Forum » Loža » Koliko so krivi počasni vozniki?
Koliko so krivi počasni vozniki?
Temo vidijo: vsi
RejZoR ::
A to je folk, ki v navadnih avtih sedi na sredini :D Vsaj ko jih gledaš od zunaj čeprav sedijo na levem sedežu lol
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Pyr0Beast ::
Smejimo se tebi pa solatkotu, južnjaki že znajo vozit.
in to rece gospodic, ki sebe posname na filmcek, kjer se popolno demantira v vseh izjavah...smeh ja :D
Saj v drugih vožnjah vozi čisto lepo. Smeh, ko en primer posplošujete na vse ostale in vse ostalo kar je pomembno zreducirate na nepomembnost.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
solatko ::
T-h-o-r - Zakaj moraš izdajat najine skrivnosti, saj sva vendar tekmovala, kdo se bo držal bolj na rally style, oprosti ker si izgubil, ker si pozabil natakniti varnostna očala.
Delo krepa človeka
Utk ::
jype ::
Utk> jype, ključi in ključavnice niso zastareli. Imajo svoje prednosti...dvomim, da ti bi avto na knof dovolil, da ga ugasneš pri 100 na uro. Ali ti bi?:)
Ne bom poizkusil, ampak močno upam, da ne.
Pritisk na gumb takoj tudi zaklene volan, kar bi utegnilo biti celo usodno.
Buggy> in to rece gospodic, ki sebe posname na filmcek, kjer se popolno demantira v vseh izjavah...smeh ja :D
Ko bom jaz diktator, bodo šli predpisi po gibalni količini.
Danes sem prehitel Janeza Janšo!
Ne bom poizkusil, ampak močno upam, da ne.
Pritisk na gumb takoj tudi zaklene volan, kar bi utegnilo biti celo usodno.
Buggy> in to rece gospodic, ki sebe posname na filmcek, kjer se popolno demantira v vseh izjavah...smeh ja :D
Ko bom jaz diktator, bodo šli predpisi po gibalni količini.
Danes sem prehitel Janeza Janšo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Sami strokovnjaki, mene pa zanima čemu naj motor pri 100km/h ugasnem.
Res sami neki varni, varčni prometni strokovnjaki. Dobro, da vas ni dosti.
Pobje, če bi bila vožnja z ugasnjenim motorjem smiselna, bi proizvajalci že zdavnaj naštudirali, kako, bi to počela avtomatika. Ah saj res, ne berejo S-T, sami pa so tako tupi, da jim take cvetke ne pridejo na misel.
Bolj študiram, bolj se mi dozdeva, da kakršni bedaki sodelujejo v našem prometu, je varnost pri nas odlična in mrtvih sploh ni dosti.
Res sami neki varni, varčni prometni strokovnjaki. Dobro, da vas ni dosti.
Pobje, če bi bila vožnja z ugasnjenim motorjem smiselna, bi proizvajalci že zdavnaj naštudirali, kako, bi to počela avtomatika. Ah saj res, ne berejo S-T, sami pa so tako tupi, da jim take cvetke ne pridejo na misel.
Bolj študiram, bolj se mi dozdeva, da kakršni bedaki sodelujejo v našem prometu, je varnost pri nas odlična in mrtvih sploh ni dosti.
Delo krepa človeka
solatko> Pobje, če bi bila vožnja z ugasnjenim motorjem smiselna, bi proizvajalci že zdavnaj naštudirali, kako, bi to počela avtomatika.
Saj so: Hybrid Synergy Drive @ Wikipedia
V tem primeru se s teboj popolnoma strinjam - ugašanje motorja med vožnjo je nevarno.
Saj so: Hybrid Synergy Drive @ Wikipedia
V tem primeru se s teboj popolnoma strinjam - ugašanje motorja med vožnjo je nevarno.
Na žalost, tukaj govorijo o vožnji z ugasnjenim motorjem klasičnih avtomobilov, kar je višek idiotizma, ki se dogaja v našem prometu.
Delo krepa človeka
Buggy ::
Na žalost, tukaj govorijo o vožnji z ugasnjenim motorjem klasičnih avtomobilov, kar je višek idiotizma, ki se dogaja v našem prometu.
Ampak to delajo samo na prazni cesti, ko vejo da ni nikogar v bližini.
