» »

Ponavljanje letnika brezplačno - zakaj že?

Ponavljanje letnika brezplačno - zakaj že?

1
2
3

@LOL ::

Sicer pa če sem profesorja prav razumel, v Ameriki stane doktorat 100 k us$ ? Al je to napačen podatek?

Je za verjeti. Verjetno tudi kje ga delaš ima precejšen vpliv tukaj. Sicer pa nekih 100k USD za res izobražen kader ne predstavlja nepremostljive ovire da si ne bi mogel privoščiti. Sploh če ti podjetje da podpore za tole. V drugem primeru pa itak IMO ne rabiš doktorata. Razen če bi rad sosede nerviral ko bi ti na vratih pisalo še Dr. ...>:D
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Fizikalko ::

>>stale lahkoživneže pa itak samo na vajah opaziš :)

He he, jaz sem večinoma hodil le na vaje, z izjemo nekaj predmetov, kjer so profesorji resnično dobro predavali (Kodre: Matematična fizika; Magajna: Analiza I, II; tu pa tam na Strnada; tu pa tam na Žumra (Toplota); tu pa tam na Poberaja (Optika); pa tudi na Čadeža,), na vaje pa praktično VSE.

Dosti profesorjev namreč slabo predava, IMHO.

Fatboyslim ::

IMO bi bilo prej kot ponavljanje letnikov treba ukiniti masivne vpise na fakse. Npr pri nas jih je že skoraj polovica obupala v prvem semestru oz. so ugotovili da jim gradbeništvo ne ustreza.

Mislim bi moral vsak faks imeti neko omejitev ali sprejemce, in ne le en pogoj- opravljeno poklicno maturo

@LOL ::

Dosti profesorjev namreč slabo predava, IMHO.

O da. To še kako velja, na žalost.
Sicer pa je tko: brez veze je hodit nekaj na ena leva predavanja da boste tam zapirali oči, bolje je v tem primeru da ostanete v svoji mehki postelji ter spite naprej. Medtem ko so vaje nekaj drugega.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Fizikalko ::

@FatBoySlim: IMO bi bilo prej kot ponavljanje letnikov treba ukiniti masivne vpise na fakse. Npr pri nas jih je že skoraj polovica obupala v prvem semestru oz. so ugotovili da jim gradbeništvo ne ustreza.

Med drugimi sem bil jaz tak... Šel na gradbeništvo in po pol leta ugotovil, da sucks.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

@LOL ::

Je bilo premalo fizike?0:)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

jeti51 ::

(..vem ko sem še jaz študiral so nekateri načrtno ruknli letnik iz številnih razlogov poleg vsega)

A to si mene mislil?:D

sidd ::

Fizikalko, na to sem rahlo pozabil. Nekateri, oz. skoraj večina profesorjev ni ravno najbolših pedagogov ja. Eni pa se še pasejo na lastnem delu izpred 20 let. Samo vseeno, govorim za predavanja, kjer si lepo delaš zapiske in poslušaš itd...No, kakorkoli, priznam, jaz tud ne hodim vedno na predavanja (matematika recimo vsake 14 dni, pa to zato ker ni nek hudi nivo na kolokvijih). Mah malo je bla zgrešena tole z obveznimi predavanji. No, ne zgrešena, preveč posplošena :).
no idea for signature
signed
I

Fizikalko ::

Pri nas je (ko sem pač še hodil na fax), recimo, ravno en profesor (Podgornik) želel uvesti obvezna predavanja, ker se je zgodilo, da kdaj sploh nihče ni prišel. Predava OBUPNO, namreč. Seveda mu ni uspelo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

sidd ::

Hmmm, tole bi lahko bilo dobro tudi za nekaj drugega. Je pa očitno, da je to pokazatelj profesorjevega pedagoškega dela, ali pa ima predmet tako (slabo?) zastavljen, da se nobenemu ne zdi vredno hodit na predavanja. Eh, klinc. Nič ne morš takoj sklepat. :) Oz. ne, nič ne moreš splošno sklepat. torej bi mogla posamezna fakulteta to uredit. In to se bo zgodilo nikdar.

