Forum » Elektrotehnika in elektronika » Problem z videoprojektorjem CANON LV-5110
Problem z videoprojektorjem CANON LV-5110
celica ::
Zdravo ..
Ker elektro-N forum nedela, se bom obrnil kar tukaj za pomoc. Namrec, tezave imam s omenjenim projektorjem. Zvecer je se normalno delal, drug dan pa vec noce vklopit zarnice. Zarnico sem menjal z novo "rezervno", pa je rezultat enak, enostavno noce vklopit. Projektor se po priklopu na omrezje normalno pozene, vendar pa ko ga hocem vklopit, se ventilatorji pozenejo, power-LED zagori, po nekaj sekundah pa se izklopi kompleten projektor.
Je kateri ze imel kaksen podoben sindrom?
Lp.
Ker elektro-N forum nedela, se bom obrnil kar tukaj za pomoc. Namrec, tezave imam s omenjenim projektorjem. Zvecer je se normalno delal, drug dan pa vec noce vklopit zarnice. Zarnico sem menjal z novo "rezervno", pa je rezultat enak, enostavno noce vklopit. Projektor se po priklopu na omrezje normalno pozene, vendar pa ko ga hocem vklopit, se ventilatorji pozenejo, power-LED zagori, po nekaj sekundah pa se izklopi kompleten projektor.
Je kateri ze imel kaksen podoben sindrom?
Lp.
negre..! gre ..? joj GORI ..!
- zavaroval slike: Brane2 ()
Highlag ::
Če drugega ne, je nekaj narobe z napajalnikom žarnice. To pa ni neka zadeva, ki bi jo lahko popravil sam. Ker če bi jo lahko popravil sam, nebi tega spraševal po forumih. Nesi na servis.
Never trust a computer you can't throw out a window
celica ::
Ojla ..
Evo, ker mi ni dalo mira, in ker so prazniki, ter mi elektornika ni tuja sem si vzel cas, in projektor dobesedno razstavil na prafaktorje.
Ugotovitev je, da je projektor izklopil zarnico zaradi pokvarjenega ventilatorja, ki skrbi za hlajenje sijalke. Nevem kako tega nisem opazil ze prej. Ventilator je dobesedno zapikal, in ker imajo vsi venti v projektorju tri-zicno povezavo, je projektor videl, da se en ne vrti.
Je pa ventilator kar cudnih mer. Tega sem razstavil, ocistil, podmazal, in EUREKAA, projektor deluje, in se originalna zarnica mi je sedaj kot rezerva .. hi hi
Lp.
Evo, ker mi ni dalo mira, in ker so prazniki, ter mi elektornika ni tuja sem si vzel cas, in projektor dobesedno razstavil na prafaktorje.
Ugotovitev je, da je projektor izklopil zarnico zaradi pokvarjenega ventilatorja, ki skrbi za hlajenje sijalke. Nevem kako tega nisem opazil ze prej. Ventilator je dobesedno zapikal, in ker imajo vsi venti v projektorju tri-zicno povezavo, je projektor videl, da se en ne vrti.
Je pa ventilator kar cudnih mer. Tega sem razstavil, ocistil, podmazal, in EUREKAA, projektor deluje, in se originalna zarnica mi je sedaj kot rezerva .. hi hi
Lp.
negre..! gre ..? joj GORI ..!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: celica ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 70661 (3550) | matobeli |
» | Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 71598 (21301) | Šolar |
» | Nakup LCD televizorja ali projektor?Oddelek: Kaj kupiti | 2183 (1886) | mitjaje |
» | Nakup projetorja; dilema: je sploh za vsakdanjo uporabo?Oddelek: Kaj kupiti | 1504 (1386) | tina-n-robi |
» | ProjektorOddelek: Kaj kupiti | 1386 (1248) | Fizikalko |