BlueRunner ::
Slovenija, 16.7.2011 ob 8:24. BR se strinja s solatkom.
Pekel, 16.7.2011 ob 8:29. Iz Pekla poročajo o naglem padcu temperatur in hudem snežnem metežu.
BigWhale ::
BlueRunner je izjavil:
Slovenija, 16.7.2011 ob 8:24. BR se strinja s solatkom.
Pekel, 16.7.2011 ob 8:29. Iz Pekla poročajo o naglem padcu temperatur in hudem snežnem metežu.
Spodnji Duplek, 16.7.2011 ob 9:30. Janez Novak, kmetovalec je bil na moc presenecen, ko je nemirne prasice spustil iz hleva. Prasici so na prostem kar poleteli.
WarpedGone ::
Pobje, če bi bila vožnja z ugasnjenim motorjem smiselna, bi proizvajalci že zdavnaj naštudirali, kako, bi to počela avtomatika.
To avtomatika počne že kakih 10 let - ukinitev vbrziga goriva, ko ta ni potreben: vsakič ko dvigneš pedalo za plin in so obrati nad nekim minimumom.
Če ni vbrizga goriva je motor tehnično gledano "ugasnjen". Da se vseeno/še vedno vrti je nepomemben detajl :P
Ampak govor je o drugačni sorti ugašanja, ki sodi v mentalno institucijo ne pa na cesto...
Zbogom in hvala za vse ribe
BlueRunner ::
To avtomatika počne že kakih 10 let - ukinitev vbrziga goriva, ko ta ni potreben: vsakič ko dvigneš pedalo za plin in so obrati nad nekim minimumom.
OK, to je sedaj res že dlakocepljenje... Recimo poem raje, da je motor kot jedro sistema še vedno v pogonu in aktiven del sistema, čeprav ni notranjega izgorevanja.
Tole z obrati pa imajo današnje avtomatike jako dobre fore. Npr. moja mi bo po klancu navzdol še vedno dozirala bencin (vsaj po mnenju potovalnega računalnika). Če pa bom malo dotaknil zavoro - brez kakšne opazne spremembe v vrtljajih in tudi brez prehoda kakšne posebne meje vrtljajev - pa se bo "premislila" in me bo začela zavirati (gorivo bo šlo na 0,0).
amigo_no1 ::
To avtomatika počne že kakih 10 let - ukinitev vbrziga goriva, ko ta ni potreben: vsakič ko dvigneš pedalo za plin in so obrati nad nekim minimumom.Če ni vbrizga goriva je motor tehnično gledano "ugasnjen". Da se vseeno/še vedno vrti je nepomemben detajl :P
Wait.
Če ni vbrizga goriva 4T motor ne more delati svojih 4 taktov, potem tudi ne more delati na obratih prostega teka.
A? Seveda lahko dela svoje 4 takte. Bat se premika in ventili se odpirajo kot če se not vbrizgava gorivo. Samo da ga ne žene eksplozija bencina ampak kinetična sila avtomobila, ki se premika po klancu. Pač gre sila iz ravno obratne strani kot če motor poganja kolesa...
amigo_no1 ::
Ajde, pri vožnji navzdol in menjalnik v prestavi:
bati se lahko premikajo zaradi kinetična energije vožnje navzdol po klancu
samo motor ne more delati na luft, oz da bi ventili (sesalni/izpušni) samo zrak mešali, potem je tu še vžig na svečkah in senzorji, ki računajo sprotne parametre vžiga/vbrizga/obremenitev...
nekaj vbrizga še vedno mora biti.
bati se lahko premikajo zaradi kinetična energije vožnje navzdol po klancu
samo motor ne more delati na luft, oz da bi ventili (sesalni/izpušni) samo zrak mešali, potem je tu še vžig na svečkah in senzorji, ki računajo sprotne parametre vžiga/vbrizga/obremenitev...
Zakaj že? Pač prečrpava zrak ane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Pumpa zrak preko filtra v avspuh. To je vse kar dela.
BigWhale ::
potem je tu še vžig na svečkah in senzorji, ki računajo sprotne parametre vžiga/vbrizga/obremenitev...
Glede na to, da tudi vzig svecke ni vec 'mehansko kontroliran' ampak je elektronski ne vidim nobenega problema, da bi se svecke izklopilo za cas 'prostega teka' motorja.