Še dobro da mu ni uspelo. Pri nas se vidi recimo, če profesor dobro predava, nas je polno. Če je pomembno, nas je še tud kr dost. Če pa je kak tak predmet, kot matematika, ko naprimer profesor zna u nulo, samo ni ravno pedagoški tip človeka, pa nas(jih) ni ravno dosti na preavanjih. Pa še zastavljen je predmet tako, da se da brez predavanj narest. Se pač učimo reševati naloge :D
no idea for signature
signed
I

Fizikalko ::

offtopic on

@LOL:
V prvem letniku je je kar nekaj, celo leto je (prvi semester Fizika 1, drugi Fizika 2). Ne, motili so me ostali predmeti (Geodezija, Geologija, pa neko risanje - pozabu ime predmeta, čakej, grem gledat v index... aha, Opisna geometrija (FUJ), ... pa Varstvo pred naravnimi nesrečami,... itd). Skratka, men je blo brez veze, naredu sm samo par predmetov (Linearno Algebro, pa Analizo, pa Fiziko). Pol pa popenu in šel delat za pol leta, da sem se naslednje leto, ko sem jo podurhal na FMF, lahko štipendiral.

offtopic off

sidd ::

offtopic: ker je blo ravno omenjeno. Za kaj je sploh dobra opisna geometrija!? jaz rečem fuj in fej.
no idea for signature
signed
I

Atos ::

Ne vem v čem je zdaj problem... Eno leto ponavljanja je brezplačno, kar mislim da je fer. Navsezadnje se ti lahko zgodi marsikaj, da ne izdelaš letnika in mislim, da ni ne vem kako velik strošek, če daš nekomu še eno (pozor: ENO) možnost, da popravi svojo napako (ali karkoli že pač je bil razlog za ponavljanje). Mislim, da je to vseeno neka pozitivna in humana gesta.

Pri pavziranju pa itak nimaš statusa, ne moreš delati prek študentskih servisov in še izpiti so plačljivi.

Tako da res ne vem kaj se nekateri tako razburjate (LOL in Fizikalko predvsem).

Glede same kvalitete predavanj pa itak lahko rečemo še marsikaj. Študiram fiziko in recimo na fiziko redkokdaj grem ker je prof. res beden :). Vaje je pa itak mus hoditi drugače je bol težka ;)

Fizikalko ::

>>Pri pavziranju pa itak nimaš statusa, ne moreš delati prek študentskih servisov in še izpiti so plačljivi.

Ja, sej, če bi me dobro bral, bi videl, da se strinjava. Ampak to, da ne moreš delat prek študenta, je šele po novem (od 1.1.2007). Zdaj se mi zdi ok, DO zdaj pač ne.

OFF: In, kako gre kaj na fizki? Kater prof ti je beden?

Atos ::

Seliger :) no sicer zna bit faca :D včasih se za prazen nič začne smejat pol pa tudi cela predavalnica v smeh. Predvsem niso predavanja zanimiva ker itak samo čist osnovne stvari pove v dveh urah in to je potem to. Zanimivo postane šele na vajah :) lol To me pa ma dr. Denis Arčon :) Človek v glavnem obvlada pa še kake zanimive verbalne vložke izusti :D Danes recimo nam reče, naj gremo po predavanju na pivo in opazujemo kako se mehurčki v njem dvigajo, ker je bila ravno naloga v tem kontekstu :D

Sicer mi pa zaenkrat niti malo ni žal, da sem se odločil za fiziko :D Bi še stokrat enako naredo :)

Fatboyslim ::

Za kaj je sploh dobra opisna geometrija!? jaz rečem fuj in fej.


Za lažje predstavljanje objektov v projekcijah in prostoru ;) Meni je gradbeništvo všeč in ga ne menjam za nič (razen mogoče arhitekturo :8) ), se pa strinjam da je preveč predmetov ki ne koristijo v praksi. Predvsem me motijo fizika, hidromehanika ipd. še bolj me pa moti da je premalo IMO temeljnega predmeta Stavbarstvo (še dobro da sem s srednje gradbene :))

Drugače se pa leta 2010 v MB odprejo nove poštudijske smeri - eno izmed njih je moderno projektiranje katero me izredno privlači :)

OK ontopic: Našteto je kar nekaj dobrih razlogov zakaj je ponavljanje letnikov smiselno, ne zdi se mi pa smiselno sprejemanje študentov ki od prvega dne vedo da faksa ne bodo opravili in le vlečejo status

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Sam kateri so tej, ki ne nameravajo resno študirati, pa ne veš...

