
Čimbolj preprosto, ne vem, kaj si morite življenje z bedarijami, sploh, ker niti bog ne ve, kaj je deček vedel in kaj ni in kaj so želeli, dabi vedel in kaj ne. Zblojena mati. Enake navade - geni/oklje so čudna stvar. Kakšne klatijo eni, ki se ne morejo sprijazniti s preteklimi dogodki.

Preveč dežja, seka depresija, pa se pojavijo take teme kot rdeči španski polži po dežju.

Loocas je izjavil:

O verjemi mi, da boš. In ne boš edini. :P
Ti ne verjamem in ti nikoli ne bom. In tudi edini ne bom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

matobeli ::

Boomerang je izjavil:

Da reinkarnacija ne obstaja? Kako pa potem pojasniti tole:
Človek je umrl v prometni nesreči. 12 let pozneje se rodi deček in pri starosti 3 leta opisuje, kako je po cesti vijugal z avtomobilom in zapeljal v prepad, kjer je tudi umrl. Mati otroka pa spozna, da je prav tako umrl njen brat, torej stric otroka. Deček ima tudi nekatere druge navade, ki jih je imel njegov stric. O pokojnem stricu starši in sorodniki niso govorili.

Kako bi lahko 3-letni deček vedel take stvari? Kako bi sploh lahko vedel za strica, če o njem niso govorili? Kako bi lahko vedel podrobnosti, za katere sta vedeli le 2 osebi in takih stari gotovo ne greš razlagati 3-letniku? Kako bi sploh vedel kaj je prepad (jaz pri tej starosti tega nisem razumel).

Ne predstavljam si, da bi si otrok izmislil zgodbico in bi se po naključju povsem ujemala z resničnimi dogodki. Dvomim tudi, da bi nekdo od svojcev otroku razlagal take stvari. Kako bi potem pojasnili tole? Vidite, zaradi takih primerov pravim, da verjetno obstaja reinkarnacija.


Merske napake.
verjet ljudem da o določenih dogodkih niso govorili je pa sploh poglavje zase. Kmalu se bo ugotovilo da je imel otrok za varuško islamsko skrajnico.

To da imamo ljudje dušo/nekaj nesmrtnega, je samo plod lastnega strahu pred neznanim, pozabo in nasploh občutku da moramo imeti nek višji smisel. Nak. Nimamo, smiselno se lahko umestimo samo med živeče ljudi, kateri nas osmisljajo.

buttplugs ::

ripmork je izjavil:

zanimiva tema.
Kolikor vem lahko človek pod hipnozo res nekako začuti svojo prejšnjo inkarnacijo

Ne, ne more.
HIPNOZA:
Hipnoza po domače povedana razlaga za telebane je to:
Dojemljivost na predloge.

DarwiN ::

V Ameriki se te pravljice bogato prodajajo, ker si ljudje želijo kupiti "dokaze" o posmrtnem življenju.. Enostavno se grejo kapitalizem. Kjer je povpraševanje, tam je tudi ponudba, in potem se šarlatani med seboj udarijo za najboljši prodajni izdelek - knjige in podobno, in lahko zaslužiš milijone.

Tisti najuspešnejši celo služijo na filmih. Tako kot ta scam naprimer (poslušaš napiflane odgovore od malega in tudi starega scamerja in ti postane dobesedno slabo v trebuhu):
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Lonsarg ::

Če gledaš na samo stanje možganov je hipnoza v bistvu vodena meditacija. Je pa res če se sam spraviš v to stanje(meditacija) imaš ti nadzor, če te nekdo drug(hipnoza) pa on.

Seveda tle ni nobene stroge meje lahko ti nekdo pomaga v to stanje pa ohraniš celoten ali večinski nadzor še vedno ti(btw večina hipnoz je takih, torej meditacija z pomočjo). To je deloma odvisno od tehnik delno pa tudi od tvoje volje ter truda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako dokazati klasičnega Boga? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
935142641 (101412) next3steps

Življenje po življenju (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9021398 (20034) bluefish
»

Verjamete v karmo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14716157 (14083) Aston_11
»

Potovanje duš, reinkarnacija,....

Oddelek: Problemi človeštva
329384 (8812) freserovski

Več podobnih tem