Pol pa svizec zavije čokolado. Minimalna količina goriva se dovaja tudi ob prostem teku motorja. Ko se dotok goriva ustavi, stoji tudi motor, novi avti to storijo pri zaustavitvi avtomobila, ko pritisneš gas, elektronika vžge mašino. Motorja, ki bi tekel na suho, zaenkrat še niso pogruntal.
Pa spet ste zglajzal ven iz teme, dejte no za delovanje avtomobilskih motorjev odprt novo temo, tu smo še vedno pri počasnih voznikih in njihovi odgovornosti, za dogajanja na cesti, med katerimi so najhujše nesreče.
Pa spet ste zglajzal ven iz teme, dejte no za delovanje avtomobilskih motorjev odprt novo temo, tu smo še vedno pri počasnih voznikih in njihovi odgovornosti, za dogajanja na cesti, med katerimi so najhujše nesreče.
Delo krepa človeka
Odgovornost je (še vedno) izključno na strani tistih, ki jih počasna vožnja drugih voznikov toliko moti, da počnejo neumnosti.
WarpedGone ::
Tako kot se je jype diskvalificiral s svojo vožnjo skozi rdečo, se je solatko diskvalificiral s svojim nepoznavanjem precej osnovih principov fizike.
Odgovornost pa ni nikoli črno/bela stvar ampak je lepljiva kot med - vsakega se prime, enega bolj - drugega manj. Če veš da je za tabo idiot in vseeno brez resne potrebe izzivaš, si nekoliko odgovoren. Od odrasle osebe se pričakuje sposobnost predvidevanja in ukrepanja, ki minimizira morebitno škodo.
Zahteva se toleranca, pozablja se pa na uvidevnost do drugih.
Odgovornost pa ni nikoli črno/bela stvar ampak je lepljiva kot med - vsakega se prime, enega bolj - drugega manj. Če veš da je za tabo idiot in vseeno brez resne potrebe izzivaš, si nekoliko odgovoren. Od odrasle osebe se pričakuje sposobnost predvidevanja in ukrepanja, ki minimizira morebitno škodo.
Zbogom in hvala za vse ribe
Buggy ::
WarpedGone je izjavil:
Se bolj ne morem strinjat in tocno tole, bi lahko bil zakljucek tele teme, saj je bilo povedanega res ze prevec.
Jaz se pa popolnoma nič ne strinjam. _Nikoli_ ne more bit kriv tisti, ki vozi znotraj podanih omejitev, tudi če vozi (pre)počasi, ker zakon zelo jasno nalaga odgovornost tistemu zadaj - ta mora vzdrževati zadostno varnostno razdaljo in ta je tisti, ki mora poskrbeti, da je prehitevanje varno, ne glede na to kaj se dogaja pred njim.
Deljenje odgovornosti pride v poštev šele v primeru da počasne dejansko ne upošteva predpisov - pospeši, ko je že prehitevan ali se ne umakne, ko bi se po zakonu moral.
Jaz še nikdar nisem vozil skozi rdečo luč.
Deljenje odgovornosti pride v poštev šele v primeru da počasne dejansko ne upošteva predpisov - pospeši, ko je že prehitevan ali se ne umakne, ko bi se po zakonu moral.
Jaz še nikdar nisem vozil skozi rdečo luč.
Pomembno je, da imam prav (in da se lahko razpočite od besa, če nekdo vozi počasi - kriv pa kljub temu ni in ne deli nobene odgovornosti).
V rdeče sem oblečen zato, da me vozniki prej opazijo, ja.
Predpise upoštevam striktno, popolnoma in ves čas. Če se vam je zdelo, da ste me videli kršiti predpise, ste se me z nekom zamenjali.
Predpise upoštevam striktno, popolnoma in ves čas. Če se vam je zdelo, da ste me videli kršiti predpise, ste se me z nekom zamenjali.
V počasnih kolonah, skoraj vsi kršijo predpise, najbolj pa tisti, ki kolono ustvari in jo vleče naprej, ne da bi se umaknil, na prvem možnem mestu, včasih je nemogoče prehitevati, ker je promet gost in ni toliko prostora, da bi to lahko storil varno, zato prvi mora dol z vozišča, če ni sposoben, peljati po omejitvah.