Manu ::

Kolko pa je sploh tistih, ki ponavljajo? 10%, 20%, 50%?
Prav rad bi videl ta podatek: posamezno po fakultetah in na nacionalni ravni; in še v primerjavi z drugimi državami. Ali kdo razpolaga s temi podatki? Me prav zanima, če jih med tistimi, ki ponavljajo večina res načrtno ponavlja. Za kakšrenkoli zaključek bi rabil točne podatke.

Nekaj sem brskal po internetu in našel to (na žalost link ne prime z html oznako):
http://www.uni-lj.si/Kakovost/Kakovost/... 1/SDVD Bevc.asp

Zanimivi podatki (iz zgornjega dokumenta iz leta 2002):

· V opazovani generaciji študentov iz 90. let (vpisani v prvi letnik leta 1991/92) je do konca leta 1999 študij končalo 54% rednih in 32% izrednih študentov
· Povprečna stopnja ponavljanja za to generacijo je bila zelo visoka zlasti za prvi letnik (med rednimi študenti se jih je dobra tretjina večkrat vpisala v ta letnik)
· Za prejemnike dveh glavnih vrst štipendije iz državnih sredstev (republiški in Zoisovi štipendisti) je bil v tej generaciji značilen dosti manjši osip, a v primeru republiških štipendistov enaka stopnja ponavljanja, v primeru Zoisovih pa ne bistveno nižja kot za ostale redne študente

Močan je po pričakovanju na primer vpliv načina študija (redni študenti so uspešnejši), spola (ženske so uspešnejše: med njimi jih je študij končalo 56%, med moškimi pa 44%), prejemanja štipendije iz javnih sredstev.

· Najuspešnejši so študenti z najmanj izobraženimi starši (najmanj pa tisti, katerih starši imajo gimnazijo) in na drugi strani opazujočpoklic tisti iz kmečih družin. Ta rezultat je smiselno primerjati s strukturo opazovane študentske populacije, saj so bili v njej – zlasti med rednimi študenti - podpovprečno zastopani otroci iz manj izobraženih družin in nadpovprečno zastopani otroci iz bolj izobraženih družin (gre za primerjavo izobrazbene strukture staršev študentov in izobrazbene strukture celotnega odraslega prebivalstva).


Ta podatek je zelo zanimiv (iz zadnjega odstavka):

Najbolj zastopani v populaciji študentov so tisti, ki so najmanj uspešni in izhajajo iz izobraženih družin.
Najmanj zastopani med študenti so tisti, ki so bolj uspešni in izhajajo iz manj izobraženih družin.


Mogoče bi bla prava rešitev ta, da po končani srednji šoli ne bi mel možnost vpisa na fakulteto tam nekje 5 let, da bi vsak okusil delo in denar in odgovornost. S temi izkušnjami bi prišel na faks tisti, ki bi res hotel študirat in še bolj resen bi bil.

Fizikalko ::

Traparija, IMHO.

sidd ::

potem pa bi lahko začeli zapirati fakultete.....In, tako ko nas že primankuje, ti pa bi potem šolanje podalšal do 30 leta. ojej, ojej...In ja, katastrofa je, kak majhen procent študentov in študentk v bistvu konča fax po predpisanem času. Kolko je že povprečna študijska doba? 7 al 8 let? 5 let še grre, 6 recimo za tehnične faxe. Kaj pa se ostalih tiče (ok, razen medicine :D ), pa je vse kaj presega 5 al pa 6 let traparija za mene.
no idea for signature
signed
I

zee ::

v času mojega študija sem bil na približno 20% predavanj in na vseh vajah. izpite sem v veliki meri naredil v prvem roku (ali v drugem). pred vpisom v absolventa sem imel opravljene vse izpite, malo pred zaključkom absolventa sem imel napisano diplomo, žal pa zaradi birokracije nisem mogel diplomirati pa sem podaljšal absolventa in ves ta čas intenzivno delal tako za $$ kot za "veze" - iskanje službe.

po diplomi sem se takoj zaposlil. QED.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Poldi112 ::

Fizikalko, nisem rekel da je kul da se ljudje vpišejo v brezveze. To je bil odgovor na mogoče celo tvoje razmišljanje, da se ljudje ne prepisujejo brez vzroka in da bi prepisovanje, za razliko od ponavljanja, obdržal brezplačno.