Od popravka zakona, me še niti en voznik ni na cestah dohitel (AC se izogibam), torej vozijo vsi po omejitvah (vsaj jaz malo +) ali krepko pod, ker pred spremembami so me vsaj kakšni lokalci dohitel, sedaj pa se vozim s praznino zadaj, tisto kar dohitim, pa na prvem možnem mestu, varno prehitim.
Promet v katerem bi vsi vozili po omejitvah na zgornji meji, sploh ne bi smel imeti kolon.
Vozniki so dejansko postali paranoični, pa ne zaradi varnosti, temveč zaradi inkasantov.
Razen pacienta, ki nas je vlekel od Ribč do Šentjakoba, še nisem naletel na počasno kolono, pa sem bil cel teden v glavnem na primorskih in ljubljanskih cestah. V četrtek smo štirje avtomobili peljali od Črnega kala do Kozine med 110 in 120, rezen tistih nekaj križišč, kjer smo se držali omejitve. Užitek!!!!!!!!!!!
Od popravka zakona, me še niti en voznik ni na cestah dohitel (AC se izogibam), torej vozijo vsi po omejitvah (vsaj jaz malo +) ali krepko pod, ker pred spremembami so me vsaj kakšni lokalci dohitel, sedaj pa se vozim s praznino zadaj, tisto kar dohitim, pa na prvem možnem mestu, varno prehitim.
Promet v katerem bi vsi vozili po omejitvah na zgornji meji, sploh ne bi smel imeti kolon.
Vozniki so dejansko postali paranoični, pa ne zaradi varnosti, temveč zaradi inkasantov.
Razen pacienta, ki nas je vlekel od Ribč do Šentjakoba, še nisem naletel na počasno kolono, pa sem bil cel teden v glavnem na primorskih in ljubljanskih cestah. V četrtek smo štirje avtomobili peljali od Črnega kala do Kozine med 110 in 120, rezen tistih nekaj križišč, kjer smo se držali omejitve. Užitek!!!!!!!!!!!
Delo krepa človeka
>Promet v katerem bi vsi vozili po omejitvah na zgornji meji, sploh ne bi smel imeti kolon.
.... pa jih ima. Zato ker se tistim, ki so zadaj vedno zdi da lahko peljejo hitreje kakor tisti pred njim.
.... pa jih ima. Zato ker se tistim, ki so zadaj vedno zdi da lahko peljejo hitreje kakor tisti pred njim.
Ne, temveč tisti spredaj ne vozijo na vrhu dovoljenega, temveč zaradi "varnosti" malo manj. In tu je bistvo vseh največjih problemov na naših cestah. Tisti, ki radi vozimo hitreje, nikoli ne prehitevamo vozila, ki vozi na zgornji meji omejitve, se lepo postavimo za njim, malo večja varnostna in možgančke na pašo. Take vožnje so užitek, tisto sranje v ovinek 60, na ravnem 90, ko gre gdo nasproti obvezno zaviranje...., pa je mučno in ob takih, takoj, ko je možno mimo. Seveda moraš za takega idiota prehitet tudi s 130, če se nočeš celo pot zajebavat za njem.
Delo krepa človeka
solatko> Ne, temveč tisti spredaj ne vozijo na vrhu dovoljenega, temveč zaradi "varnosti" malo manj. In tu je bistvo vseh največjih problemov na naših cestah.
Dej ne seri klanf, no. Pojma nimaš, čemu vozijo malo manj in te tudi prav nič ne briga. Morda prevažajo lomljive predmete na zadnjih sedežih, ali pa po tisti cesti vozijo prvič.
Vožnja s hitrostjo, ki je nižja od omejitve, je po zakonu dovoljena.
solatko> Seveda moraš za takega idiota prehitet tudi s 130, če se nočeš celo pot zajebavat za njem.
Morilec.
Dej ne seri klanf, no. Pojma nimaš, čemu vozijo malo manj in te tudi prav nič ne briga. Morda prevažajo lomljive predmete na zadnjih sedežih, ali pa po tisti cesti vozijo prvič.
Vožnja s hitrostjo, ki je nižja od omejitve, je po zakonu dovoljena.
solatko> Seveda moraš za takega idiota prehitet tudi s 130, če se nočeš celo pot zajebavat za njem.
Morilec.
>>Zato ker se tistim, ki so zadaj vedno zdi da lahko peljejo hitreje kakor tisti pred njim.
There, proved.
There, proved.
Seveda lahko, saj zakon dovoljuje, problem je, da tisti, ki vozijo počasneje, kršijo zakon, tisti ki vozimo, kolikor dovoljuje zakon, pa ga ne. Zakaj ne vozijo po omejitvi, tudi mene nič ne briga, samo pacienti, ki tudi v ogledalo ne pogledajo, da bi videl dogajanje za seboj, vozijo tako počasi, večina zato, ker niso usposobljeni za vožnjo.
Tisti, ki občasno vozimo zaradi različnih vzrokov počasneje, se znamo pravi čas umaknit, da ne delamo kolon. V tem je ves point, dogajanja v našem prometu. Nesposobnost, egoizem, samozadovoljstvo in baš me k. boli, so največji problemi, tako v tekočem prometu, kot tudi v mirujočem.
jype - morilca sva oba, ti na kolesu jaz v avtomobilu, tebe so že zbijal, mene še nikoli, jaz pa tudi ne nobenga, tako, da kar se varnosti drugih udeležencev tiče, krepko vodim pred teboj. Tudi v redečo ne peljem nikoli.
Tisti, ki občasno vozimo zaradi različnih vzrokov počasneje, se znamo pravi čas umaknit, da ne delamo kolon. V tem je ves point, dogajanja v našem prometu. Nesposobnost, egoizem, samozadovoljstvo in baš me k. boli, so največji problemi, tako v tekočem prometu, kot tudi v mirujočem.
jype - morilca sva oba, ti na kolesu jaz v avtomobilu, tebe so že zbijal, mene še nikoli, jaz pa tudi ne nobenga, tako, da kar se varnosti drugih udeležencev tiče, krepko vodim pred teboj. Tudi v redečo ne peljem nikoli.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
>da tisti, ki vozijo počasneje, kršijo zakon,
Ajde, citiraj keri člen kršijo.
>Tisti, ki občasno vozimo zaradi različnih vzrokov počasneje
Kršiš zakon po tvojem.
Ajde, citiraj keri člen kršijo.
>Tisti, ki občasno vozimo zaradi različnih vzrokov počasneje
Kršiš zakon po tvojem.
solatko> ti na kolesu jaz v avtomobilu
Ja. Jaz ubijem enega prebivalca Slovenije na dvainšestdeset miljard, ti pa tri od stotih ljudi doživljensko pohabiš, enega pa ubiješ.
Ja. Jaz ubijem enega prebivalca Slovenije na dvainšestdeset miljard, ti pa tri od stotih ljudi doživljensko pohabiš, enega pa ubiješ.
Pyr0Beast - Zadrževanje prometnega toka.
Sem napisal, da se umaknem, ko me dohiti hitrejše vozilo, če ne znaš čitat, preberi večkrat, je vse napisano. Če ustvariš kolono in se na primernem mestu ne umakneš, kršiš zakon, vsi za teboj pa, ker ne držijo varnostne razdalje. Ti še narišem.
Člen zakona je v tej temi, na željo takih, ki ne znate čitat, kar nekajkrat naveden, pa poišči.
jype - morilec si že zaradi ene žrtve!!
Sem napisal, da se umaknem, ko me dohiti hitrejše vozilo, če ne znaš čitat, preberi večkrat, je vse napisano. Če ustvariš kolono in se na primernem mestu ne umakneš, kršiš zakon, vsi za teboj pa, ker ne držijo varnostne razdalje. Ti še narišem.
Člen zakona je v tej temi, na željo takih, ki ne znate čitat, kar nekajkrat naveden, pa poišči.
jype - morilec si že zaradi ene žrtve!!
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Ne. Napisal si da tisti ki vozijo počasneje, kršijo zakon.
Dokler za njimi ni kolona in se namerno ne umaknejo, ga ne in je taka vožnja čisto ok.
Če si pa toliko živčen da moraš prehitevati z nekimi blaznimi hitrosti je pa krivda izključno pri tebi.
>
Sam itak opažam da folk ne spuštuje varnostnih razdalj pri manjših avtomobilih in kar rine naprej, medtem ko tega pri daljših ni.
Dokler za njimi ni kolona in se namerno ne umaknejo, ga ne in je taka vožnja čisto ok.
Če si pa toliko živčen da moraš prehitevati z nekimi blaznimi hitrosti je pa krivda izključno pri tebi.