Sicer me pa ne moti. so s tem pač vrgli stran možnost ponavljanja, kar je zgolj kar se šole tiče ceneje kot ponavljanje.

In nurmanl, mene moti da moram plačevati za zdravstvo za tebe (ali tvojo mamo, kolege,...), sam pa ne hodim k zdravniku. A ni to nefer. Groza. Kako si država drzne tako razmetavati z mojim denarjem.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Manu ::

potem pa bi lahko začeli zapirati fakultete.....In, tako ko nas že primankuje, ti pa bi potem šolanje podalšal do 30 leta. ojej, ojej


Primanjkuje? Jaz sem pa mislil, da je študentov preveč, ker nekateri ne dobijo dela....(za določene fakultete).

Na tistih fakultetah, kjer je možnost izrednega vpisa pa je itak več ali manj velik naval. Ponavadi naval tiste populacije, ki hočejo nekaj naredit iz sebe in že imajo nekaj let delovnih izkušenj. Tako, da študentov ne bi manjkalo. Vsaj za večino faksov.

Odgovornost, resnost, pridnost se povečuje z željo in odločenostjo, da bi nekaj naredil iz sebe. Ali je to pridobitev znanja, izboljšati svoj standard (finance), boljši delovni pogoji itd... Predpogoj pa je seveda, da si okusil slabe delovne razmere, nizko plačo, neznanje... kar pa so dobri motivatorji in povečujejo željo in odločenost in s tem posledično resnost, pridnost...

Če seveda govorimo o lenobi in neodgovornosti študentov kot glavnih krivcev ponavljanja.... Saj večina tko mislite, ne?

Keyser Soze ::

Zastonj sploh ni vprašanje. Ob branju tega se človek bolj vpraša, zakaj sploh imamo šolanje za vse. Ker za nekatere tule je že sama možnost le tega čista potrata.

In potem se še tako zelo kregajo zaradi možnosti ponavljanja letnika.

Možnost je in mora ostat. Prvič zato ker, kot omenja Fizikalko, omogoča da popraviš napako pri izbiri fakultete (kar je meni zelo žal, da nisem izkoristil) drugič pa tudi zato, ker niti ni na mestu par ljudi tule, ki so šele dobro začeli prispevati v blagajno, da presojajo o upravičenosti porabe sredstev s katerimi upravlja država in ker nekateri nimajo v svojem življenju časa viset na internetu in pisat neumnosti ker morajo krepko delati, da si lahko privoščijo šolanje in se jim več kot upravičeno lahko zalomi. Lahko tudi zgodi, da ne dokončajo študija.

Pa imamo človeka, ki se je pošteno trudil, je veliko bolj nadarjen kot vsi tule pa mu sami pogoji življenja niso bili ravno naklonjeni in je zato "faliran luzer", ki se je vpisal na faks, zato da je vlekel denar, ki ga tako zgarano plačujejo "slo-techovci" v skupno blagajno.

Za presojanje v teh zadevah se ustanovijo komisije, ki delujejo po nekih predpisih in v skladu z standardi. Ne neki "mlekarski" odbori v okvirih "Slo-Techa".
OM, F, G!

zee ::

možnost ponavljanja naj ostane za primer, da si se vpisal na napačno fakulteto ali da si imel težave (bolezen, izredni dogodki).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Keyser Soze ::

Fajn, fajn... In kako boš definiral izredne dogodke? Dovolj hudo bolezen, da si upravičen do ponavljanja?

Verjetno je precej ceneje tole zdajle kot pa en nov organ z nevem koliko zaposlenimi, ki bodo morali preverjati "meglo". Ne vem no. Kako boste realizirali tole?

Lahko nekdo poda eno realno rešitev? Je tule kdo tako pameten? Pa da pokrije čisto vse aspekte?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Manu ::

To je pa to, ko je vlada iskala kje prišparat in se je vrgla na študente, češ poglej kako lepo živijo, uživajo...
Ustvarili so prepričanje, da je študent len, preračunljiv, hoče se samo zabavat, je nekoristen, se zastonj hrani in predvsem: "študent je bogat"..., ker poglejte koliko dobrih avtomobilov je parkiranih pred študentskimi domovi (članek v "Dobro jutro")???...