>
Sam itak opažam da folk ne spuštuje varnostnih razdalj pri manjših avtomobilih in kar rine naprej, medtem ko tega pri daljših ni.
solatko> jype - morilec si že zaradi ene žrtve!!
Ja, ampak jaz bi vedel, če bi imel na vesti kakšno žrtev, ti pa voziš po dojenčkih pa kolneš da imamo slabe ceste!
Ja, ampak jaz bi vedel, če bi imel na vesti kakšno žrtev, ti pa voziš po dojenčkih pa kolneš da imamo slabe ceste!
Ne. Napisal si da tisti ki vozijo počasneje, kršijo zakon.
>
Zanimivo, da se mi na rit vedno nalepi neka fukiš velika limuzina. Ne pomnim, da bi mi kdo z majhnim hatchbackom visel za ritjo. Pa ne vozim prav nič polžje, da bi bil to razlog...
jype - Tebe je pa ta vročina res orng prizadela, dej se mal bol v hladu drž, pa kakšne obkladke si dej na tilnik.
Pyr0Beast - Post, ki ga omenjaš, je odgovor, ki se veže na prejšnji, kjer lepo piše, da v počasnih kolonah skoraj vsi kršijo zakon. To je dejstvo in na tvoj post, je bil odgovor, brez kolon. Vsaka budal ve, tudi jaz, da če sam voziš magar 10km/h nisi v prekršku, če imaš vklopljene vse štiri smerokaze ali na zadnji šipi trikotnik, če ti smerokazi ne delajo, dokler ni za teboj dveh avtomobilov in se jim na primernem kraju ne umakneš. Ti se vedno loviš na posamezne stavke ali besede, zgleda da ti povezovanje postov dela probleme in bom od sedaj, zate posebej, pri odgovoru navajal post, katerega komentiraš.
RejZoR- Če pelješ 85, tam, kjer bi lahko 90, lahko pričakuješ, da se ti bo kdo nalimal na rit. Jaz vozim 90+5 in mi nikoli ne visi nihče na riti, tudi ko gremo skozi naselje predpisanih 50-53. Lepo za menoj držijo varnostno razdaljo ali pa me prehitijo, če bi radi vozili še hitreje, jaz namreč za inkasante nočem prispevati nič in do sedaj mi to lepo uspeva.
Sploh pa ob enakomerni vožnji, nihče nima želje po prehitevanju, seveda če je hitrost blizu maximumu dovoljenega. Vsak dober voznik, si želi spredaj dobrega voznika, saj predstavlja pokazatelj dogajanja na cesti. Prvi zavira, prvi srečuje kolono, v kateri lahko nekdo znori in prehiteva, prvi vidi inkasante.........
V četrtek, ko smo od Črnega kala do Kozine vozili malo hitreje, sem bil četrti in sem prav užival, ko so pred menoj trije dobri vozniki delali red.
Pyr0Beast - Post, ki ga omenjaš, je odgovor, ki se veže na prejšnji, kjer lepo piše, da v počasnih kolonah skoraj vsi kršijo zakon. To je dejstvo in na tvoj post, je bil odgovor, brez kolon. Vsaka budal ve, tudi jaz, da če sam voziš magar 10km/h nisi v prekršku, če imaš vklopljene vse štiri smerokaze ali na zadnji šipi trikotnik, če ti smerokazi ne delajo, dokler ni za teboj dveh avtomobilov in se jim na primernem kraju ne umakneš. Ti se vedno loviš na posamezne stavke ali besede, zgleda da ti povezovanje postov dela probleme in bom od sedaj, zate posebej, pri odgovoru navajal post, katerega komentiraš.
RejZoR- Če pelješ 85, tam, kjer bi lahko 90, lahko pričakuješ, da se ti bo kdo nalimal na rit. Jaz vozim 90+5 in mi nikoli ne visi nihče na riti, tudi ko gremo skozi naselje predpisanih 50-53. Lepo za menoj držijo varnostno razdaljo ali pa me prehitijo, če bi radi vozili še hitreje, jaz namreč za inkasante nočem prispevati nič in do sedaj mi to lepo uspeva.
Sploh pa ob enakomerni vožnji, nihče nima želje po prehitevanju, seveda če je hitrost blizu maximumu dovoljenega. Vsak dober voznik, si želi spredaj dobrega voznika, saj predstavlja pokazatelj dogajanja na cesti. Prvi zavira, prvi srečuje kolono, v kateri lahko nekdo znori in prehiteva, prvi vidi inkasante.........
V četrtek, ko smo od Črnega kala do Kozine vozili malo hitreje, sem bil četrti in sem prav užival, ko so pred menoj trije dobri vozniki delali red.
Delo krepa človeka
solatko> v počasnih kolonah skoraj vsi kršijo zakon.
Ne, ga ne - potencialno ga prvi, ne pa nujno.
solatko> V četrtek, ko smo od Črnega kala do Kozine vozili malo hitreje, sem bil četrti in sem prav užival, ko so pred menoj trije dobri vozniki delali red.
Morilci.
Ne, ga ne - potencialno ga prvi, ne pa nujno.
solatko> V četrtek, ko smo od Črnega kala do Kozine vozili malo hitreje, sem bil četrti in sem prav užival, ko so pred menoj trije dobri vozniki delali red.
Morilci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
jype - pojdi no hitro na hladnejše mesto. Ja cel petek so za nami pobirali trupla. Ker pa sem pomembna osebnost stranke JJ, pa bo to uporabljeno šele v predvolilni tekmi.
Prvi in vsi, ki za njim vozijo s prekratko varnostno razdaljo, to pa so v počasnih kolonah skoraj vsi, razen nekaj dobrih voznikov - morilcev, ki kolon ne prehitevamo in držimo razdaljo, dokler se ne naveličamo in zapeljemo na eno kavico, da potem lahko vozimo normalno. Veš vožnja 80,50,60,80,70 na vsak kilometer, zna bit hudičevo utrujajoča.
Prvi in vsi, ki za njim vozijo s prekratko varnostno razdaljo, to pa so v počasnih kolonah skoraj vsi, razen nekaj dobrih voznikov - morilcev, ki kolon ne prehitevamo in držimo razdaljo, dokler se ne naveličamo in zapeljemo na eno kavico, da potem lahko vozimo normalno. Veš vožnja 80,50,60,80,70 na vsak kilometer, zna bit hudičevo utrujajoča.
Delo krepa človeka
solatko> Ja cel petek so za nami pobirali trupla.
Vem, še zmer nismo vseh v plavž zmetal k jih je tolk.
solatko> Veš vožnja 80,50,60,80,70 na vsak kilometer, zna bit hudičevo utrujajoča.
Pojma nimaš in po moje v življenju niti kot sopotnik še nisi sedel v avtomobilu. Morda si kdaj že videl prazno cesto, tega ne morem izključiti.
Vožnja za vozilom počasnega voznika ni prav nič utrujajoča in to ve vsak, ki je usposobljen za vožnjo motornega vozila - ti pa nisi, zato ne veš (pa še cel kup vas je v tej temi takšnih). Zagotovo ste vsi romski skrajneži, ki vozite brez izpita in ste nasploh vsi nad zakonom.
Vem, še zmer nismo vseh v plavž zmetal k jih je tolk.
solatko> Veš vožnja 80,50,60,80,70 na vsak kilometer, zna bit hudičevo utrujajoča.
Pojma nimaš in po moje v življenju niti kot sopotnik še nisi sedel v avtomobilu. Morda si kdaj že videl prazno cesto, tega ne morem izključiti.
Vožnja za vozilom počasnega voznika ni prav nič utrujajoča in to ve vsak, ki je usposobljen za vožnjo motornega vozila - ti pa nisi, zato ne veš (pa še cel kup vas je v tej temi takšnih). Zagotovo ste vsi romski skrajneži, ki vozite brez izpita in ste nasploh vsi nad zakonom.
šernk ::
Vožnja za vozilom počasnega voznika ni prav nič utrujajoča in to ve vsak, ki je usposobljen za vožnjo motornega vozila
ni utrujajoča ne, sploh če pred vsakim ovinkom pohodi zavoro, umes še pleše levo desno po pasu, vzratnih ogledal ne vidi...
če vozi človek konstantno 70 še nekako gre, a da skozi vsak ovinek pohodi zavoro je to nekaj najlepšega za živce.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
jype - stvarno revež, ta vročina ni zate, dej preseli se v skandinavijo, tam se vsi lepo obnašajo, ni morilcev, alkohol se dobi na dovolilnico, če greš dvakrat na mesec po pijačo, te obišče socialna služba in ti ponudi pomoč pri odpravljanju težav z alkoholno odvisnostjo.