To pomeni, da študenti ponavljajo izključno zaradi lenobe in neodgovornosti. Takšno je sedaj prepričanje zaznat med ljudmi in v časopisih.

In ne, ni mogoče najti 100% rešitve, ker ljudje smo si različni... torej tudi študentje. Vedno bo določen procent študentov, ki bo bluzil okoli in se uštel predvsem pri prvem letniku in ga ne bo nardil, ker tam je največ upada in ponavljanj. Pa kaj potem? Vedno bo določen procent ljudi, ki bodo našli luknje in izkoriščali sistem. Tako je vedno bilo in tako verjetno tudi bo v prihodnje. To je treba vzeti v zakup (čeprav me zelo zelo motijo takšni ljudje in študenti). In iskati rešitve nerepresivne narave.

Še najboljša rešitev je investicija v učenje etike. Ker etičen človek nima namena, da bi izkoriščal druge ljudi, ker je v osnovi nesebičen.

Atos ::

možnost ponavljanja naj ostane za primer, da si se vpisal na napačno fakulteto ali da si imel težave (bolezen, izredni dogodki).


Možnost enkratnega brezplačnega ponavljanja ostane vsem, tako kot je zdaj. Toliko fer pa mislim da vseeno smo. Pa nehaj bluziti z neumnimi predlogi! Glede pavziranja je itak urejeno tako kot mora bit, glede ponavljanja pa tudi. Kot sem že zgoraj napisal, mislim da je fer in pravično, da se omogoči eno brezplačno ponavljanje ne glede na vse, ne pa pod nekimi neumnimi pogoji. Je možno, da tudi kak sicer priden študent zaradi kakega tebi ali pa komu drugemu neumnega razloga ne naredi letnika in mislim da bi v tem primeru moral vsak imeti možnost, da popravi svoje napake oz. da dobi še eno možnost.

Seveda pa so tudi ljudje ki bodo to izkoriščali. Vedno je tako bilo in vedno tako tudi bo. Taki pa itak dvomim, da bodo naredili faks. Tako da tudi to enoletno brezplačno ponavljanje jim ne bo dosti koristilo, ker bodo itak že naslednje leto popušili.

Je pa IMO veliko bolj vprašljivo dejstvo, da imajo nekateri faksi tako nizko šolnino za izredni študij. Recimo pri nas na FMF je izredni študij fizike 80.000SIT. Tak da dobiš status za polovico enomesečne plače, če delaš preko študenta vsak dan 8h. Najmanj.

WarpedGone ::

kakorkoli boš postavu takele pogoje, vedno boš določeno skupino ljudi postavu v depriviligiran položaj.

recimo js. najprej šel na fiziko in po letu dni stuhtal da to ne bo zame. v špici ne bom, v oš učit pa tut ne mislim. sm šel na FRI in s tem izkoristil bonus. nato pa zbolel in bil zarad tablet tak, da enga stavka nism prav skup spravu, kaj šele študiral. leta so šla faks pa stal. torej bi nucal raznorazne komisije da bi odobrile izjemo al bi enostavn reku "sorry, prej bi zbolu pa bi blo"?
Zbogom in hvala za vse ribe

Fizikalko ::

To so seveda izjeme. Valjda bi IMHo ti lahko študiral s statusom.

Looooooka ::

vids...zato mamo mi demokracijo in ne fasizem.
vsi majo iste pravice in glih zato se ne odlocamo kdo bo mel kj placan in kdo ne.iz davkov je poskrblen za vse.za kakrsne kol izjeme naj bi se doplacal.
in dokler je dnar za vse ostale natege v tej drzavi naj bo tud za faks poskrblen.
kar se tice studentskega dela bi ga blo pa pr teh razmerah,ki dons vladajo najboljs ukint.
why?
Ker prevec firm zlorabla studente in nimajo skor nobenga zaposlenga,ker so studenti cenejsi.Kar se vam mogoce dokler ste studenti zdi super cool ampak ko koncate fax si boste hitr premislil.
Al naj nardijo neko komisijo,ki bo konkretno kaznovala taka podjetja(miljone in miljone kazni).Al naj pa lepo skenslajo zadevo kr zdej.
Isto gre za studente,ki hodjo na fax 10 let pa od tega 70% prezivijo v sluzbi prek studenta(ker student ze rab 300 jurjev na mesec?) in pol ponavlajo letnike.
Mogoce bi blo dobro merilo za zastonj ponavljanje letnika glih to...da se pogleda kok ur na let so prezivel na studentskem servisu med letom ko niso opravl letnika.Pa ce nima hudga izgovora...naj si placa naslednjega sam.Bo vsaj denar su tja kamor more it.

WarpedGone ::

Tole je kot predpisovanje pravil, kako se naj slon sprehaja po trgovini s porcelanom. Najbolš je, če se ga enostavno ne spusti notr.

Ukinit študentsko delo, i.e. delo, za katerega je predpogoj status.
Uvest novo kategorijo 'priložnostnega dela', pri kateri ne teče delovna doba, ni odpravnin in podobnega sranja in je posledično manj dajatev in nižja obdavčitev. Dostop do tega dela naj bo omogočen vsem.

Študij si naj lepo vsak plača sam, vendar z možnostojo odloženih obročnih plačil do 10let.
Zbogom in hvala za vse ribe

darkolord ::

Pol bi bli vsi tolk zadolženi kot Američani :\

@LOL ::

Pol bi bli vsi tolk zadolženi kot Američani

Ja ampak bi pa študirali tisti ki so reni in povprečna doba študija ne bi bila ene 8 let ampak 4;) Če pogledamo čist tako strogo
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

WarpedGone ::

Pol bi bli vsi tolk zadolženi kot Američani


Mogoče bi pa hkrati tut kaka naša univerza u roku sto let prilezla na nivo kakšne povprečne ameriške?

Na katerem mestu je Lj univerza? 350?
Zbogom in hvala za vse ribe

Manu ::

Študij si naj lepo vsak plača sam, vendar z možnostojo odloženih obročnih plačil do 10let.


In komu grejo obresti? Bankam se že smeje od dobička. OK obročna plačila (za tiste, ki so zabluzili), vendar brez obresti! Sej gre za študij, ne za proizvodnjo ali trgovsko dejavnost ali podobno.

Mogoče bi pa hkrati tut kaka naša univerza u roku sto let prilezla na nivo kakšne povprečne ameriške?


To pa nisem vedel, da je denar tisti, ki postavi univerzo na top listo najboljših. :\

WarpedGone ::

In komu grejo obresti?


tistemu, ki ponudi bolš pogoje, jasno. magari sosedu.

znanje je dobrina.
Zbogom in hvala za vse ribe

Manu ::

Ja je dobrina, ampak ne v smislu, finančnega služenja na račun samega študija. Znanje je dobrina v smislu apliciranja znanja na nekem določenem področju življenja.;)

root987 ::

To pa nisem vedel, da je denar tisti, ki postavi univerzo na top listo najboljših. :\

Saj jih ne, ampak vseeno naše univerze niso ravno v špici - če se ne motim niso niti med top 500.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

WarpedGone ::

manu:

vprašaj se, kdo sedaj služi in kaj prispeva.
Zbogom in hvala za vse ribe

lambda ::

@LOL
Še zmeraj nisi povedal, kateri faks in smer si ti doštudiral?

@LOL ::

Še zmeraj nisi povedal, kateri faks in smer si ti doštudiral?

In kje si me to vprašal ŽE?:\
Fri VSŠ - vse izpite do konca redno poglihal, povprečna ocena nekaj čez 8.8, morda mi je malo žal da nisem šel UNI ker bi šel komot z maturo vendar sem pač premisliv takrat da je bolje se zaposliti kot še 1.5 leta na faksu viseti. Zdaj mi je malček žal.;) Te še kaj zanima?
Pa da neb kdo misliv, tut pili in žurali smo ga, vsak teden obvezno 1x. Da se vse če je volja. ČE se pa sam na "evente" misli pa na 8 urni delavnik je pa potem rezultat tak kot je
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

lambda ::

Vprašal sem te v drugi temi, iz katere si potegnil idejo za to. Hotel sem pa zvedeti točno to, kar si povedal - vedel sem namreč, da obiskuješ FRI, ne pa tudi ali VSŠ ali UNI.