Vožnja, pri kateri ti prvi v koloni pred vsakim ovinkom zmanjša hitrost, pa potem malo potegne, pa spet zavira, ker gre nasprot avto, pa spet malo potegne, pa spet ovinek, zavora, skoraj do 40 in to na cesti, kjer se mirno vozi predpisanih 90km/h, je predvsem za tiste, ki držijo kratko razdaljo, sila stresno, zame pa tudi, ker moram kljub varnostni razdalji skozi telovadit z brzinami, saj avto v peti pri 50 nič kaj lepo ne deluje.
In ja imaš prav, enakomerna počasnejša vožnja, ne moti nikogar, tudi nas malo hitrejše ne, taka, ki pa kaže, da kolono vodi popoln tepec, ki z vožnjo in prometom ni kompatabilen, pa ni prijetna, razen tistim, ki vozijo enako in so totalno nesposobni in nevarni cestni udeleženci.
Žalostno je, da zagovarjaš kršitve predpisov, obsojaš pa nas, ki se predpisov držimo, le včasih, ko razmere to dovoljujejo (ne predpisi), malo hitreje, pa zmerjaš z morilci, ljudi, ki nimamo pojma o strokovnosti vseh mogočih omejitev, ki v bližini, kjer je možnost, da na cesto prileti otrok, gre čez cesto stara ženica ali invalid na vozičku, vozimo še posebej pazljivo (ne tako kot ti s kolesom), ki nikoli v naselju, ne presegamo dovoljenih hitrosti, kjer pa nam naša pamet in izkušnje velevajo, pa celo precej pod dovoljenim. Res si dvoličnež, da mu na tem forumu ni para. Ob vseh kršitvah, ki jih dnevno počnete kot pešci, kolesarji, motoristi, te moti edino vožnja malo nad dovoljeno hitrostjo, takrat, ko je to mogoče.
Zadnji čas, da dejansko nekaj narediš za svoje podstrešje, kajti mene ne moti vročina niti mraz, me pa motijo hinavci.
Vožnja, pri kateri ti prvi v koloni pred vsakim ovinkom zmanjša hitrost, pa potem malo potegne, pa spet zavira, ker gre nasprot avto, pa spet malo potegne, pa spet ovinek, zavora, skoraj do 40 in to na cesti, kjer se mirno vozi predpisanih 90km/h, je predvsem za tiste, ki držijo kratko razdaljo, sila stresno, zame pa tudi, ker moram kljub varnostni razdalji skozi telovadit z brzinami, saj avto v peti pri 50 nič kaj lepo ne deluje.
In ja imaš prav, enakomerna počasnejša vožnja, ne moti nikogar, tudi nas malo hitrejše ne, taka, ki pa kaže, da kolono vodi popoln tepec, ki z vožnjo in prometom ni kompatabilen, pa ni prijetna, razen tistim, ki vozijo enako in so totalno nesposobni in nevarni cestni udeleženci.
Žalostno je, da zagovarjaš kršitve predpisov, obsojaš pa nas, ki se predpisov držimo, le včasih, ko razmere to dovoljujejo (ne predpisi), malo hitreje, pa zmerjaš z morilci, ljudi, ki nimamo pojma o strokovnosti vseh mogočih omejitev, ki v bližini, kjer je možnost, da na cesto prileti otrok, gre čez cesto stara ženica ali invalid na vozičku, vozimo še posebej pazljivo (ne tako kot ti s kolesom), ki nikoli v naselju, ne presegamo dovoljenih hitrosti, kjer pa nam naša pamet in izkušnje velevajo, pa celo precej pod dovoljenim. Res si dvoličnež, da mu na tem forumu ni para. Ob vseh kršitvah, ki jih dnevno počnete kot pešci, kolesarji, motoristi, te moti edino vožnja malo nad dovoljeno hitrostjo, takrat, ko je to mogoče.
Zadnji čas, da dejansko nekaj narediš za svoje podstrešje, kajti mene ne moti vročina niti mraz, me pa motijo hinavci.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24391 (20781) | facepalm |
⊘ | Počasni vozniki (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Na cesti | 270145 (241176) | dzinks63 |
⊘ | Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 34550 (28778) | bluefish |
» | Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17766 (14166) | solatko |