Bom poskušal biti kratek in nazoren: mislim, da si prvi v vrsti med tistimi, ki bi morali zapreti mlinček in pogledati dlje kot do svojega nosu, preden kričiš po forumu o trošenju tvojega davkoplačevalskega denarja. Zakaj? Študijski program, ki si ga končal (brez zamere, ampak takšna je ralnost, pa če jo sprejmeš ali ne), spada med lažje, v kolikor vse študijske programe na univerzi mečemo v isti koš. Argumenti? Praktične izkušnje - poznam precej študentov, ki so delali UNI, kljub delu in trudu ni šlo redno, sledil prepis na VSŠ, tam so povprečne ocene zrastle iz 6-8 na 8-10, študij pa gladko do diplome. To nikakor ne pomeni, da je pa to zdj en levi faks, ki ga narediš v vsakem primeru, če le nisi preveč len - nasprotno, napram kakim pedagoškim varjantam, _nekaterim_ študijem na FDV in npr. organizaciji v kranju je kar krepek zalogaj. Hočem pokazati le to, da obstajajo razlike med faksi in programi. Na drugi strani pa spet, kot FRI UNI 3. letnik, vidim da se lahko mi skrijemo proti (od tu poznam študente in vidm kakšna je situacija) Fiziki, matematična smer, na FMF. Tako je, izbira faksa ni enostavna, in 1 ponavljanje je čisto primerna toleranca, ki ti jo sistem pri tem ponuja. Če izbereš prelahko ali narobe, nisi dosegel potenciala, če izbereš pretežko, se zna zgoditi, da redno ne gre, zato je tu ponavljanje - popravni izpit, samo eden, mi je pa zelo žal za tiste, ki ga izkoristijo za "leto počitka s statusom", kljub temu, da bi lahko šlo redno.

Fizikalko ::

No, IMHO se lahko skrijete pred katerokoli UNI smerjo na celem FMF. Čist tko, BTW, če smo že pri tem.

lambda ::

Ne dvomim, poznam pa le to, ki sem jo omenil. Ste pa baje na srečo dosti bolj prikrajšanji zajebavanja s kakšnimi ustnimi izpiti, ki so zreli za Loterijo Slovenije in nimajo ravno izrazite korelacije med znanjem in narejenim izpitom. To je po pravici povedano praktično edina stvar, ki me zares moti na tem faksu, ampak vse smo že prežvel, tud to bomo :)

Fizikalko ::

Ustne smo sicer meli oz. jih zdajšnji študentje še majo, je pa res, da jaz z njimi nimam slabih izkušenj. So kar fer, IMHO so včasih prfoksi ravno pri ustnih še preveč popustljivi.

Daleč bolj zajebani so bili kolokviji, vsaj nekateri. Baje je še vedno vse po starem...:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

SmeskoSnezak ::

Ponavljanje letnika brezplačno - zakaj že?

Ker se spodobi in pravično je. ;)

Kaj več sploh ne bi rekel. :)
@ Pusti soncu v srce... @

sidd ::

Nekaj v zvezi z to tematiko.
Lahko kdo potrdi informacijo, da so število ponavljanj izpitov zmanjšali iz 10 na 6? Gre se vsaj za uni mb. Danes to zvedel od maminega direktorja. Infota pa ne vem ki preverit. Torej, če je to res, je to prvi korak k "ureditvi" ali ureditvi visokošolskega šolanja.

lp
no idea for signature
signed
I

Daedalus ::

Poglej malo na strani od univerze pravilnike. Tam piše vse v zvezi s tem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

sidd ::

@Daedalus: hvala za nasvet, samo če bi se ti zavedal "internetnega" stanja mariborske univerze, ter nekaterih fakultet, mi tega ne bi svetoval.
No, naša fakulteta recimo sploh ni objavila, da imamo jutri rekotrjev dan, pedagoškega procesa prosto. Še dobro da sem to zvedel od sestre, katera hodi na drug fax. Pač, porazno.

lp
no idea for signature
signed
I
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198064 (36881) Filip8
»

Zakonsko bi obvezali fakultete, da javno objavijo % študentov, ki pridejo v višje let

Oddelek: Loža
447628 (5868) Invictus
»

A še koga moti, da je študij za diplomirance plačljiv? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10822648 (10011) AndrejO
»

FRI, neuspešno leto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10134343 (29425) bluefish
»

ukinitev obcasnega in zacasnega dela za pavzerje prek studentskega servisa s 1.1.2007 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
807244 (5384) Gr0unD Zer0

Več podobnih tem